Τρέχοντας στο νησί του απέραντου γαλάζιου στο Amorgos Trail Challenge 2020!

Τον Ιούνιο του 2017 βρέθηκα για πρώτη φορά στην Αμοργό, καλεσμένος της Ιωάννας, της Δέσποινας και της Σοφίας, ώστε να τρέξω και να γνωρίσω τα μονοπάτια, τα τοπία και τους ανθρώπους αυτού του υπέροχου νησιού και να σας μεταφέρω εικόνες και πληροφορίες για το επερχόμενο πρώτο Amorgos Trail Challenge. Προσπάθησα τότε να αποδώσω μέσα από το άρθρο μου την απίστευτη αύρα του νησιού του απέραντου γαλάζιου, την ζωντάνια και την φιλοξενία των ανθρώπων του και χάρηκα πολύ που στο πέρασμα του χρόνου όλα αυτά που προσδοκούσαν οι – πολύ καλοί φίλοι πλέον – της διοργάνωσης έγιναν πραγματικότητα μέσα από τον αγώνα που από τότε διοργανώνουν στον νησί τους. Η Αμοργός είναι πλέον για τα καλά στον χάρτη του ορεινού τρεξίματος της χώρας μας, με την 4η διοργάνωση του Amorgos Trail Challenge να πραγματοποιείται στις 16 & 17 Μαΐου 2020. Η Ιωάννα Συνοδινού, μέλος της οργανωτικής ομάδας του ATC και πρόεδρος του συλλόγου «Παλιά Στράτα» μας μιλάει στην συνέντευξη που δημοσιεύουμε σήμερα για το νησί και το ορεινό τρέξιμο, την πορεία της διοργάνωσης στο χρόνο, τι να περιμένουμε φέτος και μας έχει και κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες αποκλειστικότητες για τις οποίες σαν Advendure την ευχαριστούμε πολύ!

 

 

[Advendure]: Σχεδόν τρείς μήνες πριν το φετινό Amorgos Trail Challenge και θα θέλαμε να μας δώσεις μια εικόνα της πορείας των προετοιμασιών της διοργάνωσης (τεχνικά και οργανωτικά).

[Ιωάννα Συνοδινού]: Έρχεται το 4o ATC  και μας φαίνεται σαν ψέμα! Είσαι κοντά μας από τον Μάιο του 2017… Γνωρίζεις καλά τη γέννηση αυτής της ιδέας και εμάς σαν διοργανωτές αλλά και τους Αμοργιανούς. Δεν σταματάμε να το «δουλεύουμε» στο μυαλό μας όλο τον χρόνο, άρα 80 μέρες πριν, είμαστε τεχνικά άρτιοι (ο τελικός καθαρισμός των μονοπατιών θα γίνει τις τελευταίες εβδομάδες) και διοργανωτικά στα τελευταία στάδια συγκρότησης μιας ακόμη καλύτερης αθλητικής «γιορτής» στο νησί μας!

 

[Advendure]: Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει. Πως βλέπεις το ενδιαφέρον των αθλητών για συμμετοχή – από Ελλάδα και εξωτερικό – μέχρι στιγμής;

[Ιωάννα Συνοδινού]: Έχουμε ξεπεράσει τις 120 εγγραφές σε μόλις λίγες μέρες. Είμαστε αισιόδοξοι πως φέτος οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία. Πολλοί φίλοι μας στηρίζουν, δρομείς και λάτρεις του νησιού τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή δρομείς από 6 χώρες της Ευρώπης και σίγουρα θα έχουμε και από άλλα μέρη του κόσμου όπως κάθε φορά!

