Olympus Marathon: Από όλον τον κόσμο στο Βουνό των Θεών!

Από 13 Ιουν 2018

Ο Olympus Marathon ήταν ο πρώτος αγώνας ορεινού τρεξίματος της χώρας μας ο οποίος χαρακτηρίστηκε δίκαια διεθνής αφού στα μονοπάτια του έχουν τρέξει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς σκηνής του αθλήματος στο απόγειο της καριέρας τους. Ονόματα τα οποία μεσουρανούσαν στην εποχή τους όπως οι Cristophe Jaquerod, Sebastien Chaigneau, Jessed Hernandez, Toni Vencelj, Ricky Lightfoot, Ulrich Calmbach, Michel Rabat, Dawa Dachhiri Sherpa αλλά και οι κυρίες Corinne Favre, Zhanna Vokueva, Lisser Dissler, Helen Whitaker-Diamantides, Cecilia Mora κ.α έχουν δώσει διαχρονική λάμψη στον πιο ανταγωνιστικό αγώνα βουνού επί ελληνικού εδάφους. Πέρυσι, με την προσθήκη του Olympus Marathon στο διεθνές καλεντάρι του πρωταθλήματος Skyrunner World Series, θαυμάσαμε ακόμα περισσότερους, κάτι που αναμένεται να κάνουμε και φέτος σε ένα μίγμα παλιών γνώριμων αλλά και πολλών νέων δρομέων που θα τρέξουν για πρώτη φορά στο Βουνό των Θεών. Λίγες μέρες λοιπόν πριν έρθουν στην Ελλάδα καταφέραμε και επικοινωνήσουμε με τους περισσότερους από αυτούς για να μάθουμε … με τι σκοπούς έρχονται!

Anna Frost

Η Νεοζηλανδέζα Anna Frost δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις ούτε και παράθεση των επιδόσεών της από αγώνες σε όλον τον κόσμο. Αποτελεί μία από τις κορυφαίες σύγχρονες δρομείς ορεινού τρεξίματος και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που θα τρέξουν στα μονοπάτια του Ολύμπου την φετινή χρονιά. Έχοντας περάσει δύσκολες στιγμές με σοβαρούς τραυματισμούς και υπερκόπωση, έχει αναθεωρήσει τις προτεραιότητές σε ότι αφορά το τρέξιμο και τις άλλες δραστηριότητές της. Αγαπάει την Ελλάδα και το αποδεικνύει έμπρακτα καθώς –κάτι που ίσως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν- με την «Trail Run Adventures», την εταιρεία της οποία προσφέρει trail running εκδρομικά και ταξιδιωτικά πακέτα ανά τον κόσμο, διοργανώνει ανάλογη εκδρομή και στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στον Ταϋγετο!

 

 

Έχω επισκεφθεί την Ελλάδα μόνο μια φορά στο παρελθόν και αισθάνομαι ότι για μένα υπάρχει ακόμη περιπέτεια να ζήσω και βουνά να δω στη χώρα σας. Όταν είδα ότι προστέθηκε στον αγώνα και αγώνας VK ενθουσιάστηκα με την ιδέα να ζήσω ένα μεγάλο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα. Λατρεύω τα σκληροτράχηλα και τεχνικά μονοπάτια της Ελλάδας και ανυπομονώ να ζήσω την πρόκληση σε κάθε βήμα που θα τρέξω. Είμαι ευτυχής που είμαι υγιής και σε καλή φυσική κατάσταση. Βρίσκομαι στον 14ο χρόνο τον οποίο τρέχω συστηματικά αλλά οπωσδήποτε βλέπω πια τα πράγματα από άλλη οπτική. Λιγότερη ένταση και άγχος, περισσότερο διασκέδαση και περιπέτεια. Από την άλλη βέβαια δεν παύω να είμαι ένα πολύ ανταγωνιστικό άτομο! Έχω επικεντρώσει το ενδιαφέρον και την προπόνησή μου στην σειρά αγώνων VK φέτος, κάτι πολύ διαφορετικά από τους μεγάλους αγώνες και τα Ultra που έκανα κάθε χρόνο, δεν θα πω όμως όχι και σε κάποιον ενδιαφέρων μαραθώνιο όπως είναι του Ολύμπου. Η Trail Run Adventures αντιπροσωπεύει το πάθος μας να μοιραζόμαστε εμπειρίες και περιπέτειες που είχαμε στο παρελθόν. Όταν ήρθα για πρώτη φορά στη χώρα σας αγάπησα τα πάντα γύρω από αυτή. Τα μονοπάτια, το φαγητό, τους ανθρώπους, την Ιστορία, την αρχιτεκτονική. Οπότε το να μοιραστείς όλα αυτά με ανθρώπους που αναζητούν την περιπέτεια και το διαφορετικό είναι κάτι το μοναδικό. Θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο τη δυνατότητα να διασκεδάσει ποικιλοτρόπως, να τρέξει σε αλπικές κορφές, να περπατήσει σε ελαιώνες, να σκαρφαλώσει, να δοκιμάσει γεύσεις και εύγευστα κρασιά. Ποιο καλύτερο μέρος από την Ελλάδα για όλα αυτά;

