Αποκλεισμός όλων των Ρώσων & Λευκορώσων δρομέων από τις διοργανώσεις του UTMB !

Από 02 Μαρ 2022

Με σημερινή της δελτίο τύπου η διοργάνωση του UTMB ανακοινώνει τον αποκλεισμό όλων των Ρώσων και Λευκορώσων δρομέων από όλους τους αγώνες όχι μόνο της διοργάνωσης, αλλά και ολόκληρης της σειράς αγώνων UTMB World Series! Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση μεγάλης διοργάνωσης / φορέα του χώρου μας ο οποίος προβαίνει σε ένα τέτοιο μέτρο που προφανώς στόχο όχι τους ίδιους τους αθλητές οι οποίοι δεν έχουν κανένα μερίδιο ευθύνης αλλά έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από μέτρα που έμμεσα στόχο έχουν να ασκήσουν πίεση στην Ρώσικη κοινωνία έτσι ώστε να αντιδράσει στις ορέξεις της ηγεσίας του ...

Μπορείτε εδώ να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση

"Λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη κατάσταση στην Ουκρανία που προκαλείται από την απρόκλητη ρωσική εισβολή, ο Όμιλος UTMB, συμπεριλαμβανομένων και των 25 διοργανώσεων της παγκόσμιας σειράς UTMB®, επιβεβαίωσε την άμεση αναστολή όλων των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από εκδηλώσεις υπό την επωνυμία UTMB® μέχρι νεοτέρας.

Ο Όμιλος UTMB είναι βαθιά ανήσυχος και σοκαρισμένος για τις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα και ενώ λυπούμαστε που τιμωρούμε αθλητές που έχουν προπονηθεί σκληρά, αυτή η απόφαση αντικατοπτρίζει την αλληλεγγύη μας με την Ουκρανία και τον λαό της, την πίστη μας στην ανάγκη προστασίας της ακεραιότητας του αθλητισμού και καταδίκη των φρικαλεοτήτων που διαπράττει η ρωσική ηγεσία.

Με άμεση ισχύ, ο Όμιλος UTMB θα αφαιρέσει επίσης την ετικέτα «UTMB® World Series Qualifier» από όλες τις εκδηλώσεις ορεινού τρεξίματος που διοργανώνονται τοπικά στη Ρωσία και τη Λευκορωσία και στις οποίες έχει δοθεί το καθεστώς στο παρελθόν.

Ο αθλητισμός είναι μια δύναμη για το καλό και η επωνυμία UTMB® συνδέει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο μέσω κοινών αξιών αλληλεγγύης, ένταξης και δικαιοσύνης. Ο Όμιλος UTMB ελπίζει βαθιά ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα βελτιωθεί σημαντικά και γρήγορα, έτσι ώστε το τρέξιμο των μονοπατιών και οι εκδηλώσεις μας να μπορούν και πάλι να προσφέρουν τα μέσα για ενότητα.

Αυτή η απόφαση είναι σύμφωνη με τη σύσταση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) ότι δεν θα πρέπει να επιτρέπεται σε όλους τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Προσφέρουμε την πλήρη βοήθειά μας σε όλους τους Ουκρανούς δρομείς που έχουν λάβει μέρος στις διοργανώσεις μας και θα υποστηρίξουμε κάθε μεμονωμένη συμμετοχή με όποιον τρόπο μπορούμε. Εκ μέρους όλων των εκδηλώσεων υπό την επωνυμία UTMB®, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα υποστήριξης στους φίλους μας στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου"

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

@SCARPAspa Ribelle Run: Μια εξαιρετική πρόταση για αγωνιστικό τρέξιμο σε τεχνικά μονοπάτια:… https://t.co/XOvuWYuKH1
Πεζοπορικά μπατόν COBER: Αναλυτική παρουσίαση / review στο @Advendure_Net : https://t.co/DUXTbbZFLi #hiking #cober… https://t.co/7NSUKHkTQz
Φακός κεφαλής @nitecore UT27 Pro 520Lumens + 2x HBL1300Lion Battery, αναλυτική παρουσίαση στο @Advendure_Net :… https://t.co/HZCjn2hM7L
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Scarpa Ribelle Run: Μια εξαιρετική πρόταση για αγωνιστικό τρέξιμο σε τεχνικά μονοπάτια!

Πεζοπορικά μπατόν COBER

Φακός κεφαλής NITECORE UT27 Pro 520Lumens + 2x HBL1300Lion Battery

"Λατρεύω τις προκλήσεις που με τρομάζουν" - Μια συζήτηση με την Jo Manta, δυο μήνες πριν το Badwater 135!

Υπάρχει βιώσιμος τουρισμός;

Fjällräven, Hanwag, Primus & Royal Robbins: Τα κορυφαία σουηδικά outdoor brands παρουσιάζουν τις συλλογές τους για το Καλοκαίρι 2022!

Η πεζοπορία γίνεται πλέον KAI γυναικεία υπόθεση, με το νέο Abisko Trekking Tights PRO από τη Fjällräven!

Fjällräven Keb Agile, ένα καινοτόμο παντελόνι πεζοπορίας!

Suunto 5 Peak - Μικρό στο μάτι ...

Πεζοπορικά μπατόν COBER ZetaAlu: Κορυφαία σχέση ποιότητας / τιμής!

Λίστα εξοπλισμού για Πολυήμερες πεζοπορικές διασχίσεις!

Fjällräven: 5+1 πρωτοποριακά προϊόντα για πεζοπορία στις υψηλές θερμοκρασίες της Ελλάδας!