 

 

[Advendure]: Και φέτος υπάρχει όριο συμμετοχών στην διοργάνωση, για δεύτερη φορά νομίζω. Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση;

[Ιωάννα Συνοδινού]: Ναι, όριο συμμετοχών είχαμε από πέρυσι. Το αποφασίσαμε σαν  διοργάνωση μετά από πολλή σκέψη, γιατί αυτό σίγουρα έχει και κάποια οικονομική επίπτωση. Όμως όλοι οι αθλητές και οι συνοδοί τους είναι καλεσμένοι μας. Θεωρούμε ότι ο καθένας από αυτούς πρέπει να απολαύσει το άριστο της φιλοξενίας που εμείς σαν Αμοργιανοί θέλουμε να προσφέρουμε. Το τριήμερο στο νησί, θέλουμε να μείνει στη μνήμη σας ανεξίτηλο και φεύγοντας να έχετε μαζί τις πιο όμορφες εικόνες!

 

 

[Advendure]: Όσο αφορά το τεχνικό κομμάτι των διαδρομών, το οποίο έχουμε παρουσιάσει σε παλαιότερο άρθρο μας, υπάρχει φέτος κάποια αλλαγή; Θα ήθελες να τονίσεις κάτι για τους αθλητές που θα συμμετέχουν; Τι πρέπει να προσέξουν;

[Ιωάννα Συνοδινού]: Η τεχνική μας διευθύντρια, Σοφία Βλαβιανού, η οποία ήταν και η πρωτεργάτρια όλου του εγχειρήματος, δεν μας έχει εκπλήξεις φέτος! Επιμένει, και στηρίζουμε τη θέση της, ότι οι δυο κύριες διαδρομές μας, των 19χλμ και των 7,5χλμ, δεν πρέπει να αλλάξουν, διότι είναι δοκιμασμένες και απόλυτα αντιπροσωπευτικές της μοναδικής ομορφιάς του νησιού μας. Προς το παρόν δεν θέλουμε να «πειραματιζόμαστε» - για εμάς όλους , η ασφάλεια των αθλητών είναι πρωταρχικής σημασίας! Θέλουμε να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι το ATC φέτος θα προσπαθήσουμε να είναι πιο ακόμη πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Θα μειώσουμε όσο μπορούμε τη χρήση πλαστικού, και καλούμε τους φίλους δρομείς να μην αμελήσουν το φλασκί ή τον ασκό τους, για την υδροδοσία τους κατά τη διάρκεια των αγώνων.

 

[Advendure]: Από τις πρώτες συζητήσεις μας για τον αγώνα, τον Ιούνιο του 2017 που είχα επισκεφθεί το νησί και τρέξει τις διαδρομές, έβλεπα έντονη την επιθυμία σας να “περάσετε” την ομορφιά και την χαρά του αθλητισμού στους κατοίκους της Αμοργού. Αυτό πρέπει να είναι πάντα μια από τις πρώτες επιδιώξεις σε τέτοιου είδους αθλητικές διοργανώσεις. Έχοντας φτάσει φέτος στην 4η διοργάνωση, πιστεύετε ότι έχετε φτάσει κοντά στον στόχο σας; Τρέχει η Αμοργός και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά;

[Ιωάννα Συνοδινού]: Η ΑΜΟΡΓΟΣ «ΤΡΕΧΕΙ» ΠΑΝΤΟΥ! Πριν μας δώσει την ιδέα η Σοφία για το ορεινό τρέξιμο στο νησί δεν γνωρίζαμε καν το μέγεθος και την αξία όλου αυτού! Από τότε σαν να μπολιαστήκαμε! Μικροί και μεγάλοι και πιο μεγάλοι ακόμα… ανεξαρτήτου ηλικίας, θα κάνουμε έναν περίπατο με πιο γρήγορο βηματισμό στα μονοπάτια μας, θα πάρουμε από το χέρι τα παιδιά μας να πάμε πεζοπορία, θα πάμε παρέα με τους φίλους μας για τρέξιμο! Θα συμμετέχουμε σε αγώνες - πολλά παιδιά έχουν και διακρίσεις - και είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που ξεκίνησαν όλα από το 1ο Amorgos Trail Challenge!