Όσον αφορά τον αγώνα τώρα, ο ανταγωνισμός δεν με έχει απασχολήσει αλλά είμαι σίγουρη ότι θα είναι σκληρός!

Αυτό που θα ήθελα για μένα στο μέλλον είναι να κρατηθώ υγιής και ευτυχισμένη και να μπορώ να μοιράζομαι το πάθος μου για ζωή με όσο περισσότερους μπορώ σε όλον τον κόσμο.

 

Stevie Kremer

H Stevie Kremer επίσης δεν χρειάζεται συστάσεις. Έτρεξε πριν δυο χρόνια στον αγώνα καταρρίπτοντας το ρεκόρ διαδρομής και γοήτευσε τους πάντες με το χαμόγελο και την απλότητά της. Ως νέα μαμά μιας και έφερε στον κόσμο ένα παιδάκι πριν από μόλις 2,5 μήνες προφανώς δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάστασή της καθώς έχει σαφώς μεγαλύτερες προκλήσεις να φέρει εις πέρας! Παρόλα αυτά επειδή για αυτήν ο Olympus Marathon σηματοδοτεί την επιστροφή της στις αγωνιστικές υποχρεώσεις θέλει να τον τρέξει όσο το δυνατόν καλύτερα!

 

 

Έτρεξα στον Olympus Marathon πριν δύο χρόνια και ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες που είχα τρέξει μέχρι τότε. Μου αρέσει πολύ η συνεχής ανάβαση στην αρχή αλλά και το τερέν της διαδρομής του. Εκτός όμως του ότι είναι μια εκπληκτική διαδρομή, η υποστήριξη του κόσμου είναι επίσης καταπληκτική! Είμαι ενθουσιασμένη που επιστρέφω! Τηρουμένων των συνθηκών είμαι σε καλή κατάσταση καθώς γέννησα πριν από 2,5 μήνες και παρότι έτρεχα και έκανα σκι όσο ήμουν έγκυος, σίγουρα έχασα πολύ από την φυσική μου κατάσταση. Εκτός από αυτό είχα και κάποια θέματα τραυματισμού στην ιερολαγόνια άρθρωση που προκαλούσε πόνο στο τρέξιμο. Μέρα με την ημέρα βελτιώνομαι αλλά σίγουρα δεν θα είναι και ο καλύτερος αγώνας μου! Τον ανταγωνισμό δεν τον γνωρίζω, ξέρω όμως ότι σίγουρα θα είναι δυνατός μιας και ο αγώνας περιλαμβάνεται στο καλεντάρι του Skyrunning. Ελπίζω λοιπόν ο ανταγωνισμός να με σπρώξει να τρέξω γρηγορότερα από ότι μόνη μου! Στόχος μου φέτος είναι να συνεχίσω να βελτιώνομαι και να χτίζω την φυσική κατάστασή μου τρέχοντας όλο και καλύτερα στους αγώνες που έχω επιλέξει. Είμαι τόσο ευτυχισμένη που επιτέλους θα ξεκινήσω πάλι το τρέξιμο και διπλά χαρούμενη που αυτό θα γίνει στον Olympus Marathon!

 

Sanna El Kott Helander

H Sanna El Kott Helander μας έρχεται από την Ελβετία όχι με λίγες περγαμηνές αφού έχει στο παλμαρέ της αγώνες όπως οι Matterhorn Ultraks 32K (3η), Yading Skyrunning Festival (6η) και Goretex Transalpine Run (3η) μαζί με την αδερφή της Lina η οποία θα τρέξει βέβαια και αυτή στον αγώνα όπως και στους περισσότερους αγώνες που τρέχουν στο εξωτερικό! Θα τρέξουν και οι δύο και στον Olympus Vertical και στον Olympus Marathon!

