Η Kasimis Training στο UTMB ® 2015!

08 Σεπ 2015

Η Kasimis Training βρέθηκε φέτος τον Αύγουστο στην κορυφαία ίσως  διοργάνωση  ορεινού τρεξίματος στον κόσμο, το Ultra Trail® du Mont Blanc. Έντεκα μέλη της ομάδας στάθηκαν τυχερά στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του έτους και είχαν έτσι την ευκαιρία να τρέξουν στον OCC (53 χλμ), στον CCC (100.5χλμ) και στον UTMB (170 χλμ), στους 3 από τους 5 αγώνες που περιλαμβάνονται στην διοργάνωση.

 Και οι έντεκα αθλητές της ομάδας τερμάτισαν τους αγώνες πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, ενώ χαρακτήρισαν τους αγώνες ιδιαίτερα δύσκολους κυρίως λόγω των μεγάλων και απότομων κλίσεων τους τόσο στα ανηφορικά όσο και τα κατηφορικά τμήματα… Οι περισσότεροι μάλιστα ήδη σκέφτονται την επόμενη συμμετοχή τους, εφόσον η θεά τύχη τους βοηθήσει στην κλήρωση για τις συμμετοχές της διοργάνωσης του UTMB 2016!

 

 

ΟCC

Η πρώτη εκκίνηση για τους συμμετέχοντες της Kasimis Training δόθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Αυγούστου στο Orsieres της Ελβετίας.  Με αιχμή του δόρατος τον Γιάτσεκ Μπόγκοτς  η ομάδα αποτελούμενη από τους Ηρακλή Μάτζουρη, Κοσμά Πλακετά, Βασιλική Φαλάρα, Γιάννη Ιωανόπουλο, Βηθλέεμ Παπακοσμά, και Δημήτρη Κασίμη στάθηκε στην εκκίνηση του OCCτων 53 χλμ. Οι καιρικές συνθήκες, πρωτόγνωρες για την διοργάνωση αφού έφτασαν και τους 35 βαθμούς με υψηλό δείκτη υγρασίας, δυσκόλεψαν το σύνολο των δρομέων. 

 

  

 

Στην πρώτη του συμμετοχή σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση ορεινού τρεξίματος εκτός Ελλάδας ο Γιάτσεκ Μπόγκοτς κατέλαβε την 31η θέση στη γενική κατάταξη και 8η της ηλικιακής του κατηγορίας με τελικό χρόνο 06.32.05. Ο Γιάτσεκ έδωσε τον καλύτερο του εαυτό σε μια κούρσα όπου συγκέντρωσε το βλέμμα αθλητών παγκοσμίου εμβέλειας και δυναμικής στην απόσταση «Trail Ultra Medium» ( για αγώνες χιλιομετρικής απόστασης από 42 ως 69 χλμ, σύμφωνα με την ITRA), ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα βρέθηκε και σε υψηλότερες θέσεις. Πάρα πολύ καλές ήταν και οι εμφανίσεις των Ηρακλή Μάτζουρη και Κοσμά Πλακετά. Πιο συγκεκριμένα ο Ηρακλής Μάτζουρης με τελικό χρόνο 07.09.54 κατέλαβε την 60η θέση στη γενική κατάταξη και την 39η στην ηλικιακή του κατηγορία, ενώ ο Κοσμάς Πλακετάς με χρόνο 07.31.57 κατέλαβε την 76η θέση στη γενική κατάταξη και την 50η στην ηλικιακή του κατηγορία.

 

  

 

Στην 28η θέση της ηλικιακής της κατηγορίας και την 276η της γενικής κατάταξης τερμάτισε με χρόνο 09.04.26 και η Βασιλική Φαλάρα, η πρώτη από τα δύο κορίτσια της ομάδας που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στο OCC. Την ακολούθησε η Βηθλέεμ Παπακοσμά, όπου με τελικό χρόνο 10.41.38 κατέλαβε την 39η θέση στην ηλικιακή της κατηγορία και την 709η στην γενική κατάταξη. Μαζί της σε όλο τον αγώνα ο Γιάννης Ιωαννόπουλος τερμάτισε στην 710η θέση (και 311η της ηλικιακής του κατηγορίας) με χρόνο 10.41.39.

