Οι καλύτεροι για το 2012: Παρουσίαση των νικητών και δηλώσεις! Κύριο

Η κοινότητα του ορεινού τρεξίματος της χώρας μας επέλεξε, μέσα από μια διαδικασία ψηφοφορίας που κράτησε είκοσι μέρες, τους κορυφαίους αθλητές, αθλήτριες και αγώνες για το 2012. Υπήρξαν κατηγορίες στις οποίες η “μάχη” της πρωτιάς ήταν αμφίρροπη μέχρι και τις τελευταίες 2-3 μέρες της ψηφοφορίας αλλά και κατηγορίες στις οποίες επικράτησαν τα αδιαφιλονίκητα φαβορί. Γεγονός είναι ότι ήταν μια διαδικασία πρωτόγνωρη για όλους μας, μιας και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για το άθλημα μας, αλλά η εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή των φίλων του ορεινού τρεξίματος και τα πολύ θετικά μηνύματα που πήραμε κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, μας προτρέπει ως συντακτική ομάδα του Advendure, να εμβαθύνουμε στα αποτελέσματα αλλά και στην διαδικασία, να διορθώσουμε μικρές ατέλειες που ίσως υπήρξαν και να την βελτιστοποιήσουμε ώστε να καθιερωθεί πλέον ως μια διαδικασία ηθικής και αγωνιστικής επιβράβευσης των αθλητών και των γεγονότων που ξεχώρισαν κάθε χρονιά, αφήνοντας σημαντικό “αποτύπωμα”. Ως συντακτική ομάδα του Advendure σας ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας στην ψηφοφορία και για την θέρμη με την οποία αγκαλιάσατε το εγχείρημα αυτό. Ας δούμε λοιπόν τους νικητές των κατηγοριών και τι δήλωσαν για αυτή τους την διάκριση.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ 2012

Στην κατηγορία περιλαμβάνονταν αθλητές που ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους συνολικά μέσα στην χρονιά. Νικητής της κατηγορίας, μετά από αμφίρροπη “μάχη” με τον Νίκο Καλοφύρη, ήταν ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος που συγκέντρωσε τελικά το 31.2% των ψήφων. Να θυμίσουμε ότι ο Δημήτρης είχε μια καταπληκτική χρονιά κατακτώντας την δεύτερη θέση στον Olympus Marathon με χρόνο 4:56:45, και κερδίζοντας το απαιτητικό Zagori Mountain Running με εξαιρετική επίδοση 5:08:34. Είχε πρωτιές σχεδόν στους περισσότερους αγώνες που έτρεξε και πολύ καλό πλασάρισμα στο πολύ σκληρό Zegama Aizkorri. Ήταν ο νικητής του 2ου πρωταθλήματος SkyRunning Ελλάδας και τέλος, κέρδισε με επίδοση 3:25:19 τον Royal Parks Ultra, έναν αγώνα trail 50 km που διασχίζει τα πάρκα του Λονδίνου.

Παρατήρησα ότι υπήρξε σχετικά μεγάλη συμμετοχή στην ψηφοφορία, προς έκπληξή μου ομολογώ, το οποίο δείχνει αφενός την αγάπη των ανθρώπων που ασχολούνται με το ορεινό τρέξιμο, όπου πλέον είναι αρκετοί, και αφετέρου την πολύ καλή δουλειά που κάνετε στον όμορφα στημένο ιστότοπο σας", μας δήλωσε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος. Και συνέχισε: “Είναι τιμή μου αυτή η διάκριση από την κοινότητα του ορεινού τρεξίματος της χώρας μας, ανάμεσα στους άξιους συναθλητές μας. Θα ήθελα να πω δυο λόγια για τις παρατηρήσεις κάτω από την ψηφοφορία, και κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο εγώ το σκέφτομαι .

