Αρχική>English>ADVENDURE - Adventure Zone - Ορεινό Τρέξιμο
Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το 1969 και ζει στην Πάτρα τα τελευταία 30 χρόνια. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο στην φύση μας βοηθά να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μας.

Με τον Γιάννη Γιαλούση μας συνδέει μια φιλία χρόνων, αλλά και επαγγελματική συνεργασία παλιότερα πάνω σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.  Πολύ γνωστός στον χώρο της παραγωγής υψηλής θρεπτικής αξίας ροφημάτων και με πολλές καινοτομικές ιδέες, έχει επενδύσει μια δεκαετία τώρα σε τεχνολογία αιχμής και υψηλής κατάρτισης επιστημονικό προσωπικό, κερδίζοντας σταθερά και το στοίχημα των εξαγωγών σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι προφανές λοιπόν ότι η είσοδος της Gialousis I. ΕΠΕ στον χώρο της αθλητικής διατροφής με την παραγωγή της πρωτεΐνης 90% Airgon, είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον για τον χώρο μας και επίσης αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα, αφού είναι η πρώτη παραγόμενη στην χώρα μας πρωτεΐνη με αυτά τα χαρακτηριστικά, που την κάνουν να ξεχωρίζει σε όλα τα επίπεδα. Εγκαινιάζοντας την συνεργασία του Advendure με τον Γιάννη Γιαλούση, δημοσιεύουμε σήμερα μια εκτενή συζήτηση που είχαμε για όλα τα θέματα που αφορούν τα προϊόντα της εταιρείας του, αλλά και το ορεινό τρέξιμο. Άλλωστε, όπως μας λέει ο ίδιος στην συνέντευξη του: “H επιστημονική του ομάδα έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαρκή προπόνηση!”.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Ορεινού Τρεξίματος του Τihiorace το Σάββατο 27 Ιανουαρίου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Ομιλητές για την σημαντική παρουσία τους στην Ημερίδα και για όλα τα ενδιαφέροντα θέματα που ανέπτυξαν.

Ετοιμάζοντας την συνέντευξη του Γιώργου Διαλεκτού και ρίχνοντας μια ματιά στα “Αποτελέσματα” του Advendure, διαπίστωσα ότι στους 103 αγώνες ορεινού τρεξίματος που έχει συμμετάσχει οι θέσεις κατάταξης 1, 2, το πολύ 3, είναι στην συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων δίπλα στο όνομα του. Απευθείας σύνδεση με το βάθρο δηλαδή, από τότε που έτρεξε τον πρώτο του αγώνα  ορεινού τρεξίματος στο τέλος Ιανουαρίου του 2012, μέχρι και πριν λίγες μέρες στην Λειβαδιά! Ο Γιώργος Διαλεκτός είναι σίγουρα ένας από τους πιο γρήγορους δρομείς ορεινού τρεξίματος που έχουν εμφανιστεί στην χώρα μας, αλλά και μια ευχάριστη παρέα και μια πολύ χαρούμενη και γελαστή προσωπικότητα. Προτιμάει την αδρεναλίνη της ταχύτητας και τους “μικρούς” αγώνες ορεινού τρεξίματος, ανήκει εδώ και τρία χρόνια στην ομάδα της Salomon Hellas, εργάζεται στο Runner Store καθοδηγώντας και την Runner Store Trail Team στις προπονητικές της εξορμήσεις και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά έχει δημιουργήσει την Chozen Mountain Team, όπου μέσα από ομαδικές προπονήσεις προσπαθεί να περάσει τις γνώσεις του σε νέους αθλητές ορεινού τρεξίματος. Για όλα αυτά, τις εμπειρίες, την προπόνηση του, τους αγαπημένους του αγώνες, τα σχέδια του για το 2018 αλλά και το όνειρο του για το μέλλον, μας μιλάει στην αποκλειστική του συνέντευξη στο Advendure!

