Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωρακάκος και Τζιατζιά νικητές στο Eros Mountain Trail του Hydra's Trail Event

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Advendure θα βρίσκεται το διήμερο 8-9 Απριλίου στο ιστορικό και κοσμοπολίτικο νησί της Ύδρας για να σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις ενός γεμάτου αθλητικού Σαββατοκύριακου. Μείνετε συντονισμένοι σε αυτή εδώ την σελίδα αλλά και στην σελίδα μας στο Facebook για να ζήσετε και εσείς από μακριά την καταπληκτική ατμόσφαιρα του 4ου Hydra's Trail Event!

Ανταπόκριση - Κυριακή 10 Απρίλη: Το κυρίως αγωνιστικό μενού του Hydra's Trail Event ξεκίνησε ακριβώς στην ώρα του. Πολύ ομορφότερος ο αγώνας φέτος με την προσθήκη 3 χιλιομέτρων μονοπατιού ο οποίος κάθε άλλο παρά εύκολος μπορεί να χαρακτηριστεί! Νικητής όπως και πέρυσι τερμάτισε ο Χρήστος Παπαδογεωργός (North Outdour Training-Running team) σε 1:02:20, 2ος ο Νίκος Πονηρέας (Salomon Hellas Junior Team) με 1:03:31 και 3ος ο Γιώργος Παπαϊωάννου (Wake Up Street) με 1:04:02. Στις γυναίκες η Φωτεινή Κολόκα (Dynafit) δεν είχε κανένα πρόβλημα να τερματίσει πρώτη με 1:20:10. Στην 2η θέση η Ελένη Δραγώνα με 1:30:00 και στην 3η θέση η Σοφία Μανιατάκου (Helennic Rowing Club) με 1:32:42.

 

 

Δείτε εδώ τα προσωρινά αποτελέσματα του Rock Race

 

Στις 9:30 όμως ξεκίνησε ο σημαντικότερος αγώνας του Hydra's Trail Event, ο Eros Mountain Trail των 26,5 χιλιομέτρων. Οι αλλαγές / προσθήκες για τις οποίες είχε προσπαθήσει να μας προϊδεάσει ο Λουκάς Πρατίλας δεν μας είχαν φανεί σημαντικές πριν τον αγώνα. Καθώς όμως η ομορφιά και η δυσκολία τους ξετυλιγόταν μπροστά μας τότε ... καταλάβαμε. Δύο ήταν οι προσθήκες μονοπατιού οι οποίες έδωσαν άγρια ομορφιά στον αγώνα. Ειδικά η πρώτη παράκαμψη στο 4ο χλμ της διαδρομής ήταν εντυπωσιακής ομορφιάς αφού μας χάριζε καταπληκτική θέα, όσο βέβαια μπορούσαμε να την απολαύσουμε αφού το κατέβασμα απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή!

 

 

Η 2η παράκαμψη στο 18ο χλμ σου έκοβε τον τσαμπουκά. Εκεί που περίμενες όπως τις άλλες χρονιές να βγεις στην θάλασσα και να ρολάρεις, σε περίμενε μία ανηφόρα μέχρι την ράχη του βουνού και το ξωκλήσι του Οσίου Λουκά και κατεβασιά μέσα από όμορφο μονοπάτι το οποίο πολλές φορές συναντούσε κοίτη ποταμού με τερέν που απαιτούσε προσοχή αφού εκεί παραμόνευαν οι κράμπες για πολλούς! Εικοσιέξι και παραπάνω λοιπόν χιλιόμετρα σε μερικά από τα πιο όμορφα μονοπάτια του νησιού, μία διαδρομή εκπληκτικής ομορφιάς όπως άλλωστε έχουμε αναφέρει αρκετές φορές. Η αλλαγή και η δυσκολία της διαδρομής αντικατοπτρίστηκαν βέβαια και στις επιδόσεις. Τα 20 λεπτά παραπάνω για τον μεγάλο νικητή (αν και ήδη καταπονημένο από το downhill της προηγούμενης) Δημήτρη Θεοδωρακάκο (Salomon) o οποίος πέρασε το νήμα σε 2:20:29 μπορεί να έγιναν ο διπλάσιος χρόνος επιπλέον για τους αθλητές της ουράς. Δεύτερος πέρασε την γραμμή του τερματισμού ο Αλέξανδρος Καμπουρόπουλος (Odlo - La Sportiva) σε 2:22:22 και 3ος ο Γιώργος Διαλεκτός (Salomon) με 2:27:51.

