Nitecore Led HA11: Πολυχρηστικός φακός κεφαλής με καινοτόμα χαρακτηριστικά και εξαιρετική σχέση απόδοσης / τιμής!

Πρόσφατα παρουσιάσαμε στο Advendure δυο πολύ δυνατούς φακούς κεφαλής της Nitecore, τους NU 25 UL και NU 33, οι οποίοι καλύπτουν και με το παραπάνω κάθε ανάγκη outdoor χρήσης με πολύ δυνατό και ποιοτικό φως, δυνατότητα πολλών ωρών χρήσης στα μονοπάτια, αξιοπιστία και άνεση. Να όμως που η Κινεζική εταιρεία δεν μένει ποτέ “ήσυχη” και μόλις έβγαλε στην αγορά ένα νέο φακό κεφαλής, πολύ ελαφρύ, καθημερινής χρήσης, με ικανοποιητικό φως και με μια σειρά από καινοτομίες που κάνουν τη διαφορά, κρατώντας την ίδια στιγμή πολύ χαμηλό το κόστος αγοράς του. Ας δούμε λοιπόν τι μας φέρνει ο Nitecore Led HA11.

 

Καταρχάς είναι εξαιρετικά ελαφρύς, ζυγίζοντας μόνο 36gr, μαζί με τον ιμάντα του και τη βάση, ενώ ταυτόχρονα η κατασκευή του από ειδικό PC πλαστικό υλικό με αντοχή στα χτυπήματα και τη χαμηλή θερμοκρασία, επιτρέπει τη χρήση του για πολλές ώρες, χωρίς να αισθάνεται ο χρήστης το βάρος του. Οι διαστάσεις του είναι: 61,5mm x 36,2mm x 28,9mm.

Ο HA11 αποδίδει μέχρι 240 lumens με δυο πηγές φωτισμού, ενσωματώνοντας ένα ενιαίο κάτοπτρο (τεχνική που υιοθετούσε με εξαιρετικό τρόπο και ο NU 25 UL) με διάφορες πτυχές, σε μια μέγιστη απόσταση 90 μέτρων, μια τιμή πολύ ικανοποιητική για την κατηγορία του και την πιθανή χρήση του.

Διαθέτει κόκκινο φωτισμό, ο οποίος μπορεί να ενεργοποιηθεί άμεσα, είναι ιδανικός για τον έλεγχο χάρτη μέσα στη νύχτα, την άσκηση αστρο-παρατήρησης, την παρατήρηση άγριας ζωής, νυχτερινή φωτογράφιση και πολλές άλλες δραστηριότητες. Επιπλέον, η επιλογή δυνατότητας πολύ χαμηλής έντασης φωτισμού - 6 Lumens - δημιουργεί ιδανικό φωτισμό για το σκοτάδι, χωρίς όμως να είναι έντονος και ενοχλητικός στο μάτι.

Μια δεύτερη καινοτομία που είχαμε δει και στον NU 25 UL είναι ο εξαιρετικά άνετος, ελαφρύς και πλεκτός ιμάντας για προσαρμογή στο κεφάλι, ο οποίος μάλιστα διαθέτει αντανακλαστικά και φωσφορίζοντα χαρακτηριστικά, λάμποντας στο σκοτάδι και αυξάνοντας έτσι την ασφάλεια του χρήστη, αθλητή ή πεζοπόρου.

Η συσκευασία του φακού περιλαμβάνει και ένα πολυχρηστικό κλιπ, το οποίο, αφού έχει αφαιρεθεί ο ιμάντας, επιτρέπει την περιστροφή κατά 360°. Έτσι μπορεί άνετα να τοποθετηθεί σε σακίδιο πλάτης, στο γείσο καπέλου, σε επιχειρησιακό γιλέκο, σε ιμάντα τσάντας και όπου αλλού θέλει ο χρήστης.

Η θέληση της Nitecore να καλύψει καθημερινές ανάγκες outdoor φωτισμού φαίνεται και από τις μπαταρία που είναι μεγέθους AA, η οποία είναι οικονομική, εύκολο να βρεθεί και ικανή να αντικατασταθεί γρήγορα. Ο φακός διαθέτει έξυπνη ρύθμιση της τάσης, άρα συμβατός με διάφορες μπαταρίες ΑΑ, όπως αλκαλικές, Ni-MH και μπαταρίες λιθίου. Η μέγιστη διάρκεια λειτουργίας του φακού είναι 40 ώρες. Έχει ξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ρεύματος κατά την διάρκεια της αναμονής που φτάνει τις 365 ημέρες με μπαταρία πλήρως φορτισμένη.

Ο φακός διαθέτει υψηλής απόδοσης κύκλωμα σταθερού ρεύματος (χωρίς να αναβοσβήνει), ώστε να παρέχει μία άνετη εμπειρία φωτισμού στο σκοτάδι.

Το περιβάλλον διαχείρισης ενός φακού είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για οποιονδήποτε τον χρησιμοποιεί, όπως έχουμε ήδη τονίσει στο παρελθόν. Με δύο εύκολα στη χρήση πλήκτρα, η διαχείριση της πηγής φωτισμού είναι ιδιαίτερα προσιτή και απλή. Το πρώτο πλήκτρο είναι για την εναλλαγή της πηγής φωτισμού, ενώ το δεύτερο είναι για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του φακού, καθώς και για την επιλογή της έντασης του φωτισμού. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν εύκολα και γρήγορα να προσαρμόσουν το φωτισμό στις ανάγκες τους.

Διαθέτει λειτουργία κλειδώματος, όπου και τα δυο πλήκτρα είναι ανενεργά για προστασία από ατυχή ενεργοποίηση κατά την μεταφορά του φακού π.χ. σε σακίδιο. Σχετικά με την αντοχή του στις πτώσεις, ο ΗΑ11 έχει βαθμολογηθεί κατά το πρότυπο ANSI/NEMA FL 1-2009 για αντοχή σε πτώση από 1 μέτρο ύψος, όπως σχεδόν όλοι οι φακοί της Nitecore.

Ο HA11 παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στη σκόνη και στην υγρασία / βροχή αφού είναι πιστοποιημένος με “IP66”. Να θυμίσουμε και πάλι ότι σύμφωνα με το IPX rating (Ingress Protection Marking, EC standard 60529), το πρώτο ψηφίο «6» σημαίνει πλήρης προστασία από σκόνη και άλλα σωματίδια ενώ το 2ο ψηφίο «6» σημαίνει αδιαβροχοποίηση σε μικρή πίεση νερού όπως μια βροχή, όχι όμως και αν σας πέσει μέσα στο ρυάκι.

Συμπερασματικά, ο HA11 είναι ο καθημερινός φακός που εξυπηρετεί νυχτερινές προπονήσεις trail running, αλλά και ποικίλες δραστηριότητες outdoor, με πολύ καλό φωτισμό, εξαιρετικά χαμηλό βάρος και μερικές καινοτομίες που αυξάνουν εντυπωσιακά την χρηστικότητα του. Κερασάκι στην τούρτα η πολύ χαμηλή του τιμή σε σχέση με αυτά που προσφέρει, στα 24,90€.

Τεχνικά στοιχεία:

 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προιόντων NITECORE στην Ελλάδα είναι η VASILIKOS Import-Trade. Τα προϊόντα NITECORE διατίθενται σε σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, αλλά μπορείτε να τα προμηθευτείτε και on-line στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας.

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