Το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ορεινού Τρεξίματος το 2021 από IAAF, ITRA και WMRA

Από 29 Αυγ 2018

To 2021 ίσως αποτελέσει ορόσημο για το άθλημα του ορεινού τρεξίματος και φέρει εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα του αγαπημένου μας αθλήματος. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την συνεργασία μεταξύ των κορυφαίων αθλητικών ομοσπονδιών του κλασικού αθλητισμού (IAAF) και ορεινού τρεξίματος (WMRA, ITRA) από την οποία θα προέλθει το πρώτο από κοινού παγκόσμιο πρωτάθλημα βουνού την χρονιά εκείνη!

Τόπος της ανακοίνωσης δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την καρδιά των ορεινών αθλημάτων η οποία αυτές τις μέρες πάλλεται στον ρυθμό του Ultra Trail du Mont Blanc. Σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου η (ITRA, International Trail Running Association) και η (WMRA, World Mountain Running Association) ανακοίνωσαν ότι θα ενώσουν δυνάμεις με την IAAF σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής η οποία φιλοδοξεί να «ενώσει» τις δύο μεγαλύτερες δρομικές κοινότητες στον κόσμο.

 

Ο Πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε, δήλωσε: "Το τρέξιμο είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο και θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να τρέχουν σε οποιοδήποτε περιβάλλον απολαμβάνουν περισσότερο. Ως παγκόσμια ομοσπονδία, φιλοδοηούμε να ενώσουμε όλους τους δρομείς κάτω από μία «ομπρέλα» σε μια διαδικασία η οποία θα κορυφωθεί με την κοινή διοργάνωση ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ορεινού Τρεξίματος το 2021. Είναι ένα νέο και συναρπαστικό έδαφος για εμάς και προσβλέπουμε να προσφέρουμε νέες ευκαιρίες για δρομείς μεγάλων αποστάσεων να ανταγωνίζονται σε εντυπωσιακά περιβάλλοντα και σε προκλητικές διαδρομές που μόνο τα ορεινά μονοπάτια μπορούν να προσφέρουν.”

 

Ο πρόεδρος της WMRA Jonathan Wyatt, ο Alessio Punzi της IAAF και ο πρόεδρος της ITRA President Michel Poletti μετά την κοινή συνέντευξη τύπου | (IAAF) © Copyright

 

Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία, οι δύο οργανισμοί (ITRA, WMRA) γίνονται επισήμως τεχνικοί εταίροι της IAAF και θα συνεργαστούν με τη (IAU, International Association of Ultrarunning), με στόχο την ανάπτυξη, επέκταση και προώθηση του ορεινού τρεξίματος σε άλλο επίπεδο παγκοσμίως.

 

Περισσότερα για τις σημαντικές αυτές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες σε λεπτομερές άρθρο του Γιάννη Δαγκόγλου.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Yiannis Tridimas @ydttwit, The Greek #fellrunning Legend! https://t.co/hZ9wnB8eLa https://t.co/mvNHdea7n6
License to thrill – Interview with Alen “The Mastermind of the @istria100 ” Paliska: https://t.co/LPLMFAGch4 https://t.co/AH3L9U3v2r
The report of the Greek team that ran the @lacametacoixa 2019: https://t.co/6gmF4HM2kt https://t.co/tx4PfE1J06
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Ask the Coach: Πως μπορώ να βελτιώσω την επίδοσή μου;

Γιάννης Τριδήμας, ο Έλληνας θρύλος του fell running

Άδεια για περιπέτεια – Συνέντευξη με τον “Εγκέφαλο” του 100 Miles of Istria, Alen Paliska!

Μετάβαση από την άσφαλτο στο βουνό - Προβλήματα στον Αχίλλειο τένοντα!

ROC 50 Miles, η επιστροφή του ασώτου

La Cameta Coixa 2019 - Οι ιππότες της Καταλονίας!

Θολώνει το τοπίο ο ΣΕΓΑΣ για τους αγώνες ορεινού τρεξίματος – ή μήπως όχι;

Το Runner Store @ More επέστρεψε ριζικά ανανεωμένο!

La Cameta Coixa: Απόβαση στη Καταλονία!