Φτάνοντας στο σήμερα , έχω να πω ότι η Αμοργός είναι παντού, γιατί μέσα από το τρέξιμο και γενικότερα τον αθλητισμό έχουμε ένα κοινό σημείο για συζήτηση, ακόμα και αν βρεθούμε στην άκρη του κόσμου! Η Αμοργός είναι πλέον στον αθλητικό χάρτη και μόνο ικανοποίηση μπορεί να νιώσει κάποιος. Να τονίσουμε επίσης ότι όποιος δεν τρέχει στο νησί , είναι εθελοντής, και όπως γνωρίζεις, ο εθελοντισμός είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι μιας διοργάνωσης και γενικά σε μια κοινωνία! Τα αμοργιανά παιδιά αν δεν τρέχουν στα βουνά, «τρέχουν» τη διοργάνωση και τους ευχαριστούμε για τον ζήλο και την προθυμία τους!

 

[Advendure]: To Amorgos Trail Challenge είναι μια διοργάνωση αθλητικού τουρισμού, άλλωστε το νησί του απέραντου γαλάζιου συνδυάζει πλήθος όμορφων χαρακτηριστικών και δραστηριοτήτων που σε τραβούν για να το επισκεφτείς. Πως βλέπεις να στέκεται η διοργάνωση σε σχέση σε αυτόν τον τομέα. Συνεισφέρει στον – πολύ εναλλακτικό – χαρακτήρα της Αμοργού; Τι άλλο θα ήθελες να προστεθεί στο πακέτο του αγώνα ώστε να γίνει ακόμη πιο ολοκληρωμένο;

[Ιωάννα Συνοδινού]: Η Αμοργός έχει πολλά πρόσωπα και ευτυχώς για μας, το ATC αποτελεί καθοριστικό παράγοντα και για τη φήμη του νησιού αλλά και για τον τουρισμό, γιατί ο αγώνας μας έχει καταφέρει να βάλει την Αμοργό εκτός από τον περιπατητικό και στον αθλητικό χάρτη όπως προανέφερα. Πάντα το νησί ήταν γνωστό για τα μονοπάτια του στους πεζοπόρους, τώρα γίνεται γνωστή η Αμοργός και για το τρέξιμο σ’ αυτά τα ίδια μονοπάτια. Επειδή ακριβώς η διοργάνωση είναι πολυδιάστατη, εμπεριέχει δηλαδή εκτός από τα αθλητικά, πολιτιστικά, ιστορικά και γαστρονομικά στοιχεία, πιστεύουμε ότι το ATC μπορεί να συμβάλλει ισχυρά στην προώθηση του νησιού μας. Το τι μπορεί να προστεθεί στο πακέτο του αγώνα μας, ήδη μας απασχολεί. Κάνουμε σκέψεις και σχεδιάζουμε διάφορα πράγματα όπως π.χ. κι άλλα αθλητικά ή πολιτιστικά events. Το τριήμερο της διοργάνωσης φτάνουν στο νησί περίπου 500 άτομα... μακάρι να είχαν χρόνο να έμεναν κι άλλο να δώσουμε ακόμα περισσότερη Αμοργό σε όλα τα επίπεδα!

 

 

[Advendure]: Νησί του φωτός και του απέραντου γαλάζιου η Αμοργός με τις διαδρομές της διοργάνωσης να σε αφήνουν να παράγεις τα δικά σου συναισθήματα και εικόνες, ώστε να δεις το νησί μέσα από τις δική σου, εντελώς προσωπική ματιά. Τι είναι για σένα η Αμοργός και τι συναισθήματα και εικόνες έχουν γεννηθεί μέσα σου μετά από την πορεία του αγώνα στον χρόνο;

