Αρχική>Θέματα>RUNNING THE GLOBE>Manaslu Mountain Trail: Τρέχοντας στην σκιά του "manasa"!


Manaslu Mountain Trail: Τρέχοντας στην σκιά του "manasa"! Προτεινόμενο

Το πρώτο ταξίδι του Running the Globe μας πηγαίνει στα βάθη του Νεπάλ, στο Manaslu Mountain Trail Race. Πρόκειται για έναν αγώνα που πραγματοποιείται σε ετάπ, περνώντας ανάμεσα από πανέμορφα τοπία των Ιμαλάϊων στο Νεπάλ, κάτω από την σκιά του επιβλητικού Manaslu, του 8ο ψηλότερου βουνού στον κόσμο, του οποίου το όνομα προέρχεται από την Σανσκριτική λέξη "manasa", δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση "mountain of the spirit". Ο αγώνας έχει μήκος περίπου 200 χιλιόμετρα με +13.000 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς και δεν υπάρχουν χρονικά όρια αποκλεισμού για την απόσταση που απαιτείται να διανυθεί την κάθε ημέρα.  Έτσι, οι αθλητές μπορούν να απολαύσουν τον αγώνα ο καθένας στον δικό του ρυθμό, είτε πεζοπορώντας είτε τρέχοντας. Τις 4 ημέρες τα περάσματα των αθλητών κινούνται πάνω από τα 4.000 μέτρα. Δύο νύχτες τις περνούν οι αθλητές στα 4.900 & 5.100 μέτρα υψόμετρο!

 

Ο αγώνας έγινε για πρώτη φορά το 2012 και ήταν μια ιδέα του Richard Bull, ο οποίος ταξιδεύει τα τελευταία 14 χρόνια στο Νεπάλ. Ο Richard είναι δρομέας ορεινού τρεξίματος και ο ίδιος, καθώς και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα Anapurna 100. Συνεργάτης και συνδιοργανωτής του Richard είναι ο Dhir Priya, ο οποίος είναι πεπειραμένος στην οργάνωση και καθοδήγηση πετυχημένων πεζοποριών και multi- stage αγώνων.

 

Κάθε χρόνο συμμετέχουν δρομείς από όλο τον πλανήτη, αλλά φυσικά και από το ίδιο το Νεπάλ. Μάλιστα, το 2014 τις πρώτες θέσεις στο βάθρο αντρών και γυναικών κατέκτησαν Νεπαλέζοι. Ο αγώνας δίνει δύο πόντους για το UTMB (4 πόντοι με το νέο σύστημα)

 

Οι αθλητές περπατούν και τρέχουν με τα μουλάρια στα αρχαία μονοπάτια του τόπου, περνούν πάνω από 5.000 μέτρα σε περάσματα, περνούν ποτάμια από τις κρεμαστές γέφυρες, κινούνται για πολλές ώρες στην σιωπή και παρακολουθούν την ανατολή του ηλίου στο Manaslu. Περνούν μέσα από χωριά όπου δοκιμάζουν τα τοπικά εδέσματα και γνωρίζουν και συνομιλούν με τους ταπεινούς και φιλόξενους ντόπιους κατοίκους.

 

  


Διαδρομή - ετάπ

Οι αθλητές παραλαμβάνονται από τους διοργανωτές από το αεροδρόμιο του Κατμαντού και περνούν τρεις μέρες προσαρμογής και τακτοποίησης πριν τον αγώνα, ενώ κατά την διάρκεια του αγώνα καλούνται να τρέξουν και να διασχίσουν τα εξής ετάπ:

 

4η ημέρα και Εταπ 1: Sotikhola- Tatopani (19,5χλμ)

Εταπ 2: Tatopani- Pewa (32χλμ)

Εταπ 3: Pewa- Hinang gompa (25χλμ)

Εταπ 4: Hinang- Samagaon (32χλμ)

Εταπ 5: Samagaon- Manaslu Base Camp- Samagaun (12χλμ)

Εταπ 6: Samagaon- Samdo (8,4 χλμ)

Ημέρα 10η & 11η: Ημέρες ξεκούρασης , με πεζοπορία στα σύνορα του Θιβέτ και στο Bimtang

Ετάπ 7: Bimtang- Dharapani (22,9χλμ) και τερματισμός!