 

 

Με την αδερφή μου Lina θα τρέξουμε μία βδομάδα πριν τον Olympus Marathon στην Ιταλία στον Livigno Skyrace οπότε σκεφθήκαμε «γιατί να μην συνεχίσουμε στην Ελλάδα από το να γυρίσουμε στην πατρίδα για προπόνηση?». Οι αγώνες είναι η καλύτερη προπόνηση και το να ανακαλύπτεις νέα μέρη και ταυτόχρονα να αγωνίζεσαι είναι ιδανικό! Νιώθω δυνατή αλλά επειδή θα έχουν προηγηθεί ένας αγώνας περιπέτειας και ένας αγώνας skyrace θα πρέπει πρωτεύον στόχος μου να είναι η αποκατάσταση μεταξύ αυτών των δύο. Πάντα βέβαια στοχεύω ψηλά και θα ήθελα να είμαι στο βάθρο! Τον ανταγωνισμό τον παρακολουθώ αλλά δεν τρέχω βάσει αυτού. Τρέχω πάντα δυνατά στις ανηφόρες και το τρικ είναι να μπορώ αντίστοιχα δυνατά να τρέξω στις μεγάλες κατηφόρες που είδα ότι έχει ο αγώνας για να μπορέσω να κρατηθώ ψηλά στην κατάταξη. Στόχος για φέτος ένα καλό πλασάρισμα στο Skyrunner World Series, θα τρέξω μαζί με την Lina στο TransRockies Run και ξανά στο Transalpine Run και τέλος ένας αγώνας περιπέτειας στην Παταγονία!

 

Jackie Dubnicka

Η νεαρή Jackie Dubnicka έρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες με πολλές ελπίδες και όνειρα για να πρωταγωνιστήσει στην skyrunning σκηνή και απώτερο στόχο έχει το Youth Skyrunning World Championships τον Αύγουστο.Από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι με γοήτευε η Ελληνική Μυθολογία. Πρόσθεσα τον Olympus Marathon στο καλεντάρι μου διότι ήθελα να τρέξω έναν μαραθώνιο στην χώρα που γεννήθηκε η Μυθολογία! Συμμετέχω σε μερικούς αγώνες του Migu Skyrunning World Series αυτό το καλοκαίρι πριν αγωνιστώ στον κύριο στόχο μου που είναι το πρωτάθλημα skyrunning νέων τον Αύγουστο. Τους τελευταίους μήνες προπονούμαι επιμελώς για να είμαι έτοιμη για το φετινό καλοκαίρι και η μόνη πρόκληση που σκέφτομαι ότι πρέπει να αντιμετωπίσω είναι η προσαρμογή στο υψόμετρο των αγώνων. Βήμα βήμα όμως πιστεύω θα τα καταφέρω! Ο στόχος μου για τον αγώνα είναι ένα πλασάρισμα στην 10άδα των γυναικών και είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα γνωρίσω μερικούς από τους σπουδαιότερους διεθνείς αθλητές και θα μοιραστούμε μερικά ποτά και ιστορίες μετά τον αγώνα!


Antoniya Grigorova

Η Antoniya Grigorova από την Βουλγαρία ειδικεύεται σε πιο μεγάλους αγώνες καθώς έχει μερικά καλά αποτελέσματα στις αποστάσεις άνω των 80 χιλιομέτρων. Στον Zegama Aizkorri που έτρεξε πριν λίγες μέρες τερμάτισε στην 20η θέση οπότε μένει να δούμε πώς θα τα πάει σε έναν εξίσου δύσκολο ορεινό μαραθώνιο.Εκτός από τις ομορφιές του Ολύμπου για οποίες έχω διαβάσει, έχω ακούσει ότι είναι ένας πολύ ενδιαφέρον, τεχνικός και δύσκολος αγώνας, άλλωστε δεν βρίσκεται τυχαία και στο καλεντάρι του Skyrunning. Ουσιαστικά τώρα ξεκινάω την αγωνιστική σεζόν τρεξίματος καθώς έκανα ορειβατικό σκι όλο τον χειμώνα και θέλω να τα πάω καλά στο Skyrunner World Series το οποίο για μένα είναι κάτι καινούριο. Άρα ελπίζω βδομάδα με την βδομάδα να βελτιώνομαι. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, το αφήνω ως έκπληξη!

