Αρχική>Αγώνες>EXTREME>Οι 9+1 σκληρότεροι αγώνες ultra στον κόσμο


Οι 9+1 σκληρότεροι αγώνες ultra στον κόσμο

HURT 100, ποιός μπορεί να τρέξει; HURT 100, ποιός μπορεί να τρέξει;
© Mark McCaslin

Καθώς το δρομικό κίνημα σε βουνά και άσφαλτο εξαπλώνεται συνεχώς, πολλοί δρομείς αποκτώντας εμπειρία θέλουν να δοκιμάσουν το "κάτι παραπάνω". Αυτό αυτόματα μεταφράζεται σε μια συμμετοχή σε αγώνα υπεραπόστασης, ή πιο γνωστό εν συντομία, "ultra". Πως ορίζεται ένας ultra αγώνας; Τυπικά η απάντηση που θα βρούμε είναι με μια πρόχειρη αναζήτηση στο internet είναι "οποιοσδήποτε αγώνας απόστασης μεγαλύτερης των 42,195 χιλιομέτρων" ή 26,2 μιλίων. Είναι όμως έτσι; Νομίζω ότι αν ο αθλητής δεν έχει βιώσει την μοναξιά, την απομόνωση και την μαγεία της νύχτας κλείνοντας "μία μέρα δρόμο" αγωνιστικής προσπάθειας, δεν έχει βιώσει την πραγματικότητα ενός αγώνα υπεραπόστασης. Για κάποιους αυτό μπορεί να είναι 80 χιλιόμετρα, για άλλους 120 ή παραπάνω. Δεν είναι η απόσταση που μετράει, αλλά η βιωματική εμπειρία του αθλητή μέσω της προσωπικής υπέρβασης και της υπερνίκησης της νύστας και της εξάντλησης. Προσπαθώντας λοιπόν κάποιοι να φτιάξουν αγώνες ultra...αντάξιους της έννοιας που ανέλυσα παραπάνω, το έφτασαν στο άλλο άκρο! Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους εννέα δυσκολότερους αγώνες στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Outside. Θα συμπληρώσουμε την λίστα με την δική μου εκδοχή, ένας αγώνας που είναι αδιανόητο να λείπει από μία τέτοια λίστα. Περιμένουμε να διαβάσουμε και τις δικές σας γνώμες για αγώνες ανά τον κόσμο! Πάμε λοιπόν!

Grand to Grand Ultra

Το Grand Canyon είναι το πασίγνωστο φαράγγι διατρέχει ο ποταμός Κολοράντο στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Το μεγαλύτερο μέρος του αποτελεί Εθνικό Πάρκο, ένα από τα πρώτα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Έχει μήκος 446 χιλιομέτρων, πλάτος μεταξύ 6,5 και 29 χιλιομέτρων και βάθος που φτάνει τα 1,83 χιλιόμετρα. O Grand To Grand Ultra φέρνει τους δρομείς να διασχίσουν μερικά από τα πιο όμορφα και άγρια τοπία του πλανήτη σε έναν επταήμερο, multiste αγώνα 147 μιλίων, self-supported, που σκαρφαλώνει περίπου 6,500 μέτρα υψομετρικής. Πέρυσι νικητής ήταν ο Calvo Redondo με 34:10:06. Ο δεύτερος αγώνα θα διεξαχθεί φέτος τον Οκτώβρη 22-28 Σεπτέμβρη.

 
The Jungle Ultra

Αν κάποιος δει απλά τα δεδομένα του Jungle Ultra, εύκολα θα τον υποτιμήσει. Μια διαδρομή πέντε stages με 240 χιλιόμετρα και μόνο κάτι περισσότερο από 3000μ θετική υψομετρική θεωρητικά είναι ένας αγώνας που ... "βγαίνει". Αν όμως σας πούμε ότι διατρέχει ένα από τα πιο απομονωμένα τερέν του πλανήτη, με θερμοκρασίες που αγγίζουν σταθερά του 40C, απίστευτη υγρασία, κουνούπια και έντομα που δεν έχετε ξαναδεί στην ζωή σας και τουλάχιστον ... 70 περάσματα τροπικών ποταμών σε μια διαδρομή στο Εθνικό Πάρκο Manu στο Περού τότε ίσως βλέπατε διαφορετικά τα πράγματα! Απλά να σας πούμε ότι η αναλογία ιατρικού προσωπικού προς αθλητές είναι αυστηρά το πολύ 1:10!


