Grossglockner ultra-trail®: Αγώνας πρόκληση στο ψηλότερο Αυστριακό βουνό! Κύριο

By 08 Ιουλ 2016

Μέσα στην καλοκαιρινή νύχτα και κάτω από το φώς του φεγγαριού, δυο πράγματα θα μπορούσαν να λάμπουν καθώς κάποιος απομακρύνεται στα μονοπάτια γύρω από το Kaprun, μια γραφική Αυστριακή κωμόπολη που βρίσκεται πολύ κοντά στην πανέμορφη και πολύ γνωστή λίμνη Zell. Οι παγετώνες του Kitzsteinhorn ψηλά στο βουνό και οι εκατοντάδες φακοί των αθλητών που θα τρέχουν στην δεύτερη έκδοση του Grossglockner ultra-trail, ενός απαιτητικού και τεχνικού αγώνα 110 χιλιομέτρων και +6.500 μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς που τα μονοπάτια της διαδρομής του περικυκλώνουν το ψηλότερο Αυστριακό βουνό, το Grossglockner, που στέκεται στα 3.798 μέτρα υψόμετρο.

 

Αν θελήσουμε να μιλήσουμε για την ιστορική ιδέα πίσω από τον – ουσιαστικά νέο – αυτό αγώνα, θα πρέπει να ανατρέξουμε πίσω στο 1864, την χρονιά που ο Johann Studl δημιούργησε την θρυλική διαδρομή για την κορυφή του Grossglockner, ενός βουνού που για πρώτη φορά είχε πατηθεί η κορυφή του τον Ιούλιο του 1800. Επιστρέφοντας στο σήμερα, η μεγάλη φυσική ομορφιά της περιοχής είναι αρκετή για να στηρίξει την ιδέα ενός αγώνα ultra-trail. Τι άλλο θα μπορούσε να πει κανείς όταν σαν αθλητής θα διασχίσει τρείς επαρχίες της Αυστρίας, εφτά καταπράσινες κοιλάδες, θα περάσει δίπλα από 14 παγετώνες ενώ θα κινείται συνεχώς στην σκιά πολλών κορυφών πάνω από τα 3.000 μέτρα υψόμετρο.

 

  

Κι αν αναφερθούμε στο πόσο συναρπαστικός μπορεί να είναι ένας τέτοιος αγώνας, η κίνηση σε τεχνικό αλπικό πεδίο και μάλιστα με δυο περάσματα πάνω από τα 2.800 και τρία πάνω από τα 2.500 μέτρα, αλλά και η δυσκολία των κλασσικών παρατεταμένων αναβάσεων και καταβάσεων στους αγώνες στις Άλπεις, συνθέτουν το παζλ ενός αγώνα που ενθουσιάζει κάθε αθλητή που αναζητά όμορφες αθλητικές εμπειρίες στα βουνά.

 

 

 

Η 2η έκδοση του Grossglockner ultra-trail θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 22 και 24 Ιουλίου με βάση το Zell am see – Kaprun και θα περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικούς αγώνες για όλα τα γούστα και την φυσική κατάσταση κάθε αθλητή. Το βασικό event δεν είναι άλλο από το Grossglockner ultra-trail (100 Km, +6.500), το οποίο συνοδεύεται και από το Glockner trail (50 Κμ, +2.000), το Gletscherwelt trail (30 Km, +1.000), ενώ υπάρχει και το GGUT 110 team relay που είναι μια σκυταλοδρομία για δυο αθλητές που χωρίζει την διαδρομή του μεγάλου αγώνα στα δυο (60 Km, +4.500 και 50 Km, +2.000). Βασικός χορηγός της διοργάνωσης είναι η Dynafit, αφού άλλωστε η φιλοσοφία του αγώνα είναι πολύ κοντά στο χαρακτήρα της εταιρείας.