 

Virginia Pérez Mesonero

Τα τελευταία δύο χρόνια η Ισπανίδα Virginia Pérez Mesonero έχει κάνει κάποιες πολύ καλές εμφανίσεις σε διεθνείς αγώνες με αποκορύφωμα την 1η θέση στον ημιμαραθώνιο του Transvulcania το 2017 και την 2η θέση στον Carrera Alto Sil νωρίτερα την φετινή χρονιά.Μου αρέσει πολύ το μέρος όπου γίνεται ο αγώνας. Δεν έχω επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα και αυτό μου δίνει ένα εξτρά κίνητρο. Ένας τόπος θρυλικός γεμάτος μύθους και ιστορία. Αισθάνομαι σε καλή κατάσταση και το προφίλ του αγώνα μου αρέσει ιδιαίτερα! Στόχος μου είναι να πάρω ότι καλύτερο μπορώ από τον αγώνα και όπου βγει. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό ξέρω ότι θα τρέξω με μερικούς από τους καλύτερους στον κόσμο οπότε θα προσπαθήσω να βάλω τα δυνατά μου. Βασικοί μου στόχοι για φέτος είναι να αγωνιστώ όσο καλύτερα μπορώ σε αγώνες του SkyClassic (σσ. Κατηγορία του Skyrunner World Series στην οποία βρίσκεται ο OM) αλλά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Skyrunning (13-15 Σεπτέμβρη, Σκωτία). Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση!

 

Cassie Scalon

Η Αμερικανίδα Cassie Scalon αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα ορεινού τρεξίματος στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Στο βιογραφικό της έχει αρκετές επιτυχίες όπως την 1η θέση στον Gorge Watterfals (2017), 1η θέση στον Bandera 100K (2016), 2η θέση στο δημοφιλή Lake Sonoma 50M (2015), 3η θέση στον Chuckanut 50K (2015), 2η θέση στον ανταγωνιστικό Ultra Race Of Champions (2014) κ.α Στην Ευρώπη δεν έχει τις ανάλογες εμφανίσεις καθώς ενδεικτικά στο Grand Trail Des Templiers κατετάγη 12η, στον Transvulcania 2017 8η, ενώ στον CCC εγκατέλειψε. Μένει να δούμε λοιπόν πώς θα τα καταφέρεις σε έναν δύσκολο skyrunning αγώνα όπως ο Olympus Marathon.

 

 


Oscar Casal Mir

O Oscar Casal ο οποίος θα τρέξει με τον αδερφό του Marc και στο VK έρχεται με πολλές φιλοδοξίες αφού βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Με τη νίκη του στον εναρκτήριο αγώνα του Skryrunning, τον δύσκολο Yading Skyrun στη Κίνα ο οποίος φτάνει σε υψόμετρο 4.666μ, απέδειξε ότι φέτος έρχεται στον Olympus Marathon για κάτι πολύ καλό. Άλλωστε εκτός από τον φετινό Yading, στο παλμαρέ έχει ουκ ολίγες σημαντικές εμφανίσεις σε αγώνες όπως οι Skyrun Comapedrosa, Run The Rut, Skyline Scotland, Goretex Transalpine Run κ.α Έχετε το νου σας στον Oscar Casal Mir γιατί βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για το βάθρο!Αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα για να αγωνιστώ στον Olympus Marathon όχι μόνο επειδή περιλαμβάνεται στο καλεντάρι του Skyrunner World Series αλλά κυρίως επειδή πολλοί καλοί φίλοι που έχουν τρέξει στο παρελθόν, έχουν μιλήσει για τον Olympus Marathon με τα καλύτερα λόγια. Πέρυσι είχα αποφασίσει να έρθω αλλά τελικά για διάφορους λόγους δεν τα κατάφερα. Έτσι αυτή την χρονιά επιτέλους θα τρέξω στο Βουνό των Θεών και είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτό. Νομίζω ότι βρίσκομαι σε καλή κατάσταση. Νίκησα τον πρώτο αγώνα της σειράς στη Κίνα, κάτι που ονειρευόμουν να κάνω. Τον τελευταίο μήνα έχω βάλει πολλή προπόνηση λόγω του ότι έχω στο πρόγραμμα 3 δύσκολους αγώνες μέσα σε 3 Σαββατοκύριακα (Livigno Skymarathon, Olympus Marathon, Buff Epic Trail), κάτι αρκετά σκληρό. Ο στόχος μου είναι να παλέψω όσο μπορώ με τους υπόλοιπους δρομείς και ότι βγει! Το πιο σημαντικό όμως είναι να το διασκεδάσω! O Olympus Marathon θα είναι σκληρός για μένα όμως για τις υψηλές θερμοκρασίες στην Ελλάδα εκείνη την εποχή κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει εδώ στην Ανδόρρα. Τον ανταγωνισμό δεν τον γνωρίζω, δεν ξέρω ποιοι θα τρέξουν ακριβώς αλλά θα βάλω τα δυνατά μου για να τους κερδίσω. Φέτος θέλω να τερματίσω όσο πιο ψηλά στην κατάταξη του πρωταθλήματος Skyrunning και τελικός στόχος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Skyrunning στην Σκωτία. Καλή αντάμωση με όλους στην Ελλάδα!