Τον Ιούνιο του 2013 είχαμε παρουσιάσει για πρώτη φορά από το Advendure τις κάλτσες Medicore, ένα πρωτοποριακό προϊόν που ερχόταν να “ταράξει” τα νερά σε ένα υλικό πολύ βασικό για αθλητές ορεινού τρεξίματος και υπεραποστάσεων, διαθέτοντας καινοτομικά χαρακτηριστικά όπως η χρήση σε επίπεδο μικρο-ίνας επεξεργασμένου Χαλκού για αντιβακτηριδιακή δράση και  του υλικού NanoGlide™ για προστασία από τις τριβές. Η συνέχεια ήταν εξαιρετική, με τις κάλτσες Medicore να καθιερώνονται, κατέχοντας σημαντικό μερίδιο της αγοράς και βοηθώντας πολλούς αθλητές στην προσπάθεια τους. Ο Φίλιππος Πρεδάρης όμως – Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας – και ιδιαίτερα “ανήσυχο” πνεύμα, προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, χρησιμοποιώντας τον Χαλκό σε έναν δικό του, απόλυτα Ελληνικό προϊόν, με την εμπορική ονομασία “WRAP”. Πρόκειται για μια μεγάλη γκάμα αντρικών και γυναικείων εσωρούχων, Homewear, αλλά και κολάν, Ελληνικής παραγωγής, ενισχυμένων με μικρο-ίνες Χαλκού. Με τον Φίλιππο είχαμε μια συζήτηση εφ όλης της ύλης, την οποία δημοσιεύουμε σήμερα στο Advendure, αφού εκτός των πετυχημένων προϊόντων του δραστηριοποιείται πολύ ενεργά και στον στον χώρο μας, με χορηγίες αθλητών αλλά και αγώνων, με αποκορύφωμα το Ziria Race to the Sky στην Ορεινή Κορινθία.

Όπως είχαμε αναφέρει και στην εκτενή παρουσίαση των μοντέλων της Salewa για ορεινό τρέξιμο, η πολύ γνωστή Ιταλική εταιρεία με έδρα το Μπολζάνο στο Νότιο Τυρόλο, έχει μια μεγάλη παράδοση δεκαετιών σε πολύ ποιοτικά παπούτσια για outdoor δραστηριότητες (ορειβασία, πεζοπορία κτλ…) και με την καινούργια σειρά Speed Hiking  – όπως την ονομάζει - κάνει πλέον μια θεαματική είσοδο και στο ορεινό τρέξιμο. Στα πλαίσια αυτά, παραλάβαμε και δοκιμάσαμε το μοντέλο Ultra Train, στο οποίο η εταιρεία έχει μεταφέρει πατενταρισμένες τεχνολογίες από τις άλλες outdoor σειρές της (σύστημα 3F), έχει δώσει έμφαση στην σταθερότητα του παπουτσιού, την προστασία και κυρίως στην πρόσφυση της εξωτερικής σόλας σε διάφορα ορεινά τερέν, μέσα από την συνεργασία της με την περίφημη εταιρεία παραγωγής ελαστικών Michelin®.

Ο χρόνος του “παιχνιδιού” …

Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017 08:19

Έχοντας ξεκινήσει τα αθλητικά μου βήματα από τον κόσμο του μπάσκετ, και παρακολουθώντας ακόμη από κοντά αυτό το πολύ συναρπαστικό άθλημα,  δεν θα μπορούσε παρά να με εντυπωσιάσει μια άποψη που διάβασα πριν λίγο καιρό και η οποία έλεγε ότι το τρέξιμο είναι ίσως το μοναδικό άθλημα όπου αυτός με το λιγότερο ταλέντο και ο λιγότερο φτασμένος και φιλόδοξος ως αθλητής, στην πραγματικότητα “παίζει” περισσότερο χρόνο στο “παιχνίδι”!

Η πρώτη φορά …

Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017 09:00

Λένε ότι η πρώτη φορά – σε ότι είναι σημαντικό για τον καθένα μας στη ζωή – παραμένει για πάντα ανεξίτηλη σαν μνήμη .. δεν λησμονιέται ποτέ. Έχουν δίκιο φυσικά. Είτε μιλάμε για τον πρώτο έρωτα, είτε για την πρώτη μας δουλειά, είτε για την πρώτη φορά που θα κρατήσουμε το παιδί μας στα χέρια μας, είτε για άλλα πράγματα που είναι σταθμοί στη ζωή μας. Αντιστρέφοντας αυτό το γνωμικό θα έλεγα ότι όταν θυμόμαστε έντονα μετά από πολλά χρόνια κάτι που κάναμε παλιά, τότε αυτό είναι πολύ σημαντικό στην ζωή μας. Θυμάμαι λοιπόν σαν να είναι σήμερα την πρώτη φορά που βγήκα για να τρέξω σε ένα πευκοδάσος …