 

Grossglockner ultra-trail®


Τα 110 χιλιόμετρα με τα +6.500 θετικής υψομετρικής διαφοράς και το τεχνικό αλπικό πεδίο στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής σίγουρα αποτελούν συναρπαστική εμπειρία. Ο αγώνας δίνει 5 βαθμούς ITRA και ξεκινά την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 24:00 το βράδυ από το Kaprun. Ουσιαστικά είναι ημιαυτόνομος μιας και έχει 6 σταθμούς ανεφοδιασμού, με τους δυο βασικούς που θα προσφέρονται και ζεστά γεύματα και τους τέσσερεις πιο συμβατικούς. Το όριο τερματισμού είναι 29 ώρες, δηλαδή ο αγώνας “κλείνει” στα 05:00 το πρωί της Κυριακής 24 Ιουλίου.

 

  

Στην περσινή 1η χρονιά του αγώνα νικητής ήταν ο Markus Amon μαζί με τον Klaus Gosweiner με επίδοση 16:45. Πρώτη γυναίκα τερμάτισε η Anna Strakova με επίδοση 21:37. Όπως κάθε δύσκολος αγώνας  ορεινού τρεξίματος που έχει περάσματα σε ιδιαίτερα ψηλά υψόμετρα, το Grossglockner ultra-trail έχει υποχρεωτικό εξοπλισμό που ο ενδιαφερόμενος αθλητής μπορεί να τον δει εδώ. Επίσης, η διοργάνωση παρέχει ένα drop-bag με χωρητικότητα 35 lt, τον οποίο ο αθλητής θα τον βρει στο μέσο περίπου της διαδρομής, στον σταθμό ανεφοδιασμού Kals (58ο χιλιόμετρο).

 

Οι συμμετοχές είναι ανοιχτές ακόμη, με ένα κόστος που όπως φαίνεται και από το web-site της διοργάνωσης είναι κυμαινόμενο ανάλογα με την εποχή της εγγραφής, και είναι 125€ μέχρι τις 10 Ιουλίου και 145€ μέχρι τις 20 Ιουλίου. Για να συμμετάσχει κάποιος πρέπει να έχει ολοκληρώσει έναν τουλάχιστον αγώνα με 2 βαθμούς ITRA, μεταξύ του διαστήματος 01/01/2014 – 30/11/2015. Η υπηρεσίες που παρέχει η διοργάνωση βρίσκονται εδώ, ενώ συμπεριλαμβάνονται και εκπτώσεις σε μεταφορικά κτλ.

 

  

Η τεχνική δυσκολία του αγώνα επικεντρώνεται σε τρία βασικά σημεία. Το τεχνικό αλπικό πεδίο που θα συναντήσει ο αθλητής, αφού πολύ μεγάλο μέρος του αγώνα κινείται σε υψόμετρα πάνω από τα 2.000 μέτρα, τα πολύ ψηλά περάσματα (Untere Pfandlscharte στα 2.663m, Wiener Höhenweg και Pfortscharte στα 2.828m, Stüdlhütte στα 2.801m, Kalser Tauern στα 2.518m και Kapruner Törl στα 2.639 m) αλλά και τις αλλαγές του καιρού που είναι πολύ πιθανές για την εποχή στις Άλπεις.

 

Σαν φυσική ομορφιά, εκτός των καταπράσινων κοιλάδων όσο ο αθλητής κινείται χαμηλότερα, σίγουρα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά τα ψηλά περάσματα, η θέα στις μεγάλες κορυφές των Ανατολικών Άλπεων, αλλά φυσικά και οι παγετώνες της περιοχής, που εντυπωσιακά γυαλίζουν την νύχτα αλλά δίνουν και ένα εκτυφλωτικό λευκό στο φώς του ήλιου.

 

Υψομετρικό διάγραμμα και πληροφορίες διαδρομής του GGUT 110!

 

Το εξαιρετικά πληροφοριακό web-site της διοργάνωσης δίνει μια λεπτομερή περιγραφή της διαδρομής, τόσο τεχνικά όσο και σε σχέση με την φυσική ομορφιά της. Ο αγώνας δέχεται μέχρι 400 αθλητές και η εγγραφή μπορεί να γίνει εδώ.

 

 

                                               Βίντεο ανάλυσης της διαδρομής του GGUT 110!

