To Rail Running Diolkos στις 25 Νοέμβρη 2018

14 Νοε 2018

Στις 25/11/2018 θα διεξαχθεί ο αγώνας Rail Running Diolkos στην απόσταση περίπου του μαραθωνίου (43.200 μ.). Οι αθλητές θα διανύσουν το τμήμα της εγκαταλειμμένης σιδηροδρομικής γραμμής, που ενώνει δύο ιστορικές πόλεις, τα Μέγαρα κ την Κόρινθο. Αφετηρία θα είναι ο χώρος του Π.Σ.Σ. στα Μέγαρα κ τερματισμός ο Π.Σ.Σ. της Κορίνθου. Η σιδηροδρομική γραμμή θα είναι το κύριο μονοπάτι των αθλητών. H ώρα εκκίνησης του αγώνα θα είναι στις 9 το πρωί.  Οι ενδιαφερόμενοι αθλητές θα πρέπει να παρευρεθούν μία τουλάχιστον ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα για να παραλάβουν απ’ την αφετηρία το νούμερο τους και να παραδώσουν τα πράγματά τους για τον τερματισμό. Πριν την εκκίνηση, θα γίνει μια σύντομη κατατοπιστική τεχνική ενημέρωση. Το επίσημο όριο τερματισμού θα είναι οι 8 ώρες (5 το απόγευμα).Προτείνεται η μεταφορά κατά τη διάρκεια του αγώνα, κινητού τηλεφώνου και κάποιου μικρού χρηματικού ποσού.

 

Βραβεύσεις
Θα υπάρχει χρονομέτρηση χειρός.
Όλοι οι αθλητές/τριες που θα τερματίσουν, ανεξάρτητα απ’ τη θέση τερματισμού, θα βραβευθούν ΜΟΝΟ με χειροποίητο αναμνηστικό, που παριστάνει δρομέα να κινείται στις ράγες.
Δε θα υπάρξουν ξεχωριστά έπαθλα για τους πρώτους
Η μόνη ας πούμε διάκριση για τον κάθε αθλητή, θα είναι η επιτόπου αναγραφή πάνω στο αγαλματίδιο της θέσης και του χρόνου τερματισμού του.
Όλα τα μετάλλια θα είναι όμοιας απόχρωσης, στο χρώμα του χρυσού.

Κατηγορίες
Η γραπτή αρίθμηση των μεταλλίων (αγαλματιδίων) θα γίνει σε δύο σειρές, μία για τους άντρες και μία για τις γυναίκες, ενώ θα είναι αύξουσα κατά μία μονάδα, ξεκινώντας απ’ τον αριθμό ένα για τον πρώτο(η) που θα τερματίσει.

Κριτήρια συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι αθλητές και αθλήτριες έχουν συμπληρώσει το εικοστό (20) έτος της ηλικίας τους την ημέρα του αγώνα. 
Υπογραμμίζεται ότι ο RailRunning Diolkos είναι ένας αγώνας με μεγάλο βαθμό δυσκολίας λόγω του απαιτητικού τερέν.
Απαιτείται άριστη φυσική κατάσταση κ εμπειρία σε μαραθώνιους κ trail running αγώνες για τον έγκαιρο τερματισμό του.
Όσοι αισθάνεστε «καθαρόαιμοι» δρομείς ασφάλτου, συνιστούμε να αποφύγετε τη συμμετοχή σας σε αυτόν τον αγώνα.

Οικονομικό κόστος 

Η συνδρομή για τη συμμετοχή στον αγώνα ορίζεται στα 5 ευρώ.
Αυτά θα καταβάλλονται ταυτόχρονα με την παραλαβή του αριθμού, λαμβάνοντας απόδειξη του διοργανωτή συλλόγου.
Η οικονομική συνδρομή καλύπτει τη διατροφική υποστήριξη των αθλητών.
Δεν καλύπτει την παροχή του αναμνηστικού αγαλματιδίου, το οποίο θα παραλαμβάνουν μόνο όσοι αθλητές τερματίσουν έγκαιρα και έγκυρα.

Εγγραφές
Για την έγκυρη εγγραφή των αθλητών στον αγώνα θα πρέπει να αποσταλεί email στο http://www.zeusmarathon.gr/index.php/ (στο σηματάκι με το τηλέφωνο πάνω δεξιά - επικοινωνία) τουλάχιστον με το ονοματεπώνυμο αθλητή/τριας, ημερομηνία γέννησης και τηλέφωνο επικοινωνίας, έως τις 20/11/2018.
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών ορίζονται οι 40 αθλητές.