Ημέρα 13η: Επιστροφή στο Κατμαντού

Ημέρα 14η: Αναχώρηση

 

Κόστος

Το κόστος στον αγώνα το 2015 ήταν $2.490 έχοντας όμως και ευκαιρίες έκπτωσης με την “early bird fee”, κερδίζοντας έτσι μέχρι και $250. Η τιμή περιλαμβάνει τρεις διανυκτερεύσεις στο Κατμαντού σε δίκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου με πρωινό. Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει επίσης την παραλαβή των αθλητών από το αεροδρόμιο, δείπνο υποδοχής την ημέρα της άφιξής τους σε μέρος εναρμονισμένο με το πολιτιστικό περιβάλλον του τόπου, καθώς και όλες τις ειδικές άδειες που χρειάζονται για την επίσκεψη των αθλητών σε όλα  τα μέρη του αγώνα.

 

Επίσης, υπάρχει ιατρική κάλυψη με εξειδίκευση στο υψηλό υψόμετρο κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπως επίσης και διαμονή (σε σκηνή ή δωμάτιο) στο  κάθε ετάπ που περιλαμβάνει και πρωινό, μεσημεριανό σε πακέτο και δείπνο στο σημείο άφιξης της κάθε ημέρας.  Τέλος, οι αθλητές αποχαιρετούν το Κατμαντού με αποχαιρετιστήριο δείπνο κατά την τελετή των απονομών και μεταλλίων. Η τιμή του πακέτου δεν περιλαμβάνει ωστόσο το αεροπορικό εισιτήριο για το Νεπάλ, ταξιδιωτική ασφάλιση και οποιαδήποτε άλλα έξοδα του αθλητή με δική του πρωτοβουλία στο Κατμαντού. Περίπου 4 λίτρα φιλτραρισμένου νερού  χορηγούνται καθημερινά στα μονοπάτια στον κάθε αθλητή.

 


Ταξιδιωτική ασφάλιση

Απαραίτητη προϋπόθεση για τον αθλητή είναι η ταξιδιωτική ασφάλιση, για την περίπτωση που χρειαστεί απομάκρυνση από το βουνό με ελικόπτερο, ιατρική φροντίδα και επαναπατρισμός σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας και θα αδυνατεί να συνεχίσει τον αγώνα. Για το λόγο αυτόν η διοργάνωση ζητάει εκ των προτέρων  φωτοτυπία (ή έγγραφο PDF) των εγγράφων ασφάλισης.  Επίσης, τονίζουν ότι ενώ φροντίζουν τις αποσκευές των αθλητών στα μονοπάτια, ο εξοπλισμός και τα υπάρχοντα υπόκεινται στην ευθύνη των αθλητών.

 

Απαραίτητος εξοπλισμός

Η λίστα είναι μεγάλη, αλλά όχι εξωπραγματική! Βασική προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των αθλητών και η λίστα  του απαραίτητου εξοπλισμού στην ιστοσελίδα  της διοργάνωσης χωρίζεται σε όσα θα μεταφέρει ο ίδιος ο αθλητής, όπως π.χ κάποια είδη πρώτων βοηθειών, προστασία από ήλιο, αέρα και κρύο, την τροφοδοσία της κάθε ημέρας και υδροδοχείο. Μιας και ο αγώνας πραγματοποιείται από τα 800μ – 5.000μ υψόμετρο, οι αθλητές οφείλουν να είναι προετοιμασμένοι για όλες τις καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες. Η διοργάνωση επωμίζεται την μεταφορά του εξοπλισμού ύπνου, του καθαρού ρουχισμού, και οτιδήποτε άλλο θελήσει ο αθλητής, αρκεί να μην υπερβαίνουν όλα αυτά τα 10 κιλά για τον καθένα! Οι αθλητές μπορούν να αγοράσουν ή να νοικιάσουν κιόλας κάποια είδη εξοπλισμού από το Κατμαντού.

