Rogkas

Ημερομηνία
26.01.2020

Περιγραφή

Ο Ρογκάς, είναι αγώνας ορεινού τρεξίματος κατηγορίας trail ή «μικρός», όπως αποκαλούνται αυτού του μεγέθους οι αγώνες βουνού. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ο χειμωνιάτικος χαρακτήρας, καθώς πραγματοποιείται στην καρδιά του χειμώνα, στα τέλη Ιανουαρίου. Ο «Ρογκάς» αποτελεί τον μικρότερο αγώνα της διοργάνωσης της Olympus Trails στον Όλυμπο. Αποτελεί το πρώτο σκαλί γνωριμίας των αθλητών με τους υπόλοιπους δύο αγώνες (Lost Trail & Olympus Mythical Trail). Είναι μια μικρογραφία της διαδρομής του Lost Trail, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του ταυτίζεται με τον εν λόγω αγώνα. Ο Ρογκάς φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν καθαρόαιμο, χειμωνιάτικο, μικρό αγώνα, που θα δίνει κάθε χρόνο την ευκαιρία στους λάτρεις του αθλήματος και του Ολύμπου, να ζήσουν μια σπάνια εμπειρία σε μια όμορφη διαδρομή, στην καρδιά του χειμώνα!

Ο Ρογκάς έχει ανάπτυγμα 27,4 χιλιόμετρα και ανάβαση 1900 μέτρα. Η εκκίνηση και ο τερματισμός βρίσκονται στο Λάκκο του Λιτοχώρου, λίγα μέτρα μακρύτερα από την κεντρική πλατεία του χωριού. Η διαδρομή έχει κυκλική μορφή, με βασικό κορμό έναν κύκλο 18 χιλιομέτρων, που σχηματίζεται στις ανατολικές κλιτύες του Ολύμπου, οι οποίες σχηματίζουν και τη λεκάνη απορροής του Ενιπέα, κεντρικό θέμα αυτής της διαδρομής, καθώς η κίνησή της πάνω στον κυκλικό κορμό της, επιτρέπει στους αθλητές να δουν το ίδιο κομμάτι του φαραγγιού και από τις 360 μοίρες θέας!

Η διαδρομή του Ρογκά απαρτίζεται από συρραφή μη πολυσύχναστων μονοπατιών, τα οποία έχουν έναν ιστορικό χαρακτήρα, καθώς αποτέλεσαν τις κύριες οδούς επικοινωνίας των κατοίκων του Λιτοχώρου, με την καρδιά του Ολύμπου, όπου αναπτύχθηκε επί πολλές γενιές οικονομική δραστηριότητα (υλοτομία, κτηνοτροφία κλπ) αλλά και με το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου. Η διοργάνωση του «Ρογκά», δίνει ξεχωριστή σημασία στην διατήρηση αυτών των ιστορικών μονοπατιών και τη γνωριμία τους από το ευρύ κοινό, αθλητές ή μη.

Περισσότερα στο https://www.omt100.com/rogkas-intro/

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Ζώνη τρεξίματος & soft flask @nitecore, παρουσίαση και δοκιμή από το @Advendure_Net : https://t.co/my6UUDbOfi https://t.co/IbYNIbyjXw
Μια συζήτηση με τον Νίκο Ροδόπουλο για το Tihio Stage Race: https://t.co/wuZK4Xialg https://t.co/fIO6YiVojK
“Καθώς ο σπόρος άρχισε να ριζώνει, άρχισα να σκέφτομαι ότι μπορεί να γίνει” - Moonwalk Traverse, η καταπληκτική διά… https://t.co/tVwLGn0IbC
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Ζώνη τρεξίματος & soft flask NITECORE !

Μια συζήτηση με τον Νίκο Ροδόπουλο για το Tihio Stage Race!

“Καθώς ο σπόρος άρχισε να ριζώνει, άρχισα να σκέφτομαι ότι μπορεί να γίνει” - Moonwalk Traverse, η καταπληκτική διάσχιση του Sean Villanueva!

Με κορυφαίο συναγωνισμό και σπουδαίες ελληνικές συμμετοχές το Transgrancanaria στις 24-28 Φεβρουαρίου 2021!

Ο Sean Villanueva ολοκλήρωσε την πρώτη solo διάσχιση του Fitz Traverse στην Νότια Παταγονία!

Ανάπτυξη των ΑΠΕ με σεβασμό στη βιοποικιλότητα: Ένα βιώσιμο σενάριο για ανάπτυξη Αιολικών Σταθμών με ελάχιστο περιβαλλοντικό κόστος!

O Αντώνης Συκάρης διέκοψε στα 7.440m την προσπάθεια ανάβασης στην κορυφή του Κ2!

Ορειβατικός εξοπλισμός CAMP για τα πρώτα & ασφαλή βήματά σας στο χειμερινό βουνό

Τρέξιμο σε Κατηφόρα - Μυϊκή Καταπόνηση και Στρατηγικές Προσαρμογής!

Μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Λάζαρο Ρήγο, για όλα τα θέματα που αφορούν την H.A.R.T.A!

Ο ρόλος του λεπτού Fleece στην Πεζοπορία!

Η βελτίωση των νευρομυικών ικανοτήτων των δρομέων αντοχής – Ιδιαιτερότητες των γυναικών δρομέων!