Αρχική>Άρθρα>Αγωνίζομαι>Προπόνηση>Προπόνηση: Τρέξιμο Αντοχής για Αρχάριους


Προπόνηση: Τρέξιμο Αντοχής για Αρχάριους

Ανεξάρτητα από το επίπεδο φυσικής κατάστασης που βρίσκεται ο καθένας ή την ικανότητα που έχει στο τρέξιμο, όλοι μπορούν να αυξήσουν το επίπεδο της αντοχής τους. Το καλό με την αντοχή σε αντίθεση με την ταχύτητα – η οποία θέλει χρόνια για να βελτιωθεί – είναι ότι όποιος ασχοληθεί, μπορεί να δει αποτελέσματα μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες προπόνησης. Ο Νίκος Κωστόπουλος εξηγεί με απλά λόγια τις βασικές αρχές της αντοχής, τα αποτελέσματα από την ενασχόληση με την προπόνηση τρεξίματος για αρχάριους, όπως επίσης και τις βασικές οδηγίες που θα πρέπει να έχει κανείς υπόψη του, ξεκινώντας το τρέξιμο. Στο τέλος του άρθρου δημοσιεύονται τρεις πίνακες με πρόγραμμα 8 εβδομάδων προπόνησης, για τρία διαφορετικά επίπεδα αρχάριων δρομέων.

Τι είναι αντοχή

 • Αντοχή είναι η ικανότητα να διατηρείς μία αερόβια δραστηριότητα για μεγάλη χρονική διάρκεια.
 • Αντοχή είναι να έχεις τη δύναμη να συνεχίσεις. 
 • Αντοχή είναι να μην τα παρατήσεις όταν το σώμα σου έχει βαρεθεί και σου λέει να σταματήσεις. 

 

 

Αυτά που διαβάσατε παραπάνω είναι οι γνώμες για την αντοχή κάποιων ανθρώπων που έχουν φάει τη ζωή τους τρέχοντας σε μαραθώνιους και υπερμαραθώνιους. Πολύ απλά όμως αντοχή είναι η ικανότητα να τρέχετε πολύ μακρύτερα, όχι απαραίτητα γρηγορότερα, αλλά σίγουρα μακρύτερα.


Πλεονεκτήματα της αντοχής

Το μεγάλο σας εβδομαδιαίο τρέξιμο της εβδομάδας μπορεί να είναι 5, 10 ή 15 χιλιόμετρα, το οποίο για σας μπορεί να είναι θαυμάσιο αυτή τη στιγμή. Με το να μπορέσετε όμως να διπλασιάσετε αυτή την απόσταση θα έχετε να κερδίσετε τα εξής:


Κτίζετε μυϊκή δύναμη.

Η προπόνηση αντοχής κτίζει κάθε μυ που σχετίζεται με το τρέξιμο. Με το να τρέχετε περισσότερο δυναμώνετε την καρδιά, εκτός από τους μύες των ποδιών. Αυξάνοντας σιγά σιγά τη δύναμη, το να πηγαίνετε μακρύτερα γίνεται ευκολότερο.

 

Γίνεστε γρηγορότεροι.

Πολλές μελέτες έδειξαν ότι δρομείς με μεγαλύτερη αντοχή μπορούν να τρέξουν όχι μόνο μακρύτερα αλλά και γρηγορότερα. Όσο αυξάνεται το επίπεδο αντοχής παράλληλα αυξάνεται και το αναερόβιο κατώφλι. Το αναερόβιο κατώφλι είναι το σημείο το οποίο το τρέξιμο παύει να είναι άνετο και είναι αυτό που καθορίζει την αγωνιστική σας απόδοση.

 

Δυναμώνετε το μυαλό σας.

Σπρώχνοντας τα όρια της αντοχής σας μακρύτερα δεν είναι εύκολο. Αλλά στην προσπάθεια αυτή εκτός από το σώμα σας δυναμώνετε και το μυαλό σας με αποτέλεσμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνατότητές σας.

 

Καίτε περισσότερες θερμίδες.