 

  

 

Στον ίδιο αγώνα έτρεξε και ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Κασίμης (09.15.53 και 320η θέση), με στόχο να γνωρίσει, αλλά και να αποκομίσει εμπειρίες από το ιδιαίτερο τερέν των αγώνων του UTMB και να το μεταδώσει σε όσους αθλητές του μελλοντικά θέσουν ως στόχο τους αγώνες της διοργάνωσης αυτή.

 

  

 

CCC

Τρεις αθλητές της Kasimis Training στάθηκαν στην εκκίνηση τουOCC, του αγώνα των 100,5 χλμ που έχει εκκίνηση το πρωί της Παρασκευής. Πάρα πολύ καλή η εμφάνιση του Αθανάσιου Σιώμου που με χρόνο 18.08.13 τερμάτισε στην 185η θέση της γενικής κατάταξης  (110η στην ηλικιακή του κατηγορία). Πολύ καλή και η εμφάνιση της Rannele Makkoi, όπου μετά από 18 ώρες και 56 λεπτά αγώνα τερμάτισε στην  18η θέση της ηλικιακής της κατηγορίας και την 239η θέση της γενικής κατάταξης! Το 3 στα 3 των τερματισμών στο CCCήρθε από τον Γιώργο Ζαχαριουδάκη, που με χρόνο 21.16.43 κατέλαβε την 479η θέση στη γενική κατάταξη (141η στην ηλικακή του κατηγορία). 

 

 

  


UTMB

Φετινός στόχος του Δημήτρη Λαχνιδάκη ήταν ο τερματισμός στον αγώνα UTMB. Τα 170 φετινά χιλιόμετρα του αγώνα – κορωνίδα της διοργάνωσης δεν κατέβαλαν τον Δημήτρη, ο οποίος, σε μια χρονιά με ρεκόρ εγκαταλείψεων, λόγω των μεγάλων διαφοροποιήσεων στις θερμοκρασίες που επικράτησαν φέτος στην περιοχή (υψηλές θερμοκρασίες τις ώρες της ημέρας που έφταναν και τους 35 βαθμούς και πολύ χαμηλές το βράδυ) τερμάτισε με χρόνο 45.24.41, καταλαμβάνοντας την 1434η θέση στη γενική κατάταξη.

 

 

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

@DYNAFIT_SpeedUp Alpine Running Vest & Transalper Dynastretch Vest, αναλυτικό review στο @Advendure_Net :… https://t.co/bDqPyVbYvA
@HOKAONEONE Speedgoat 4: Εξαιρετικό εργαλείο για ultra-trail και μεγάλα τρεξίματα σε τεχνικά μονοπάτια, παρουσίαση… https://t.co/8SYaRKuxJX
"H Άνδρος αλλιώς ... ", ένα ορειβατικό και αναρριχητικό διήμερο γεμάτο εικόνες, συναισθήματα και αδρεναλίνη:… https://t.co/KINjAv9WFT
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

DYNAFIT Alpine Running Vest & Transalper Dynastretch Vest

ITRA - COVID-19: Προτεινόμενες οδηγίες προς διοργανωτές αγώνων

Hoka Speedgoat 4: Εξαιρετικό εργαλείο για ultra-trail και μεγάλα τρεξίματα σε τεχνικά μονοπάτια!

Η Άνδρος ... αλλιώς!

Ξεκινάει το Nisos Crete - Lizard Ultra Tour 2020, το νέο εγχείρημα του Δ. Δημητρίου!

Salomon Supercross, ένα άξιο μέλος της "Cross" οικογένειας

Διάσχιση της Ορεινής Ελλάδας ενάντια στην αιολική καταστροφή των ελληνικών βουνών!

Μια μέτρια μέρα ...

Feline SL: Σταθερότητα, προστασία και εξαιρετική πρόσφυση από την Dynafit!

Η Γη δεν ανήκει σε κανέναν - Save Greek Mountains! (video)!

Η ζωή των “ultra”...

Accept the Challenge: Ορειβατικό & Αναρριχητικό διήμερο στην Άνδρο!