Η πρώτη μου επαφή με τα Brooks Cascadia έγινε πριν αρκετά χρόνια και ήταν όχι μόνο πετυχημένη αλλά και όμορφη σαν ανάμνηση, αφού με “οδήγησαν” με τον καλύτερο τρόπο μέσα από τα χωμάτινα μονοπάτια, τις λάσπες και τα ποτάμια της παραμυθένιας Ροδόπης στην γραμμή τερματισμού του Rodopi Ultra-Trail 123K 2009. Ήταν η 6η έκδοση του πολύ δημοφιλούς μοντέλου της Αμερικανικής Brooks, μιας εταιρείας που εκτός των εξαιρετικών παπουτσιών  της για τρέξιμο σε κάθε είδους τερέν, περνάει και πολύ σοβαρά περιβαλλοντικά μηνύματα, με δράσεις όπως οι συχνές δωρεές της σε Εθνικά Πάρκα και κυρίως με τις βιοδιασπώμενες σόλες χωρίς τοξικά υλικά που  χρησιμοποιεί στις σειρές των παπουτσιών της. Έκτοτε, έτρεξα και δοκίμασα διάφορα μοντέλα της Brooks, μέχρι που ξαναήρθε η στιγμή να φορέσω στα πόδια μου το Cascadia, στην 12η πλέον έκδοση του. Τι θα έλεγα με μια πρόταση για αυτό το παπούτσι; Ότι είναι στην καλύτερη του στιγμή και ότι και να του “δώσεις” .. όπου και να το “ρίξεις” .. τα “μασάει” όλα με άνεση! Ας δούμε όμως τι τεχνολογίες “φοράει” και τι ανταπόκριση είχε στις δοκιμές μας.

Μια πολύχρωμη και ατελείωτη αλυσίδα αθλητών ανεβαίνει προς την Γκόλνα, τρέχοντας οι πιο γρήγοροι, πεζοπορώντας ζωηρά οι περισσότεροι. Δύσκολη και παρατεταμένη η ανάβαση, πολλά σκυφτά κεφάλια καθώς ο ρυθμός της καρδιάς έχει “σκαρφαλώσει” ψηλά και οι ανάσες είναι βαριές. Κάπου εκεί μέσα και εγώ, για πολλοστή φορά σε αυτή την μάζωξη που γίνεται κάθε Δεκέμβριο στο βουνό των Θεών στο μικρό αδελφάκι του Olympus Marathon, τον Χειμωνιάτικο Ενιπέα. Γρήγορα φτάνουμε σε ένα από τα 2-3 “μπαλκόνια” του μονοπατιού που αφήνουν το βλέμμα να “περιπλανηθεί” μακριά, προς τη θάλασσα και τις ατελείωτες παραλίες της Κατερίνης. Λίγες στιγμές αργότερα, στην κορυφή πλέον της Γκόλνας, το μάτι καρφώνεται στις ψηλές, κατάλευκες από χιόνι, κορυφές του Ολύμπου. Ο χειμωνιάτικος ήλιος προσδίδει μια καταπληκτική διαύγεια, όπου κι αν κοιτάξεις. Είτε στο λευκό του χιονιού, είτε στο γαλάζιο της θάλασσας … Ο καιρός ήταν φέτος μεγάλος σύμμαχος στον αγώνα.

My reaction every time I hold a pair of Hoka One One is a bit reminiscent of "Groundhog Day". Every single time I take a pair out of its box, I am alarmed by their size, a reaction that is quickly replaced by surprise when I actually hold them in my hands and feel how light they are. This time, the sentiments were caused by the Mafate Speed II, one of the company's main models for this year; they present significant improvements compared to the first edition, and as mentioned in the general presentation of the company's models for 2017, they are designed to 'swallow up' many tough mountain kilometres on all types of terrain, and in long races and training sessions. So let us 'take them apart' and see what they have to offer in terms of technology and how they performed in our tests.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • Προπόνηση: Τρέξιμο Αντοχής για Αρχάριους

  Φωτεινόπουλος Ευάγγε, 15/02/2018 06:05
  Οταν τελειωσω το 1ο προγραμμα μπορω να κανω το 2ο?
   
 • GORE-TEX® SHAKEDRY™: Η Επανάσταση στις αδιάβροχες ...

  Τάκης Τσογκαράκης, 27/01/2018 13:12
  Δημήτρη καλησπέρα! Το πρόβλημα με τα εξωτερικά layers πάνω από τις μεμβράνες τα οποία πράγματι ρόλο είχαν να τις προστατεύουν, ήταν ότι με τον χρόνο ξεφτιζαν, μάζευαν κόκκους σκόνης κλπ με αποτέλεσμα να ποτίζουν το ρούχο. Σε δοκιμή που (διάβασα ότι) ...

