Αρχική>English>ADVENDURE - Adventure Zone - Ορεινό Τρέξιμο
Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το 1969 και ζει στην Πάτρα τα τελευταία 30 χρόνια. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο στην φύση μας βοηθά να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μας.

On the weekend of 14th & 15th July, the Lake District National Park will host two races that stand out for many reasons, chief among which is their extreme character, especially in the case of the Lakes Sky Ultra 56k. Mountain running, combined with scrambling and the volatile weather of Great Britain’s West Coast, as well as the stunning landscapes of the Lakes, create a unique mix that is sure to enthrall all participating athletes. Advendure is a communication sponsor for the event, and will be there to run the Scafell Sky Race 40k and report back to the Greek running community with first-hand experience and insights on the weekend’s longer, extreme course. Our article on last year’s Lake District Sky Trails offered an initial glimpse, but this year we go deeper, examining issues such as race organizing and outdoor activities in the UK, and also what truly extreme skyrunning means for the culture of the British organizers, through an interesting discussion with Charles Sproson, head of Mountain Run and race creator. Naturally, Greek trail running also came up during our conversation!

Στις 14 & 15 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν στο Lake District National Park, στην Μεγάλη Βρετανία, δυο αγώνες που ξεχωρίζουν για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως για τον extreme χαρακτήρα τους, ιδιαίτερα το Lakes Sky Ultra 56K. Το ορεινό τρέξιμο “μπλέκεται” με την αναρρίχηση και τον ιδιαίτερο καιρό της Δυτικής ακτής της Μεγάλης Βρετανίας, και μαζί με τα εκπληκτικά τοπία της περιοχής δημιουργεί ένα μείγμα που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους συμμετέχοντες αθλητές. Το Advendure είναι χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης και θα βρίσκεται εκεί για να τρέξει το Scafell Sky Race 40K και να μεταφέρει στην κοινότητα μας εικόνες από τον μεγάλο και extreme αγώνα της διοργάνωσης. Μια πρώτη γεύση είχαμε πάρει από το άρθρο που είχαμε δημοσιεύσει για το περσινό lakes District Sky Trails, αλλά σήμερα θα μπούμε σε βάθος σε όλα τα θέματα που αφορούν όχι μόνο την διοργάνωση και τις outdoor δραστηριότητες στην περιοχή, αλλά και το τι σημαίνει πραγματικά extreme skyrunning για την κουλτούρα της Βρετανικής οργανωτικής ομάδας,  μέσα από την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. Charles Sproson, επικεφαλής της Mountain Run και δημιουργό των αγώνων. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από μια τέτοια συζήτηση και το ελληνικό ορεινό τρέξιμο!

Για όσους από εμάς συμμετέχουμε σε πολύωρους αγώνες ultra-trail ή ακόμη και σε ορεινούς μαραθώνιους, τo θέμα της αποθήκευσης υλικών (gel, μπάρες, φλασκιά με υγρά κτλ…) αλλά και της τοποθέτησης των μπατόν (pole sticks) ορεινού τρεξίματος όταν δεν τα χρησιμοποιούμε μέσα στον αγώνα, είναι πολύ μεγάλης σημασίας. Συνήθως, αυτό που βλέπουμε σε αγώνες είναι παραγεμισμένα σακίδια και λύσεις για τα μπατόν που είτε φορτώνουν ακόμη περισσότερο την πλάτη μας, δεν έχουν σταθερότητα και μας ταλαιπωρούν, είτε είναι ιδιοκατασκευές που τις χαίρεται – και πολύ καλά κάνει -  αποκλειστικά ο ιδιοκτήτης τους. Όταν λοιπόν μάθαμε ότι η Compressport έχει βγάλει στην αγορά μια ζώνη, την  Compressport Free Belt Pro, που υπόσχεται λύση σε αυτά τα ζητήματα, “τρέξαμε” να την δοκιμάσουμε και να σας την παρουσιάσουμε.