Τρέχοντας μακρύτερα θα κάψετε περισσότερο λίπος, θα χάσετε περισσότερο βάρος και έτσι θα είναι ευκολότερο να διατηρήσετε το ιδανικό σας βάρος. Κάποιος που είναι 75 κιλά και τρέχει 12 χιλιόμετρα σε μία ώρα καταναλώνει περίπου 700 θερμίδες.

 

Ενίσχυση αερόβιας ικανότητας.

Το αργό συνεχές τρέξιμο δημιουργεί περισσότερα τριχοειδή αγγεία. Έτσι ανοίγουν περισσότερα μονοπάτια μεταφοράς οξυγόνου στους μύες σας άρα μπορούν να λειτουργούν περισσότερη ώρα πριν κουραστούν. Επίσης η αυξημένη κυκλοφορία οξυγόνου βοηθά και στη γρηγορότερη ανάρρωση μετά από σκληρή προπόνηση.

 

Γίνεστε πιο παραγωγικοί.
Θα εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε ότι πολλές δουλειές της καθημερινότητας οι οποίες σας δημιουργούσαν αυξημένο στρες γίνονται πολύ ευκολότερα. Τα μεγάλα τρεξίματα σάς μαθαίνουν πώς μπορείτε να ολοκληρώσετε μία δυσκολία, ανεξάρτητα από τη σωματική και πνευματική κούραση που απαιτείται.

Οδηγίες για τρέξιμο αντοχής

Όταν ανοίγετε την πόρτα για ένα μεγάλο τρέξιμο σκεφτείτε κάτι από τα παρακάτω:

 • Ο καλύτερος τρόπος βελτίωσης αντοχής στο τρέξιμο γίνεται μόνο τρέχοντας.
 • Ανεξάρτητα τη βελτίωση φυσικής κατάστασης που θα κερδίσετε από το κολύμπι, το ποδήλατο, το ορειβατικό σκι ή την ορειβασία, για να γίνετε καλύτεροι στο τρέξιμο πρέπει να τρέχετε. 
 • Τρέχετε αργά. Περίπου στο 65% με 75% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας. Πολλοί δρομείς που θέλουν να αυξήσουν την απόσταση κάνουν λάθος να τρέχουν πολύ γρήγορα. Αυτό οδηγεί σε τραυματισμούς, κούραση και καθυστερεί το χρόνο ανάρρωσης. 
 • Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε ότι δεν τρέχετε πολύ γρήγορα είναι να μπορείτε να συνομιλείτε χωρίς να κρατάτε την ανάσα σας (εκτός και αν χρησιμοποιείτε καρδιοσυχνόμετρο). 
 • Προσπαθείτε να κάνετε τα μεγάλα τρεξίματα με παρέα. Το πνευματικό μέρος του τρεξίματος είναι δυσκολότερο από το σωματικό. Έτσι αν έχετε κάποιον παρέα, με την κουβέντα ξεχνιόσαστε. Αν τώρα δεν βρίσκετε κάποιον με την ίδια φυσική κατάσταση με σας, μην απογοητεύεστε. Μπορείτε να κανονίσετε να τρέχετε μαζί του ένα μόνο μέρος της απόστασης. 
 • Είναι πολύ καλύτερα να τρέχετε σε μέρη που δεν έχουν κίνηση αυτοκινήτων, όπως ένα πάρκο ή ένα μονοπάτι στο βουνό. Αποφύγετε τα στάδια γιατί θα βαρεθείτε πολύ γρηγορότερα. 
 • Πίνετε υγρά κατά τη διάρκεια του μεγάλου σας τρεξίματος. Ένα αφυδατωμένο σώμα κουράζεται πολύ γρήγορα. Πίνετε δύο μεγάλες γουλιές κάθε 15-20 λεπτά ακόμη κι όταν δεν διψάτε. Αν δεν θέλετε να κουβαλάτε νερό μαζί σας διαλέξτε μία διαδρομή που να περνάει από πηγές. 
 • Να είστε συνεπής. Για να αυξήσετε την αντοχή σας χρειάζεστε ένα πρόγραμμα που θα ακολουθείτε με συνέπεια και πειθαρχία. Όσο περνάει ο καιρός θα δείτε ότι τα πράγματα θα γίνονται ευκολότερα και να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να τα καταφέρετε.

