ADVENDURE - Ματαίωση επ 'αόριστον των αγώνων ορεινού τρεξίματος στην Κίνα μετά το τραγικό συμβάν με τους 21 νεκρούς!

Ματαίωση επ 'αόριστον των αγώνων ορεινού τρεξίματος στην Κίνα μετά το τραγικό συμβάν με τους 21 νεκρούς!

Από 25 Μάι 2021
Οι εξελίξεις στην Κίνα μετά το τραγικό ατύχημα που κόστισε την ζωή σε 21 αθλητές τρέχουν και η κεντρική κυβέρνηση αποφάσισε την ματαίωση όλων των διοργανώσεων ορεινού τρεξίματος και outdoor επ’ αόριστον, ενώ έχει ξεκινήσει και επίσημη έρευνα για τις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία.
 
 
Ανώτατος αξιωματούχος της “Κεντρικής Επιτροπής για την Πειθαρχική Επιθεώρηση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας” , δήλωσε στην ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα South China Morning Post τα εξής:
«Τα τελευταία χρόνια, σε όλη τη χώρα, οι μαραθώνιοι εμφανίστηκαν σαν μανιτάρια μετά τη βροχή, με τους αγώνες στα βουνά να είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Ορισμένες τοποθεσίες δημιούργησαν και προώθησαν αγώνες για να βελτιώσουν την περιφερειακή οικονομία, να φέρουν χορηγούς και διαφημιστικά έσοδα και να δημιουργήσουν ταξιδιωτικά brand. Ωστόσο, ορισμένοι αγώνες εστιάζουν μόνο στα οικονομικά οφέλη και δεν είναι πρόθυμοι να δώσουν έμφαση σ τις υπηρεσίες και την ασφάλεια. Ορισμένοι διοργανωτές δεν διαθέτουν προσόντα και ικανότητα να διοργανώνουν αθλητικά γεγονότα υψηλού κινδύνου και κυνηγώντας τη γρήγορη επιτυχία και τα άμεσα κέρδη, βάζουν υψηλά χρηματικά έπαθλα για να προσελκύσουν συμμετέχοντες. Ορισμένες αρμόδιες υπηρεσίες των περιφερειακών κυβερνήσεων δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καθοδηγήσουν και να εποπτεύουν, και ορισμένες ενέχουν ακόμα και σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε ατυχήματα."
 
Απ’ ότι φαίνεται, άσχετα με τον καταλογισμό – ή μη – ευθυνών στους διοργανωτές του αγώνα, όταν ξεκινήσουν και πάλι οι αγώνες θα δώσουν υποχρεωτικά μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια και το προσωπικό ασφαλείας γενικότερα, που σύμφωνα με επαγγελματίες διοργανωτές της Κίνας θα αφανίσει τους μικρότερους αγώνες και θα προσθέσει κόστος στην συμμετοχή στους μεγαλύτερους.
 
Το καμπανάκι για όλη την κοινότητα του ορεινού τρεξίματος παγκόσμια - και φυσικά για την χώρα μας που από τύχη δεν έχει θρηνήσει θύματα σε 2-3 περιπτώσεις στο παρελθόν - χτύπησε στα βουνά της Βορειοδυτικής Κίνας αλλά ελπίζουμε να ακουστεί και στα δικά μας πριν να είναι αργά!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Φώτης Θεοχάρης: Το χρονικό της αποστολής στα Κ2 (8611m) & Broad Peak (8047m): https://t.co/eQaUBkqkbv #k2… https://t.co/WpdnWEASuL
Mizuno Wave Rider GTX: Ένα παπούτσι παντός καιρού, για άσφαλτο και χωμάτινες επιφάνειες, αναλυτικό review του… https://t.co/7J7ZFvrTGy
@RunMessinia : 421 χιλιόμετρα! 10 συνολικά μαραθώνιοι σε 10 ημέρες, στο μεγαλύτερο stage race της Ελλάδας:… https://t.co/iJFtWaRykf
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Φώτης Θεοχάρης: Το χρονικό της αποστολής στα Κ2 (8611m) & Broad Peak (8047m)!

Mizuno Wave Rider GTX: Ένα παπούτσι παντός καιρού, για άσφαλτο και χωμάτινες επιφάνειες!

Run Messinia: 421 χιλιόμετρα! 10 συνολικά μαραθώνιοι σε 10 ημέρες, στο μεγαλύτερο stage race της Ελλάδας!

Αν δεν υποφέρεις, τότε δεν είναι TOR…

Γιατί πεζοπορία με Μπατόν ;

Run Messinia: Συγκινητικές στιγμές στον αγώνα για την Ελευθερία!

O Άρκαλος ... μας μιλάει για το Sfakia Sky Marathon & Vertical Run!

Motorola Defy 2021 - Όμορφο και ανθεκτικό!

Το Run Messinia τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Το πρόγραμμα – Οι αθλητές – Οι διαδρομές!

O Φώτης Ζησιμόπουλος έγραψε ιστορία στο φετινό Σπάρταθλο!

To UTMB απαγορεύει όλα τα παυσίπονα από το 2022!

To 4ο Chianti Ultra Trail έρχεται στις 26 -27 Μαρτίου 2022 με νέο αγώνα 100Km και πολλές εκπλήξεις – Ο Matteo Matteuzzi, τεχνικός διευθυντής του CUT, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Advendure!