[Ιωάννα Συνοδινού]: Έχω γεννηθεί σε έναν ευλογημένο τόπο και το υποστηρίζω πάντα με όλες μου τις δυνάμεις! Η Αμοργός απ’ άκρη σ’ άκρη είναι ένα όνειρο. Δες τα απόκρημνα βουνά του Κρικέλου, φτάσε μέχρι την Καλοταρίτισσα! Αυτή η εναλλαγή βουνού και θάλασσας σε κάθε σου βήμα σε μαγεύει. Δεν «βαριέσαι» την Αμοργό γιατί σε μαγνητίζει κάθε γωνιά της! Με τον αγώνα, από το 2017, την αγάπησα λίγο πιο πολύ! Ξέρεις γιατί; Γιατί εσείς μας δείχνετε καθημερινά ότι αξίζει να αγαπάμε αυτό το μέρος. Εκτίμησα λίγο παραπάνω τα μονοπάτια μας, θαυμάζω το μπλε αυτό, που γίνεται ένα με σένα όταν βαδίζεις στα δρομάκια μας και κοιτάς τον ουρανό και ξαφνικά έχεις βρεθεί στο άλλο μπλε, το απέραντο, το αυθεντικό της θάλασσας μας! Εσείς, με την αγάπη και τον ενθουσιασμό σας, μας κάνετε κάθε μέρα να νιώθουμε τυχεροί που ζούμε σε έναν «παράδεισο»! Η Αμοργός δεν είναι μόνο καλοκαίρι και είμαστε εδώ για να το αποδείξουμε!

 

 

[Advendure]: Το τρέξιμο στα μονοπάτια της Αμοργού είναι η μία παράμετρος του Amorgos Trail Challenge. To κέφι, το γλέντι και η γνωριμία με το νησί είναι κάτι επίσης πολύ σημαντικό όπως έχουμε διαπιστώσει, άλλωστε τονίζετε την ψυχαγωγική μορφή του αγώνα. Τι μας ετοιμάζετε για φέτος συνολικά σαν παράλληλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις;

[Ιωάννα Συνοδινού]: Ξέρετε πολύ καλά ότι και στα τρία ATC  που έχουν προηγηθεί, το πρόγραμμά μας ήταν γνωστό αλλά σε καμία περίπτωση δεν παρέμεινε σταθερό. Είμαστε άνθρωποι που μας αρέσουν οι εκπλήξεις και τις επιδιώκουμε.  Σίγουρα και εσείς, θα απολαύσετε περισσότερο μία έκπληξη κατά την διάρκεια του διήμερου, παρά να σας τα αποκαλύψουμε όλα τώρα… Να είμαστε καλά και όταν έρθετε, θα τα δείτε όλα!

 

 

[Advendure]: Δώσε μας μια γεύση των παροχών για τους αθλητές και τους συνοδούς τους και αν επιθυμείς μίλησε μας για τους φετινούς χορηγούς της διοργάνωσης και τους εθελοντές που όπως κάθε χρονιά θα δώσουν μεγάλη βοήθεια και ιδιαίτερο χρώμα στον αγώνα.

[Ιωάννα Συνοδινού]: Το «πακέτο» αθλητή κάθε χρόνο προσπαθούμε να το αναβαθμίζουμε, μένοντας πάντα στην ίδια τιμή συμμετοχής! Έχουμε αθλητικές εταιρείες που μας στηρίζουν από την πρώτη στιγμή, όπως για παράδειγμα η Dynafit Greece! Είτε τρέξεις στη μεγάλη είτε στη μικρή διαδρομή πάντα θα έχεις δώρο μια τεχνική μπλούζα. Φέτος ο χρωματικός συνδυασμός των τριών πρώτων χρόνων και η ποιότητα της Compressport έχουν αποτέλεσμα εξαιρετικό! Τοπικά προϊόντα αλλά και άλλα δώρα περιμένουν τους συμμετέχοντες! Μεγάλη διευκόλυνση όσον αφορά τη μεταφορά προς την Αμοργό έχουμε από την Blue Star Ferries (οι εκπτώσεις θα ανακοινωθούν σύντομα). Οι αθλητές και οι συνοδοί από τα γύρω νησιά πάντα μετακινούνται δωρεάν με τον Σκοπελίτη μας, το τοπικό πλοίο! Προσφέρουμε δωρεάν μετακινήσεις όλο το διήμερο με πούλμαν από τοπικές επιχειρήσεις, και δωρεάν διαμονή για όποιον το επιθυμεί στο κάμπινγκ της Αιγιάλης! Όλο το νησί βοηθάει, είτε χορηγικά είτε εθελοντικά. Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουν όλοι σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού! Τους ευχαριστούμε πολύ! Είπες για μια μικρή γεύση, δεν λέω άλλα ! Θα έρθεις... το είπες, το δήλωσες - θα τα δεις από κοντά!