 

 

Ακολουθούν 3 προγράμματα βελτίωσης αερόβιας ικανότητας για διαφορετικά επίπεδα δρομέων.

 

ΠΙΝΑΚΑΣ Ι  (Εντελώς Αρχάριοι) - Από τα 5Κ στα 10Κ
Εβδο
μάδα
Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή
1 Ρεπό Ρεπό 30-60 min.

βάδισμα

όλες τις

Κυριακές

2 Ρεπό Ρεπό
3 Ρεπό Ρεπό
4 Ρεπό Ρεπό
5 Ρεπό Ρεπό
6 Ρεπό Ρεπό
7 Ρεπό Ρεπό
8 Ρεπό Ρεπό 10Κ

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΙ  (Μέσοι Αρχάριοι) - Από τα 10Κ στα 20Κ
Εβδο
μάδα
Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή
1 Ρεπό 7K 5K 7K Ρεπό 10K
2 Ρεπό 7K 5K 7K Ρεπό 12K
3 Ρεπό 7K 5K 8K Ρεπό 13K
4 Ρεπό 7K 5K 8K Ρεπό 10K
5 Ρεπό 7K 5K 8K Ρεπό 15K
6 Ρεπό 7K 7K 8K Ρεπό 16K
7 Ρεπό 7K 7K 8K Ρεπό 10K
8 Ρεπό 7K 7K 8K Ρεπό 10Κ 20K

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΙΙ  (Προχωρημένοι Αρχάριοι) - Από τα 15Κ στα 30Κ

Εβδο
μάδα
Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή
1 Ρεπό 8K 3 ανηφ. Ρεπό 16Κ
2 Ρεπό 8K 3 ανηφ. Ρεπό 20Κ
3 Ρεπό 8K 3 ανηφ. Ρεπό 25Κ
4 Ρεπό 9K 4 ανηφ. Ρεπό 25Κ
5 Ρεπό 9K 4 ανηφ. Ρεπό 26Κ
6 Ρεπό 9K 4 ανηφ. Ρεπό 28Κ
7 Ρεπό 10K 5 ανηφ. Ρεπό 10Κ 28Κ
8 Ρεπό 10K 5 ανηφ. Ρεπό 10Κ 30Κ

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ για τον Πίνακα ΙΙΙ (Σχετικά με τις ανηφόρες της Τετάρτης): Βρίσκουμε μία όχι πολύ απότομη ανηφόρα μήκους 100-200 μέτρων και ανεβαίνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Περπατάμε πίσω στη βάση της ανηφόρας και επαναλαμβάνουμε.

Λάζαρος Ρήγος

Γεννήθηκε στην Τήνο το 1961 και ζει στο Λιτόχωρο του Ολύμπου από το 2008. Ίδρυσε το Adventure Zone το 2001, μετά από σκέψεις για δημιουργία ενός ελληνικού portal για τα σπορ περιπέτειας. Δημιούργησε αγώνες ορεινού τρεξίματος, όπως Olympus Marathon (2004), Virgin Forest Trail (2007), Χειμωνιάτικος Ενιπέας (2006), Rodopi Ultra Trail (2009), Olympus Mythical Trail (2012). Στο ενεργητικό του αρκετές συμμετοχές σε αγώνες, όπως και μικρές αποστολές ultra διασχίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Website: www.advendure.com