 

Πέραν του συνηθισμένου ρουχισμού που γνωρίζουν οι πιο έμπειροι  αθλητές υπεραποστάσεων, η λίστα του υποχρεωτικού εξοπλισμού περιλαμβάνει σακίδιο 10-20 λίτρων που να δένει και στο στήθος, υδροδοχεία 2-3 λίτρων με φαρδύ στόμιο για ευκολότερο γέμισμα, ταμπλέτες κάθαρσης του νερού, κουβέρτα υποθερμίας, φακό με έξτρα μπαταρίες, χάρτης που δίνεται από την διοργάνωση, σφυρίχτρα, τροφοδοσία, γυαλιά ηλίου, ρούχα για μετά τον αγώνα της κάθε ημέρας, ένα πακετάκι πρώτων βοηθειών, χρήματα, τα προσωπικά έγγραφα, χαρτί υγείας και ένα σαπουνάκι και sleeping bag. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον ζητούμενο εξοπλισμό αναφέρονται στο αντίστοιχο τμήμα της ιστοσελίδας της διοργάνωσης.

 


VISA

Είναι απαραίτητη, αλλά μπορεί να εκδοθεί και στο αεροδρόμιο εφόσον ο αθλητής έχει μια φωτογραφία διαβατηρίου και στοιχίζει $25 για 15ημέρες ή $40 για 30 ημέρες. Τα χρήματα αυτά χρησιμοποιούνται για την συντήρηση των δρόμων που θα γνωρίσουν σύντομα οι αθλητές.

 

Ηλεκτρισμός

Τέσσερα από τα μέρη διανυκτέρευσης δεν έχουν ηλεκτρική ενέργεια και η υδροηλεκτρική μονάδα  τίθεται σε λειτουργία στις 5μμ.

 

Θερμοκρασίες

Συνήθως είναι θερμές, ειδικά τις πρώτες ημέρες, αλλά μετά την άφιξη στο Sando (6ο Εταπ), πέφτουν οι θερμοκρασίες, και ειδικά αφού τερματίσει την κάθε μέρα ο αθλητής νιώθει τις χαμηλές θερμοκρασίες.

 

Λουτρά

Δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις για ζεστό μπάνιο, ωστόσο οι ντόπιοι ίσως πουλήσουν στον αθλητή έναν κουβά ζεστό νερό για το  μπάνιο του.

 

Εμβολιασμοί

Απαιτούνται! Η διοργάνωση εγγυάται πως το πόσιμο νερό θα είναι ασφαλές και ότι θα τηρούνται οι κανόνες υγιεινής των χεριών από όλους τους εθελοντές. Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης υπάρχουν παραπομπές για την κλινική του Κατμαντού για συμβουλές όσων αφορά τους εμβολιασμούς.

 

Τέλος, στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, μπορεί να βρει όποιος ενδιαφέρεται όλες τις πληροφορίες για τον αγώνα, ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και απαντήσεις, αλλά και τις περιγραφές των εμπειριών από αθλητές από όλο τον κόσμο.

 

  

 

Στα πλαίσια της παρουσίασης του Manaslu Mountain Trail Race, επικοινωνήσαμε με την διοργάνωση και με ιδιαίτερη διάθεση συνεργασίας ο τεχνικός διευθυντής της Richard Bull απάντησε στις ερωτήσεις του Advendure. Λίγα λόγια λοιπόν από τον εμπνευστή αυτού του τόσο μακρινού αλλά ιδιαίτερου αγώνα!

