Νικόλαος Σιδερίδης

Νικόλαος Σιδερίδης

Το θέμα δεν είναι αν τρέχουμε γρήγορα στην προπόνηση, αλλά το αν θα τρέχουμε σωστά. Το θέμα δεν είναι αν προπονούμαστε πολύ, αλλά αν προπονούμαστε σωστά! Σχεδόν καθημερινά συζητάω με δρομείς σχετικά με την προπόνηση, και με τι τρόπο πρέπει να γίνεται αυτή! Συχνά ακούω ¨ βρήκα ένα πρόγραμμα στο ιντερνέτ ή από κάποιον φίλο¨, συχνά ακούω να λέγεται από αθλητές ότι ¨αυτός φέτος ξεκίνησε και τώρα πετάει¨, συχνά ακούω να λένε ότι ¨αυτός ο δρομέας ενώ ανέβηκε γρήγορα, τραυματίστηκε και σταμάτησε να τρέχει¨, συχνά ακούω να λένε ότι ¨πρέπει να δουλεύουμε με την αίσθηση¨, συχνά ακούω να λένε π.χ ¨οι αμερικάνοι είναι πολύ μπροστά από εμάς¨ αλλά κανείς μας δεν θέλει να τους μοιάσει και όταν αναφέρεις πράγματα πρωτοποριακά σε κοιτάνε περίεργα.

Όταν ξεκίνησα να τρέχω, το μόνο που με ένοιαζε ήταν να πάρω μέρος σε αγώνες μικρούς, μεγάλους, η τεράστιους με στόχο τον τερματισμό. Στόχος μου ήταν ο επόμενος αγώνας που θα μπορούσα να τρέξω, χωρίς να σκεφτώ καν αν ήμουν έτοιμος να τον τερματίσω. Έτρεχα τον αγώνα και πάντα ήμουν απογοητευμένος. Σκεπτόμουν ότι είχα και άλλο να δώσω (έτσι νόμιζα) και πως την επόμενη φορά θα το κάνω πιο γρήγορα και ότι για όλα έφταιγε η προπόνηση που κάνω μέχρι τώρα, μου έφταιγε ο συναθλητής μου που δουλεύει λιγότερο από εμένα, με πείραζε που οι άλλοι φορούσαν καλύτερα παπούτσια και ρούχα, που είχαν περισσότερο χρόνο να κάνουν προπόνηση και νόμιζα ότι ο προπονητής μου δεν μου δίνει το καλύτερο πρόγραμμα. Σαν ανταμοιβή στο σώμα μου έτρεχα την επόμενη μέρα μια συγκεκριμένη διαδρομή με σκοπό να κάνω ρεκόρ, επειδή δεν είχα πάει καλά στον αγώνα και εκεί ήταν που τσάκιζα κυριολεκτικά την ψυχολογία μου. Όλοι μου έλεγαν μπράβο και εγώ νόμιζα ότι με κοροϊδεύουν. Τι έχω κάνει και μου λένε μπράβο σκεφτόμουν.

Έχω σκεφτεί πολλές φορές να βάλω σε τάξη τις σκέψεις μου για το τι σημάνει για μένα το τρέξιμο, αλλά ποτέ δεν τα κατάφερα! Με εντυπωσιάζουν αυτά που σκέφτομαι την ώρα που τρέχω. Μου έρχονται οι πιο σωστές ιδέες σε πολλά ζητήματα, που έχουν να κάνουν όχι μόνο με το τρέξιμο, αλλά και με γενικότερους προβληματισμούς. Ξεκίνησα να τρέχω για να εξαντλήσω την ανησυχία που με χαρακτηρίζει ως άνθρωπο και τώρα πλέον, αν δεν αισθανθώ τον ιδρώτα να κυλάει στο πρόσωπο μου δεν ησυχάζω!

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Highlights of one beloved #trailrunning event! @HydrasTrail https://t.co/CLZmSVqStp
New entry process for the races of @UTMBMontBlanc #UTMB #CCC #TDS #OCC https://t.co/uWqD2qFa1P https://t.co/xtGKFSSuxI
Η τελευταία παράσταση - Ένα συναισθηματικό "ταξίδι" με την Ασημίνα Συλαίου με ευκαιρία το φετινό επετειακό και τελε… https://t.co/2ZjVQS9usO
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Μεγάλες αλλαγές στην διαδικασία εγγραφής για το UTMB® από το 2021!

H γλυκόπικρη γεύση του Rodopi Challenge 50 Miles

Η τελευταία παράσταση - Ένα συναισθηματικό "ταξίδι" με την Ασημίνα Συλαίου με ευκαιρία το φετινό επετειακό και τελευταίο Ziria Race to the Sky!

Κάσσιος Δίας 2019, μια αξέχαστη εμπειρία!

Madari Mountain Madness, γνήσιο ορεινό τρέξιμο στην Κύπρο!

Η Χριστίνα Κουρή και ο Λουκάς Πρατίλας μας μιλάνε για το Naxos Trail Race 2019!

Hydra’s Trail Event 2019: Μια συναρπαστική χρονιά αντιθέσεων!

Ραντεβού στην Κέρκυρα!

Το χρονικό της πρώτης ελληνικής ανάβασης στο Manaslu (8.163μ)