Black Box στην επιστήμη ονομάζεται ένα σύστημα ή αντικείμενο το οποίο το εξετάζουμε με βάση αποκλειστικά τις εισόδους του και τα αποτελέσματα που παίρνουμε από αυτό, χωρίς να γνωρίζουμε όταν το εξετάζουμε την εσωτερική του λειτουργία. Όταν παρέλαβα στα χέρια μου το κουτί της Grouse Creek®, με τα Lite Tracker, το ένστικτο του Μηχανικού που σπούδασα και υπάρχει πάντα μέσα μου αυτό ακριβώς μου έφερε στο μυαλό. Ένα Black Box, μιας και όσο και να έψαξα δεν βρήκα παρά ελάχιστα στοιχεία για τα χαρακτηριστικά του! Τόσο καινούργιο είναι σαν πρόταση! Όσο αφορά την ονομασία Grouse Creek, το μόνο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ένα διάσημο μονοπάτι στο Κολοράντο με αυτή την ονομασία. Back to the roots λοιπόν, όσο αφορά το συγκεκριμένο παπούτσι, στα χρόνια που δεν είχαμε έναν ορυμαγδό πληροφοριών και προδιαγραφών διαθέσιμο στο διαδίκτυο και στις marketing μπροσούρες των εταιριών και βγάζαμε συμπεράσματα καθαρά από … τα πόδια μας.

Για το Zegama Aizkorri δεν χρειάζονται πλέον πολλές συστάσεις. Μέσα από την  εξέλιξη του όλα αυτά τα χρόνια έχει χτίσει την αδιαμφισβήτητη αίγλη ενός από τους δημοφιλέστερους και σκληρότερους μαραθωνίους ορεινού τρεξίματος στον κόσμο. Ταυτόχρονα, είναι ο αγώνας με το μεγαλύτερο και πιο ενθουσιώδες κοινό, το οποίο από νωρίς ανεβαίνει σε πολλά σημεία και κορυφές της διαδρομής, δίνοντας κυριολεκτικά άλλη διάσταση στην ατμόσφαιρα αλλά και την ψυχολογία των αθλητών. Αποτελεί αγώνα τόσο του MiguRun Skyrunner World Series, όσο και του καινούργιου πρωταθλήματος Golden Trail Series by Salomon, το οποίο έχουμε παρουσιάσει στο Advendure.

Διοργάνωση Sougliani Trail 21/4/2019

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 07:00

5η Διοργάνωση Ορεινού Τρεξίματος Sougliani Trail 24,5km, Sougliani Race 12km, Sougliani Kids 1km,  21/04/2019. Ο Φ.Ο.Σ. Σταυρού σας ενημερώνει ότι στις 21/4/2019  θα πραγματοποιηθεί ο 5ος αγώνας Sougliani Trail, Sougliani Race & Sougliani Kids. Oι εγγραφές θα ανοίξουν στο site: http://fosstavrou.gr/trail/  από Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 ως 14 Απριλίου 2019. Σας περιμένουμε να τρέξετε στους αγώνες Sougliani Trail, Sougliani Race & Sougliani Kids στο Στρατονικό Όρος, που βρίσκεται στον Σταυρό και Άνω Σταυρό Θεσσαλονίκης, στα σύνορα του νομού Θεσσαλονίκης με Χαλκιδικής και που διοργανώνονται για 5η συνεχή χρονιά. Σ’ αυτή την προσπάθεια και για την καλύτερη δυνατή οργάνωση του αγώνα απευθύνουμε πρόσκληση στους εθελοντές. Η συμμετοχή των εθελοντών στον αγώνα μας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οι εγγραφές των εθελοντών ξεκινάνε από 1 Μαρτίου στο site του Φ.Ο.Σ. Σταυρού http://fosstavrou.gr/trail/

