Αρχική>Πρόσωπα>ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ>ADVENDURE - Τάκης Τσογκαράκης
Τάκης Τσογκαράκης

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

Οι έλληνες στο Mozart 100

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 12:29

Πετυχημένη εμφάνιση των πέντε ελλήνων δρομέων που έτρεξαν στον Mozart 100, τον αγώνα 103 χλμ / 4.600 D+ με έδρα το γραφικό Salzburg της Αυστρίας! Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή ανάμεσα από λίμνες, δάση και γραφικά μονοπάτια από την οποία δεν λείπουν οι δυσκολίες πέντε από τους έξι έλληνες δρομείς που συμμετείχαν κατάφεραν να τερματίσουν εντός χρονικού ορίου.

Αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού για το ελληνικό ορεινό τρέξιμο είναι και η συμμετοχή έξι νέων παιδιών στο Youth Skyrunning World Championships τον Αύγουστο στην Ιταλία. Συμμετοχή που κέρδισαν σε αγώνα πρόκρισης στο Tihio Race, διοργάνωση η οποία υποστηρίζει και χρηματοδοτεί την συμμετοχή των έξι αυτών παιδιών. Οι έξι αυτοί νεαροί δρομείς μεταξύ άλλων νέων παιδιών που ασχολούνται συστηματικά με το ορεινό τρέξιμο αποτελούν παρακαταθήκη και ελπίδα για το μέλλον του αθλήματος. Το Advendure σε ένα αφιέρωμα που θα αποτελείται από έξι συνέχειες θα σας παρουσιάσει την Φωτεινή Κολόκα, τον Μανώλη Πούρικα, τον Νίκο Πονηρέα, τον Αλέξανδρο Τζουμάκα, τον Απόστολο Τζουμάκα και τον Ηλία Καραλή, τους αθλητές οι οποίοι με όνειρα και φιλοδοξίες θα αποκομίσουν σπουδαίες εμπειρίες και θα συναγωνιστούν συνομήλικούς τους με το ίδιο πάθος για το τρέξιμο και το βουνό από όλον τον κόσμο. Σήμερα παρουσιάζουμε τον Μανώλη Πούρικα, ο οποίος άφησε το μπάσκετ για να ασχοληθεί με αυτό που τον εκφράζει περισσότερο, το τρέξιμο είτε αυτό είναι στον στίβο, στον ανώμαλο δρόμο και βέβαια στο βουνό. Παρότι έχει λίγες σχετικά συμμετοχές σε αγώνες βουνού, δεν λείπουν οι διακρίσεις με πιο πρόσφατη την 1η θέση στον αγώνα 20 χιλιομέτρων του Tihio Race.

Αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού για το ελληνικό ορεινό τρέξιμο είναι και η συμμετοχή έξι νέων παιδιών στο Youth Skyrunning World Championships τον Αύγουστο στην Ιταλία. Συμμετοχή που κέρδισαν σε αγώνα πρόκρισης στο Tihio Race, διοργάνωση η οποία υποστηρίζει και χρηματοδοτεί την συμμετοχή των έξι αυτών παιδιών. Οι έξι αυτοί νεαροί δρομείς μεταξύ άλλων νέων παιδιών που ασχολούνται συστηματικά με το ορεινό τρέξιμο αποτελούν παρακαταθήκη και ελπίδα για το μέλλον του αθλήματος. Το Advendure σε ένα αφιέρωμα που θα αποτελείται από έξι συνέχειες θα σας παρουσιάσει την Φωτεινή Κολόκα, τον Μανώλη Πούρικα, τον Νίκο Πονηρέα, τον Αλέξανδρο Τζουμάκα, τον Απόστολο Τζουμάκα και τον Ηλία Καραλή, τους αθλητές οι οποίοι με όνειρα και φιλοδοξίες θα αποκομίσουν σπουδαίες εμπειρίες και θα συναγωνιστούν συνομήλικούς τους με το ίδιο πάθος για το τρέξιμο και το βουνό από όλον τον κόσμο. Ως οφείλαμε, ξεκινάμε με την δεσποινίδα της παρέας, την Φωτεινή Κολόκα, αθλήτρια της ομάδας της Dynafit, την οποία πρωτογνωρίσαμε στον μικρό αγώνα της Οίτης το 2013 σε ηλικία 17 ετών, αγώνα στον οποίο μάλιστα ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου! Έκτοτε, δεν σταματά να τρέχει σε αγώνες βουνού σε όλη την Ελλάδα και να εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο!