 

Marc Casal Mir

Ο Ανδορριανός Marc Casal Mir ο οποίος είχε πλασαριστεί 7ος στο περσινό πρωτάθλημα Skyrunning στην κατηγορία Sky Classic, έρχεται με φιλοδοξίες και με μεγάλη εμπειρία στην πλάτη του. Απλά να αναφέρουμε ότι έχει πλασαριστεί στην 10άδα σε αγώνες όπως οι Yading Skyrun, Livigno Skymarathon, Skyrun Comapedrosa, Matterhorn Ultraks, Buff Epic Trail κ.α και έχει κατακτήσει το βάθρο στους Andorra Ultra Trail – Celestrail 83K και το Transalpine Run το 2015!Σας ευχαριστώ πάρα πολύ τόσο για την πρόσκληση στην ιστοσελίδα σας όσο και τους ιθύνοντες του αγώνα που μου δίνουν την ευκαιρία να τρέξω για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Θα είναι για μένα μία πρόκληση να τρέξω σε ένα νέο μέρος για το οποίο έχω ακούσει τόσο καλά λόγια. Είμαι σε καλή κατάσταση αλλά από την άλλη ανησυχώ και λίγο γιατί μόλις μία βδομάδα πριν θα έχω τρέξει στον Livigno Skymarathon οπότε δεν ξέρω σε ποια ακριβώς κατάσταση θα βρεθώ. Θέλω να απολαύσω τον αγώνα και να πάρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ξέρω πως θα αντιμετωπίσω μερικούς από τους καλύτερους trailrunners στον κόσμο αλλά από την άλλη όπως είπα στόχος είναι να απολαύσω τον αγώνα και όπου βγει. Βασικός στόχος για φέτος είναι να συνεχίσω τις καλές εμφανίσεις και να μπορέσω να πλασαριστώ στην 10άδα του Skyrunner World Series. Καλή αντάμωση!

 

Hector Haines

O Βρετανός Hector Haines αποτελεί ένα από τα φετινά φαβορί για το βάθρο παρότι όπως λέει ο ίδιος το ορεινό τρέξιμο δεν είναι στις απόλυτες προτεραιότητές του, τουλάχιστον μέχρι το 2020 καθότι προτιμά προς το παρόν τον αγωνιστικό προσανατολισμό (orienteering). Αυτά τα λέει ο ίδιος, τα αποτελέσματα στους αγώνες του όμως λένε άλλα: 2ος στο Limone Extreme, 3ος στο Transgrancanaria Advanced (81K), 6ος στο Transvulcania, 10άδα σε Tromso Skyrace και Glen Coe Skyline αλλά και καλές επιδόσεις σε αγώνες όπως οι Dolomites Skyrace και Sierre-Zinal μαρτυρούν ότι πρόκειται για έναν δρομέα ο οποίος στη καλή του μέρα έχει το βάθρο.Ο κύριος λόγος για τον οποίο συμπεριέλαβα τον Olympus Marathon είναι ότι εκτός των άλλων, ταίριαζε γάντι με τις άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις μου για φέτος. Βέβαια έτσι κι αλλιώς δεν έχω ξανάρθει στην Ελλάδα παρότι το ήθελα για πολλά χρόνια. Έτσι η συγκυρία ήταν ιδανική, έπρεπε να έρθω! Είμαι σε καλή κατάσταση καθώς έβαλα ποιοτική προπόνηση μέσα στον χειμώνα. Ελπίζω σε ένα καλό πλασάρισμα στον αγώνα ο οποίος είναι ο πρώτος μου skyrace για φέτος οπότε αισθάνομαι φρέσκος! Πιστεύω ότι ο αγώνας θα είναι αρκετά ενδιαφέρον. Μεγάλος αλλά όχι τόσο μεγάλος. Μεγάλη ανάβαση, μεγάλη κατάβαση. Πολλοί σπουδαίοι έμπειροι δρομείς θα σταθούν στην εκκίνηση για άλλη μια φορά φέτος οπότε μένει να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα για όλους. Για φέτος έχω βάλει στόχο εκτός από τον Όλυμπο, το Matterhorn Ultraks, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Σκωτία και το Limone Extreme. Εκτός από αυτά, έτσι κι αλλιώς, εξασκώ και το «άλλο» μου άθλημα, το orienteering. Για να είμαι ειλικρινής, σε διεθνές επίπεδο, εκεί είναι που έχω επικεντρώσει την προσοχή μου για το 2018 και το 2019 ενώ για το 2020 αν όλα πάνε καλά θα επικεντρωθώ αποκλειστικά στο Skyrunning!

