Ανά χρόνο Ανά μήνα Ανά εβδομάδα Σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

Arachova Trail


Προκύρηξη


Την Κυριακή 09 Σεπτεμβρίου 2018, θα διεξαχθεί στην Αράχωβα ο 4ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος 21K, ο Ορεινός Αγώνας Δρόμου 11Κ, Αγώνας Δρόμου 6Κ καθώς και ο Aγώνας Δρόμου Παίδων 1 χιλιομέτρου. Την Διοργάνωση θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Αράχωβας (ΣΧΟΑ) με την υποστήριξη της Δημοτικής Eνότητας  Αράχωβας. Σκοπός του Αγώνα είναι να φέρει τους νέους κοντά στον αθλητισμό, η ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής καθώς και  η διάδοση του Ορεινού Τρεξίματος.Ορεινός Ημιμαραθώνιος 21Κ


Ημερομηνία Διεξαγωγής : Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2018

Σημείο Εκκίνησης & Τερματισμού : Γυμνάσιο Αράχωβας

Ώρα Εκκίνησης : 9:30 π.μ.

Απόσταση Διαδρομής : 21 χιλιόμετρα

Θετική Υψομετρική Διαφορά : 1380m


Διαδρομή Αγώνα : Ο Αγώνας θα ξεκινήσει από το Γυμνάσιο Αράχωβας (+950m) και αφού οι αθλητές διασχίσουν το χωριό μέχρι το Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας, θα κατευθυνθούν ανατολικά για τα επόμενα 5 χιλιόμετρα όπου θα υπάρχει και ο 1ος σταθμός ανεφοδιασμού ᾽Παναγιωτού᾽ (+890m). Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν βόρεια μέχρι το 11ο χιλιόμετρο της διαδρομής, όπου θα συναντήσουν τον 2ο σταθμό ανεφοδιασμού ´Μάνα´ (+1540m). Από εκεί θα συνεχίσουν δυτικά για τα επόμενα 4 χιλιόμετρα μέχρι τον 3ο σταθμό ανεφοδιασμού ᾽Βλαχόλακκα᾽ (+1650m), στο 15ο χιλιόμετρο της διαδρομής. Η διαδρομή διασχίζει τον ορεινό όγκο που υψώνετε βόρεια της Αράχωβας με κορυφή τον ᾽Πετρίτη᾽ (+1924m). Το υψηλότερο σημείο διαδρομής βρίσκεται στο 14ο χιλιόμετρο με υψομετρική +1880m. Η διαδρομη θα  συνεχιστεί  με κατεύθυνση νοτιοδυτική-νότια μέχρι τον 4ο σταθμό ανεφοδιασμού ᾽Λιγκερίσος᾽ (+1150m), στο 20ο χιλιόμετρο. Στη συνέχεια θα συναντήσουν το Ιστορικό Πεδίο της Μάχης της Αράχωβας, το οποίο  και θα διασχίσουν, για να εισέλθουν στο χωριό. Αφού διασχίσουν τον ᾽Εγκάρσιο᾽ (Σκαλοπάτια που οδηγούν στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου), θα οδηγηθούν μέσα από τα καλντερίμια του χωριού στο Γυμνάσιο Αράχωβας, όπου και θα τερματίσουν.

Η διαδρομή του ημιμαραθωνίου έχει πιστοποιηθεί από την Διεθνή Ομοσπονδία Ορεινού Τρεξίματος (ITRA). Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πρακάτω:

http://tracedetrail.com/en/trace/trace/39182Ορεινός Αγώνας Δρόμου 11Κ


Ημερομηνία Διεξαγωγής : Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2018

Σημείο Εκκίνησης & Τερματισμού : Γυμνάσιο Αράχωβας

Ώρα Εκκίνησης : 10:00 π.μ.

Απόσταση Διαδρομής : 11 χιλιόμετρα

Θετική Υψομετρική Διαφορά : 435m


Διαδρομή Αγώνα : Ο Αγώνας θα ξεκινήσει από το Γυμνάσιο Αράχωβας (+950m) και αφού οι αθλητές διασχίσουν το χωριό μέχρι το Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας, θα κατευθυνθούν ανατολικά για τα επόμενα 5 χιλιόμετρα με μικρή υψομετρική διαφορά μέχρι τον 1ο σταθμό ανεφοδιασμού ᾽Παναγιωτού᾽ (+890m). Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν βόρεια μέχρι το 6ο χιλιόμετρο της διαδρομής, θέση ᾽Γιώργη Βρύση᾽ (+1145m) από όπου και θα κατευθυνθούν δυτικά για τα επόμενα 4 χιλιόμετρα, μέχρι το 2ο σταθμό ανεφοδιασμού (4ο για την μεγάλη διαδρομή), ᾽Λιγκερίσος᾽ (+1150m). Στη συνέχεια θα συναντήσουν το Ιστορικό Πεδίο της Μάχης της Αράχωβας το οποίο  και θα διασχίσουν για να εισέλθουν στο χωριό. Αφού διασχίσουν τον ᾽Εγκάρσιο᾽ (Σκαλοπάτια που οδηγούν στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου), θα οδηγηθούν μέσα από τα καλντερίμια του χωριού στο Γυμνάσιο Αράχωβας, όπου και θα τερματίσουν.Αγώνας Δρόμου 6Κ