The North Face Ultra Endurance II

Σάββατο, 09 Ιουνίου 2018 14:54

Παράδοση τείνει να δημιουργήσει η The North Face στα παπούτσια ορεινού τρεξίματος μεγάλων αποστάσεων παρότι ο ανταγωνισμός πια σε αυτό το πεδίο είναι ανελέητος από ολοένα και περισσότερους κατασκευαστές. Όχι άδικα, η προηγούμενη γενιά παπουτσιών της εταιρείας απέσπασε καλές κριτικές και προτιμήθηκε από ένα σεβαστό ποσοστό δρομέων σε όλον τον κόσμο. Μετά λοιπόν τα πετυχημένα Ultra Endurance και Endurus TR ήρθε η ώρα της ανανέωσης με τις νέες εκδόσεις των μοντέλων που δημιούργησαν αυτή την παράδοση όπως είδαμε και στην προηγούμενη παρουσίασή μας. Το καλύτερο και πιο δημοφιλές παπούτσι της, το Ultra Endurance απέκτησε «απόγονο» που έρχεται με βελτιώσεις και αλλαγές σε αρκετά σημεία κρατώντας ταυτόχρονα όλα τα χαρακτηριστικά που το έκαναν να ξεχωρίζει.

Μετά την περσινή «ανάπαυλα» του πενιχρού αριθμού συμμετοχών σε κάποιον από τους αγώνες του The North Face® Lavaredo Ultra Trail, φέτος οι Έλληνες επιστρέφουμε εμφατικά στους Δολομίτες! Ένας από τους πιο δημοφιλείς αγώνες ορεινού τρεξίματος στον κόσμο σε μια περιοχή εκπληκτικής ομορφιάς δεν θα μπορούσε άλλωστε να μας αφήσει ασυγκίνητους. Ούτε λίγο ούτε πολύ η ελληνική «αποστολή» και για τους τρεις αγώνες της διοργάνωσης περιλαμβάνει 28 δρομείς οι οποίοι μαζί με περισσότερους από 3.500 δρομείς από περισσότερες από 60 χώρες από όλον τον κόσμο θα ζήσουμε την μαγεία των Δολομιτών!

Olympus Marathon: From all over the world to the Mountain of Gods

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 07:48

Olympus Marathon was the first mountain race in Greece to be declared a truly international event, since on its trails have run some of the biggest names on the international stage the sport at the peak of their careers. Legendary athletes, such as Cristophe Jaquerod, Sebastien Chaigneau, Jessed Hernandez, Toni Vencelj, Ricky Lightfoot, Ulrich Calmbach, Michel Rabat, Dawa Dachhiri Sherpa, and Corinne Favre, Zhanna Vokueva, Lisser Dissler, Helen Whitaker-Diamantides, Cecilia Mora and others have given a long-lasting glimpse at the most competitive mountain race in Greece. Last year, with the addition of Olympus Marathon in the international calendar of Skyrunner World Series championship, we admired even more, something that is expected to do this year in a mixture of old acquaintances and many new runners who will first run on the Mountain of the Gods. So, a few days before they came to Greece we managed to communicate with most of them to learn ... in what purposes they are coming!

Ο Olympus Marathon ήταν ο πρώτος αγώνας ορεινού τρεξίματος της χώρας μας ο οποίος χαρακτηρίστηκε δίκαια διεθνής αφού στα μονοπάτια του έχουν τρέξει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς σκηνής του αθλήματος στο απόγειο της καριέρας τους. Ονόματα τα οποία μεσουρανούσαν στην εποχή τους όπως οι Cristophe Jaquerod, Sebastien Chaigneau, Jessed Hernandez, Toni Vencelj, Ricky Lightfoot, Ulrich Calmbach, Michel Rabat, Dawa Dachhiri Sherpa αλλά και οι κυρίες Corinne Favre, Zhanna Vokueva, Lisser Dissler, Helen Whitaker-Diamantides, Cecilia Mora κ.α έχουν δώσει διαχρονική λάμψη στον πιο ανταγωνιστικό αγώνα βουνού επί ελληνικού εδάφους. Πέρυσι, με την προσθήκη του Olympus Marathon στο διεθνές καλεντάρι του πρωταθλήματος Skyrunner World Series, θαυμάσαμε ακόμα περισσότερους, κάτι που αναμένεται να κάνουμε και φέτος σε ένα μίγμα παλιών γνώριμων αλλά και πολλών νέων δρομέων που θα τρέξουν για πρώτη φορά στο Βουνό των Θεών. Λίγες μέρες λοιπόν πριν έρθουν στην Ελλάδα καταφέραμε και επικοινωνήσουμε με τους περισσότερους από αυτούς για να μάθουμε … με τι σκοπούς έρχονται!

Μεγάλα ρεκόρ στο φετινό Metsovo Ursa Trail!

Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 11:29

Για άλλη μια χρονιά όσοι συμμετείχαμε σε κάποιον από τους αγώνες στο Metsovo Ursa Trail επιβεβαιώσαμε γιατί η διοργάνωση βρίσκεται τόσο ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου. Οι λόγοι είναι απλοί. Εκτός από την αγάπη που δείχνει σύσσωμη η κοινότητα του ελληνικού (και όχι μόνο) ορεινού τρεξίματος στο πρόσωπο του αθλητή και ανθρώπου Νίκου Καλοφύρη, ο Αθλητικός Όμιλος Μετσόβου με την αμέριστη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας και των Αρχών έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Και βέβαια μην ξεχνάμε την μοναδικής αισθητικής ομορφιάς διαδρομή η οποία φέτος είχε φορέσει τα καλύτερα ρούχα της για να υποδεχθεί τους περισσότερους από 1.000 αθλητές που φιλοξένησε στα μονοπάτια της…

Ο αθλητικός σύλλογος «Παύλος Μελάς» με τη στήριξη των τοπικών φορέων διοργανώνει  αγώνες  10 χλμ. και 5 χλμ. στις 17 Ιουνίου 2018. Η Όρμα είναι ένα φιλόξενο χωριό, περιτριγυρισμένο από καταπράσινη φύση , νερά και παραδοσιακά δρομάκια. Η πλατεία με τα πλατάνια και το ποτάμι μαζί με τους παραδοσιακούς ξενώνες και τα δημοφιλή εστιατόρια συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο. Ιδανικό μέρος για περπάτημα, τρέξιμο και ιαματικά λουτρά, αφού η περιοχή των Λουτρών Πόζαρ απέχει μόλις 3 χλμ. Το Μαύρο Δάσος τη Όρμας είναι μια περιοχή μοναδικής ομορφιάς, είναι τόσο πυκνό που οι ακτίνες του ήλιου δεν φτάνουν στο έδαφος γιατί τα δέντρα είναι τόσο ψηλά που σκεπάζουν τον ουρανό. Το δάσος ξεκινά από τους πρόποδες του Καιμακτσαλάν και συνεχίζει γεμίζοντας μονοπάτια και διαδρομές.

Tecnica Maxima 2.0: Maxima σε όλα του!

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018 07:54

Τα τελευταία χρόνια η ιταλική TECNICA δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία και στη χώρα μας, παρουσιάζοντας στο απαιτητικό πια κοινό μερικά ιδιαίτερα αξιόλογα μοντέλα όπως τα Supreme Max 3.0, Inferno X-Lite 3.0, Rush E-lite κ.α. τα οποία και έχουμε ήδη παρουσιάσει. Τελευταία προσθήκη στην φαρέτρα της ιταλικής εταιρείας, το Maxima 2.0, ένα μοντέλο που όπως υποδηλώνει και το όνομά του … τα προσφέρει όλα στον μέγιστο βαθμό!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • 10.000 χιλιόμετρα για 100 μίλια – Συνέντευξη με τ ...

  Δημήτρης Τρουπής, 15/06/2018 15:11
  Καλησπέρα Δημήτρη, Το χρονικό όριο είναι στις 30 ώρες. Κομβικό σημείο είναι επίσης οι 24 ώρες αφού εκεί αλλάζει και το χρώμα του buckle που παίρνει ο αθλητής που τερματίζει...(α σημένιο κάτω από τις 24, χάλκινο από 24 - 30) ... ;-)
   
 • Salomon Sense Ride: Ενα προσιτό "SLAB Sense Ultra ...

  Τάκης Τσογκαράκης, 08/06/2018 06:42
  Αν το συγκρίνεις με τα 180 ευρώ (αρχικές τιμές λιανικής και οι δύο) του SLAB Sense Ultra έτσι νομίζω! "Street price" με λίγο ψάξιμο θα τα βρεις και τα δύο φθηνότερα ;)
   
 • Grouse Creek® Lite Tracker, μια καινούργια βουνίσ ...

  Γιώργος Καλλιμάνης, 07/06/2018 17:40
  οποιαδήποτε ομοιότητα με το SAUCONY PEREGRIN 6 είναι εντελώς συμπτωματική; https://www.startfitness.co.uk/saucony-peregrine-6-mens-running-shoes-blue-s20302-2.html
   
 • ΒΡΥΣΕΑΔΑ 2018: Άνοιγμα εγγραφών!

  Δημήτριος Ζαφειρόπουλος, 31/05/2018 06:43
  O αγώνας των 30 χλμ τι απέγινε;
   
 • FROZEN PEAKS: Νέο φεστιβάλ αγώνων βουνού στο Νευρ ...

  Παύλος Κραγιόπουλος, 29/05/2018 10:54
  Ο Frozen Peaks Panorama 265KM είναι πλέον ο κατά τεκμήριο δυσκολότερος και ποιο απαιτητικός αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα. Η διοργάνωση άψογη σε όλα τα επίπεδα με τους διοργανωτές να λείνουν άμεσα κάθε πρόβλημα ή ανάγκη που παρουσιάστηκε. Οι ...

  Ολόκληρο...

FOLLOW US

Facebook Twitter YouTube RSS Flickr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Lycan: Η νέα πρόταση της La Sportiva για το 2…

Lycan: Η νέα πρόταση της La Sportiva για το 2018!

Είναι γνωστή πλέον η τάση της Ιταλικής La Sportiva – η οποία μάλιστα φέτος γιορτάζει την 90η επέτειο από την ίδρυση της - να “παίζει” με τα ονόματα των μοντέλων της, τα ο...

Advendure © 2001-2018

Είσοδος or Εγγραφή

Εγγραφή

User Registration