 

Jessed Hernandez

O Καταλανός Jessed Hernandez είναι ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς ξένους δρομείς που έχουν τρέξει στην Ελλάδα. Θα μας μείνει αξέχαστο το αέρινο στυλ και το απίθανο ρεκόρ που κράτησε 9 χρόνια, από το 2008 που έτρεξε πρώτη φορά στον αγώνα στην ηλικία των 24 ετών, μέχρι και πέρυσι. Έχει τρέξει δέκα φορές στην Ελλάδα, έξι από τις οποίες στον αγαπημένο του αγώνα, τον Olympus Marathon, στον οποίον έχει τρεις νίκες, τρεις δεύτερες θέσεις και την 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον αγώνα, το 4.33.37 από το 2008. Αναμφισβήτητα ένας θρύλος του Olympus Marathon και του Skyrunning! Φέτος έρχεται στην Ελλάδα για 2η φορά μετά την συμμετοχή του στον Ursa Trail 20K και φορτωμένος από την πρόσφατη συμμετοχή στου στο Πρωτάθλημα Ισπανίας και μένει να δούμε σε ποια κατάσταση θα παρουσιαστεί στην γραμμή της εκκίνησης. Μην περιμένετε όμως τίποτα λιγότερο από τον γνωστό Jessed!

 

O Jessed σε μια ιστορική φωτογραφία, τερματίζει νικητής καταρρίπτοντας το ρεκόρ στον Olympus Marathon 2008

 

Στο πρωτάθλημα Ισπανίας είχε πολλή ζέστη, πράγμα που με επηρέασε αρκετά με αποτέλεσμα να μην μπορέσω να ακολουθήσω το ρυθμό που ήθελα και να εγκαταλείψω τη προσπάθεια μου. Στον Όλυμπο έρχομαι γιατι τον νιώθω σαν το σπίτι μου. Οι διοργανωτές είναι πλέον πολύ καλοί μου φίλοι και πάντα χαίρομαι όταν τους βλέπω. Έρχομαι με σκοπό πάντα να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Δεν έρχομαι πότε για κάτι λιγότερο. Ξέρω το τερέν, ξέρω τους αντιπάλους μου το μόνο που μένει είναι να βρεθώ σε καλή μέρα. Έρχονται φετος πάλι πολύ δυνατοι αθλητές από Ισπανία και αυτό μου αρέσει. Θα ιδρώσουμε όλοι μας τη φανέλα μέχρι τον τερματισμό. Ελπίζω να  το διασκεδασουμε όλοι !!

 