Ημερομηνία Διεξαγωγής : Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2018

Σημείο Εκκίνησης & Τερματισμού : Γυμνάσιο Αράχωβας

Ώρα Εκκίνησης : 10:30 π.μ.

Απόσταση Διαδρομής : 6 χιλιόμετρα

Θετική Υψομετρική Διαφορά : 200m


Διαδρομή Αγώνα : Ο Αγώνας θα ξεκινήσει από το Γυμνάσιο Αράχωβας (+950m).  Τα πρώτα δύο χιλιόμετρα είναι κατηφορικά. Στη συνέχεια ακολουθεί μια παρατεταμένη ανηφόρα περίπου 1,5 χιλιομέτρου (σχεδόν όλη η υψομετρική του αγώνα). Στη συνέχεια η Αθλητές  μετά από μικρές ανηφοροκατηφόρες εισέρχονται πάλι στο χωριό και τερματίζουν στο Γυμνάσιο Αράχωβας μέσα από καλντερίμια.Αγώνας Δρόμου Παίδων 1Κ


Ημερομηνία Διεξαγωγής : Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2018
Σημείο Εκκίνησης & Τερματισμού : Γυμνάσιο Αράχωβας

Ώρα Εκκίνησης : 10:40 π.μ.

Απόσταση Διαδρομής : 1 χιλιόμετρο

Θετική Υψομετρική Διαφορά : 35mΔιαδρομή Αγώνα : Η Διαδρομή θα ξεκινήσει από το Γυμνάσιο Αράχωβας και αφού οι αθλητές διασχίσουν το χωριό μέχρι το Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας, θα επιστρέψουν μέσα από καλντερίμι στο Γυμνάσιο Αράχωβας όπου και θα τερματίσουν.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΠΑΙΔΩΝ 1Κ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχου όλα τα παιδιά του Δημοτικού.
Οι εγγραφές για τον αγώνα παίδων θα γίνουν στην γραμματεία του αγώνα το Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017.
Σήμανση & Ασφάλεια Διαδρομών : Όλες οι διαδρομές είναι σηματοδοτημένες ως προς την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί καθώς και χιλιομετρικά. Έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ευδιάκριτες και  ασφαλείς για τους αθλητές. Στον αγώνα θα υπάρχει διαθέσιμος Ιατρός για την παροχή πρώτων βοηθειών ,εάν χρειαστεί. Επίσης τον αγώνα θα καλύψει κλιμάκιο της Ε.Ο.Δ (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης).

Σε όλους τους σταθμούς ανεφοδιασμού θα βρίσκονται κριτές του αγώνα που θα ελέγχουν την ομαλή διεξαγωγή του.


Οι Διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν τραυματισμούς των αθλητών κατά τη διάρκεια του αγώνα, από υπαιτιότητα του αθλητή ή θέματα Υγείας που οφείλονται σε ελλιπή Ιατρικό Έλεγχο.Σταθμοί Ανεφοδιασμού : Σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχει νερό και ισοτονικό για την ενυδάτωση των αθλητών, αλμυρά και γλυκά σνακ καθώς και φρέσκα φρούτα. Στον τερματισμό θα υπάρχει μπουφές με νερό, χυμούς, αναψυκτικά και διάφορα σνακ.


Συμμετοχή : Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν, ανεξαιρέτως, όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι 09/09/2000 και νωρίτερα), έχουν προβεί στις κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις και είναι ικανοί να συμμετέχουν σε αγώνες τρεξίματος.

Κόστος συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο ορίζεται το ποσό των 20€,  για των αγώνα 11Κ το ποσό των 10€ και για τον αγώνα των 6Κ το ποσό των 10€.

