ADVENDURE - Ultra Tihiorace 65km - Μεταγωνιστικό δελτίο τύπου!

Ultra Tihiorace 65km - Μεταγωνιστικό δελτίο τύπου!

21 Οκτ 2021

Η διεξαγωγή του αγώνα Δελφοί – Τείχιο 65χλμ μας αφήνει με μεγάλη ικανοποίηση καθώς εξελίχθηκε μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες αλλά είχε επιτυχία. Η εκκίνησε δόθηκε το Σάββατο το πρωί με ψιλόβροχο στους Δελφούς και ενώ τις δύο προηγούμενες ημέρες η κακοκαιρία είχε χτυπήσει την περιοχή της Δωρίδας όπως όλη την χώρα. Όμως ήταν τόσο μεγάλη η θέληση των 42 αθλητών που στάθηκαν στην εκκίνηση με αισιοδοξία για να αντιμετωπίσουν τις όποιες δυσκολίες.

 

 

Την 1η θέση κατέλαβε ο Νίκος Μυλωνάκης με 2ο τον Στέλιο Γερακίτη και 3ο τον Αναστάση Νικολάου. Στις γυναίκες πρώτευσε η Σωτηρία Παπαδιά και την ακολούθησαν η Ασημίνα Σκάλκου και η Αντιγόνη Λαζάρου. Στους τρεις πρώτους άνδρες και την 1η γυναίκα προσφέρθηκε 3ήμερη διαμονή για 2 άτομα στο γραφικό Τείχιο ενώ κατόπιν κλήρωσης τρεις αθλητές από τους συμμετέχοντες κέρδισαν από ένα ζευγάρι μπατόν Cober.

Οι αθλητές πέρασαν την πρώτη κορυφή Παπαδάκος 1320μ με ελαφρά ομίχλη. Όμως ανεβαίνοντας στα Τρίκορφα 1510μ στο 55χλμ συνάντησαν πυκνή ομίχλη που έκανε δύσκολη την γρήγορη κίνηση αλλά και την ανεύρεση πορείας. Οι διασώστες της ΕΟΔ Πάτρας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους καθώς διασκορπίστηκαν πάνω στο μονοπάτι και καθοδηγούσαν τους δρομείς σε όλο το αλπικό κομμάτι μέχρι να εισέλθουν ξανά στο δάσος. Η διοργάνωση τους ευχαριστεί θερμά καθώς χωρίς αυτούς δε θα μπορούσε να διεξαχθεί ο αγώνας με ασφάλεια. Επίσης οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους τέσσερις τελευταίους αθλητές που έδειξαν πλήρη κατανόηση όταν πλέον η ορατότητα ήταν μόνο πέντε μέτρα και δεν ήταν πλέον ασφαλές να τους περάσουμε από την κορυφή.

Το 2021 ήταν μια δύσκολη χρονιά από πολλές πλευρές και μας ανάγκασε με μεγάλη θλίψη να ακυρώσουμε τους μεγάλους αγώνες 3 Ultra Summits Tihio 250km  & X-UltraTihio 165km. Η απόφασή μας αυτή 7 ημέρες πριν την διεξαγωγή τους όπως αποδείχτηκε ήταν σωστή καθώς θα ήταν αδύνατο κάτω από τέτοιες καιρικές συνθήκες οι δρομείς να αγωνιστούν και να περάσουν από τρία μεγάλα βουνά. Η επιστροφή των χρημάτων άφησε ικανοποιημένους τους αθλητές και η δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής στα 65χλμ αποτέλεσε ένα «αντιστάθμισμα» στην απογοήτευση της ακύρωσης.

Δίνοντας ραντεβού για τις αρχές του Σεπτέμβρη του 2022 στο Ultra Tihio Edition ας κρατήσουμε τις μαγικές εικόνες που ζήσαμε πάνω στην διαδρομή των 65χλμ. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες έφεραν πιο κοντά δρομείς και εθελοντές!!!

 

Με εκτίμηση

Η οργανωτική επιτροπή

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

"Όνειρο μου μια διεθνής διάκριση" - Μια συζήτηση με τον Θανάση Παγουνάδη στο @Advendure_Net :… https://t.co/EKuycLEbwd
Εξερευνώντας τα όρια ... μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε; Ένα άρθρο που επιχειρεί να εξερευνήσει την λεπτή γραμμή πά… https://t.co/HL70w3xTrW
"Η Καλύβα": Μια ιστορία για τη φύση αλλά και την ψυχή ενός δρομέα από τον φίλο του @Advendure_Net Αναστάσιο Γεωργι… https://t.co/SyjObId1zz
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

"Όνειρο μου μια διεθνής διάκριση" - Μια συζήτηση με τον Θανάση Παγουνάδη!

Η Καλύβα

Ο Γιάννης Δημόπουλος και η Noora Honkala μας μιλούν για το πρώτο Sparta Running Camp!

Εγώ ούτε να οδηγώ δεν γουστάρω τόσο μακριά!

Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2021 - Που πάμε ρε παιδιά ??

11 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Βουνών - Ενίσχυση της ταυτότητας των βουνών και βιώσιμος ορεινός τουρισμός

Ο Χειμωνιάτικος Ενιπέας επιστρέφει το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Δεκεμβρίου!

Τρέξιμο στον Ομπλό με φόντο την Πάτρα, την Achaia Clauss και φιλανθρωπικό σκοπό - Συζητάμε με τον Δ. Αποστολόπουλο για το Koumaria Trail Race!

Χωρίζουν οι δρόμοι του Kilian Jornet και της Salomon!

SCARPA Golden Gate ATR - Ένα πραγματικά "All Terrain" παπούτσι!

HARTA SERIES 2022, το Ελληνικό πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος, οι λεπτομέρειες

Ο Άνθρωπος της Υπερβατικής Συμπεριφοράς