Δημήτρης ΘεοδωρακάκοςΣτις επιλογές των ξένων αθλητών υπάρχουν σημαντικές απουσίες κυρίως από την άλλη μεριά του Ατλαντικού αλλά και από Ευρωπαίους δρομείς. Το ότι κάποιοι αγώνες προβάλλονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο παραπάνω από κάποιους άλλους δεν σημαίνει ότι είναι και το ίδιο ανταγωνιστικοί ή σημαντικοί για την παγκόσμια κοινότητα του ορεινού τρεξίματος. 

Στην χώρα μας βέβαια τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα μιας και οι αγώνες αλλά και οι αθλητές είμαστε πολλοί λιγότεροι. Όσον αφορά την θέσπιση μελλοντικά επιμέρους κατηγοριών, από την μία σίγουρα είναι σωστό, από την άλλη όμως είμαστε τόσο λίγοι και δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο. 

Επίσης παρατηρώ ότι υπάρχει μια τάση από αρκετούς λάτρεις του ορεινού τρεξίματος να θέλουν να λαμβάνουν μέρος σε μεγαλύτερους σε διάρκεια αγώνες και με σκληρότερα προφίλ νιώθοντας ότι πήγαν ένα βήμα παραπέρα. Αυτό είναι μεν σεβαστό, όμως πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους, ότι αυτά  και μόνο τα χαρακτηριστικά δεν κάνουν ένα αγώνα δυσκολότερο ή σημαντικότερο από έναν μικρότερης απόστασης, γιατί την δυσκολία την καθορίζει η δυνατότητα του καθενός να πιεστεί στον μέγιστο βαθμό. Δεν μπορεί ξαφνικά να λέμε τον Olympus Marathon εύκολο αγώνα ή οποιονδήποτε αγώνα 40 χιλιομέτρων! Αρκετοί ξένοι συναθλητές που κατά καιρούς συναναστρέφομαι, λένε χαρακτηριστικά: ''speed is the killer''. Εύχομαι σε όλους ότι καλύτερο για την νέα χρονιά με υγεία, ευχάριστα και ασφαλή χιλιόμετρα , με όρεξη και έμπνευση στις αγαπημένες μας διαδρομές αλλά και σε πολλά καινούργια μονοπάτια !

 

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ 2012

Η Λόρα Ρεπσένκο στον OMT 100!Στην αντίστοιχη κατηγορία επιβράβευσης της συνολικής παρουσίας γυναίκας αθλήτριας για στο 2012, έγινε μια πραγματικά αμφίρροπη μάχη μεταξύ της Λόρας Ρεπσένκο και της Μάρας Καλογήρου, ή οποία κρίθηκε στο “νήμα” με νικήτρια την Ρεπσένκο που συγκέντρωσε το 31.4% των ψήφων. Η Ρεπσένκο είχε μια εξαιρετική χρονιά, με σημαντική πρόοδο, πετυχαίνοντας μια εκπληκτική επίδοση στον πρώτο Olympus Mythical Trail 100K, με 19:08:23, ενώ κέρδισε επίσης το Paggaio Trail Run (25 Km) αλλά και τον Χειμωνιάτικο Ενιπέα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλο το κοινό που με ψήφισε όπως και το ADVENDURE που επέλεξαν το όνομα μου ως υποψήφια και συγχαρητήρια για τους συναθλητές μου που κέρδισαν τον διαγωνισμό”, μας δήλωσε η Λόρα. “Το 2012 ήταν πραγματικά μια πολύ καλή χρονιά για μένα. Στους αγώνες που έχω τρέξει πέρασα όμορφα (Αεθλος, Παγγαίο, Olympus Mythical Trail, Νάματα, VFUT, Χειμωνιάτικος Ενιπέας).  Η ιδέα για την ψηφοφορία είναι πολύ καλή και πρωτότυπη, αν και κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να υπήρχαν και άλλα ονόματα αθλητών και αθλήτριες με πολλές διακρίσεις για το 2012. Σας εύχομαι Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία, καλές προπονήσεις και αγώνες με όμορφες διαδρομές!