Badwater

Δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα. Όλα ξεκίνησαν πίσω στον Αύγουστο του 1977, όταν ο 50χρονος Καλιφορνέζος Al Arnold αποφάσισε να τρέξει την απόσταση από την έρημο του Death Valley μέχρι το όρος Whitney, που αξίζει να σημειωθεί πως είναι το ψηλότερο εκτός Αλάσκας βουνό των ΗΠΑ. Αποτελεί έναν αγώνα σταθμό στην ιστορία των υπεραποστάσεων παγκοσμίως. Όχι μόνο διασχίζει την Κοιλάδα του Θανάτου (καθόλου τυχαίο το όνομα…), το θερμότερο σημείο των ΗΠΑ σε μία διαδρομή 135 μιλίων, το κάνει και τον θερμότερο μήνα του χρόνου, τον Ιούλιο! Έτσι, για τιμωρία! Ξεκινώντας κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, κερδίζει 4,300μ υψομετρικής τερματίζοντας στο Όρος Whitney. Από τις τάξεις του έχουν περάσει μερικά από τα διάσημα ονόματα στον κόσμο των υπεραποστάσεων: Ο θρύλος Marco Olmo, ο πολύ γνωστός μας Dean Karnazes, oι Mike Morton (νικητής το 2012), Scott Jurek, Charlie Engle, Jamie Donaldson, Daniel Oralek, Michael Wardian κ.α Ειδική αναφορά βέβαια πρέπει να γίνει στην Pamela Reed η οποία όχι μόνο έχει τερματίσει το αγώνα πολλάκις, δύο χρονιές από αυτές, το 2002 και 2003 ήταν η πρώτη γενικής περνώντας άντρες ονόματα κορυφαία στον χώρο! Ιστορική η «μάχη» της το 2003 με τον Dean Karnazes που τον άφησε 2ο! Όριο έχουν τεθεί οι 60 ώρες ενώ το ρεκόρ αγώνα έχει ο Βραζιλιάνος Valmir Nunes,από το 2007 με 22:51:29 και αν δεν το θυμάστε να σας το θυμήσουμε: ο Μιχάλης Στύλλας, ο δικός μας “Mike” έχει τερματίσει τον επίπονο αυτό αγώνα το 2000, στην 13η θέση γενικής με 42:25!

 

Badwater...τρέχοντας στην Κοιλάδα του Θανάτου Aoife | © OdonnelBadwater...τρέχοντας στην Κοιλάδα του Θανάτου Aoife | © Odonnel


Marathon des Sables

Δεν έχουμε να πούμε πολλά, οι περισσότεροι τον γνωρίζετε. Ίσως ο πιο διάσημος Multistage αγώνας στον κόσμο. Διασχίζοντας σε έξι μέρες πάνω από 250 χιλιόμετρα στην καυτή έρημο της Σαχάρας στο Μαρόκο έχει κερδίσει επάξια την θέση του στους πιο αξιοσέβαστους αγώνες στον κόσμο. Οι αμμόλοφοί του έχουν αποδείξει ότι μπορούν να καταβάλλουν και τον πιο δυνατό αθλητή. Ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος το 2006 απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει, σε έναν καταπληκτικό αγώνα που μόνο αυτός ξέρει να κάνει. Δεν χρειάζεται να γράψουμε περισσότερα, μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε εδώ.