 

[Advendure]: Θα μας πείτε κάποια πράγματα για την έμπνευση και την φιλοσοφία πίσω από το Manaslu Mountain Trail Race; Ποιο ήταν το πρωταρχικό όραμα ώστε να οργανωθεί ένα τέτοιο γεγονός; Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο μέρος στην υδρόγειο και την συγκεκριμένη εποχή του έτους;

[Richard Bull]: Ζω στο Νεπάλ, οπότε οι λόγοι είναι τοπικοί. Ο συνδιοργανωτής μου ο Dhir, έχει μια μακρόχρονη σχέση με την περιοχή και ήξερε ότι θα ήταν ιδανικός τόπος συνάντησης για αγώνα, όπως και είναι και για διαδρομή πεζοπορίας. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία: άνθρωποι, γεωλογία, τοπία και υψόμετρο. Η συγκεκριμένη εποχή δίνει  συνήθως σταθερές και καθαρές  καιρικές συνθήκες, και γι αυτό οι φωτογραφίες πάντα δείχνουν τόσο καλές! Δεν  νομίζω πως το όραμα διαφέρει πολύ από αυτό των υπολοίπων διοργανωτών. Ωστόσο, προσπαθούμε να καταβάλουμε προσπάθεια ώστε οι αθλητές να συναναστρέφονται με τις τοπικές κοινωνίες και την κουλτούρα τους δια μέσου ενός μικρού τοπικού αγώνα στην Samagaon που είναι ψυχαγωγικός.

 

[Advendure]: Δώστε μας κάποιες λεπτομέρειες για την δομή,  τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυσκολίες του αγώνα. Ποια είναι τα σημαντικότερα ζητήματα που πρέπει ένας αθλητής να λάβει στα υπόψιν του αν αποφασίσει να ταξιδέψει στα Ιμαλάια και να τρέξει στον αγώνα;

[Richard Bull]: Το τερέν είναι αρκετά σκληρό, αλλά οι αποστάσεις είναι διαχειρήσιμες. Παρόλα αυτά όμως, μέρα με τη μέρα τρέχοντας, με τις αναβάσεις και την αύξηση του υψομέτρου, αρχίζει να φθείρει κάποιους αθλητές. Η διατήρηση της υγιεινής και της υγείας είναι κρίσιμα για τους αθλητές. Θα συμβουλεύαμε κάθε αθλητή να βάλει βουνά στις προπονήσεις του, μαζί με τεχνικό τερέν. Θα συμβούλευα επίσης σε όλους να σταθούν για ένα λεπτό στο ένα πόδι με τα μάτια κλειστά, και μετά να αλλάξει πόδι για άλλο ένα λεπτό για να βελτιώσει την σταθερότητα στον αστράγαλό του.

 

[Advendure]: Για ένα βουνό ή κάποιον αγώνα υπεραπόστασης , οι ομορφιές της φύσης και το περιβάλλον, όπως και η ιστορική αναδρομή συχνά αποτελούν σημαντικά στοιχεία ώστε να επιλέξει κάποιος να τρέξει τον αγώνα. Σχετικά με το Manaslu Mountain Trail Race τι ισχύει;

[Richard Bull]: Ναι, είναι πολύ σημαντικό οι συμμετέχοντες να πάρουν μια καλή γεύση του μέρους του πλανήτη στο οποίο βρίσκονται. Νομίζω πως οι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με το Νεπάλ ως προορισμός και τους λόγους που ταξιδεύουν σ’ αυτόν τον προορισμό. Πρόκειται για μια πολύπλοκη χώρα, πολλά αλλάζουν με ταχείς ρυθμούς την ίδια στιγμή που πολλά αρνούνται να αλλάξουν. Είναι οι άνθρωποι, περίπου 100 εθνότητες με άλλες τόσες γλώσσες. Έπειτα, είναι η πίστη: οι ναοί παγκόσμιας κληρονομιάς στο Κατμαντού (κάποια με ζημιές, κάποια στέκονται ακόμα) και τα απομακρυσμένα μοναστήρια που επισκεπτόμαστε στο βουνό. Και μάλιστα κοιμόμαστε και σε ένα από αυτά!