 

ΝΙΚΗ / ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΛΛΗΝΑ 2012

O Δημήτρης Θεοδωρακάκος στον Olympus Marathon!Η κατηγορία περιελάμβανε εξαιρετικές εμφανίσεις ή πρωτιές σε αγώνες που ξεχωρίζουν είτε λόγω της σημαντικής δυσκολίας και του χαρακτήρα τους (ROUT, Atacama Crossing, Solu Khumbu Trail) είτε του έντονου συναγωνισμού και του πλήθους συμμετοχών τους (VFUT, Olympus Marathon).

Αμφίρροπη η εξέλιξη και εδώ με τους Θεοδωρακάκο και Καλοφύρη να εναλλάσσονται στην πρώτη θέση, με τελικό νικητή με μικρή διαφορά τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο με ποσοστό 27.8% των ψήφων (έναντι 26.6% του Καλοφύρη). Η κοινότητα του ορεινού τρεξίματος επιβράβευσε έτσι την κατάκτηση της δεύτερης θέσης από τον Θεοδωρακάκο στον Olympus Marathon με επίδοση 4:56:45, έναν αγώνα με έντονο ανταγωνισμό που συμμετέχει μεγάλος αριθμός κορυφαίων Ελλήνων και ξένων δρομέων. 

 

ΝΙΚΗ / ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ 2012

Μάρα ΚαλογήρουΟι νίκες ή οι πολύ καλές εμφανίσεις σε ορισμένους εξαιρετικά δύσκολους αγώνες (ROUT, Olympus Mythical Trail) ή σε αγώνες πολύ δημοφιλείς και με έντονο συναγωνισμό (UTMB, VFUT, Alpamayo TrailProject) έχουν ιδιαίτερο βάρος και οι υποψήφιες αθλήτριες αυτής της κατηγορίας πέτυχαν να διακριθούν σε αυτούς.

Εδώ ξεχώρισε κατακτώντας την πρώτη θέση με ποσοστό 30.1% η Μάρα Καλογήρου,  με την σπουδαία νίκη της στον δημοφιλή και με έντονο ανταγωνισμό VFUT με επίδοση 19:17:57.

Ευχαριστώ πολύ όλους εκείνους που με ξεχώρισαν και με υποστήριξαν. Με κάνουν να αισθάνομαι πολύ τυχερή, που βρίσκομαι ανάμεσα σε κάποια ονόματα θρύλους” μας δήλωσε η Καλογήρου και συνέχισε: “Μια αληθινή νίκη για μένα πρέπει να συνοδεύεται από ήθος, αυτογνωσία και πολύ κόπο. Στο τελευταίο προσωπικά θεωρώ πως υστερώ. Πάλι προσωπικά, νιώθω ακόμη "μικρή" για να κουβαλήσω στην πλάτη μου "κάποιους" τίτλους.  

Εύχομαι σε όλους αυτή η χρονιά να ξεχειλίσει από υγεία, καλή καρδιά και να πραγματοποιηθούν όμορφοι στόχοι. Θα τα πούμε στο κοινό σημείο συνάντησης. Τι άλλο από το βουνό!

 

ULTRA ΑΓΩΝΑΣ 2012

Αμφίρροπη η εξέλιξη κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας στην κατηγορία των τριών “μεγάλων” και βιωματικών αγώνων υπεραπόστασης βουνού (ultra-trail) που γίνονται στην χώρα μας. Τελικός νικητής, με ποσοστό 37.6% των ψήφων, ένας αγώνας που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2012 και μάλιστα στο “βουνό των Θεών”, ο Olympus Mythical Trail 100K. 


OMT 100: Ο πρώτος ultra στο βουνό των Θεών!