Hardrock 100

Έχει αποκτήσει την φήμη του λόγω της μεγάλης υψομετρικής διαφοράς, των μεγάλων κλίσεων, του δύσκολου τερέν, των πολλών περασμάτων από μεγάλα υψόμετρα και ανεμοδαρμένα διάσελα, την έκθεση σε επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και του ορίου τερματισμού αφού οι 48 ώρες μόνο εκ πρώτης όψεως θεωρούνται αρκετές. Αρκεί να πούμε ότι ο μέσος χρόνος των αθλητών είναι περίπου στις 41 ώρες. Οι πρώτοι τερματίζουν γύρω στις 25 ώρες, έτσι λοιπόν όλοι θα βιώσουν τις συνθήκες ψύχους  της νύχτας αλλά και το δύσκολο τερέν υπό το φως ενός φακού. Διοργανώνεται από το 1992 και διεξάγεται σε μια ονειρεμένη περιοχή του Colorado στο San Juans.

Εντυπωσιακή αλλά και δύσκολη η διαδρομή του Hardrock 100 | © Klas EklofΕντυπωσιακή αλλά και δύσκολη η διαδρομή του Hardrock 100 | © Klas EklofΣπάρταθλον

Ο αγώνας ορόσημο των υπεραποστάσεων παγκοσμίως. Ένας αγώνας αναφορά, ένας αγώνας που τιμούν εκατοντάδες αθλητές από όλον τον κόσμο κάθε χρόνο, θέλοντας να τρέξουν στα χνάρια του Φειδιππίδη, να στεφθούν με ένα κλαδί ελιάς και να γίνουν «Σπαρταθλητές». Όσοι το τολμήσουν δεν θα σκαρφαλώσουν ανεμοδαρμένες κορυφές ούτε θα τους επιτεθούν τροπικά κουνούπια. Η δυσκολία του έγκειται σε ένα και μόνο γεγονός: την ταχύτητα! Οι αθλητές καλούνται να τρέξουν 245,3 χιλιόμετρα σε 36 ώρες με καιρικές συνθήκες κάθε Σεπτέμβρη κάθε άλλο παρά ιδανικές αρκετές φορές. Όποιος νομίζει λοιπόν πως θα πάει στο Σπάρταθλο για … περπάτημα, ας το αφήσει καλύτερα. Ίσως ο πιο απαιτητικός ultra στον κόσμο όσον αφορά αυτό το γεγονός…

Η Lizzy Hawker τερματίζει το 2012 μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα | © ΣπάρταθλονΗ Lizzy Hawker τερματίζει το 2012 μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα | © Σπάρταθλον Fat Dog 100

Ο Fat Dog 100 είναι η απάντηση των Καναδών στον Hardrock 100 χωρίς βέβαια να φτάνει την αίγλη ή την δυσκολία του. Ένας αγώνας που κάλλιστα θα μπορούσε να λείπει από την λίστα του Outside. 120 μίλια point-to-point στο Εθνικό Πάρκο Cathedral Provincional βόρεια του Vancouver με 8,800μ θετική υψομετρική δεν είναι εύκολος μεν, αλλά ωχριά μπροστά στους υπόλοιπους σαφώς.


6633 Ultra

«Τι ακριβώς είναι το 6633» θα ρωτήσει κανείς; Η διοργάνωση έχει την απάντηση στο σάιτ: το γεωγραφικό πλάτος του Αρκτικού Κύκλου, της περιοχής δηλαδή που διεξάγεται ο αγώνας που θα προκαλέσει όποιον είναι αρκετά τρελός για να δηλώσει συμμετοχή! Μπορείτε λοιπόν να διαλέξετε μεταξύ δύο αποστάσεων: 120 ή 350 μίλια από τον Αρκτικό Κύκλο στον Αρκτικό Ωκεανό κουβαλώντας τον εξοπλισμό σας με έλκηθρο. Οι σταθερά χαμηλές θερμοκρασίες κάτω του μηδενός, οι μεγάλες αποστάσεις και το αχανές πεδίο έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στο να θεωρηθεί ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες στον κόσμο. Το γεγονός ότι μόλις 11 άνθρωποι έχουν τερματίσει σε αυτόν τον αγώνα τις έξι φορές που έχει διοργανωθεί θεωρείται απολύτως φυσιολογικό.