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή του κάθε αθλητή, θα πρέπει με τη Δήλωση Συμμετοχής να κατατεθεί και το αντίστοιχο ποσό στο λογαριασμό του Συλλόγου  με το ονοματεπώνυμο του αθλητή σαν αιτιολογία.Δήλωση Συμμετοχής : arachovatrail.weebly.com

Τραπεζικός Λογαριασμός : 35329601336 (ΕΘΝΙΚΗ)

IBAN : GR1801103530000035329601336

BIC :  ΕΤΗΜGRAA

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΑΡΑΧΩΒΑΣΒραβεύσεις & Έπαθλα : Σε κάθε αγώνα υπάρχουν 2 κατηγορίες (Ανδρών - Γυναικών). Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας με κύπελλο. Όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

Όλοι οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες Ορεινός Ημιμαραθώνιος 21Κ, Ορεινός Αγώνας Δρόμου 11Κ και Αγώνας Δρόμου 6Κ, θα παραλάβουν από τη Γραμματεία τεχνικό μπλουζάκι με τα διακριτικά του κάθε αγώνα.

Όριο Τερματισμού : Το όριο τερματισμού για τον Ημιμαραθώνιο και τον Ορεινό Αγώνα Δρόμου 11Κ είναι οι 5 ώρες.
Πρόγραμμα Αγώνων


Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2018


Παραλαβή Αριθμών και chip Χρονομέτρησης από τη Γραμματεία του Αγώνα (Γυμνάσιο Αράχωβας), από 5:00μμ έως 11:00μμ
Παρουσίαση του Αγώνα στους αθλητές και  Χυλοπίτα Party στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Αράχωβας στις 8:00μμ.


Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2018


7:00πμ - 9:00πμ : Παραλαβή Αριθμών

9:30πμ : Εκκίνηση Ορεινού Ημιμαραθωνίου
10:00πμ : Εκκίνηση Ορεινού Αγώνα Δρόμου 11Κ
10:30πμ : Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 6Κ
10:40πμ : Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου Παίδων 1Κ
2:00μμ : Απονομές Επάθλων
2:30μμ : Λήξη διοργάνωσηςΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ / ΑΝΑΒΟΛΗ : Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση ή την αναβολή του αγώνα, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ: Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

Πίσω

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • Swiss Peaks, Tor des Geants: Έλληνες τερματίζουν ...

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, 15/09/2018 16:12
  Συγχαρητήρια σε όλους, όσον αφορά τα μπερδέματα , παρακολουθούσα το swispeaks και τον φίλο Βασίλη , από ένα σημείο και μετά το live τα έκανε μούσκεμα και έδειχνε άλλα αντί άλλων και μπέρδεψε σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις χρόνους κλπ μετά το μισό εξαφαν ...

  Ολόκληρο...

   
 • Lakes District Sky Trails 2018: Στις Κορυφές των ...

  Σοφία Βλαβιανού, 12/09/2018 09:00
  Στέλιο αν έχεις ορειβατική/αναρ ριχητική εμπειρία, θα σου έλεγα να δοκιμάσεις το Lakes Sky Ultra - hard core αλλά αξίζει τον κόπο! Καλή συνέχεια :-)
   
 • Νεπάλ ... ένα οδοιπορικό πάνω απ'τα σύννεφα!

  ΑΡΙΣΤΕΑ ΒΑΜΒΑΚΑ, 10/09/2018 09:32
  Μεστό κείμενο που σε παρασέρνει μέσα από τον ενθουσιασμό και την ειλικρινή ματιά της συγγραφέως σε αυτό που βιώνει, ταξίδι σε μία χώρα που δεν είναι εύκολη!! Μπράβο!!! Και στα επόμενα ταξίδια!!! :-)
   
 • Ultra Ursa Trail 2018: Και οι Πέντε ήταν Υπέροχες!

  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΙΛΜΠΙΛΗΣ, 08/09/2018 14:46
  Δημήτρη ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είμαστε τυχεροί που μπορούμε να τρέχουμε σε τέτοιους υπέροχους αγώνες και να ζούμε τέτοιες μοναδικές στιγμές.
   
 • UTMB® 2018: Η Μητέρα των Αγώνων Βουνού!

  mig, 06/09/2018 15:56
  hey my greek friends, time for a first greek PTL team in 2019: who's in?

FOLLOW US

Facebook Twitter YouTube RSS Flickr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρελή κούρσα: Αποκλειστική συνέντευξη με τη ν…

Τρελή κούρσα: Αποκλειστική συνέντευξη με τη νικήτρια του Western States Endurance Run 2018, Courtney Dauwalter!

Το μοναδικό πράγμα που δε μου άρεσε καθόλου στο Western States Endurance Run ήταν η καταραμένη ζέστη! Κι αυτό που ήταν ακόμη χειρότερο ήταν το γεγονός πως έπρεπε να μετατ...

Advendure © 2001-2018

Είσοδος or Εγγραφή

Εγγραφή

User Registration