Glockner trail

 

Ο δεύτερος αγώνας της διοργάνωσης ακολουθεί το δεύτερο μισό της διαδρομής του Grossglockner ultra-trail, έχοντας εκκίνηση το Σάββατο 23 Ιουλίου στις 07:00 το πρωί από το Kals am Großglockner, ενώ ο τερματισμός είναι φυσικά και πάλι στο Kaprun. Ως όριο τερματισμού δίνονται οι 11 ώρες (18:00 απόγευμα Σαββάτου 23 Ιουλίου) και δίνει 3 βαθμούς ITRA. Πέρσι νικητής ήταν ο Jim Mann με επίδοση 5:33:12 και η Kerstin Erdmann με επίδοση 7:02:05.

 

Χρησιμοποιεί ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέρος του μονοπατιού Glocknerrunde, που περιτριγυρίζει το Grossglockner, με την θετική υψομετρική διαφορά να κινείται στα +2.000 μέτρα. Υψηλής τεχνικής δυσκολίας και αυτός, με δυο ψηλά περάσματα (Kalser Tauern στα 2.518m και Kapruner Törl στα 2.639m) και μεγάλο μέρος κίνησης σε αλπικό τεχνικό τοπίο. Έχει παρόμοιο υποχρεωτικό εξοπλισμό με τον μεγάλο αγώνα, ενώ υποστηρίζει τον αθλητή με δυο σταθμούς ανεφοδιασμού, εκ των οποίων ο ένας και με ζεστό γεύμα.

 

  

 

Ο αθλητής που θα τον επιλέξει θα διασχίσει τέσσερις κοιλάδες και θα τρέξει δίπλα από έξι παγετώνες, ενώ η φυσική του ομορφιά ενισχύεται από το πέρασμα από το εθνικό πάρκο Hohe Tauern. Οι συμμετοχές και στο Glockner trail είναι ανοιχτές ακόμη, με ένα κόστος που όπως φαίνεται και από το web-site της διοργάνωσης είναι κυμαινόμενο ανάλογα με την εποχή της εγγραφής, και είναι 70€ μέχρι τις 10 Ιουλίου και 90€ μέχρι τις 20 Ιουλίου. Για να συμμετάσχει κάποιος πρέπει να έχει σίγουρα εμπειρία από αγώνες που κινούνται σε δύσκολα τεχνικά τερέν και αλπικά πεδία, αλλά η διοργάνωση δεν βάζει για την συμμετοχή κάποιο όριο σε βαθμούς ITRA όπως στον μεγάλο αγώνα.

 

Υψομετρικό διάγραμμα και τεχνικές πληροφορίες της διαδρομής των 50 Km!

 

Oι υπηρεσίες που παρέχει η διοργάνωση βρίσκονται εδώ, ενώ συμπεριλαμβάνονται και εκπτώσεις σε μεταφορικά κτλ. Ο αγώνας δέχεται μέχρι 300 αθλητές και η εγγραφή μπορεί να γίνει εδώ.

 

Gletscherwelt trail

 

Από φέτος στην διοργάνωση προστέθηκε και ένας μικρός – εισαγωγικός – αγώνας 30 χιλιομέτρων με +1.000 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά, ο οποίος παίρνει εκκίνηση το Σάββατο 23 Ιουλίου στις 08:00 το πρωί από το Weissee, και τερματισμό το Kaprun, ακολουθώντας τα τελευταία 30 Km του μεγάλου αγώνα. Το Gletscherwelt trail έχει όριο 6 ώρες και δίνει 2 βαθμούς ITRA. Εντυπωσιακό σημείο της διαδρομής το πέρασμα από το Kapruner Törl στα 2.639 m υψόμετρο, καθώς θα έχει ξεκινήσει η κατάβαση από τα αλπικά πεδία προς το Kaprun, αλλά και οι 3 παγετώνες της διαδρομής.