HURT 100. Ουδέν σχόλιον...| © Rob LahoeHURT 100. Ουδέν σχόλιον...| © Rob LahoeHURT  100           

Καλά το σκεφτήκατε. HURT. Πόνος. Τιμωρία. Τα αρχικά του (HURT) μπορεί να σημαίνουν Hawaii Ultra Running Team αλλά δεν παύει από πίσω να κρύβεται το concept του αγώνα: Πηγαίνετε μέχρι την Χαβάη για να … τιμωρηθείτε και να πονέσετε! Ο αγώνας που λαμβάνει χώρα κάθε Γενάρη στα βουνά γύρω από την Χονολουλού δεν τρομάζει με την θετική υψομετρική διαφορά των 8,500μ. Αυτό που τρομάζει είναι οι άπειρες ρίζες στο τερέν του αγώνα, αφού όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι διοργανωτές «υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθείς να σταθείς όρθιος». Εκτός από αυτό, προσθέστε τα κουνούπια, τα 20 περίπου περάσματα ποταμών, τα χιλιόμετρα αδιαπέραστης ζούγκλας και του ότι πολλά από αυτά πρέπει να τα κάνετε νύκτα και … θέλετε κι άλλα;;;;


Είναι δυνατόν να λείπει;

Όταν μιλάμε για τον πιο δύσκολο ultra στον πλανήτη δεν μπορεί να μην πάει ο νους μας κατευθείαν εκεί. Barkley Marathons. Ίσως λείπει από την λίστα αφού κατάφερε μέχρι πρότινος να διατηρήσει ένα χαμηλό προφίλ. Δεν άντεξε για πολύ όμως και αποτέλεσε αφορμή για άρθρα σε κορυφαία sites και ΜΜΕ στον κόσμο όπως οι New York Times και το ίδιο το περιοδικό Outside. Τις λεπτομέρειες του αγώνα τις ξέρετε ή μπορείτε εύκολα να τις βρείτε. Τα περισσότερα λόγια είναι περιττά. Το ποσοστό των τερματισμών στον αγώνα τα λέει όλα. Όταν μετά από 27 χρόνια διεξαγωγών μόλις 14 άνθρωποι από τους 800 περίπου συνολικά έχουν τερματίσει στον αγώνα των 100 (ή 110 ή 120 μιλίων…γιατί κανείς δεν ξέρει πραγματικά), τότε το να λείπει αυτός ο αγώνας από οποιαδήποτε λίστα δυσκολότερου ultra αγώνα είναι καθαρά..έγκλημα. Αγώνας που έχει κατατροπώσει μερικούς από τους πιο θρυλικούς ultrarunners των ΗΠΑ και όχι μόνο… «Humility awaits at the Barkley»

 
O Frozen Ed Furtaw ανεβαίνει το Rat Jaw στον Barkley Marathons. Ultra ναι, running πως;;;;O Frozen Ed Furtaw ανεβαίνει το Rat Jaw στον Barkley Marathons. Ultra ναι, running πως;;;; 

 

Περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις για τον δυσκολότερο ultra αγώνα τρεξίματος -ή "τρεξίματος"- στον κόσμο!

 