 

 

Στις γυναίκες η Γλυκερία Τζιατζιά (Salomon) δεν είχε κάποιο πρόβλημα για να πάρει τη νίκη με 2:38:07 στην 8η μάλιστα θέση γενικής κατάταξης. Στην 2η θέση η Δήμητρα Μπίκα (Salomon) με 2:44:17 και στην 3η θέση η Iulia Gainariu με 2:55:41.

 

 

 

Δείτε εδώ τα προσωρινά αποτελέσματα του Eros Mountain Trail

 

View this photo set on Flickr

 

Στις απονομές ιδιαίτερη στιγμή ήταν η απονομή τιμητικού βραβείου στον Νίκο Κωστόπουλο για την προσφορά του στο ορεινό τρέξιμο και στον Σπύρο Ανδριόπουλο, κάτοχο του Πανελληνίου ρεκόρ στον Μαραθώνιο.

 

 

Για άλλη μια χρονιά φύγαμε από την Ύδρα "γεμάτοι" όμορφες αναμνήσεις από ένα επίσης γεμάτο εκδρομικό Σαββατοκύριακο το οποίο μπορεί να συνδυάσει δραστηριότητες για όλη την οικογένεια αφού υπάρχουν διαδρομές για όλους! Το ραντεβού έχει ήδη δοθεί και εμείς επιστρέψαμε στην έδρα μας με το μυαλό να είναι ακόμα στο πανέμορφο νησί της Ύδρας. Πότε είναι η ημερομηνία του 5ου Hydra's Trail Event???? 


Ανταπόκριση - Σάββατο 8 Απρίλη: Φτάνοντας στο τέλος της πρώτης μέρας μας στην Ύδρα όσοι τα προηγούμενα χρόνια δεν ήξεραν γιατί μιλούσαμε, φέτος πείστηκαν και με το παραπάνω. Οι Υδραίοι από την πρώτη στιγμή μας κέρδισαν για άλλη μια φορά από την πρώτη κιόλας στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στο όμορφο νησί. Η υποδοχή, η φιλοξενία και η όλη ατμόσφαιρα σε άλλα επίπεδα αφού όλη η Ύδρα χόρευε στους ρυθμούς του αγώνα!

 

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου άρχισε να καταφθάνει ο μεγάλος όγκος των αθλητών και συνοδών που έχουν κατακλύσει τελικά το νησί της Ύδρας. Η αυλαία άνοιξε με τον πρώτο αγώνα downhill στην Ελλάδα, μία αρκετά γρήγορη διαδρομή με ελάχιστα επικίνδυνα σημεία. Μεγάλος ο ανταγωνισμός φέτος αφού έπαιρναν μέρος μερικά από τα πιο σπουδαία ονόματα του ορεινού τρεξίματος. Όσοι ήμασταν στην διαδρομή για να δούμε από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών (και δεν ήμασταν λίγοι) βγήκαμε σίγουρα κερδισμένοι!

 

 

Ο Χάρης Καλαμπούκας πραγματικά πέταξε κάνοντας μία εκπληκτική επίδοση αφού το 9:07 θρυμμάτισε το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο Στέλιος Μπακρατσάς με 10:18. Πολύ καλές επιδόσεις όμως και από τους υπόλοιπους αθλητές αφού η πρώτη τριάδα έκανε επίδοση κάτω από 10 λεπτά! Δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Μίνος ο οποίος μπαίνει σε αγώνες βουνού ξεκινώντας από την Ύδρα με επίδοση 9:48 ενώ ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος συμπλήρωσε την τριάδα με 9:52. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μαρία Μάλαι με 12:29, 2η η Νεκταρία Παπουτσάκη με 13:39 και 3η Tijana Panic με 13:59. Για άλλη μια χρονιά το highlight ήταν η τελική ευθεία του τερματισμου όπου εκατοντάδες κόσμου ξεσπούσε σε επευφημίες ενώ οι εθελοντές με τις σφυρίχτρες τους ημιουργούσαν κυριολεκτικά πανδαιμόνιο!

