Στις 26 Γενάρη 2020 ο επόμενος Rapsani Trail

14 Μάι 2019

Η Ραψάνη βρίσκεται στους πρόποδες του Κάτω Ολύμπου, σε υψόμετρο 500μ. από την θάλασσα, επάνω από την γραφική κοιλάδα  των Τεμπών, με πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Πήρε το όνομά της από την αρβανίτικη λέξη ράψ(ι)α, που σημαίνει μαλακό πέτρωμα. Η αναδρομή στο ιστορικό παρελθόν της Ραψάνης  είναι δύσκολη υπόθεση, μιας και τα περισσότερα χωριά της Θεσσαλίας υπέστην πολλαπλές επιδρομές και καταστροφές στην μακρόχρονη ιστορία τους. Κατά τον μύθο η Ραψάνη ήταν μια πανέμορφη και δυναμική γυναίκα, που πρωτοστάτησε στη συνένωση των χωριών

 

 

Πρόσβαση στον Rapsani Trail: Η πρόσβαση στην Ραψάνη γίνεται οδικώς μέσω της εθνικής οδού από:

 • Λάρισα. Απέχει 47χλμ και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 35 λεπτά με έξοδο δύο χιλιόμετρα μετά την Κοιλάδα των Τεμπών στρίβοντας αριστερά.
 • Θεσσαλονίκη. Απέχει 125χλμ και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 1 ώρα με έξοδο στον Πλαταμώνα ακολουθώντας την παλαιά εθνική οδό προς Λάρισα.
 • Αθήνα. Απέχει 395χλμ και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 4 ώρες με έξοδο στον Ευαγγελισμό ακολουθώντας την παλαιά εθνική οδό προς Θεσσαλονίκη με έξοδο δύο χιλιόμετρα μετά την Κοιλάδα των Τεμπών στρίβοντας αριστερά.

Διαμονή: Η Ραψάνη παρέχει τον ξενώνα Βασίλης (2495061002 &  6978046386) και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Νότα Λίτσα (2495061111 & 6938355367) με μικρή διαθεσιμότητα. Εναλλακτικά κοιτάτε σε γύρω περιοχή Νέοι Πόροι, Πλαταμώνα, Καρύτσα, Στόμιο

Ασφάλεια:Την ασφάλεια της διοργάνωσης θα καλύψουν εθελοντικές διασωστικές ομάδες και ιδιωτικό ασθενοφόρο στον τερματισμό.

Εξοπλισμός: Οι δρομείς πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για χειμερινό αγώνα. 

Ώρα Προσέλευσης: Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 από τις 08:00-09:30 στην πλατεία του χωριού θα παραλάβεται νούμερο και αναμνηστικό την ώρα της δήλωσης.

Ώρα εκκίνησης: Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στις 10:00 από την Πλατεία.

Η Διαδρομή: Ο Rapsani Trail είναι 18χλμ και ακολουθεί μία μικτή πορεία. Ο αγώνας ξεκινάει απο την πλατεία του χωριού στα 500μ υψόμετρο μεσα απο τους μύλους του Παζιάνα για να περάσει πάνω απο την Κρανιά όπου και ο βοηθητικός σταθμός ανεφοδιασμού με νερό στο 5χλμ. Συνεχίζουμε μέσα από το Ελατόδασος και το ρέμα του Χάντακα μέχρι την Δέση όπου και ο κύριος σταθμός ανεφοδιασμού στο 10χλμ. Απο εκεί ανεβαίνουμε πλέον στο υψηλότερο σημείο της διαδρομής, στην Τρανή ράχη στα 1250μ, ένα ιστορικό συνοριακό παρατηρητήριο της περιοχής. Προχωράμε για τον τερματισμό αφού περάσουμε το Σιποτό για τον σταθμό Αλώνι στο 15χλμ ώσπου να καταλήξουμε πίσω στην πλατεία του χωριού.

Στο σύνολό της αποτελείται από 1χλμ άσφαλτο, 1χλμ χωμάτινο δρόμο, 2χλμ δασικό δρόμο και 14χλμ σε μονοπάτι με συνολικά υψομετρικά ανάβασης στα 1200μ. Μέτριας δυσκολίας διαδρομή με ένταση στα σημεία με κύριο σταθμό ανεφοδιασμού την Δέση στο 10χλμ.

Χρονικοί αποκλεισμοί:

 • Σταθμός Δέση 10χλμ: 3 ώρες.
 • Χρονικό Όριο αγώνα:6 ώρες.