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

Website: www.advendure.com

Σχόλια   

 
+2 0 # Βασίλης Κυριλλίδης 05-06-2013 11:52
Είπα να τους τρέξω με την φαντασία μου, αλλά σε κάποιους δυσκολεύομαι ακόμα κι έτσι. Ρίζες για τερέν και κουνούπια; Να λείπει.
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αλλά το βιβλίο Extreme Running, των Kym McConnell και Dave Horsley αναφέρει μεταξύ των άλλων τον Atacama Crossing στην Νότιο Αμερική, τον Cobi March, στη γνωστή ασιατική έρημο, τον Kepler Challence στην Αυστραλία, τον Le Grand Raid De La Reunion στην Αφρική, τον μαραθώνιο του Νοτίου πόλου, κι άλλους ακόμα. Εσείς ξέρετε καλύτερα.
Επίσης, από τις διοργανώσεις στην Ελλάδα υπάρχει μόνο το Σπάρταθλον, αλλά βέβαια το βιβλίο είναι γραμμένο πριν απο την εμφάνιση των ορεινών αγώνων που αναφέρει ο Δημήτρης.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+1 0 # Τάκης Τσογκαράκης 05-06-2013 15:26
Πολύ σωστή η αναφορά σου στο βιβλίο αυτό Βασίλη! Πράγματι η τρέλα τελικά πάει όχι μόνο στα βουνά αλλά και στους πόλους και στην άσφαλτο και παντού! Είναι πράγματι τόσοι πολλοί πια οι δύσκολοι αγώνες που αναγκαστικά θα αφήσεις μερικούς απ'έξω. Μόνο κάποια κριτήρια (και αυτά όχι πάντα σωστά) μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να δεις ποιός από αυτούς είναι ο πιο δύσκολος και ένα από αυτά είναι το ποσοστό των τερματισάντων. Βέβαια ρόλο παίζει ΚΑΙ η ποιότητα (το Barkley δεν έχει στερηθεί αυτής) ΚΑΙ η ποσότητα των αθλητών που συμμετέχουν. Έτσι μόνο μπορείς να καταλήξεις σε -κάποια- συμπεράσματα.

Σε ευχαριστώ που μου θύμισες το φοβερό αυτό βιβλίο :-)
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+3 0 # Δημήτρης Τρουπής 04-06-2013 17:06
Τάκη, συμφωνώ απόλυτα για τον Barkley ... στην λίστα νομίζω ανήκει και το Tor Des Geants των 330 KM και των 24.000 μέτρων θετικής υψομετρικής. Εκτός από το γεγονός του μήκους και της υψομετρικής, έχει πολλά περάσματα από ψηλά υψόμετρα αλλά και κακοτράχαλο έδαφος σε πολλά σημεία.

Το βασικότερο όμως για μένα σημείο που τον ξεχωρίζει είναι ότι είναι single-stage, με αποτέλεσμα να θέλει πολύ καλή στρατηγική αντιμετώπισης του ύπνου και του φαγητού. Ιδιαίτερα για τους πιο γρήγορους αθλητές που κυνηγάνε επίδοση.

Σίγουρα η επιλογή του Outside - όπως και οποιουδήποτε έβγαζε μια λίστα αγώνων - είναι υποκειμενική, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να δούμε κάποιους αγώνες (και να προσθέσουμε και άλλους ίσως) που δεν τους γνωρίζαμε μέχρι τώρα, παρά τα χαρακτηριστικά τους.

Άραγε, θα έμπαινε Ελληνικός ultra σε μια τέτοια λίστα; Με βάση κάποιους από τους αγώνες της λίστας, θεωρώ ότι και το Rodopi Advendurun των 100 μιλίων θα έμπαινε λόγω των 6 μόνο σταθμών, του άγριου της φύσης της Ροδόπης και της φοβερής απομόνωσης ιδιαίτερα την νύχτα, αλλά ίσως και το OMT λόγω υψομέτρων και κυρίως του πολύ κακοτράχαλου τερέν του Ολύμπου και των υψηλών θερμοκρασιών του Ιουλίου στην Ελλάδα ...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • GORE-TEX® SHAKEDRY™: Η Επανάσταση στις αδιάβροχες ...

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, 23/01/2018 16:28
  Υπάρχει ήδη υλικό με παρόμοιες ιδιότητες το OUTDRY που έχει αγοραστεί από την columbia και βιάστηκε να βγάλει κάτι παρόμοιο για να μήν μείνει πίσω στον ανταγωνισμό .
   
 • La Sportiva, η συλλογή παπουτσιών του 2017

  Τάκης Τσογκαράκης, 23/01/2018 10:05
  Ανάμεσα στα δύο θα διάλεγα για τον ΟΜ το Akasha, είναι πιο "ευέλικτο" και χαμηλό και στο μόνο που υστερεί σε σχέση με το Akyra είναι στο κράτημα σε πλάγιες κλίσεις. Για δες πάντως και τα Bushido ... ;)
   
 • La Sportiva Akasha, Αιθέρια αίσθηση για πολλά χιλ ...