Μεταφορά Αθλητών και υλικών

Η διοργάνωση θα μεταφέρει τα πράγματα των αθλητών (ένα σακίδιο για κάθε αθλητή) απ’ το σημείο της αφετηρίας, στο σημείο του τερματισμού.
Η διοργάνωση θα φροντίσει για τη μεταφορά των αθλητών με δικά της Ι.Χ. (σε τετράδες) από το σημείο τερματισμού (Π.Σ.Σ. Κορίνθου) έως τον προαστιακό της Κορίνθου.
Από εκεί, οι αθλητές θα μπορούν να πάρουν τον προαστιακό με δικό τους κόστος.
Όσοι αθλητές έρθουν στα Μέγαρα μόνο με τον προαστιακό ή αφήσουν εκεί τα’ αυτοκίνητά τους, θα πρέπει να το δηλώσουν στην αίτησή τους μέχρι τη λήξη των εγγραφών, ώστε να βρεθεί τρόπος, με τα μέσα της διοργάνωσης να μεταφερθούν στην αφετηρία του αγώνα. 
Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για την ασφάλεια των οχημάτων, γι’ αυτό αποφύγετε να πάρετε μαζί σας αντικείμενα αξίας.
Ως προς αυτό, υπάρχει και μια άλλη πρόταση που θα διευκολύνει και τη διοργάνωση, αλλά θα τη συζητήσουμε (αν προκύψει ανάγκη) κατ’ ιδίαν με τους ενδιαφερόμενους αθλητές.

Σταθμοί Τροφοδοσίας

Νερό, αναψυκτικά τύπου κόλα, σνακ αλμυρά και γλυκά, θα υπάρχουν σε κάθε σταθμό.
Η διοργάνωση έχει ορίσει τους παρακάτω 5 σταθμούς τροφοδοσίας – υδροδοσίας στους οποίους θα υπάρχουν σακούλες σκουπιδιών:

α) Κακιά σκάλα στο 8,13 περίπου χιλιόμετρο.
β) Κινέτα 14,4 περίπου χιλιόμετρο.
γ) Άγιοι Θεόδωροι 21,9 περίπου χιλιόμετρο
δ) Καλαμάκι 31 περίπου χιλιόμετρο.
ε) Ισθμός 36,5 χιλιόμετρο.

Απαραίτητος Εξοπλισμός

Σαν απαραίτητος εξοπλισμός, κρίνονται από την διοργάνωση τα παρακάτω:

- Δοχείο ή ασκός υγροποσίας (Συστήνεται η χρήση σακιδίου πλάτης, αφού οι σταθμοί είναι μόνο πέντε). Ο κάθε αθλητής θα κρίνει την κατάλληλη γι’ αυτόν χωρητικότητα.
- Σακίδιο μικρό (drop bag) που θα μεταφερθεί από τη διοργάνωση στον τερματισμό με τα προσωπικά αντικείμενα του κάθε αθλητή.
- Αντιανεμικό/αδιάβροχο. 
Σε περίπτωση βροχής δεν θα διακοπεί ο αγώνας, εκτός απ’ την περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων.
- Παπούτσια τύπου trail με σόλα κατάλληλη για απορρόφηση κραδασμών (χοντρή και ανθεκτική).
- Επιτρέπεται η χρήση μπατόν.

Πεδίο κίνησης/έλεγχος αθλητών 
Οι αθλητές γενικά πρέπει να κινούνται πάνω στις ράγες ή μέχρι ένα μέτρο έξω από αυτές, στο υλικά ομοιογενές εξωτερικό πλαίσιο.
Γίνεται προσπάθεια, ώστε να υπάρχει στο παραπάνω αγωνιστικό πλαίσιο, κατά το δυνατόν ένας ευχερής μικρός διάδρομος διέλευσης για τους αθλητές.
Στα σημεία που υπάρχει δυσχέρεια ή απαγόρευση διάνοιξης της διαδρομής, γίνονται μικρές ή μεγαλύτερες παρακάμψεις απ’ τις ράγες. Εκεί, θα υπάρχει σήμανση, ως τα σημεία που η διαδρομή ξαναμπαίνει σ’ αυτές.
Η καταγραφή - έλεγχος της κίνησης των αθλητών, θα γίνεται στους σταθμούς, αλλά και κατά μήκος της διαδρομής.


Συμβουλές/Οδηγίες Ασφαλείας
Η διαδρομή γενικά ακολουθεί τις σιδηροδρομικές ράγες του κατηργημένου σιδηροδρομικού δικτύου.
Θα υπάρξουν πάντως παρακάμψεις. 
Αυτές θα σημαίνονται με χρώμα, κορδέλα έργου ή πινακίδες.
Η διοργάνωση παρακαλεί τους αθλητές να έχουν τεταμένη την προσοχή τους στις διαβάσεις και γενικά στα σημεία που η διαδρομή αποκλίνει απ’ τις ράγες και βγαίνει σε δρόμο ή η γραμμή διακόπτεται προσωρινά.
Από φέτος και στο εξής, απαγορεύεται η διέλευση απ’ τις γέφυρες που έχουν ύψος άνω των δύο μέτρων (που μπορεί να περάσει από κάτω αυτοκίνητο). 
Θα υπάρχει σήμανση παράκαμψης.
Η επιστροφή στη γραμμή, θα πρέπει να γίνεται μέσα στα επόμενα είκοσι μέτρα μετά την παράκαμψη της γέφυρας.