Σχόλια   

 
0 0 # Φωτεινόπουλος Ευάγγε 15-02-2018 09:05
Οταν τελειωσω το 1ο προγραμμα μπορω να κανω το 2ο?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+1 0 # Φωτεινόπουλος Ευάγγε 15-02-2018 09:03
Μπορω οταν τελειωσω το 1ο προγραμμα να συνεχισω με το 2ο
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+3 -1 # Αγγελική 10-06-2017 09:49
Καλησπέρα παιδιά!!!! Εγώ ξεκίνησα φέτος Φεβρουάριο προπονήσεις για τα αθλήματα στο στρατό που θα δώσω του χρόνου!!! Στην αρχή δεν μπορούσα να τρέξω ούτε μισό γύρο...σιγά σιγά όμως βελτιώθηκα!!! Παρά όμως τις πολλές προπονήσεις ακόμη δυσκολεύομαι και το 1km το κάνω σε 5 λεπτά ενώ πρέπει σε 4:30 τι θα μπορούσα να κάνω;;;;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+6 0 # Αθανασια 04-04-2017 15:10
Ξεκίνησα τρέξιμο πέρυσι η πρώτη φορά ήταν μαρτύριο όπως και επίσης και οι υπόλοιπες στην αρχή έκανα 1 χιλιόμετρο
Και εμένα νεκρή μετά μετά από αρκετές προπονήσεις και τέσσερις ημιμαραθωνιου αγαπώ το τρέξιμο τρελά έχω καταφέρει πλέον και χρόνο απίστευτο κάνω πλέον τα πέντε χιλιόμετρα σε 20 λεπτά μπορώ και λιγότερο χρόνο αλλά και αυτό θέλει προσπάθεια έκανα επίσης τα 8χιλιομετρα σε 36 λεπτά αν κάποιος μου έλεγε ότι εγώ θα έτρεχα θα έβαζα τα γέλια και όμως το ποιο δύσκολο μερος της άσκησης είναι να αρχίζεις να το κάνεις μόλις αρχίσεις και συνεχίζεις σε τακτική βάση το ποιο δύσκολο είναι να σταματήσεις να το κάνεις τα φιλιά μου :-)
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+1 0 # Χάρης 26-08-2016 09:13
Καλησπέρα παιδιά..Αν γνωρίζει κανείς έναν μάχιμο χρόνο για τρέξιμο 6 χιλιομέτρων.... .Στον διάδρομο μετά πολύ κόπου μου παίρνει 30 λεπτά...Τρέχω με σταθερή ταχύτητα 11.5 χιλ και ενδιάμεσα ανεβάζω 15.5 για να προλάβω...Άλλοι λένε ότι κάνουν αυτήν την απόσταση σε 15-20 λεπτά και έχω απελπιστεί...Τι συμβαίνει μπορεί να μου πει κάποιος?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+1 0 # Γιαννης_K 30-10-2017 20:15
Τα χιλιόμετρα του διαδρόμου δεν εχουν καμμιά σχέση με τα πραγματικά. Οι περισσότεροι είναι αρύθμιστοι. Μόνο ο δρομος ή ο στιβος είναι η αλήθεια.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
0 -2 # athanasia kutagia 31-10-2017 01:22
Απόλυτο δίκιο όντως καμία απολύτως σχέση ο διάδρομος είναι για ώρες έκτακτης ανάγκης που Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα πράγματικα χιλιόμετρα λόγου καιρικών συνθηκών βέβαια η προσπάθειά πού χρειάζεται είναι επίπονη διαδικασία αλλά αξίζει Τον κόπο νοιώθεις Την ικανοποίηση στο έπακρο!!!! :lol:
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+1 -1 # jim jim 31-08-2016 12:09
καλημερα ασε τον διαδρομο και ξεκινησε εξω. θα δεις διαφορα αλλα στην αρχη μην τρομαξεις.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+2 -1 # Θάνος Κουλτούκης 26-08-2016 10:42
Όπως τα λέει ο ttsog είναι τα πράγματα.
30λεπτά τα 5km για αρχάριο είναι μια χαρά. ;-)
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+4 -1 # Τάκης Τσογκαράκης 26-08-2016 09:53
Καλημέρα φίλε Χάρη. Δεν υπάρχει "μάχιμος" χρόνος για οποιαδήποτε απόσταση. Μπορεί για μένα πχ να είναι μάχιμος και για κάποιον άλλον το χαλάρωμα ή το ελεύθερό του! Πίστεψέ με, για αρχάριο 30 λεπτά τα 6χλμ είναι μια χαρά! Από εκεί και μετά, η προπόνηση, η επιμονή και η υπομονή πάντα με σύνεση θα σε "ανεβάσει" ή μάλλον κατεβάσει σε χρόνους :-)
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+3 -2 # Κώστας Παπαδόπουλος 28-02-2016 21:30
Θα ηθελα να ρωτησω εαν θα μπορουσατε να μου δωσετε ενα συντομο προγραμμα τρεξιματος για την αυξηση της αντοχης μου.Πηγαινα χρονια ποδοσφαιρο αλλα λογω οτι ειμαι μαθητης λυκειου το καθημερινο μου προγραμμα ειναι αρκετα φορτωμενο και ετσι δεν εχω την δυνατοτητα να τρεχω τις καθημερινες και θα ηθελα επειδη παρατηρω οτι το επιπεδο της αντοχης μου δεν ειναι τοσο καλο,σε αντιθεση με την ταχυτητα, εαν γινεται να πειτε ενα προγραμμα που θα μπορουσα να εφαρμοσω τουλαχιστον τις κυριακες.Ευχαρι στω.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
0 -1 # Στρατα 19-01-2016 09:18
Για καποιον που κανει προπονηση 6 μερες την εβδομαδα,δυνατα προγραμματα καθε ποσο πρεπει ν τρεχει?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+5 0 # Riaro 01-11-2015 14:38
αν μπορει ας απαντησει καποιος...
ειναι απαραίτητο η αύξηση αντοχής (1ο προγραμμα) να γινει με
4 μερες την εβδομαδα?
εγω εχω 3 . μπορω να το φερω στα μετρα μου.κ αν ναι πως?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+3 -1 # βασιλης ξανθοπουλος 07-10-2015 14:01
Δεν αναφερετε ομως η ταχυτητα , ειναι σταθερη ? μεταβαλλόμενη και αν ναι με τι ρυθμο μεταβολης ?