Εύλογα θα αναρωτηθείτε διαβάζοντας τον τίτλο του άρθρου, τι δουλειά έχει ο διπρόσωπος Θεός των Ρωμαίων, με την Σίφνο και το Sifnos Trail Race; Ο Ιανός συμβολίζει την έναρξη, την αρχή μιας προσπάθειας, σαν αυτή που ξεκίνησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και έφερε το ορεινό τρέξιμο στο νησί των ποιητών, των γραμμάτων και των τεχνών, της γαστρονομίας και της αγγειοπλαστικής. Ο Ιανός όμως ήταν και διπρόσωπος, σαν την ίδια την διοργάνωση που είχε στην μια όψη του νομίσματος την ομορφιά της Σίφνου, των μονοπατιών της, την αρτιότητα σε κάθε λεπτομέρεια, το κέφι και τον ενθουσιασμό και στην άλλη πλευρά την σκληρότητα και την ιδιαίτερη αγριάδα του αγώνα των 30 χιλιομέτρων, που την νιώσαμε στο πετσί μας σε κάθε μέτρο της διαδρομής. Όποια πλευρά όμως του νομίσματος και να κοιτάξεις, αυτό που μας έμεινε σαν τελική αίσθηση είναι ότι στην Σίφνο γεννήθηκε μια διοργάνωση που κοσμεί κυριολεκτικά το καλεντάρι των αγώνων ορεινού τρεξίματος της χώρας μας και που κάθε αθλητής πρέπει να δοκιμάσει κάποια στιγμή στο μέλλον.

Πανέμορφο και αγαπημένο βουνό ο Ερύμανθος, με άγριο αλπικό κομμάτι αλλά και ελατοδάση που θυμίζουν σε κάποια σημεία τις Άλπεις. Ένα βουνό γεμάτο θρύλους και μύθους, το οποίο φέτος στις 27 Μάη θα φιλοξενήσει για 5η φορά την διοργάνωση του Ηράκλειου Άθλου. Τα μονοπάτια τη βορινής πλευράς του βουνού θα φιλοξενήσουν τις δυο διαδρομές του αγώνα, παρέχοντας τη δυνατότητα σε αθλητές κάθε επιπέδου να χαρούν την ποικιλομορφία της φύσης του. Ο Δημήτρης Σκέντζος, μέλος της έμπειρης Οργανωτικής Ομάδας του αγώνα  και του νεοσύστατου Γυμναστικού Αθλητικού Σωματείου «Ηράκλειος Άθλος» αλλά και συνεργάτης του Advendure, μας παρουσιάζει μέσα από την συνέντευξη του, τις ομορφιές αλλά και τις δυσκολίες που θα συναντήσουν οι αθλητές που θα τρέξουν σε έναν από τους αγώνες της διοργάνωσης, τις φετινές αλλαγές και προσθήκες στην διαδρομή του μεγάλου αγώνα, την κατάσταση που βρίσκονται τα μονοπάτια μετά από ένα βαρύ χειμώνα, τις παροχές για τους αθλητές, αλλά μας δίνει και την γνώμη του για το μέλλον του Ορεινού Τρεξίματος στην χώρα μας και το όραμα του για τον Ηράκλειο Άθλο.

Τον Ιούλιο του 2016, είχαμε συμμετάσχει σε έναν νέο, συναρπαστικό και σκληρό αγώνα ultra-trail, το Grossglockner Ultra-Trail,  το οποίο μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο οργανωτικά, όσο φυσικά και για την καταπληκτική διαδρομή του γύρω από το ψηλότερο βουνό της Αυστρίας. Φέτος το Advendure επιστρέφει στο “Μαύρο Βουνό” και στα μονοπάτια του, βρίσκοντας την διοργάνωση στον 4ο χρόνο της, με την προσθήκη ενός ακόμη αγώνα 75 χιλιομέτρων, αλλαγές στον μεγάλο αγώνα των 119 χιλιομέτρων, πολλούς αθλητές από περισσότερες από 40 χώρες (και φυσικά από την Ελλάδα), μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής του ορεινού τρεξίματος, αλλά με το ίδιο πάθος και την οικογενειακή ατμόσφαιρα που είχε η διοργάνωση τότε που την γνωρίσαμε για πρώτη φορά. Διαβάστε σήμερα στο Advendure, μια αποκλειστική συνέντευξη του  κ. Hubert Resch - επικεφαλής του GGUT – η οποία ρίχνει φως σε όλα τα θέματα που αφορούν την φετινή διοργάνωση (27-29 Ιουλίου 2018), αλλά και το ορεινό τρέξιμο γενικότερα.