 

 

[Advendure]: Ταξιδεύεις βλέπουμε συχνά ώστε να πάρεις εικόνα από άλλους αγώνες, αλλά και εκθέσεις. Έχοντας πλέον μια πολύ καλύτερη άποψη για το ορεινό τρέξιμο σε σχέση με το 2017 που ξεκινάγατε, ποια πιστεύεις είναι τα δυνατά σας σημεία ώστε να σας επιλέξει ο αθλητής, σε ένα μήνα (Μάιος) που έχει πολύ βαρύ αγωνιστικό καλεντάρι.

[Ιωάννα Συνοδινού]: Οι εκθέσεις αποτελούν σημαντικό μέρος της προβολής του αγώνα μας και κατά συνέπεια του νησιού μας! Συμμετέχουμε σε 7 συνολικά εκθέσεις παγκοσμίως κάθε χρόνο, συνήθως κάτω από την ομπρέλα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου μας! Είναι άλλωστε και οι συνδιοργανωτές μας, μας στηρίζουν από το ξεκίνημά μας! Όσο αφορά τους αγώνες - οι καλύτερες φιλίες γεννιούνται στα βουνά (πόσο μάλλον αν είναι βουνά νησιών)! Ταξιδεύω σε άλλα μέρη και συμμετέχω σε αγώνες φίλων που ήρθαν και έτρεξαν στην Αμοργό και οφείλουμε να τους στηρίζουμε! Η ART (Amorgos Running Team) είναι η αμοργιανή ομάδα που τρέχει σε όλη την Ελλάδα, σε αγώνες που μπορούμε να βρεθούμε, να μιλήσουμε για το νησί , να στηρίξουμε διοργανώσεις, να ακουστεί η Αμοργός. Είμαστε νησιώτες αλλά τρέχουμε κι εμείς... με τον δικό μας τρόπο, την ART. Βρισκόμενοι λοιπόν σε άλλους αγώνες, βλέπουμε τις παραλείψεις μας και τι μπορεί να βελτιωθεί, όμως παράλληλα βλέπουμε ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε πολλά από μεγάλες διοργανώσεις! Έτσι λοιπόν, όλοι είναι καλεσμένοι σε μια άρτια διοργάνωση τον Μάιο, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, με παροχές στον αθλητή αντάξιες του ονόματος του νησιού μας! Με μια φύση στα καλύτερά της, με χρώματα και αρώματα αλησμόνητα. Κέφι, χορός και νοστιμιές που σίγουρα μια μέρα θα σε κάνουν να ξαναγυρίσεις στο νησί. Με χαμόγελο αμοργιανό και με μια μεγάλη αγκαλιά σας περιμένουμε να νιώσετε την φιλοξενία σε όλο της το μεγαλείο!

 

 

[Advendure]: Το «spike», η κατάκτηση της κορυφής της Νικουριάς, εξακολουθεί να μαγεύει;

[Ιωάννα Συνοδινού]: Κατάκτηση κορυφής χωρίς σηματοδοτημένη διαδρομή σε ακατοίκητο νησί! Μόνο στην Αμοργό! Πάμε με λάντζα, κάνουμε «απόβαση» στην παραλία και δίνουμε εκκίνηση. Δεν ξέρεις το μονοπάτι αφού δεν υπάρχει διαδρομή με σήμανση. Κατακτάς μια από τις κορυφές του νησιού, παίρνεις σφραγίδα και επιστροφή στην παραλία για βουτιά! Να πούμε ότι η Νικουριά είναι ένα νησάκι δίπλα στην Αμοργό με υπέροχες παραλίες και υπήρχε εκεί νομισματοκοπείο στην κλασσική εποχή. Πρώτη μέρα στο νησί και σε πάμε βαρκάδα... εξακολουθεί και είναι μαγικό για όλους, ναι!!

