Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρήγος και Ζάνας οι έλληνες αντιπρόσωποι στην ITRA

Μετά από μία εκλογική διαδικασία που κράτησε 5 μέρες ο Λάζαρος Ρήγος, από τους παλαιότερους διοργανωτές αγώνων στην Ελλάδα, και ο Νίκος Ζάνας, έμπειρος αθλητής βουνού, ανέλαβαν την ευθύνη της εκπροσώπησης των ελλήνων διοργανωτών και αθλητών αντίστοιχα στις αρχαιρεσίες της International Trail Running Association (ITRA), αρχαιρεσίες που ξεκινούν με την Ετήσια Συνέλευση της Ομοσπονδίας (Annual General Meeting, AGM) που θα λάβει χώρα στις 11 Ιουνίου στην Badia Prataglia της Ιταλίας.

Ο Λάζαρος Ρήγος έλαβε τον ίδιο αριθμό ψήφων με την Δρ. Νάγια-Γιώτα Πολατίδου, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Olympus Marathon επί σειρά ετών στο παρελθόν η οποία είχε επίσης θέσει υποψηφιότητα. Οι κανονισμοί ανέφεραν ότι σε περίπτωση ισοψηφίας, το χρίσμα θα έπαιρνε ο μεγαλύτερος σε ηλικία υποψήφιος, όπερ και εγένετο. Εντύπωση βέβαια προκαλεί το γεγονός ότι δεν ψήφισαν όλοι οι έλληνες διοργανωτές / μέλη της ITRA για κάτι το οποίο θα έπρεπε να τους απασχολεί…

 

Όσον αφορά την εκπροσώπηση των αθλητών, ο Νίκος Ζάνας έλαβε πέντε (5) ψήφους έναντι τεσσάρων (4) του έτερου υποψήφιου, Κώστα Νταμπασσίνα, ο οποίος ζει τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό.

 

Δείτε εδώ τα πλήρη αποτελέσματα όπως ανακοινώθηκαν σήμερα, 17/5/2017 από την ITRA

 

Όλοι οι εθνικοί αντιπρόσωποι στην Ετήσια Συνέλευση θα έχουν ως πρώτιστο μέλημα να εκλέξουν την Εκτελεστική Επιτροπή της ITRA με 4ετή θητεία η οποία θυμίζουμε θα αποτελείται από:

 

  • 2 ιδρυτικά μέλη 
  • 8 θεσμικά μέλη. Δεν έχει ακόμη καθοριστεί ποια θα είναι αυτά μιας και οι συζητήσεις με την IAAF σχετικά με την επίσημη αναγνώριση της ITRA
  • 8 εκπρόσωπους διοργανωτών
  • 4 εκπρόσωπους αθλητών

 

Τα «καθήκοντά» τους βέβαια δεν σταματούν εκεί καθώς θα είναι οι βασικοί αντιπρόσωποι της ITRA στην χώρα μας αναλαμβάνοντας να προωθήσει τις αξίες και όλα τα θέματα που αφορούν την ομοσπονδία στην τοπική κοινότητα ορεινού τρεξίματος. Αντίστοιχα θα έχουν και την δύναμη να μεταφέρουν τις ανησυχίες αλλά και οτιδήποτε αφορά το άθλημα στην χώρα μας προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ITRA. Σε συνεχή επικοινωνία με την Επιτροπή ο Εθνικός Αντιπρόσωπος δύναται να αντιπροσωπεύει την ITRA σε διάφορες συναντήσεις ή events ανά τον κόσμο, προωθώντας έτσι το έργο της για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος.

  

Ευχόμαστε καλή δύναμη και στους δύο έλληνες αντιπροσώπους!

Σχετικά Άρθρα