ευχαριστω
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+10 -6 # Μιχάλης zisi 18-12-2014 00:23
Τι είναι το Κ?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+4 -1 # Τάκης Τσογκαράκης 18-12-2014 10:04
Κ αντί για "χλμ" :-)
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+4 -3 # ΔημήτρηςΚονο 26-07-2014 21:22
Επειδή είμαι αρχάριος στο τρέξιμο και δεν ξέρω ας πούμε πότε φτάνω στο 70% των καρδιακών παλμών.Αν τρέχει κάποιος 5 χιλιόμετρα,σε μισή ώρα δηλαδή 6 λεπτά για 1 χιλιόμετρο,πόση ένταση έχει τότε?(Δεν έχω καρδιοσυχνόμετρ ο(αν το λέω σωστά) ώστε να μπορώ να μετράω καρδιακούς παλμούς) Θέλω να μάθω να μετράω εμπειρικά την 'ενταση" του τρεξίματος.Ευχα ριστώ πολύ!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+4 0 # Ακης 12-12-2014 23:00
Ειμαι 15 χρονων ξερω οτι οι παλμοι 220 αφαιρεις με την ηλικια σου. ;-)
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+4 -4 # kwstas kemekenidis 16-07-2014 23:38
γεια σας...σε περιπτωση που αποφασισω στον ρεπο μου να κανω καποια χλ/μετρα με ποδηλατο αυτο θα επηρεασει σημαντικα το προγραμμα μου?ευχαριστω
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+11 -1 # Δημήτρης Τρουπής 16-07-2014 23:52
Κώστα καλησπέρα, θα σου έδινα σαν συμβουλή να "ακούς" προσεκτικά τα μηνύματα που σου δίνει το σώμα σου. Αν νιώθεις ξεκούραστος, κάποια χλμ με το ποδήλατο σε μέρα ρεπό δεν θα σε βλάψουν, αλλά δεν θα κερδίσεις και σημαντικά πράγματα παρά μόνο μια αποφόρτιση από τις συνεχείς μέρες τρεξίματος.

Πάντως, το τι είναι "ρεπό" για τον κάθε αθλητή εξαρτάται πολύ από το επίπεδο του. Για έναν αθλούμενο αρχάριο αθλητή, το ρεπό πρέπει να είναι ξεκούραση, ενώ για έναν αθλητή επιπέδου μπορεί να είναι και χαλαρό τρέξιμο ... Σίγουρα πάντως, το πρόγραμμα της χρονιάς συνολικά πρέπει να έχει και ένα σημαντικό διάστημα (π.χ. 2 εβδομάδες) πλήρους αποχής ώστε το σώμα να "επιδιορθώσει" όλη την πίεση μιας δύσκολης προπονητικής και αγωνιστικής χρονιάς...