 

[Advendure]: Το Manaslu Mountain Trail Race είναι τοπικό γεγονός, ή έχετε έναν αξιόλογο αριθμό διεθνών αθλητών; Υπάρχουν συγκεκριμένα τουριστικά πακέτα για διεθνείς αθλητές ώστε να μειωθεί το κόστος της συνολικής τους εμπειρίας; Πως βρίσκουν τις απαιτούμενες πληροφορίες;

[Richard Bull]: Στην περίπτωση του Νεπάλ, έχουμε κυρίως διεθνείς αθλητές ενώ προσκαλούμε όσο μπορούμε και μικρότερους ταλαντούχους αθλητές. Περιέργως το Νεπάλ δεν έχει καμιά σπουδαία δρομικά κουλτούρα, ούτε κάνουν οι άνθρωποι (αδυνατούν οικονομικά άλλωστε) διακοπές. Οι φετινοί δύο νικητές, από ένα απομακρυσμένο μέρος του Νεπάλ έμαθαν πολλά από το γεγονός, και έχουν κερδίσει την ευκαιρία να τρέξουν στο Χονγκ- Κονγκ τον Δεκέμβριο που μας πέρασε και στην Κίνα το 2016.

 

  


[Advendure]: Γιατί επιλέγετε την μορφή ετάπ για τον αγώνα και όχι έναν συνεχόμενο αγώνα υπεραπόστασης 212 χιλιομέτρων, αφήνοντας έτσι τους αθλητές να αποφασίζουν για το αν και πότε θα σταματούν για ξεκούραση και τροφοδοσία (τροφή, υγρά, ξεκούραση, ύπνος κλπ);

[Richard Bull]: Για διάφορους λόγους. Καταρχάς, οι άνθρωποι πρέπει να εγκλιματιστούν , αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ένας σοβαρός λόγος είναι επίσης ότι δεν υπάρχουν δρόμοι… όλοι πρέπει να μετακινούνται δια ποδός ή με τη βοήθεια των ζώων. Οι επικοινωνίες είναι επίσης πολύ πτωχές με περιστασιακές τηλεφωνικές γραμμές από το μικρό ή ανύπαρκτο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Το management ενός τέτοιου δύσκολου αγώνα θα απαιτούσε πολλούς ανθρώπους και φυσικά ο αριθμός ανθρώπων που είναι ικανοί να τρέξουν μια τέτοια απόσταση διασχίζοντας και ένα πέρασμα 5.000 μέτρων θα ήταν πολύ λίγοι. Αφήνουμε τέτοιου είδους αγώνα για προορισμούς  που είναι περισσότερο κατάλληλοι για το συγκεκριμένο είδος και διασκεδάζουμε απολαμβάνοντας τον χρόνο γύρω από το τρέξιμο σε καινούργιο μέρος κάθε μέρα.

 

 


[Advendure]: Δεν έχετε κάποια συγκεκριμένα χρονικά όρια αποκλεισμού για τα ετάπ. Για ποιο λόγο; Βλέπετε τον αγώνα περισσότερο με την οπτική της «απολαύστε την φύση και την προσπάθεια» παρά του συναγωνισμού;

[Richard Bull]: Και πάλι επειδή δεν υπάρχουν δρόμοι, ακόμα και οι μάγειρες πρέπει να περπατήσουν την ίδια απόσταση με τους αθλητές. Πραγματικά δεν υπάρχει ανάγκη για χρονικό όριο αποκλεισμού.  Δίνουμε πολλή βάση στην δρομική εμπειρία των αθλητών, και δεχόμαστε αυτούς που φαίνονται πραγματικά αρκετά ελαστικοί ώστε να τερματίσουν. Σίγουρα έχει σχέση με την απόλαυση, αλλά και όσοι βρίσκονται μπροστά στον αγώνα θέλουν να κάνουν μια καλή επίδοση και να διατηρήσουν την κατάταξή τους. Βλέπουμε πως κάποιοι επιλέγουν συγκεκριμένες μέρες απλά για να τις απολαύσουν, και κάποιες άλλες για να συναγωνιστούν πολύ γερά.