 

 

[Advendure]: Προσωπικά πιστεύω ότι το σημείο εκκίνησης του μεγάλου αγώνα της διοργάνωσης, από την εμβληματική μονή της Χοζιοβιώτισσας, είναι το ωραιότερο που έχω δει σε οποιονδήποτε αγώνα και να έχω τρέξει, ενώ συνολικά οι διαδρομές είναι πολύ υψηλής αισθητικής αξίας. Θα σε πάω λίγο στο μέλλον και θα ήθελα να σε ρωτήσω – γνωρίζοντας και άλλες “κρυφές στράτες” της Αμοργού, αν υπάρχουν σχέδια για κάτι μεγαλύτερο ή διαφορετικό, ώστε να γνωρίσουν οι αθλητές και άλλα, πιο άγρια, μέρη του νησιού.

[Ιωάννα Συνοδινού]: Ναι, όντως η εκκίνηση στο μοναστήρι είναι μοναδική! Με φόντο το απέραντο γαλάζιο και τις καμπάνες της Μονής Χοζοβιωτίσσης να σημαίνουν για την ευγενή άμιλλα, θα νιώσεις ένα δέος, μια συγκίνηση καθώς τρέχεις τα 300 σκαλοπάτια ! Παρόλα αυτά η οικογένεια του ATC και ο Σύλλογός μας η «Παλιά Στράτα» δεν επαναπαύεται. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η διοργάνωση και ενός αγώνα, με καθαρά ιστορικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, πάνω στα αρχαία μονοπάτια της Αμοργού. Ποιος ξέρει, ίσως  η επιτυχία αυτού του 2ου αγώνα, να καταφέρει να συνδυάσει και τις 2 διαδρομές σε έναν υπερμαραθώνιο ο οποίος να ενώνει από άκρη σε άκρη το νησί μας. Πάλι αποκλειστικότητα Δημήτρη… θα προσπαθήσουμε να αναβιώσουμε την Ιτωνία Οδό, έναν αγώνα που γινόταν στη νότια πλευρά του νησιού κατά την αρχαιότητα! Στην Αμοργό έτρεχαν και στην αρχαιότητα, δεν είναι υπέροχο αυτό; Έχουμε βρει σχεδόν όλα τα στοιχεία και με τη βοήθεια του αρχαιολόγου μας, κου Γαβαλά, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε στην επιφάνεια ξανά αυτό το αρχαίο έθιμο!

 

 

[Advendure]: Τρία χρόνια μετά, έχει αλλάξει καθόλου το όραμα σας για το μέλλον του Amorgos Trail Challenge; Υπάρχει ο ίδιος ενθουσιασμός;

[Ιωάννα Συνοδινού]: Η Αμοργός έχει την δυνατότητα να προσφέρει εμπειρίες και συγκινήσεις σε όλους. Χρειάζεται όμως ο απαραίτητος χρόνος και ο σωστός σχεδιασμός. Η ομάδα μας συνεχίζει με πολύ περισσότερο ενθουσιασμό και γνώσεις από ό,τι την πρώτη χρονιά να προσπαθεί για το καλύτερο του αγώνα μας αλλά και του νησιού μας. Η φλόγα που άναψε το 2017 σιγοκαίει μέσα μας και δε μας αφήνει να ξεχάσουμε από που ξεκινήσαμε. Όταν θυμάσαι και σέβεσαι το παρελθόν τότε το μέλλον θα είναι σίγουρα καλύτερο!

 

[Advendure]: Ιωάννα σε ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη και φυσικά  .. θα είμαι στην Αμοργό για τον αγώνα και το Advendure σαν χορηγός επικοινωνίας! Καλή αντάμωση!

 

Δημήτρης Τρουπής

 

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