 

 

 

Όπως μας ανέλυσε ο επικεφαλής της διοργάνωσης, κ. Hubert Resch: “Έχουμε πολλούς δρομείς που έρχονται από μακριά και ο νέος εισαγωγικός αγώνας επιτρέπει στους συγγενείς ή φίλους των αθλητών να συμμετέχουν και αυτοί αγωνιστικά στην διοργάνωση. Επίσης δίνει την ευκαιρία σε ντόπιους δρομείς, πεζοπόρους και ορειβάτες να συμμετέχουν και αυτοί στο γεγονός. Ο αγώνας ξεκινάει στο  Rudofshütte (δωρεάν μετακίνηση με το τελεφερίκ για όλους τους δρομείς) στα 2.315 μέτρα υψόμετρο και έχει υψομετρική +1.000 μέτρα αλλά και αρκετά μεγάλη κατάβαση (2.300 μέτρα) μέχρι τον τερματισμό. Παρόλα αυτά, χρειάζεται γνώση κίνησης σε τεχνικό αλπικό τερέν και κατάλληλο εξοπλισμό. Δεν είναι σίγουρα μια απλή βόλτα”.

 

Οι συμμετοχές στο Gletscherwelt trail είναι ανοιχτές ακόμη, με ένα κόστος που όπως φαίνεται και από το web-site της διοργάνωσης είναι 55€ μέχρι τις 10 Ιουλίου και 65€ μέχρι τις 20 Ιουλίου. Ο αγώνας δέχεται μέχρι 300 αθλητές και η εγγραφή μπορεί να γίνει εδώ. Τέλος, παρότι μικρός σε μήκος, η κίνηση σε αλπικά τερέν και υψόμετρα επιβάλλει υποχρεωτικό εξοπλισμό τον οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

 

 Υψομετρικό διάγραμμα και τεχνικές πληροφορίες της διαδρομής των 30 Km!

 

GGUT 110 team relay

 

Όπως μας λέει ο κ. Hubert Resch: “Η σκυταλοδρομία θα γίνει σε ομάδες των δύο ατόμων, πάνω στην διαδρομή του μεγάλου αγώνα, με τον πρώτο αθλητή να καλύπτει τα πρώτα 60 Km (+4.500) και τον δεύτερο τα τελευταία 50 Km (+2.000). Πιστεύουμε ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για φίλους/συναθλητές να τρέξουν μαζί ολόκληρη την διαδρομή του Grossglockner ultra-trail”.

 

Η ώρα εκκίνησης είναι ίδια με του μεγάλου αγώνα, την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 24:00 το βράδυ, και η διοργάνωση θα δεχθεί μέχρι 100 ομάδες των δυο ατόμων. Το όριο τερματισμού θα είναι κοινό με αυτό του μεγάλου αγώνα, δηλαδή 29 ώρες. Το πιο δύσκολο έργο θα το επωμιστεί ο πρώτος αθλητής, όχι μόνο λόγω του ότι η διαδρομή που θα τρέξει είναι μεγαλύτερη σε μήκος και αρκετά μεγαλύτερη σε υψομετρική, αλλά επίσης επειδή θα τρέξει μεγάλο κομμάτι την νύχτα. Βέβαια, αυτό έχει να κάνει και με την εμπειρία του αθλητή, μιας και αρκετοί είναι πιο εξοικειωμένοι τόσο σωματικά όσο και προπονητικά με νυχτερινό τρέξιμο. Σχετικά με τα drop-bags, τους σταθμούς ανεφοδιασμού, τον υποχρεωτικό εξοπλισμό κτλ., ισχύουν οι κανονισμοί του μεγάλου αγώνα της διοργάνωσης.

 

 

 

Οι συμμετοχές στο GGUT 110 team relay είναι ανοιχτές, με ένα κόστος που όπως φαίνεται και από το web-site της διοργάνωσης είναι 150€ μέχρι τις 10 Ιουλίου και 180€ μέχρι τις 20 Ιουλίου. Ο αγώνας δέχεται μέχρι 200 αθλητές (100 ζευγάρια) και η εγγραφή μπορεί να γίνει εδώ.

