La Sportiva store στην Κάλυμνο!

09 Σεπ 2020

Arco και Finale Ligure στην Ιταλία, μετά Rodellar και Siurana στην Ισπανία και σήμερα Κάλυμνος στην Ελλάδα: Η μάρκα από την Val di Fiemme, παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή υποδημάτων και ρουχισμού για outdoor δραστηριότητες, με παρουσία σε πάνω από 70 χώρες στον κόσμο και με τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στους πρόποδες του ορεινού συγκροτήματος των Δολομιτών, συνεχίζει την επέκταση του δικτύου των mono-brand καταστημάτων στις κύριους Ευρωπαϊκούς αναρριχητικούς προορισμούς.

 

Πράγματι, στα τέλη Ιουλίου, το αναρριχητικό κατάστημα με την επωνυμία La Sportiva άνοιξε στην Κάλυμνο με σκοπό να καταστεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τους αναρριχητές στην περιοχή αλλά όλους όσους επισκέπτονται το νησί και τις βραχώδεις ορθοπλαγιές του κάθε χρόνο, προσελκυόμενοι από τα ήδη φημισμένα αναρριχητικά πεδία όπως “La Grande Grotta”, “Odyssey and Arxi” που εξακολουθούν να συναρπάζουν χιλιάδες ενθουσιώδεις επισκέπτες που επιζητούν να συνδυάσουν το βράχο και την θάλασσα σε έναν συνδυασμό άθλησης και χαλάρωσης που όμοιο του δύσκολα θα βρεις αλλού.

«Αυτή είναι μία στρατηγική περιοχή για την μάρκα μας – σχολιάζει ο Andrea Bonetto, εμπορικός διευθυντής λιανικής – που ταιριάζει τέλεια στο εξελικτικό μονοπάτι της εταιρίας και ταυτόχρονα μας θυμίζει την ιδιαίτερη σύνδεση της με την ιστορική παράδοση στον κόσμο της αναρρίχησης: η Κάλυμνος είναι ένας από τους αναρριχητικούς προορισμούς που η Ευρωπαϊκή αναρριχητική κοινότητα δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία, όπου οργανώνονται αναρριχητικές διακοπές σε αναζήτηση των ομορφότερων και απαιτητικότερων αναρριχητικών διαδρομών»

Ιδρύθηκε το 1928 από τον Narciso Delladio και έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο από τον Francesco Delladio, ακόμη σήμερα μία 100% οικογενειακή επιχείρηση, διευθύνεται από τον CEO και Πρόεδρο Lorenzo Delladio και από την 4η γενιά της οικογένειας, Giulia Delladio, η La Sportiva έχει εξελιχθεί τα πρόσφατα χρόνια από μία εταιρία υποδημάτων σε παγκόσμιο εμπορικό οίκο μέσω της προσφοράς πλήρους γκάμας ειδών που καλύπτουν όλες τις μορφές ορειβασίας και που συγκροτείται από σειρές ρουχισμού και υποδημάτων για  τεχνική απαιτητική χρήση ή απλή χρήση αναψυχής. «Η La Sportiva σήμερα απευθύνεται σε εκατομμύρια λάτρεις διαφόρων μορφών υπαίθριων δραστηριοτήτων – αναφέρει ο Umberto Camuffo τοπικός εμπορικός διευθυντής αρμόδιος για την Ελλάδα – η αναρρίχηση και η ολοένα αναπτυσσόμενη κοινότητα αντιπροσωπεύει τον κορμό των εργασιών μιας εταιρίας που ακολούθησε την εξέλιξη της από την πρώτη ημέρα, στην αυγή της αναρριχητικής κίνησης από τη δεκαετία του ’70. Για τους λόγους αυτούς το άνοιγμα του καταστήματος La Sportiva στην Κάλυμνο, τη Μέκκα της παγκόσμιας αναρρίχησης έχει πολύ ιδιαίτερη σημασία».


Στρατηγικός εταίρος στο εγχείρημα για το νέο κατάστημα στην Ελλάδα είναι η εταιρία ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Α.Ε. επίσημος αντιπρόσωπος της εταιρίας La Sportiva από την περιοχή Trentino.

« H Κάλυμνος είναι o φυσικός προορισμός για την La Sportiva – λέει η Σοφία Λαγούδη, franchiser του καταστήματος – Έχω συνεργασία με τον οίκο La Sportiva για περισσότερα από 15 χρόνια,  χρειάζεται μόνο να σταματήσεις για λίγα λεπτά και να παρατηρήσεις τα βράχια που μας περιβάλλουν για να καταλάβεις το πάθος που έχουμε για την αναρρίχηση εδώ πέρα. Αποφάσισα να μετακομίσω εδώ το 2003 ανοίγοντας το πρώτο αναρριχητικό κατάστημα στο νησί και ξεκίνησα τη συνεργασία με την La Sportiva από το 2006. Η ιδέα να ανοίξω κατάστημα La Sportiva γεννήθηκε πριν από μερικά χρόνια μιλώντας με τον Umberto και από τον Οκτώβριο 2019 η ιδέα είχε ήδη μετατραπεί σε σαφές εγχείρημα. Ούτε, ακόμη και η πανδημία COVID, δεν μπόρεσε να κάμψει τον ενθουσιασμό: αναβάλλαμε τα επίσημα εγκαίνια για μερικούς μήνες σε συμμόρφωση με όλους τους κανονισμούς ασφαλείας και εδώ είμαστε τώρα, το “Kaly Store” είναι πλέον ανοιχτό.

Το κατάστημα βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο στο Μασούρι και είναι το νέο σημείο αναφοράς για του λάτρεις της αναρρίχησης, δημιουργήθηκε από αναρριχητές για τους αναρριχητές.

#ForYourMountain

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

"Τα θανάσιμα αμαρτήματα του δρομέα", ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από τον Θρασύβουλο Τσίπη, στο @Advendure_Net :… https://t.co/6s9iV3qYoz
"Kilian Jornet Foundation: Μια πρωτοβουλία για την προστασία των Βουνών": https://t.co/GcaxahMGiM https://t.co/aIRClQKuYZ
@kilianj Many congrats for your initiative Kilian. Hope many people will support you and your cause.… https://t.co/OO76baBnuk
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Τα θανάσιμα αμαρτήματα του δρομέα

Kilian Jornet Foundation: Μια πρωτοβουλία για την προστασία των Βουνών

Μπατόν πεζοπορίας COBER

Όλυμπος: Bardotka - Μια διαδρομή περιπέτειας στον Γομαρόσταλο και τη Κόψη Ναούμ!

Νέα Software Updates Smartwatch Suunto 7, ρολογιών Suunto 9, Suunto 5, Suunto 3 & Suunto App!

Ultra Ursa Trail 2020: Ένα υπέροχο photostory!

La Sportiva store στην Κάλυμνο!

Η αρκούδα της καρδιάς μας!

Swiss Peaks Trail: ultra διέξοδος με ελληνικό ενδιαφέρον!

Power Bank Nitecore NB10000 Carbon Fiber: Πολύτιμος ενεργειακός “σύντροφος” στα μονοπάτια!

O Pau Capell δεν κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ διαδρομής του UTMB!

Αγώνες τρεξίματος: Πόσο «αποστειρωμένους» τους θέλουμε;