Σήμανση: Η σήμανση είναι με χρώμα μπλε, βέλη κατεύθυνσης κόκκινο-άσπρο, πασαλάκια και σε σημεία με κορδέλα χρώματος φούξια.

Χρονομέτρηση: Η χρονομέτρηση είναι ηλεκτρονική, όχι με τσιπάκι.

Ανεφοδιασμός: Νερό θα υπάρχει καθ’ όλη την διαδρομή από φυσικές πηγές και βρύσες.

 • Σταθμός Καλύβα 5χλμ: Νερό.
 • Σταθμός Δέση 10χλμ: Νερό, Ισοτονικό, Αποξηραμένα φρούτα, Σοκολατα, Coca Cola.
 • Σταθμός Αλώνη 15χλμ: Νερό.
 • Τερματισμός: Χυμός, Σνακ

Πληροφορίες σχετικές: Από της 08:00 – 09:30 στο χώρο εκκίνησης θα παραδώσετε τις υπεύθυνες δηλώσεις για να παραλάβετε το νούμερο της συμμετοχής και το αναμνηστικό σας. Παρακαλούμε την έγκυρη προσέλευσή σας. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να έχουν το δικό τους μπουκαλάκι για χρήση στους σταθμούς ανεφοδιασμών.

Τερματισμός – Απονομές:

 • Μετάλλια: Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουνε μετάλλιο με τον τερματισμό τους.
 • Βραβεύσεις: Θα βραβευτούνε δύο κατηγορίες, Ανδρών και Γυναικών. Η απονομή του κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 το μεσημέρι στο χώρο του τερματισμού.

Εγγραφές – Κόστος Συμμετοχής: Οι εγγραφές κλείνουνε την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019 με προθεσμία οικονομικής τακτοποίησης μέχρι και την Παρασκευή 10/1/2020. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 19€

 • Εγγραφές: Με την εγγραφή σας έρχεται αυτοματοποιημένο μήνυμα επιβεβαίωσης συμμετοχής. Σε περίπτωση που δεν έρθει εντος 5 λεπτών ελέγξτε το Email στην καταχώρησή σας ή στον φάκελο με τα ανεπιθύμητα (Spams).
 • Πληρωμή: Η πληρωμή των συμμετοχών γίνεται μέσω τραπεζικής κατάθεσης στον εταιρικό λογαριασμό της διοργανώτριας εταιρείας Xtremeway Outdoors. Ο λογαριασμός αναφέρεται στο μήνυμα επιβεβαίωσης με την εγγραφή σας.
 • Προυποθέσεις: Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ονομαστική σας κατάθεση με το όνομα της εγγραφής.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

@HOKAONEONE Speedgoat 4: Εξαιρετικό εργαλείο για ultra-trail και μεγάλα τρεξίματα σε τεχνικά μονοπάτια, παρουσίαση… https://t.co/8SYaRKuxJX
"H Άνδρος αλλιώς ... ", ένα ορειβατικό και αναρριχητικό διήμερο γεμάτο εικόνες, συναισθήματα και αδρεναλίνη:… https://t.co/KINjAv9WFT
Ξεκινάει το "Nisos Crete - Lizard Ultra Tour 2020', το νέο εγχείρημα του Δ. Δημητρίου: https://t.co/ynOpCAhVPT https://t.co/FHVVVhRPfv
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

ITRA - COVID-19: Προτεινόμενες οδηγίες προς διοργανωτές αγώνων

Hoka Speedgoat 4: Εξαιρετικό εργαλείο για ultra-trail και μεγάλα τρεξίματα σε τεχνικά μονοπάτια!

Η Άνδρος ... αλλιώς!

Ξεκινάει το Nisos Crete - Lizard Ultra Tour 2020, το νέο εγχείρημα του Δ. Δημητρίου!

Salomon Supercross, ένα άξιο μέλος της "Cross" οικογένειας

Διάσχιση της Ορεινής Ελλάδας ενάντια στην αιολική καταστροφή των ελληνικών βουνών!

Μια μέτρια μέρα ...

Feline SL: Σταθερότητα, προστασία και εξαιρετική πρόσφυση από την Dynafit!

Η Γη δεν ανήκει σε κανέναν - Save Greek Mountains! (video)!

Η ζωή των “ultra”...

Accept the Challenge: Ορειβατικό & Αναρριχητικό διήμερο στην Άνδρο!

Κατασκηνωτικός εξοπλισμός POLO