 

Τόσο η διαδρομή των 110 όσο και των 50 Km, έχουν κάποιες αλλαγές φέτος, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη ασφάλεια των αθλητών, μιας και υπήρχαν σημεία που ήταν πολύ εκτεθειμένα σε άσχημες καιρικές συνθήκες. Η διαδρομή έτσι είναι πολύ καλύτερα διαχειρίσιμη και ασφαλής όσο αφορά τις καιρικές συνθήκες και θα παραμείνει έτσι για τα επόμενα χρόνια. Επίσης κάποια από τα νέα κομμάτια και ειδικά το μονοπάτι προς το τέλος του αγώνα από το Rudolfshütte  που τώρα γίνεται μέσω των Austriaweg  και Kaprun Törl στα 2.639 μέτρα υψόμετρο, όπως και το αλπικό κατέβασμα στο Kaprun και φυσικά οι παγετώνες Riffelkees  είναι πραγματικά εντυπωσιακά νέα στοιχεία στον αγώνα”, μας επισημαίνει ο κ. κ. Hubert Resch, ο οποίος λίγες μόνο ημέρες πριν το Grossglockner ultra-trail, δέχτηκε με χαρά να απαντήσει στις ερωτήσεις του Advendure.

 

Ο επικεφαλής της διοργάνωσης, κ. Hubert Resch, σε φωτογραφία με την οικογένεια του! 

[Advendure]: κ. Resch, ποιο είναι το όνειρο πίσω από το Grossglockner Ultra-Trail; Σίγουρα ακολουθεί τα μονοπάτια του πολύ παλιού "Glocknerrunde", που περιτριγυρίζει τον ψηλότερο βουνό της Αυστρίας, το Großglockner (3.798 m), αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον να γνωρίσουμε ποια ήταν η έμπνευση και ποιο το όραμα πίσω από αυτό τον συναρπαστικό αγώνα.


[Hubert Resch]: Στην Αυστρία, και συγκεκριμένα στην περιοχή το Großglockener, το βουνό αυτό φαντάζει μυθικό και αποκαλείται επίσης “μαύρο βουνό”, der schwarze Berg. Δεν αποτελεί μόνο το ψηλότερο βουνό στην Αυστρία, αλλά επίσης το βουνό στο οποίο ενώνονται τρείς επαρχίες της χώρας, η Carinthia, το Salzburg και το Tyrol. Η περιοχή του Glockner έχει επίσης πολλά σύμβολα από την επανίδρυση της Αυστρίας, και αυτά είναι το Großglockner Hochalpenstraße που το διασχίζει η διαδρομή του αγώνα και το Kapruner Hochgebirgsstauseen. Γι’ αυτούς τους λόγους προκαλεί βαθιά συναισθήματα στους Αυστριακούς. Για τους δρομείς του αγώνα μας παρέχουμε μια μοναδική περιπέτεια που λαμβάνει χώρα σε μια από τις πιο εντυπωσιακές αλπικές περιοχές της Αυστρίας. Αυτά είναι τα συστατικά και η ουσία της ιδέας του αγώνα.

 

  


[Advendure]: Το ιστορικό υπόβαθρο και η ομορφιά του τοπίου, αλλά μερικές φορές και οι προκλήσεις μια δύσκολης διαδρομής, είναι τα βασικά συστατικά που έλκουν τους δρομείς σε έναν αγώνα. Τι ισχύει για το Grossglockner ultra-trail;


[Hubert Resch]: Η πρώτη περσινή έκδοση της διοργάνωσης απέδειξε ότι το GGUT 110 είναι ένας πολύ σκληρός αγώνας. Αυτό δεν είναι εξ επί τούτου για να κάνει τον αγώνα πιο extreme, είναι απλά γιατί η διαδρομή Glocknerrunde είναι έτσι, και συνεπώς και η λογική γραμμή της διαδρομής του αγώνα γύρω από το βουνό. Αυτό που οι δρομείς δεν πρόκειται να ξεχάσουν είναι το σούρουπο και η χαραυγή του ηλίου εκεί πάνω – θα εντυπωσιαστείς Δημήτρη!

