3ος Υμηττός Marathon και 7ος Εύκλειος στις 9 Απριλίου 2023 - Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι τις 3 Απριλίου!

14 Μαρ 2023

Οι ομορφότεροι γνήσιοι ορεινοί αγώνες βουνού του Λεκανοπεδίου επιστρέφουν δυναμικά και φέτος στο Νότιο Υμηττό.

Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ», υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, την συνεργασία του Ο.Ν.Α.Δ.Ε.Α.(Οργανισμού Νεολαίας κ Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης), την υποστήριξη του ΣΠΑΥ(Σύνδεσμος Προστασίας κ Ανάπτυξης Υμηττού),την εθελοντική προσφορά των ομάδων Δασοπροστασίας των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κρωπίας, Ηλιούπολης, Βύρωνα, του Ε.Ο.Σ. Ηλιούπολης, της Ε.ΔΑ.ΠΥ.Γ(Εθελοντικής Δασοπροστασίας Γλυφάδας) και της Ο.ΔΙ.Κ.(Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων) διοργανώνουν για 7η χρονιά τον Εύκλειο και για 3η τον μοναδικό Μαραθώνιο Βουνού που γίνεται στην Αττική, τον Υμηττός Marathon και τις παράλληλες δραστηριότητες.

7ος ΕΥΚΛΕΙΟΣ

με δύο διαδρομές:

1. Διαδρομή 8.5 χλμ και

2. Διαδρομή 15.0 χλμ.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στον περιοχή του Νότιου Υμηττού στα όρια των δήμων Βύρωνα, Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Εκκίνηση-τερματισμός: Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στο Σπίτι Γυμναστικής Αργυρούπολης (Αθ. Διάκου 3 – Αργυρούπολη).

Ώρα εκκίνησης:

09:00 για την διαδρομή των 15.0 χλμ

09:30 για την διαδρομή των 8.5 χλμ

 

3ος ΥΜΗΤΤΟΣ MARATHON

με τρεις διαδρομές:

1. “ΣΦΗΤΤΙΑ” – 47 χλμ με θετική υψομετρική +2200 μ και 2 ITRA points

2. “ΣΕΣΙ” – 27 χλμ με θετική υψομετρική +1600 μ και 1 ITRA point

3. “PLOGGING” 27 χλμ με θετική υψομετρική +1600 μ και 1 ITRA point(τρέχω και μαζεύω σκουπίδια που βρίσκω στη διαδρομή μου)

Όλες οι διαδρομές αποτελούν αγώνες-κριτήριο για συμμετοχή στον ΟΜ (OLYMPUS MARATHON)

Εκκίνηση-τερματισμός: Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στο Σπίτι Γυμναστικής Αργυρούπολης (Αθ. Διάκου 3 – Αργυρούπολη).

Ώρα εκκίνησης:

08:00 για την διαδρομή των 47.0 χλμ

08:30 για την διαδρομή των 27.0 χλμ

 

Προσφέρουμε στο περιβάλλον

Με τον αγώνα “PLOGGING” προσφέρουμε στο περιβάλλον και προστατεύουμε το βουνό, την χλωρίδα του και την πανίδα του από τα σκουπίδια. Ο συγκεκριμένος αγώνας εκτός από τα χιλιόμετρα που θα διανύσουν οι δρομείς, περιλαμβάνει και τη συγκομιδή σκουπιδιών σε σακούλες, τα οποία καταμετρώνται για να προκύψει η τελική βαθμολογία και ο νικητής, οποίος μάλιστα παίρνει την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης που γίνεται στο εξωτερικό.

Σκοπός Αγώνα

Ο αγώνας γίνεται για να γνωρίσουμε την περιοχή του Νότιου Υμηττού με τα πανέμορφα μονοπάτια του, την Ιστορία του και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία στην ανάγκη προστασίας του.

Εγγραφές

Οι εγγραφές έχουν ανοίξει και συνεχίζονται μέχρι και τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023.

κάντε την εγγραφή σας ΕΔΩ

 

Ενημερώνουμε τους συμμετέχοντες ότι σε περίπτωση που οι εκλογές διεξαχθούν στις 9 Απριλίου, οι αγώνες θα μετατεθούν σε νέα ημερομηνία. Οι εγγραφές θα ισχύουν για όλους κανονικά, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να ζητήσει να πάρει πίσω το τίμημα της εγγραφής.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες

www.facebook.com/efklis

www.instagram.com/efkleios

https://www.efklis.gr/

 

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