Στα σημεία που η σήμανση σας παροτρύνει να βγείτε απ’ τη σιδηροδρομική γραμμή, μπορείτε να κινηθείτε εκτός αυτής, δίχως τον κίνδυνο αποκλεισμού. 
Προσοχή όμως να μην παρασυρθείτε και προσπεράσετε τα σημάδια στα σημεία επανεισόδου στη γραμμή.
Στα περισσότερα σημεία που θα χρειαστεί να βγείτε απ’ τις ράγες, θα κινείστε και πάλι κοντά και παράλληλα σ' αυτές.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε δύο σημεία της Κακιάς Σκάλας και λίγο πριν και μετά τον προαστιακό σταθμό της Κινέτας, θα πλησιάσετε στα δεξιά σας το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο που είναι ενεργό.
Θα το ξεχωρίσετε απ’ τα πολλά καλώδια που υπάρχουν ακριβώς πάνω απ’ τις ράγες.
Για κανένα λόγο δεν πρέπει να εισέλθετε σ’ αυτό.
Η διαδρομή του αγώνα, πάντα θα βρίσκεται αριστερά απ’ αυτό.

Διακριτικό αθλητή
Όσο διαρκεί ο αγώνας, ο κάθε αθλητής που συμμετέχει, είναι υποχρεωμένος να φέρει σε εμφανές σημείο το διακριτικό του, ώστε να διευκολύνεται ο έλεγχος των συμμετεχόντων.

Ποινές
Ο αθλητής αποκλείεται από τον αγώνα, αν υποπέσει σε κάποιο απ’ τα παρακάτω παραπτώματα.
- Απώλεια-παράκαμψη σημείου ελέγχου - συντόμευση ή απώλεια της διαδρομής. - Χρήση μεταφορικού μέσου ή εξωτερική υποβοήθηση στη μετακίνησή του. 
- Έκθεσή του σε κίνδυνο από απουσία στοιχειώδους εξοπλισμού. 
- Άρνηση συμμόρφωσης στις υποδείξεις εξουσιοδοτημένων προσώπων της διοργάνωσης.
- Εσκεμμένη απόρριψη σκουπιδιών στη διαδρομή.
- Απώλεια, διακριτικού συμμετοχής.

Εγκατάλειψη
Αθλητής που θα εγκαταλείψει τον αγώνα, οφείλει να απευθυνθεί στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου, να παραδώσει το διακριτικό του και να ενημερωθεί για τον τρόπο μεταφοράς του στην αφετηρία.
Αν αυτό δε σταθεί εφικτό, να τηλεφωνήσει στα τηλέφωνα που θα του δοθούν απ’ τη διοργάνωση.

Ιατρικός έλεγχος
Λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων απαιτήσεων του αγώνα, θεωρείται απαραίτητος ένας ιατρικός έλεγχος των συμμετεχόντων τους τελευταίους έξι μήνες. Έτσι ο κάθε αθλητής θα γνωρίζει αν η κατάσταση της υγείας του, του επιτρέπει να πάρει μέρος σε αυτόν. 
Η διοργάνωση δε ζητάει από τους αθλητές κανενός είδους πιστοποιητικό υγείας, καθώς θεωρεί τους ίδιους υπεύθυνους γι’ αυτό.

Αποποίηση ευθύνης
Η Διοργάνωση δε φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα στην υγεία ή τη σωματική ακεραιότητα (τραυματισμό ή και θάνατο) των αθλητών που συμμετέχουν στον αγώνα.
Ο κάθε αθλητής πρέπει να γνωρίζει τους δυνητικούς κινδύνους που συνεπάγεται ο αγώνας.
Με τη συμμετοχή του στον αγώνα, αποδέχεται αυτόματα την πλήρη ανάληψη της προσωπικής του ευθύνης, αλλά και την απαλλαγή των διοργανωτών από ευθύνη ή οποιουδήποτε είδους αποζημίωση σε περίπτωση ατυχήματος, ή σοβαρού κινδύνου, στον οποίο μπορεί να εκτεθεί ο ίδιος.

Πνευματικά δικαιώματα
Η Διοργάνωση κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφισης και κινηματογράφησης του αγώνα .
Κάθε αθλητής λοιπόν, αυτόματα, αποδέχεται τον κανονισμό αυτόν, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση.

Τροποποίηση κανονισμών
Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Συνοπτικά

  • 25/11/2018. 
  • 09.00 πμ. έως 17.00 μμ.
  • Τρέξιμο στις ράγες.
  • 43.200 χιλιόμετρα περίπου. 
  • Θετική υψομετρική: 400 μέτρα περίπου.
  • 40 αθλητές.
  • Αφετηρία: Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Μεγάρων. 
  • Τερματισμός: Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Κορίνθου.

(Ο αγώνας των 15 χιλιομέτρων, δε θα πραγματοποιηθεί, λόγω τεχνικών κωλυμάτων, που δεν έχουμε την αρμοδιότητα της διαχείρισής τους.)

View this photo set on Flickr

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