 

 


[Advendure]: Τον Απρίλιο του 2015 η περιοχή πλήγηκε από μεγάλη σεισμική δόνηση που προκάλεσε αρκετή καταστροφή στο Νεπάλ. Διαβάσαμε ότι προβήκατε σε κάποιες αλλαγές, όπως το σημείο της εκκίνησης του αγώνα, από το Arughat στο Sotikhola. Ποια ήταν τα συναισθήματα των αθλητών που συμμετείχαν στον αγώνα τον Νοέμβριο του 2015 απέναντι στην τοπική επίδραση της καταστροφικής συμπεριφοράς της φύσης;

[Richard Bull]: Καλή ερώτηση. Ήταν μία δύσκολη απόφαση η διεξαγωγή του αγώνα πέρσι, και ένα μέρος από αυτό οφείλεται στην ευαισθησία του θέματος… θα έπρεπε εμείς να περνάμε καλά σε μία περιοχή όπου πολλοί έχασαν πολλά. Και τα δυο ήταν ισχυρά διλήμματα. Επιλέξαμε να πάμε, να ξοδέψουμε τα χρήματά μας εκεί, να δώσουμε δουλειά σε ντόπιους ανθρώπους και να μπορούμε να ενημερώσουμε τον υπόλοιπο κόσμο ότι τα μονοπάτια ήταν ανοιχτά και ασφαλείς για επισκέπτες το 2016. Είναι τρομερό να γίνεται σεισμός, αλλά ακόμα πιο δύσκολα όταν ο τουρισμός κλείνει και εξαφανίζονται οι ευκαιρίες για δουλειές.

Επιπλέον, νομίζω ότι οι αθλητές παρέχουν ένα είδος ψυχαγωγίας στους ντόπιους κάθε χρόνο. Τώρα τρέχουμε μία καμπάνια για να αγοράσουμε 200 ηλιακά φώτα για έγκυες γυναίκες στην περιοχή, ώστε να έχουν κίνητρο να παρακολουθούν μαθήματα περιγεννητικής. Είναι  ένα μικρό έργο, αλλά η προσπάθεια μετράει.

 


[Advendure]: Ποιες τρεις λέξεις θα χρησιμοποιούσατε για να πείσετε έναν Έλληνα αθλητή να δοκιμάσει το Manaslu Mountain Trail Race;

[Richard Bull]: Περισσότερο, περισσότερο, περισσότερο! Στην πραγματικότητα, δεν μπορώ να το πω αυτό γιατί επινοήθηκε πρωτίστως από το διάσημο Chevaliers du Vent (Άλογα του ανέμου) που οργανώνουν το Great Himalaya Trail Race το 2017. «Περισσότερο» θα ήταν μία από τις τρεις λέξεις. «Περιπέτεια» και «σεβασμός» θα ήταν οι άλλες δύο. Περιπέτεια, καθώς για αρκετό καιρό κατοικείς στον κόσμο κάποιων άλλων. Σεβασμός, για τους ανθρώπους που κατοικούν αυτή την περιοχή, ζώντας σε σκληρές συνθήκες ζωής αλλά γεμάτοι αξιοπρέπεια.

 

 

 

To Manaslu Mountain Trail είναι μια πολύ δυνατή εμπειρία, διεξάγεται στην σκιά ενός επιβλητικού γίγαντα των Ιμαλάϊων και μέσα στην μυστηριακή ατμόσφαιρα του Νεπάλ. Είναι μεγάλο το κόστος του – όπως και κάθε αγώνα που γίνεται σε ένα τόσο μακρινό μέρος του πλανήτη - και απαιτεί μεγάλη οργάνωση, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει έναν “αγώνα ζωής” για κάποιους τολμηρούς. Ευχόμαστε στο μέλλον κάποιος Έλληνας αθλητής να μπορέσει συμμετάσχει και να μας μεταφέρει τις εμπειρίες του!