 

Ο Λάζαρος Ρήγος, εμπνευστής και διοργανωτής του αγώνα, δήλωσε:

Εκ μέρους της ομάδας των ανθρώπων που μόχθησαν με ανιδιοτέλεια για να στηθεί αυτός ο αγώνας, ευχαριστώ το κοινό για την τιμή που έκανε στον ΟΜΤ, να τον αναδείξει ως τον καλύτερο ultra αγώνα για τη χρονιά που έφυγε. Αν και λίγες οι επιλογές, θεωρώ ότι ήταν δύσκολο να αποφασίσει κανείς ποιος από τους τρεις ελληνικούς ultra ήταν ο πιο σημαντικός. Αρκετές όμως οι δυσκολίες και για τους ανθρώπους που οργάνωσαν για πρώτη φορά αυτό το ευχάριστο γεγονός της ψηφοφορίας, που εύχομαι να πάρει μορφή θεσμού στο μέλλον. Ο ΟΜΤ κινείται χάρη στη μαγική εκείνη δύναμη που κρύβει ο Όλυμπος, αυτός είναι πιστεύω και ο λόγος που βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού στο Advendure, αν και πρωτοεμφανιζόμενος. Ίσως όμως βρέθηκε ψηλά γιατί μπορεί να αποτελεί και το πρώτο σκαλί της πορείας των νέων αθλητών σε κάτι μεγαλύτερο. Όπως και να έχει πάντως, εμείς στον ΟΜΤ βλέπουμε και νιώθουμε τη δύναμη που εκπέμπει αυτό το νέο γεγονός και είμαστε αποφασισμένοι να το θωρακίσουμε με τα στοιχεία εκείνα που θα του προσδώσουν αξιοπιστία και κύρος στο μέλλον. Καλή δύναμη στους συναδέλφους διοργανωτές και εύχομαι του χρόνου οι επιλογές σε αυτή την κατηγορία να μην είναι λιγότερες από ότι στις υπόλοιπες. Καλή χρονιά σε όλη την κοινότητα του ελληνικού ορεινού τρεξίματος.

 

ΜΕΣΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 2012

Ένα από τα χαρακτηριστικά γεφύρια της διαδρομής του Zagori Mountain Running!Οι "μεσαίοι" αγώνες, όπως συνηθίζεται να τους αποκαλούμε, είναι αγώνες περίπου μαραθώνιας απόστασης και ίσως από τους πιο δημοφιλείς ανάμεσα στους αθλητές βουνού. Μεγάλος νικητής της κατηγορίας με ποσοστό 39.6% των ψήφων, το Zagori Mountain Running που στην δεύτερη χρονιά διεξαγωγής του, ανέβηκε στα 50 χιλιόμετρα αλλά και στην εκτίμηση όλης της κοινότητας. Αποτέλεσε -μαζί με τους αγώνες 25Κ και 10Κ που διεξήχθησαν παράλληλα- πόλο έλξης για εκατοντάδες αθλητές και έδωσε ζωή σε μία ολόκληρη περιοχή της οποίας η τοπική κοινωνία αγκάλιασε και υποστήριξε με θέρμη, γεγονός που επιβραβεύτηκε από την κοινότητα του ορεινού τρεξίματος με βάση τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

“Είναι τιμή για εμάς η ανάδειξη του Zagori Mountain Running στην κορυφή της εκτίμησης των αθλητών" , μας δήλωσε ο Βασίλης Τζουμάκας, τεχνικός διευθυντής του αγώνα και συνέχισε "Υπήρχε πολύ δυνατός συναγωνισμός στην κατηγορία μας αλλά εκείνο ίσως που μας έφερε στην κορυφή, είναι τα καταπληκτικά ηπειρώτικα τοπία στο Ζαγόρι, που δύσκολα θα άφηναν κάποιον αθλητή ασυγκίνητο! Και δεν ήταν μόνο ο αγώνας των 50 χιλιομέτρων που είχε μεγάλη απήχηση, ήταν και οι υπόλοιποι και μικρότεροι, που ενθουσίασαν το περασμένο καλοκαίρι τους φίλους του αθλήματος, οι οποίοι ήρθαν από κάθε γωνιά της χώρας.