 

 

 

 

Δείτε εδώ τα προσωρινά αποτελέσματα του Downhill

 

Λίγη ώρα ξεκούραση όμως γιατί υπήρχε και συνέχεια! Την σκυτάλη πήραν 100 και πλέον πιτσιρίκια σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες ξεχωριστής δυσκολίας αφού για τις ηλικίες 9-12 η διαδρομή ειχε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας ανεβαίνοντας στα 2 χιλιόμετρα με μονοπάτι και καλντερίμι! Κανένα τους όμως δεν πτοήθηκε αφού πραγματικά τα έδωσαν όλα κάνοντας περήφανους χαζομπαμπάδες και χαζομαμάδες που περίμεναν στον τερματισμό!

 

 

 

Η συνέχεια ακόμη πιο δυναμική. Πάνω από 350 δρομείς ξεκίνησαν στον αγώνα Fun & Run για μια πανέμορφη διαδρομή περιμετρικά και στα σοκάκια της Ύδρας Ο Γιώργος Μίνος ο οποίος ήρθε 2ος στο downhill έκανε άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση τερματίζοντας πρώτος σε 17:54 ενώ πρώτη στις γυναίκες τερμάτισε η Ζωή Ανδρικοπούλου σε 20:40. 

 

Δείτε εδώ τα προσωρινά αποτελέσματα του αγώνα Run & Fun

 

Ακολούθησε τεχνική ενημέρωση για τους αγώνες της Κυριακής ενώ για το τέλος περίμενε τους αθλητές ένα καταπληκτικό πάστα πάρτυ με ζωντανή μουσική και πολύ κέφι, όπου περιελάμβανε 4 ειδών ζυμαρικά τα οποία ... τίμησε πολύς κόσμος. Καταπληκτική η τοποθεσία του pasta party στην καλύτερη ώρα της ημέρας... Ιδανικό τελείωμα μιας κουραστικής αλλά γεμάτης από κάθε άποψη μέρας και ευκαιρία χαλάρωσης για το κυρίως αγωνιστικό αυριανό μενού!

 

 



Advendure Facebook

 

 

Πριν από τον αγώνα

Αν μία διοργάνωση ήρθε για να ανατρέψει ότι ξέραμε για τις αθλητικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα, αυτή δεν είναι άλλη από το Hydra’s Trail Event. Από την Παρασκευή το βράδυ, το πρώτο κύμα των αθλητών θα αρχίσει να καταφθάνει στην Ύδρα. Όπως πληροφορούμαστε η σήμανση των διαδρομών έχει ήδη ολοκληρωθεί και οι διαδρομές είναι «χτενισμένες» και καθαρισμένες από την ομάδα η οποία έχει επιφορτιστεί το δύσκολο αυτό έργο. 

 

 

Η Ύδρα την Παρασκευή το απόγευμα μας υποδέχθηκε όπως μόνο αυτή ξέρει. Με ένα υπέροχο δειλινό αλλά και πολύ κέφι κατά την άφιξη του πλοιαρίου που μετέφερε τους αθλητές που ξεκίνησαν νωρίτερα από την Αθήνα με μέσα της διοργάνωσης. Ο κύριος όγκος των αθλητών θα καταφθάσει το Σάββατο το πρωί και λίγο μετά, όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στον πρωτότυπο downhill αγώνα που ανοίγει το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσουν την πορεία προς την κορυφή Έρως η οποία θα τους ζεστάνει τα πόδια για την κατάβαση που θα ακολουθήσει. Ακόμη κι όσοι δεν έχετε δηλώσει συμμετοχή όμως, δεν θα χάσετε αν συνοδεύσετε τους αθλητές και «ακροβολιστείτε» σε διάφορα σημεία της εύκολης σχετικά διαδρομής για να θαυμάσετε την ταχύτητα και την τεχνική των γρήγορων «κατηφοράκηδων».