 

Άντζυ Τερζή

Photo©: Manaslu Mountain Trail Race, Mark Brightwell

Σχόλια   

 
+15 0 # Βίκυ Καρπούζα 25-01-2016 12:08
Το "μπράβο " που σου αξίζει δεν αντικατοπτρίζει την όλη προσπάθεια συλλογής πληροφοριών, τις ώρες απασχόλησης, και την απίστευτη ανταλλαγή e-mail με τον υπέυθυνο της διοργάνωσης! Η επιμονή σου στην ολοκληρωμένη προσπάθεια παρουσίασης του άρθρου είναι άξια επιβράβευσης! Η όμορφη και ακριβέστατη σε πληροφορίες παρουσίαση του αγώνα μας δείχνει άλλη μιά πτυχή του επίμονου χαρακτήρα σου! Σου εύχομαι κάποια μέρα να ζήσεις απο κοντά και να τρέξεις σ έναν απο τους αγώνες που μας παρουσιάζεις με τόσο ενθουσιασμό! Μέχρι την επόμενη παρουσίαση, keep going girl...! :-)
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • 10.000 χιλιόμετρα για 100 μίλια – Συνέντευξη με τ ...

  Δημήτρης Τρουπής, 15/06/2018 15:11
  Καλησπέρα Δημήτρη, Το χρονικό όριο είναι στις 30 ώρες. Κομβικό σημείο είναι επίσης οι 24 ώρες αφού εκεί αλλάζει και το χρώμα του buckle που παίρνει ο αθλητής που τερματίζει...(α σημένιο κάτω από τις 24, χάλκινο από 24 - 30) ... ;-)
   
 • Salomon Sense Ride: Ενα προσιτό "SLAB Sense Ultra ...

  Τάκης Τσογκαράκης, 08/06/2018 06:42
  Αν το συγκρίνεις με τα 180 ευρώ (αρχικές τιμές λιανικής και οι δύο) του SLAB Sense Ultra έτσι νομίζω! "Street price" με λίγο ψάξιμο θα τα βρεις και τα δύο φθηνότερα ;)
   
 • Grouse Creek® Lite Tracker, μια καινούργια βουνίσ ...

  Γιώργος Καλλιμάνης, 07/06/2018 17:40
  οποιαδήποτε ομοιότητα με το SAUCONY PEREGRIN 6 είναι εντελώς συμπτωματική; https://www.startfitness.co.uk/saucony-peregrine-6-mens-running-shoes-blue-s20302-2.html
   
 • ΒΡΥΣΕΑΔΑ 2018: Άνοιγμα εγγραφών!

  Δημήτριος Ζαφειρόπουλος, 31/05/2018 06:43
  O αγώνας των 30 χλμ τι απέγινε;
   
 • FROZEN PEAKS: Νέο φεστιβάλ αγώνων βουνού στο Νευρ ...

  Παύλος Κραγιόπουλος, 29/05/2018 10:54
  Ο Frozen Peaks Panorama 265KM είναι πλέον ο κατά τεκμήριο δυσκολότερος και ποιο απαιτητικός αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα. Η διοργάνωση άψογη σε όλα τα επίπεδα με τους διοργανωτές να λείνουν άμεσα κάθε πρόβλημα ή ανάγκη που παρουσιάστηκε. Οι ...

  Ολόκληρο...

FOLLOW US

Facebook Twitter YouTube RSS Flickr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αφιέρωμα Youth Skyrunning World Championships…

Αφιέρωμα Youth Skyrunning World Championships: Νίκος Πονηρέας

Αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού για το ελληνικό ορεινό τρέξιμο είναι και η συμμετοχή έξι νέων παιδιών στο Youth Skyrunning World Champ...

Advendure © 2001-2018

Είσοδος or Εγγραφή

Εγγραφή

User Registration