Ήδη ετοιμαζόμαστε για το 2013, φιλοδοξώντας να ξαναβρεθούμε ανάμεσα στις υποψηφιότητες του Advendure μετά από ένα χρόνο αλλά όχι μόνο στην κατηγορία των μεσαίων ή και των μικρών αγώνων. Για τον ερχόμενο Αύγουστο ετοιμάζουμε τον πρώτο αγώνα ultra επί ...Ηπειρώτικου εδάφους, έναν αγώνα 80 χιλιομέτρων που θα κυκλώνει τον ορεινό όγκο της Τύμφης περνώντας από τοπία κορυφαίας αισθητικής, που σίγουρα θα κλέψουν τις καρδιές των τολμηρών που θα αγωνιστούν εκεί! Περισσότερα όμως για τον νέο αγώνα, σε λίγες ημέρες. Τέλος, με την ευκαιρία της άτυπης αυτής επιβράβευσης του Zagori Mountain Running, θέλουμε να ανακοινώσουμε και τη χορηγική συνεργασία της “The North Face” με τη διοργάνωσή μας, μια συνεργασία που ξεκινά από φέτος.

Τα συγχαρητήριά μας στο Adventure για την πρωτότυπη ιδέα της ψηφοφορίας του κοινού για το ορεινό τρέξιμο, ευχόμαστε να συνεχιστεί και στο μέλλον. Καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες αθλητές βουνού, με υγεία και δυνατές εμπειρίες!"

 

ΜΙΚΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 2012

Οι αγώνες αυτής της κατηγορίας αποτελούν την ραχοκοκαλιά του αθλήματος στην Ελλάδα, αποτελώντας το σκαλί των αρχάριων αθλητών για πιο δύσκολους αγώνες αλλά και δυνατή πρόκληση για τους παλαιότερους. Ξεχώρισε, ένας αγώνας που παραδοσιακά κλείνει την σεζόν των αγώνων ορεινού τρεξίματος και είναι πολύ δημοφιλής στους αθλητές. Αδιαφιλονίκητος νικητής της κατηγορίας με ποσοστό 23.3%  ήταν ο Χειμωνιάτικος Ενιπέας.

 

Καταπληκτικό τοπίο στην διαδρομή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα!

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του Xειμωνιάτικου Ενιπέα θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς τους αθλητές και αθλήτριες για το γεγονός ότι ανέδειξαν τον  αγώνα  που διοργανώνει στον Όλυμπο σε τόσο υψηλή θέση όσον αφορά στην αξιολόγησή  τους.”, μας δήλωσε η Λίτσα Νίκα, εκπροσωπώντας την Οργανωτική επιτροπή του αγώνα και συνέχισε: “Το γεγονός αυτό μας ξάφνιασε ευχάριστα, αλλά και μας απεικόνισε με γλαφυρή ενάργεια πώς βλέπουν αθλητές και φίλοι των αγώνων τις προθέσεις μας, την προσπάθεια, το σχεδιασμό και την αγωνία μας σε κάθε διοργάνωση να ανελίξουμε τον αγώνα μας. Δεν είμαστε θεοί, είμαστε όλοι μας άνθρωποι που λειτουργούμε με αλληλεπίδραση κι αλληλεγγύη και προσπαθούμε για το  καλύτερο.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε  τους  συντελεστές του Advendure για την διοργάνωση της ψηφοφορίας και να ευχηθούμε να συνεχίσουν με την υψηλού επιπέδου προσφορά τους στη δρομική κοινότητα .

Τέλος ,ευχόμαστε  σε όλους Καλή Χρονιά, Καλές Προπονήσεις, Υγεία και καλά Μονοπάτια!!!!

 

ΞΕΝΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ 2012

Killian JornetΣτην κατηγορία συναγωνίστηκαν πέντε ξένοι αθλητές που με τις νίκες και τις επιδόσεις τους εντυπωσίασαν μέσα στην χρονιά που φεύγει. Αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά και μεγάλος τελικός νικητής, ο Kilian Jornet με το συντριπτικό 74.8% των ψήφων. Το κοινό του ορεινού τρεξίματος επιβράβευσε την – για μια ακόμη φορά – εξαιρετική χρονιά του νεαρού Καταλανού, η οποία είχε ως αποκορύφωμα την νίκη του με μεγάλο ρεκόρ διαδρομής στο Ultra Cavalls Del Vent. Ο Killian κέρδισε επίσης το περίφημο Pikes Peak και το Speedgoat 50 miler στις Ηνωμένες πολιτείες, ενώ επικράτησε και στο Diagonale De Fous ultra του νησιού Reunion στον Ινδικό Ωκεανό αλλά και στο Kinabalu Climbathon 2012. Ήταν τέλος ο μεγάλος νικητής των πρωταθλημάτων Skyrunner® World Series αλλά και Ultra SkyMarathon® Series, της ISF με επτά πρώτες θέσεις και δύο τρίτες θέσεις συνολικά.