 

  

[Advendure]: Είμαι σίγουρος ότι έχετε εκατοντάδες αθλητές από όλο τον κόσμο (ελπίζω και κάποιους φίλους δρομείς από Ελλάδα!), που θα τρέξουν για πρώτη φορά στα μονοπάτια του Grossglockner, έτσι θα ήταν πολύ ωραίο να μας δώσεις μια ιδέα σχετικά με τις τεχνικές λεπτομέρειες και δυσκολίες που ο αθλητής θα συναντήσει στους αγώνες της διοργάνωσης.


[Hubert Resch]: Από το 25ο χιλιόμετρο της διαδρομής ο αθλητής θα κινείται αποκλειστικά σε ορεινά μονοπάτια, όχι επικίνδυνα με την έννοια της πτώσης, αλλά τεχνικά δύσκολα και συνεπώς και ψυχολογικά πολύ απαιτητικά. Υπάρχουν επίσης παρατεταμένες και απότομες αναβάσεις, π.χ. από το 25ο μέχρι το 32ο χιλιόμετρο επάνω στο Pfandlscharte όπου πρέπει να διαχειριστείς πολύ καλά το ξόδεμα ενέργειας. Υπάρχουν δυο περάσματα πάνω από τα 2.800 μέτρα και αρκετές διασχίσεις πεδίων με χιόνι. Τέλος, από το 25ο μέχρι και το 100ο χιλιόμετρο του αγώνα η διαδρομή κινείται συνεχώς πάνω από τα 1.500 μέτρα υψόμετρο – κυρίως μεταξύ των 2.000 και των 2.500 μέτρων – όπου ο εγκλιματισμός είναι πρόκληση. Οπότε είναι ιδιαίτερης σημασίας οι δρομείς να ξέρουν και να σέβονται τα όρια τους και τις δυνατότητες τους. Για τα υπόλοιπα είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι, σε σχέση με την τροφοδοσία, την ασφάλεια και την διάσωση.

 

  


[Advendure]: Το ορεινό τρέξιμο και το ultra-trail έχουν εντυπωσιακή ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο, σε σχέση με το πλήθος των αθλητών που συμμετέχουν αλλά επίσης με τους εκατοντάδες πολύ ενδιαφέροντες αγώνες κάθε απόστασης και δομής. Γιατί κάποιος να επιλέξει το Grossglockner ultra-trail σαν καλοκαιρινό στόχο του;


[Hubert Resch]: Γιατί είναι μια μοναδική περιπέτεια με πολλούς φίλους σε μια από τις πιο εντυπωσιακές ορεινές περιοχές της Αυστρίας, οργανωμένη σε εξαιρετικό βαθμό.

 

Ψηλά περάσματα και κορυφές πάνω από τα 3.000 μέτρα υψόμετρο, αιώνιοι παγετώνες και τεχνικά μονοπάτια σε αλπικά τερέν, δασωμένες διαδρομές σε καταπράσινες κοιλάδες, ένα μπουκέτο αγώνων για κάθε επίπεδο και κάθε αναζήτηση εμπειρίας και κυρίως μια πολύ έμπειρη οργανωτική ομάδα που έχει “βιώσει” μέχρι και την τελευταία σπιθαμή των μονοπατιών του Grossglockner, σίγουρα αποτελούν μια συναρπαστική εμπειρία όπως κάθε αγώνας τέτοιου επιπέδου στις Άλπεις.

 

 Γράφημα του συνόλου των διαδρομών του Grossglockner ultra-tral!

 

Το Advendure είναι χορηγός επικοινωνίας (media sponsor) της διοργάνωσης και θα συμμετάσχει στο Grossglockner ultra-trail (Δημήτρης Τρουπής στα 110 Km και Άντζυ Τερζή στα 50 km) μετά από πρόσκληση των διοργανωτών και με την πλήρη χορηγική υποστήριξη του κ. Γιώργου Κλαουδάτου, της Dynafit Greece καθώς και των διοργανωτών του αγώνα, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Εκτός της αρθρογραφίας μας για την εμπειρία μας από την συμμετοχή στους αγώνες της διοργάνωσης, θα έχουμε και σημαντικές συνεντεύξεις αλλά και πολλές φωτογραφίες από το Kaprun και το αγωνιστικό τριήμερο.

 

Δημήτρης Τρουπής

Photo ©: Grossglockner ultra-trail

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