ADVENDURE - Andros Trail Race 2019, μία πολυδιάστατη αθλητική δράση! Ανοίγοντας μονοπάτια … προς τη γαστρονομία!

Andros Trail Race 2019, μία πολυδιάστατη αθλητική δράση! Ανοίγοντας μονοπάτια … προς τη γαστρονομία!

25 Σεπ 2019

Η βραδιά του pasta party πάντα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις … χειροποίητες χυλοπίτες, μοναστηριακή συνταγή σάλτσας τομάτας, πιπεράτες γεύσεις τοπικών τυριών, παραδοσιακοί χοροί: μία γεύση από Άνδρο, δηλαδή!Φέτος  υλοποιείται με την υποστήριξη της Γαστρονομικής Ομάδας Άνδρου «Άνδρος πέρα από …. » αλλά και των σπουδαστών των τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef) του ΙΕΚ PRAXIS (www.iekpraxis.gr)  

 

 

Ο αθλητισμός, ο εθελοντισμός και η γαστρονομία θα ενωθούν σε μια βραδιά γευσιγνωσίας. Οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα και ξεχωριστές γεύσεις σε μία διαφορετική βραδιά ‘pasta party”.

Η Γαστρονομική ομάδα Άνδρου «Άνδρος πέρα από … » παρουσίασε για πρώτη φορά την αγροτική κουζίνα του νησιού στο 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019 στο stage του “Μαγειρεύουμε Ελλάδα – Πίνουμε Ελλάδα» με πολύ μεγάλη επιτυχία, μέσα από μία συλλογική δουλειά επαγγελματιών, παραγωγών και συλλόγων του νησιού. https://www.facebook.com/events/289402648434552/

Το ΙΕΚ PRAXIS, είναι Αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας και λειτουργεί ως Ιδιωτικό ΙΕΚ στην Αθήνα και Χαλκίδα εδώ και 20 χρόνια, προσφέροντας καινοτόμες υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης σε δυναμικές 70 ειδικότητες, μεταξύ των οποίων η Μαγειρική Τέχνη, η Ζαχαροπλαστική, τα Τουριστικά Επαγγέλματα κλπ.

Διαθέτει υπερσύγχρονα εργαστήρια και καθημερινούς εκπαιδευτές όλους τους Βραβευμένους Έλληνες Chefs. Οι σπουδές οδηγούν σε Κρατικό Πτυχίο, αναβολή στράτευσης, επαγγελματικά δικαιώματα και 100% επαγγελματική αποκατάσταση στις καλύτερες επιχειρήσεις της Εστίασης και του Τουρισμού.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS διακρίνονται, ξεχωρίζουν και είναι περιζήτητοι επαγγελματίες από όλες τις επιχειρήσεις που αναζητούν άρτια καταρτισμένο προσωπικό (www.iekpraxis.gr)  

H Διοργάνωση του 4ου Andros Trail Race αναδεικνύοντας τη σημασία και τα οφέλη που δίνει ο συνδυασμός αθλητισμού, ισορροπημένης διατροφής και ευζωίας, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τα προϊόντα της BLFOODS.GR.  Επιλέγοντας για τις συνταγές τους τα πιο θρεπτικά παραδοσιακά προϊόντα από την ελληνική γη όπως λιναρόσπορο, φακές, βρώμη και χαρούπι, δημιούργησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια σειρά τροφίμων με μέγιστη διατροφική αξία μόνο από φρέσκα άπαχα ελληνικά κρέατα. Περισσότερες πληροφορίες : https://blfoods.gr/

Στον φετινό αγώνα θα χρησιμοποιηθούν υλικά εστίασης (ποτήρια, δοχεία φαγητού, σακούλες, καλαμάκια κα.) από βιοδιασπώμενα υλικά. Παρακαλούμε όλους τους αθλητές να δώσουν προσοχή στο που τοποθετούν τα χρησιμοποιημένα υλικά καθώς και ότι πλαστικό χρησιμοποιηθεί να τοποθετηθεί στους αντίστοιχους κάδους.

Σε συνεργασία με την εταιρεία Hellasecoproducts (https://www.hellasecoproducts.com/) που ιδρύθηκε με σκοπό την απεξάρτηση των επιχειρήσεων εστίασης από το πλαστικό και η οποία θα παρέχει τα βιοδιασπώμενα υλικά και την εταιρεία BIOSOLIDS / ΒιοΣτερεά Α.Ε. (www.biosolids.gr) η οποία δραστηριοποιείται στην ορθολογική διαχείριση και επεξεργασία στερεών οργανικών μη-επικίνδυνων αποβλήτων, χορηγό ανακύκλωσης οργανικών αποβλήτων της εκδήλωσης, θα μετατρέψουμε κάποια από τα «σκουπίδια» σε κομπόστ.

Το προϊόν-κομπόστ που θα δημιουργηθεί θα επιστραφεί στην Άνδρο για να χρησιμοποιηθεί βοηθητικά στην καλλιέργεια επιλεγμένων χωραφιών σε αναβαθμίδες για την παραγωγή υψηλής ποιότητας τοπικών προϊόντων και πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο του έργου LIFE TERRACESCAPE, που έχει αναλάβει ο Δήμος Άνδρου.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε ΕΔΩ www.lifeterracescape.aegean.gr

Σας περιμένουμε στην Άνδρο για ένα ξεχωριστό πάστα πάρτυ !

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

"MIZUNO Wave Mujin 7, το επόμενό σας ultra παπούτσι", το review του @Advendure_Net : https://t.co/K2nLErPQXy… https://t.co/Kzre59HB2K
"Προσκυνητής στο βουνό των Θεών και των ανθρώπων", το βιωματικό άρθρο του Θωμά Πουρλίδα για το #olympuspilgrim350 :… https://t.co/Vji455ozeB
Πεζοπορικά μπατόν COBER ZetaAlu: Κορυφαία σχέση ποιότητας / τιμής, αναλυτικό review στο @Advendure_Net :… https://t.co/G6xSFluAIh
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου!

Stian Angermund και Judith Wyder νικητές στο Dolomyths Run, τρίτο σταθμό του Golden Trail Series 2021!

Μεγάλη νικήτρια στο Hardrock η Sabrina Stanley, έχασε οριακά το ρεκόρ διαδρομής!

Εκπληκτική νίκη και εντυπωσιακό ρεκόρ διαδρομής από τον Francois D'Haene στο Hardrock 100 miler!

MIZUNO Wave Mujin 7, το επόμενό σας ultra παπούτσι!

Προσκυνητής στο βουνό των Θεών και των ανθρώπων!

Χριστίνα Γιαζιτζίδου: Μετά τα κουπιά, σειρά έχουν τα βουνά για την αθλήτρια της Salomon Hellas!

Πεζοπορικά μπατόν COBER ZetaAlu: Κορυφαία σχέση ποιότητας / τιμής!

Suunto 9 Peak: Ανάλυση, δοκιμές και τα πρώτα μας συμπεράσματα!

Η εμπειρία μου από το Ultra Dolomites 80 Km!

Σφυρίχτρα έκτακτης ανάγκης Nitecore NWE30!

Κάθε δρόμος μετριέται και σε μέτρα αλλά αποδίδει μονάχα με μέτρο!