Χαίρομαι πάντως που βλέπω φίλους να διαβάζουν και κάποια άρθρα, από το παλιό Adventure Zone ... ;-)
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+5 -5 # Χρηστος97 14-05-2014 22:47
Ειναι καλο το προγραμμα??
:lol: :lol: :lol: :lol:
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+2 -5 # Mariaa77 18-03-2014 01:00
Τι συμμβολιζει το Κ;;; " 5Κ" " 6Κ" κλπ. Χιλιομετρα;;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+1 -5 # Δημήτρης Τρουπής 18-03-2014 01:06
Καλησπέρα ... Είναι χιλιόμετρα!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+18 -5 # Γιώργος Βαρελάς 05-10-2013 11:51
Πολύ αποτελεσματικά τα προγράματα αντοχής!!! Είδα πολυ μεγάλη βελτίωση!! Όταν τελειώσουν οι 8 εβδομάδες του προγράματος(κάν ω το 2ο πρόγραμα) τι κάνω ; Συντήρηση;
Δώστε μου ένα παράδειγμα.
Ευχαριστω πολύ!!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • Τρέξιμο, μια υπόθεση που μας αφορά όλους!

  ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΔΕΡΗΣ, 25/09/2018 10:41
  Άρθρο με ουσία! Μπράβο σου, Ιωάννα!
   
 • Swiss Peaks, Tor des Geants: Έλληνες τερματίζουν ...

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, 15/09/2018 16:12
  Συγχαρητήρια σε όλους, όσον αφορά τα μπερδέματα , παρακολουθούσα το swispeaks και τον φίλο Βασίλη , από ένα σημείο και μετά το live τα έκανε μούσκεμα και έδειχνε άλλα αντί άλλων και μπέρδεψε σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις χρόνους κλπ μετά το μισό εξαφαν ...

  Ολόκληρο...

   
 • Lakes District Sky Trails 2018: Στις Κορυφές των ...

  Σοφία Βλαβιανού, 12/09/2018 09:00
  Στέλιο αν έχεις ορειβατική/αναρ ριχητική εμπειρία, θα σου έλεγα να δοκιμάσεις το Lakes Sky Ultra - hard core αλλά αξίζει τον κόπο! Καλή συνέχεια :-)
   
 • Νεπάλ ... ένα οδοιπορικό πάνω απ'τα σύννεφα!

  ΑΡΙΣΤΕΑ ΒΑΜΒΑΚΑ, 10/09/2018 09:32
  Μεστό κείμενο που σε παρασέρνει μέσα από τον ενθουσιασμό και την ειλικρινή ματιά της συγγραφέως σε αυτό που βιώνει, ταξίδι σε μία χώρα που δεν είναι εύκολη!! Μπράβο!!! Και στα επόμενα ταξίδια!!! :-)
   
 • Ultra Ursa Trail 2018: Και οι Πέντε ήταν Υπέροχες!

  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΙΛΜΠΙΛΗΣ, 08/09/2018 14:46
  Δημήτρη ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είμαστε τυχεροί που μπορούμε να τρέχουμε σε τέτοιους υπέροχους αγώνες και να ζούμε τέτοιες μοναδικές στιγμές.

FOLLOW US

Facebook Twitter YouTube RSS Flickr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρέξιμο, μια υπόθεση που μας αφορά όλους!

Τρέξιμο, μια υπόθεση που μας αφορά όλους!

Πόσες φορές δεν έχεις ακούσει να σου λένε «εγώ δεν έχω χρόνο να τρέξω…» ή «…το τρέξιμο δεν είναι για μένα, εκατό μέτρα κάνω και λαχανιάζω», ή «πώς το κάνεις; σε θαυμάζω…»...

Advendure © 2001-2018

Είσοδος or Εγγραφή

Εγγραφή

User Registration