In July 2016, we participated in a new, exciting and tough ultra-trail race, the Grossglockner Ultra-Trail, which left us with the best impressions, both organizational and of course for its amazing route around the highest mountain of Austria. This year, Advendure returns to the “Black Mountain” and its trails, finding the race in its 4th year, with the addition of a new 75 km race, changes to the 119 km main ultra-trail race, lots of runners from more than 40 countries (and of course, from Greece), great names of the world stage of mountain running, but with the same passion and family atmosphere that the organization had when we first met it before a couple of years. Read today at Advendure, an exclusive interview of Mr. Hubert Resch, head of GGUT, which sheds light on all the information regarding this year's event (27-29 of July 2018), as well as the mountain running in general.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • 10.000 χιλιόμετρα για 100 μίλια – Συνέντευξη με τ ...

  Δημήτρης Τρουπής, 15/06/2018 15:11
  Καλησπέρα Δημήτρη, Το χρονικό όριο είναι στις 30 ώρες. Κομβικό σημείο είναι επίσης οι 24 ώρες αφού εκεί αλλάζει και το χρώμα του buckle που παίρνει ο αθλητής που τερματίζει...(α σημένιο κάτω από τις 24, χάλκινο από 24 - 30) ... ;-)
   
 • Salomon Sense Ride: Ενα προσιτό "SLAB Sense Ultra ...

  Τάκης Τσογκαράκης, 08/06/2018 06:42
  Αν το συγκρίνεις με τα 180 ευρώ (αρχικές τιμές λιανικής και οι δύο) του SLAB Sense Ultra έτσι νομίζω! "Street price" με λίγο ψάξιμο θα τα βρεις και τα δύο φθηνότερα ;)
   
 • Grouse Creek® Lite Tracker, μια καινούργια βουνίσ ...

  Γιώργος Καλλιμάνης, 07/06/2018 17:40
  οποιαδήποτε ομοιότητα με το SAUCONY PEREGRIN 6 είναι εντελώς συμπτωματική; https://www.startfitness.co.uk/saucony-peregrine-6-mens-running-shoes-blue-s20302-2.html
   
 • ΒΡΥΣΕΑΔΑ 2018: Άνοιγμα εγγραφών!

  Δημήτριος Ζαφειρόπουλος, 31/05/2018 06:43
  O αγώνας των 30 χλμ τι απέγινε;
   
 • FROZEN PEAKS: Νέο φεστιβάλ αγώνων βουνού στο Νευρ ...

  Παύλος Κραγιόπουλος, 29/05/2018 10:54
  Ο Frozen Peaks Panorama 265KM είναι πλέον ο κατά τεκμήριο δυσκολότερος και ποιο απαιτητικός αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα. Η διοργάνωση άψογη σε όλα τα επίπεδα με τους διοργανωτές να λείνουν άμεσα κάθε πρόβλημα ή ανάγκη που παρουσιάστηκε. Οι ...

  Ολόκληρο...

FOLLOW US

Facebook Twitter YouTube RSS Flickr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρέξτε στο AlpamayoPro Trailrace 25Κ και κερδ…

Τρέξτε στο AlpamayoPro Trailrace 25Κ και κερδίστε ένα συλλεκτικό ζευγάρι γυαλιά Julbo Aero PRO UTMB® Edition!

Μία μοναδική ευκαιρία θα έχουν όσοι εγγραφούν στο φετινό AlpamayoPro Trailrace έως τις 31 Ιουλίου! Το Advendure μαζί με το κατάστημα Alpamayo Pro σας δίνουν την δυνατότητ...

Advendure © 2001-2018

Είσοδος or Εγγραφή

Εγγραφή

User Registration