  Ολόκληρο...

   
 • La Sportiva, η συλλογή παπουτσιών του 2017

  Τάκης Τσογκαράκης, 23/01/2018 10:05
  Ανάμεσα στα δύο θα διάλεγα για τον ΟΜ το Akasha, είναι πιο "ευέλικτο" και χαμηλό και στο μόνο που υστερεί σε σχέση με το Akyra είναι στο κράτημα σε πλάγιες κλίσεις. Για δες πάντως και τα Bushido ... ;)
   
 • La Sportiva Akasha, Αιθέρια αίσθηση για πολλά χιλ ...

  λιγνος δημητρης, 23/01/2018 10:00
  καλησπερα!θα ηθελα τη βοηθεια σας.ειμαι 87 κιλα και 1,83.συνηθιζω να πηγαινω γρηγορες πεζοποριες σε βουνο και θελω να αρχισω να τρεχω.ψαχνω ενα παπουτσι με καλη αποσβεση γιατι οτι εχω ειναι σκληρα και με χτυπανε στη μεση και γονατα.εχει μεγαλη γκαμα ...

  Ολόκληρο...

   
 • Φακός κεφαλής Nitecore NU30: Αξιόπιστη και προσιτ ...

  Τάκης Τσογκαράκης, 15/01/2018 08:59
  Καλημέρα! Τον φακό τον έχω φορέσει στο Ultra Trail Pelion και τον χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά αφού προπονούμαι νωρίς το πρωί, χωρίς να έχω το παραμικρό πρόβλημα ;)

FOLLOW US

Facebook Twitter YouTube RSS Flickr

FORUM

  • MARMOT Super Mica (1 Δημοσιεύσεις)
  • Μεγεθος m πορτοκαλί .Δεν εχει φορεθει ποτε,απλα το εχω παρει μαζι σε αγώνα στην τσαντα μου. 70 ευρω 6947990733
  • Dinosman
  • 16/02/2018 20:08
  • Hoka one vanquish 3 (1 Δημοσιεύσεις)
  • ΗΟΚΑ one vanquish 3 μαύρα αφόρετα στο κουτί τους, νούμερο 43 1 / 3, ιδανικά για μεγάλες αποστάσεις - μαραθώνιο, τιμή 90€, συζητήσιμη 6932/239532, 10:00-22:00
  • maragou1
  • 16/02/2018 14:23
  • Garmin Fenix 3 Sapphire HR (1 Δημοσιεύσεις)
  • GARMIN Fenix 3 Sapphire edition, στο κουτί του, έξτρα λουράκια δερμάτινο- μπρασελέ- σιλικόνη, τιμή 280 €, τιμή 280€ 6932/239532
  • maragou1
  • 16/02/2018 14:18
  • Χειμερινή Ανάβαση στον Ολίγυρτο (1 Δημοσιεύσεις)
  • Ο Ολίγυρτος είναι βουνό της Πελοποννήσου με υψόμετρο 1.935 μέτρα και βρίσκεται στο σημείο που ενώνονται οι νομοί Αργολίδας, Κορινθίας και Αρκαδίας. Βόρεια ενώνεται με την Κυλλήνη, ανατολικά με το
  • JohnLux
  • 15/02/2018 09:29
  • Πωλείται TNF FLIGHT SERIES FUSE JACKET (1 Δημοσιεύσεις)
  • Πωλείται δρομικό αδιάβροχο-αντιανεμικό The North Face MEN’S FLIGHT SERIES™ FUSE JACKET. Χρωμα Μπλε Νουμερο M https://www.thenorthface.com/shop/mens-flight-series-fuse-jacket-nf0a2tgu-c1?variationI
  • msofras
  • 14/02/2018 22:54

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Sea Kayaking around Crete: Το ταξίδι ολοκληρώ…

Sea Kayaking around Crete: Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με επιτυχία (update 17/02/2018)!

Ένα ταξίδι διαφορετικό ξεκινάει την Πρωτοχρονιά του 2018! Η αγάπη για το καγιάκ, τη θάλασσα και την περιπέτεια αποτελούν τη μαγική συνταγή για ένα εγχείρημα όπως ο γύρος ...

Advendure © 2001-2013

Είσοδος or Εγγραφή

Εγγραφή

User Registration