 

ΞΕΝΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ 2012

Lizzie HawkerΣτην αντίστοιχη κατηγορία συνολικής εμφάνισης των γυναικών μέσα στο 2012, νίκησε με χαρακτηριστική άνεση το μεγάλο φαβορί, η Lizzie Hawker συγκεντρώνοντας το 42.9% των ψήφων. Η Hawker κατάφερε φέτος να πετύχει την 5η νίκη της σε 6 εμφανίσεις στον δημοφιλέστερο ίσως αγώνα υπεραπόστασης βουνού του πλανήτη - UTMB – με επίδοση 12:32:13. Συνολικά η χρονιά της ήταν εξαιρετική και ιδιαίτερα ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος όπου κέρδισε το UTMB, το Run Rabbit Run 100 miler (USA) και το Σπάρταθλο στην χώρα μας με ρεκόρ γυναικών και με την τρίτη θέση της γενικής κατάταξης. Εξαιρετική εμφάνιση έκανε και στον multi-stage αγώνα (277 Km- 8 stages) στο Νεπάλ (Manaslu Mountain Trail race) κατακτώντας την δεύτερη θέση με επίδοση 23:00:45.

Η Lizzie Hawker μας έστειλε την ακόλουθη δήλωση για την πρωτιά της στην ψηφοφορία και την αναγνώριση που της δείχνει η Ελληνική κοινότητα ορεινού τρεξίματος:

“"I'm honoured and humbled by the recognition and support from the people of Greece.  Thank you!  Why run? Well, for me, if the truth of our running is that in our 'moving' we find ourselves, then running is a gift that allows us to know ourselves more deeply. Ultra running can give the opportunity to try to push our limits (mentally and physically), to learn more about ourselves, to feel rawness and vulnerability and yet feel strength in body, mind and spirit. Find your challenge, reach for your dream. Whether is it in running or something else in your life? Take those unexpected opportunities. Have the courage just to try. Do what you do for the love of it, with heart and soul, as well as body and mind, because then more is possible that you might imagine."

I wish you also a New Year of health, happiness and great adventures.”

 

ΕΠΙΔΟΣΗ ΞΕΝΟΥ ΑΘΛΗΤΗ 2012

Ο Kilian στο Ultra Cavalls Del Vent!Η κατηγορία περιελάμβανε πέντε ξένους αθλητές/ες που πέτυχαν μια εξαιρετική νίκη ή/και επίδοση, σε ιστορικούς και πολύ δύσκολους αγώνες. Και εδώ, ξεχώρισε εύκολα με ποσοστό 48.4% των ψήφων, η νίκη του Killian Jornet, στον Ultra Cavalls Del Vent όπου επικράτησε των σπουδαίων αντιπάλων του καταρρίπτοντας μάλιστα - μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες - το  ρεκόρ αγώνα με επίδοση 8:42. Σημαντική με βάση τα ονόματα και τις επιδόσεις της κατηγορίας και η δεύτερη θέση της Hawker, για την πέμπτη νίκη της στο UTMB με ποσοστό 24.2%.

 

Ραντεβού λοιπόν τον Δεκέμβρη του 2013, για να επιλέξουμε τους καλύτερους μιας χρονιάς που ήδη δείχνει ότι θα είναι συναρπαστική και πλούσια σε εμπειρίες και νέες προκλήσεις για όλους!

 

Δημήτρης Τρουπής

photo ©: go-mrp,  Ennio Leanza (FT), Ian Corless, Trailrunning.sg

 

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