4KVDA, το αντίπαλον δέος του Tor des Geants από 3-9 Σεπτεμβρίου 2016!

Οι Ιταλοί το είπαν και το έκαναν! Ήταν γνωστές τις τελευταίες μέρες οι εξελίξεις σχετικά με την διαμάχη που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στους διοργανωτές του Tor des Geants και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αόστα που έφερε τους παράγοντες της τοπικής κοινωνίας να αποσύρουν την υποστήριξή τους από τον δημοφιλή αγώνα. Η "απειλή" της λοιπόν της Περιφέρειας της Αόστα για δημιουργία ενός δικού της, ανεξάρτητου από το Tor des Geants αγώνα, πήρε σάρκα και οστά! Το όνομα αυτού 4KVDA, "4K Alpine Endurance Trail Valle d'Aosta" ο οποίος είναι ένας αγώνας 200 μιλίων (322 χιλιομέτρων) και 25.000μ θετικής υψομετρικής με ημερομηνία διεξαγωγής από 3 έως 9 Σεπτεμβρίου, τόπο εκκίνησης και τερματισμού το Cogne που αποτελεί και έναν από τους βασικούς σταθμούς του Tor des Geants στα ίδια περίπου μονοπάτια που κινείται και η διαδρομή του αντίπαλου πια δέους!

Στην ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα και που μπορείτε να διαβάσετε εδώ ολόκληρη στα αγγλικά αναφέρουν κάποιες από τις λεπτομέρειες που θα χαρακτηρίζουν το γεγονός:

 

- Υποχρεωτική χρήση GPS που θα διατίθεται από την διοργάνωση

- Υποχρεωτική χρήση κραμπόν

- Χρηματικά έπαθλα στους πρώτους του αγώνα

- Αντιντόπινγκ κοντρόλ

- Προφίλ διαδρομής σε skin tattoo

 

είναι μερικά από αυτά

 

Η διοργάνωση αναφέρει ότι θα δεχτεί μέχρι 1.200 αθλητές και οι εγγραφές θα ανοίξουν την 1η Μαρτίου 2016 από την ιστοσελίδα του αγώνα http://www.4kvda.com/. Θα διεξαχθεί κλήρωση σε περίπτωση που οι αιτήσεις ξεπεράσουν αυτόν τον αριθμό ενώ το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 550 ευρώ, ίδιο ακριβώς ποσό με του Tor des Geants (τυχαίο ;;;).

 

Δεν μένει παρά να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις που ... σίγουρα θα είναι ενδιαφέρουσες!

 

 

 

 

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