 

Η μέρα δεν τελειώνει όμως με τον αγώνα downhill, ίσα ίσα τώρα ξεκινάει! Μετά από μία ολιγόωρη ξεκούραση, το απόγευμα σειρά παίρνει ο καταπληκτικός αγώνας Fun Run 5 χιλιομέτρων που περιδιαβαίνει τα σοκάκια της Ύδρας αλλά και οι παιδικοί αγώνες που δίνουν έναν ακόμη πιο χαρούμενο και ζωντανό τόνο στο νησί. Αφού ενημερωθείτε για όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες των αγώνων της επόμενης μέρας στην τεχνική ενημέρωση, σειρά έχει η χαλάρωση. Σε ένα μαγευτικό σημείο, με φόντο έναν πραγματικό πίνακα ζωγραφικής θα έχετε την ευκαιρία να γευθείτε τα απαραίτητα για την επόμενη μέρα ζυμαρικά σε ένα αξέχαστο pasta party! Στιγμές που δεν θα κρατήσουν πολύ όμως γιατί η επόμενη μέρα ... δεν είναι μακριά και είναι κουραστική!


Αφού λοιπόν ζεσταθούμε και γνωρίσουμε τις ομορφιές της Ύδρας με τους αγώνες και τις εκδηλώσεις του Σαββάτου, το κύριο αγωνιστικό μενού έρχεται βέβαια με τους αγώνες της Κυριακής, με τον Eros Mountain Trail των 26 χιλιομέτρων και τον Rock Race των 13 χιλιομέτρων. Το αγωνιστικό ενδιαφέρον θα στραφεί στον έντονο συναγωνισμό από μερικούς από τους καλύτερους δρομείς ορεινού τρεξίματος της χώρας που και φέτος θα δώσουν το παρών στην Ύδρα. 

 

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

16:00 Αναχώρηση λεωφορείων από την Αθήνα με προορισμό το Μετόχι Αργολίδος.
18:00 Έναρξη παραλαβής πακέτων συμμετοχής από τη Γραμματεία.
19:30 Άφιξη πούλμαν στο Μετόχι Αργολίδος.
20:00 Αναχώρηση σκαφών για την Ύδρα.
20:30 Άφιξη σκαφών στην Ύδρα.
22:00 Πέρας παραλαβής πακέτων συμμετοχής από τη Γραμματεία.

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

06:30 Αναχώρηση λεωφορείων από την Αθήνα με προορισμό το Μετόχι Αργολίδος.
09:00 Έναρξη παραλαβής πακέτων συμμετοχής από τη Γραμματεία.
10:00 Άφιξη λεωφορείων στο Μετόχι Αργολίδας.
10:30 Αναχώρηση σκαφών για την Ύδρα.
11:00 Άφιξη σκαφών στην Ύδρα.
12:30 Τεχνική ενημέρωση για τον αγώνα Downhill.
13:00 Αναχώρηση των αθλητών του Downhill για τη κορυφή «Έρως», πεζοπορικά.
14:00 Εκκίνηση αγώνα Downhill.
16:30 Λήξη αγώνα Downhill
17:00 Παιδικός αγώνας Junior’s Mini Race 1.200 μέτρων
17:15 Παιδικός αγώνας Junior’s Mini Race 1.600 μέτρων
18:00 Εκκίνηση αγώνα Run & Fun.
19:15 Τεχνική ενημέρωση για το αγώνα Rock Race.
19:30 Τεχνική ενημέρωση για τον αγώνα Eros Mountain Trail.
20:00 Pasta party (Μόνο για αθλητές και τους συνοδούς τους).
20:30 Η Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ προσφέρει μια μουσική βραδιά με την Πέννυ Μπαλτατζή για διασκέδαση και πολύ χορό!
20:30 Πέρας παραλαβής πακέτων συμμετοχής από τη Γραμματεία.

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

08:00 Έναρξη παραλαβής πακέτων συμμετοχής από τη Γραμματεία.
09:00 Εκκίνηση αγώνα Rock Race.
09:30 Εκκίνηση αγώνα Eros Mountain Trail.
12:00 Πέρας αγώνα Rock Race.
14:45 Πέρας αγώνα Eros Mountain Trail.
15:00 Απονομές επάθλων.
16:00 Λήξη διοργάνωσης.
17:00 Έναρξη αναχωρήσεων αθλητών με θαλάσσια μέσα και λεωφορεία προς Αθήνα.

 

 

 


 

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

Σχετικά Άρθρα