Nitecore EMR10: Προστασία από έντομα και άλλα ζώα όταν είμαστε στη φύση!

Στην χώρα μας έχουμε την τύχη να μην υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τη ζωή μας από θανατηφόρα ζώα όταν βρισκόμαστε σε δάση και βουνά, όπως συμβαίνει σε πολλές περιοχές του πλανήτη. Παρόλα αυτά, μπορεί να υπάρξει έντονη ενόχληση από σκυλιά, έντομα και κυρίως κουνούπια, φίδια, ποντίκια, κουνάβια κτλ. Παλιότερα είχαμε δοκιμάσει και παρουσιάσει μια συσκευή που απωθούσε τα σκυλιά και σήμερα θα κλείσουμε την “γκάμα” συσκευών απώθησης με το Nitecore EMR10 φορητό απωθητή πολλαπλών χρήσεων, που καλύπτει τις υπόλοιπες περιπτώσεις και μάλιστα με πολύ φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Η συσκευή καλύπτει πεζοπόρους, ανθρώπους της περιπέτειας, κατασκηνωτές, ορειβάτες, ψαράδες και γενικά οποιονδήποτε βρεθεί σε φυσικό περιβάλλον.

 

Ο Nitecore EMR10 είναι υβριδικός με την έννοια ότι παρέχει θερμαντική λειτουργία απώθησης κουνουπιών και εντόμων με ταμπλέτα (η συσκευασία περιέχει 10 ταμπλέτες), αλλά και σύστημα υπερήχων ώστε να απωθεί φίδια, ποντίκια, σαύρες, κουνάβια κτλ. Όσο αφορά τα κουνούπια, δρα εντός δεκαλέπτου και έχει σε εξωτερικούς χώρους επιφάνεια προστασίας με ακτίνα περίπου 5 μέτρα και σε εσωτερικούς χώρους ακτίνα περίπου 3,5 μέτρα. Οι ταμπλέτες είναι διπλής όψης και διπλής χρήσης και παρέχουν 60 ώρες προστασία από τα κουνούπια. Η χρήση του κοστίζει περίπου 0,1€ την ώρα.

Την λειτουργία των υπερήχων την είχαμε εξηγήσει αναλυτικά στο άρθρο για τον απωθητή σκύλων, αλλά σε γενικές γραμμές πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι συχνότητες που ακούει ο άνθρωπος κυμαίνονται από 20Hz έως 20.000Hz, ενώ οι συχνότητες που ακούνε τα ζώα κυμαίνονται από 200Hz έως 40.000Hz και οι συχνότητες που λειτουργεί το NITECORE EMR10 κυμαίνονται από 25.000Hz έως 40.000Hz. Κατά συνέπεια, η λειτουργία υπερήχων μπορεί να ενεργοποιηθεί ταυτόχρονα (ή και ξεχωριστά) με τη θερμαντική λειτουργία, για την απώθηση ποντικιών, άλλων εντόμων, φιδιών, κατσαρίδων, ποντικιών, κουναβιών κτλ.

Η λειτουργία του είναι εξαιρετικά απλή, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να εισάγουμε μία ταμπλέτα, να πιέσουμε παρατεταμένα τον διακόπτη για τους υπερήχους και τον διακόπτη για την απώθηση των κουνουπιών, για πλήρη απωθητική προστασία.

Οι περισσότεροι κοινοί απωθητές εντόμων κτλ. στο εμπόριο τροφοδοτούνται από καύσιμα που πρέπει να μεταφέρονται και να αντικαθίστανται κάτι που δεν είναι φιλικό προς το περιβάλλον και επίσης δεν γίνεται δεκτό από αεροπορικές εταιρείες σε ταξίδια. Ο Nitecore EMR10 τροφοδοτείται δύο μπαταρίες Li-ion 21700 NL2150 / 5000mAh (συνολικά 10.000mAh) που μπορούν να επαναφορτιστούν οποιαδήποτε στιγμή και να χρησιμοποιηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, που μπορεί να φτάσει και τις 12 ώρες. Σημαντικό ότι μπορεί να λειτουργήσει και με μία μπαταρία Li-ion 21700, αλλά και ενώ είναι συνδεδεμένο για φόρτιση. Διαθέτει γρήγορες λειτουργίες φόρτισης και αποφόρτισης (QC3.0 / PD3.0) και παροχή ενέργειας 10.000mAh. Χρειάζεται 2 ώρες και 30 λεπτά για να φορτιστεί πλήρως, ενώ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως τροφοδοτικό για την φόρτιση κινητών τηλεφώνων.

Έχει μικρό μέγεθος και χαμηλό βάρος, μόλις 149gr, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το ένα χέρι και εύκολα να αποθηκευτεί και να τοποθετηθεί σε σακίδια και ζώνες. Έχει βαθμό αδιαβροχότητας IPX5 και είναι ανθεκτικό σε πτώσεις έως και από 1 μέτρο. Διαθέτει επίσης προστατευτικό κάλυμμα θερμομόνωσης, ειδικά σχεδιασμένο για την αποφυγή εγκαυμάτων από τη θερμαντική του λειτουργία.

Άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά της συσκευής είναι:

  • Διαθέτει λειτουργία κλειδώματος, ιδανική για την αποφυγή ατυχούς ενεργοποίησης.
  • Διαθέτει διακόπτης ασφάλισης του καλύμματος των μπαταριών, για καλύτερη προστασία των μπαταριών.
  • Διαθέτει αφαιρούμενο κλιπ, το οποίο βοηθά στην ανάρτηση της συσκευής σε σύστημα MOLLE.
  • Έχει Οθόνη OLED που παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Επίσης έχει δυο πλήκτρα χειρισμού και είναι δυνατό να εμφανίζονται στην οθόνη η ενέργεια φόρτισης / αποφόρτισης, το ποσοστό (%) ενέργειας και η διάρκεια λειτουργίας.

 

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

 

 

O Nitecore EMR10 κοστίζει 119€ και θα είναι διαθέσιμος προς το τέλος Μαΐου 2023, όπως και ολόκληρη η σειρά camping της Nitecore.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προιόντων Nitecore στην Ελλάδα είναι η VASILIKOS Import-Trade. Τα προϊόντα Nitecore διατίθενται σε σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, αλλά μπορείτε να τα προμηθευτείτε και on-line στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας VASILIKOS Import-Trade.

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