  λιγνος δημητρης, 23/01/2018 10:00
  καλησπερα!θα ηθελα τη βοηθεια σας.ειμαι 87 κιλα και 1,83.συνηθιζω να πηγαινω γρηγορες πεζοποριες σε βουνο και θελω να αρχισω να τρεχω.ψαχνω ενα παπουτσι με καλη αποσβεση γιατι οτι εχω ειναι σκληρα και με χτυπανε στη μεση και γονατα.εχει μεγαλη γκαμα ...

  Ολόκληρο...

   
 • Φακός κεφαλής Nitecore NU30: Αξιόπιστη και προσιτ ...

  Τάκης Τσογκαράκης, 15/01/2018 08:59
  Καλημέρα! Τον φακό τον έχω φορέσει στο Ultra Trail Pelion και τον χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά αφού προπονούμαι νωρίς το πρωί, χωρίς να έχω το παραμικρό πρόβλημα ;)
   
 • Αυξημένη επικινδυνότητα χιονοστιβάδας - Εκπαιδευτ ...

  Μάνος Κυριακάκης, 12/01/2018 15:57
  καλα ολα αυτα ρε παιδια αλλα θα πρεπει να ειναι και εστω και λιγο προσιτα ! 300 ευρω το διήμερο χωρις να περιλαμβανει : Κόστος διαμονής και διατροφής Κόστος μετακίνησης Ενοικίαση εξοπλισμού Κάρτα λίφτ όπου και αν χρειαστεί ... τα σχολια δικα σας ...

FOLLOW US

Facebook Twitter YouTube RSS Flickr

FORUM

  • Garmin 920XT + HRM (1 Δημοσιεύσεις)
  • Σαν καινούργιο, αγορά 03/17. Με την ζώνη, φορτιστή και δώρο το bikemount. Το ρόλοι και τη ζώνη τα καθάρισα μετά κάθε προπόνηση με γλυκό νερό + η ζώνη κάθε μηνά στο πλυντήριο. 250 € 6972621720 (
  • loudo
  • 20/01/2018 14:09
  • La Sportiva Akyra σαν καινούργια (1 Δημοσιεύσεις)
  • Φορεμένο μόνο σε δυο προπονήσεις άριστη κατάσταση όπως θα δείτε και από τις φώτο. Νουμερο 45 uk 10,5 Τιμή 70 ευρώ Πλ giatrosg@gmail.com 6973032626 Γιώργος φώτο εδώ https://ibb.co K4Pob http
  • giatrosg@gmail.com
  • 20/01/2018 12:28
  • Χειμερινή Ανάβαση στον Τυμφρηστό (Βελούχι) (1 Δημοσιεύσεις)
  • Ο Τυμφρηστός ή Βελούχι είναι βουνό της Στερεάς Ελλάδας. Έχει υψόμετρο 2.315 μέτρα και καταλαμβάνει μεγάλο τμήμα των νομών Ευρυτανίας και Φθιώτιδας. Περικλείεται στα βόρεια από τα Άγραφα, και στα
  • JohnLux
  • 18/01/2018 10:51
  • Garmin fenix 3 hr sapphire (1 Δημοσιεύσεις)
  • image.jpg image.jpg image.jpg Garmin fenix 3 sapphire πωλείται σε καλή κατάσταση τιμή 340 ευρώ περιοχή κερατσινη.
  • Stamina
  • 16/01/2018 18:08

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με τον Vibram® Hong Kong 100 ξεκινά το Ultra-…

Με τον Vibram® Hong Kong 100 ξεκινά το Ultra-Trail® World Tour!

Ήρθε η ώρα της έναρξης της σπουδαιότερης διεθνούς σειράς αγώνων ultra trail στον κόσμο, του Ultra Trail World Tour 2018! Που αλλού θα μπορούσε να γίνει αυτό από το μέρος ...

Advendure © 2001-2013

Είσοδος or Εγγραφή

Εγγραφή

User Registration