Javier Rodríguez Bodas

Ο Ισπανός Javier Rodríguez είναι από τους πιο έμπειρους δρομείς που θα έρθουν στην χώρα μας καθώς για χρόνια μετέχει σε διεθνείς αγώνες με κορυφαίο ανταγωνισμό. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε την 4η και 5η θέση στον TDS το 2014 και 2017 αντίστοιχα, την 12η θέση στο UTMB το 2016, 5η θέση στον Eiger Ultra Trail, 9η θέση στο 80άρι του Marathon du Mont Blanc αλλά και καλά πλασαρίσματα σε μικρότερους αγώνες όπως στους Tromso Skyrace, Trofeo Kima κ.αΕίμαι χαρούμενος που θα τρέξω φέτος στον Olympus Marathon. Αρκετοί φίλοι μου μου έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον αγώνα και πάντα ονειρευόμουν να έρθω εκεί. Επιτέλους, με την βοήθεια και την υποστήριξη της ομάδας μου team (Trail Xtrail-Prozis Berg), το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα. Ο στόχος μου θα είναι να τρέξω όσο γρηγορότερα μπορώ και να απολαύσω την εμπειρία παρότι ένας τραυματισμός τον χειμώνα δεν με άφησε να προετοιμαστώ όπως θέλω. Οπότε επικεντρώνομαι περισσότερο στα συναισθήματά μου και λιγότερο στην επίδοση. Μένει να δούμε κατά πόσο είμαι σε θέση να ακολουθήσω τον ρυθμό του επικεφαλής του αγώνα. Για φέτος στόχος είναι μία καλή θέση στο Skyrunner World Series όπως πέρυσι (10ος στο Extreme Series) αλλά και το 2015 (5ος στο Ultra Series). Καλή αντάμωση!


Kiril Nikolov

Τον Kiril Nikolov προφανώς και τον γνωρίζουμε καλά! Ήρθε αθόρυβα το 2015 στον Olympus Marathon, πήρε την 2η θέση με 4.43.54 επίδοση που αποτελεί την 6η καλύτερη στην ιστορία του αγώνα και έμεινε στην Ιστορία. Μια χρονιά απουσίας ήταν αρκετή για να τον ξαναφέρει πέρυσι στον Όλυμπο όπου και με επίδοση μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου. Φέτος ενώ η χρονιά πήγαινε καλά, ένας τραυματισμός τον έφερε λίγο πίσω όπως μας αναφέρειΟ Olympus Marathon έχει μια φοβερή διαδρομή και μια ωραία ατμόσφαιρα. Το 2015 που έτρεξα πρώτη φορά ήταν μια πραγματική πρόκληση καθώς δεν ήξερα τι θα συναντήσω. Είπα στον εαυτό μου ότι σίγουρα θα επιστρέψω να τρέξω την διαδρομή πολλές φορές. Εκτός των άλλων, ο αγώνας βρίσκεται κοντά μου, μόλις λίγες ώρες οδήγηση από την Σόφια όπου ζω μόνιμα. Όταν το 2017 ο αγώνας συμπεριλήφθηκε στο καλεντάρι του Skyrunning, χάρηκα γιατί θα έτρεχα πάλι κοντά στο σπίτι μου. Και πράγματι το Λιτόχωρο το νιώθω πια σπίτι μου. Ο κόσμος είναι τέλειος, το φαγητό ακόμα τελειότερο! Το 2017 δεν μου βγήκε ο αγώνας όπως ήθελα και αυτός είναι και ένας λόγος που επιστρέφω. Τον χειμώνα ήμουν καλά αλλά τον Μάιο μου βγήκε τραυματισμός στους προσαγωγούς και τώρα πραγματικά δεν ξέρω σε ποια κατάσταση πραγματικά βρίσκομαι. Αν όλα είναι ΟΚ τότε ελπίζω να σπάσω το προσωπικό μου ρεκόρ. Ο πρώτος αντίπαλος που έχω να ανταγωνιστώ είναι ο εαυτός μου. Το 2015 και 2017 έχασα αρκετό χρόνο στο επίπεδο κομμάτι του αγώνα, στο Οροπέδιο των Μουσών για κάποιο ανεξήγητο λόγο. Έτσι το στοίχημα είναι να είμαι δυνατός και εκεί για να κερδίσω όσα λεπτά μπορέσω. Για την συνέχεια βασικός στόχος είναι το Skyrunner World Series και το Golden Trail Series όπου φιλοδοξώ να τα πάω καλά. Η σεζόν όμως είναι μεγάλη και έχει πολύ μπροστά της οπότε θα πρέπει να περιμένουμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ανυπομονώ να έρθω στο Λιτόχωρο!


Sintu Vives

Ο Sintu Vives από την Ανδόρρα έχει μερικές καλές εμφανίσεις σε διεθνείς αγώνες όπως οι Limone Extreme, Skyline Scotland, Zegama Aizkorri, Skyrun Comapedrosa, Livigno Skymarathon, Buff Epic Trail κ.α και βασικός του στόχος είναι αποσπάσει καλά αποτελέσματα στο Skyrunner World Series.Ένας νέος αγώνας στο καλεντάρι του Skyrunning είναι πάντα μία πρόκληση. Η Ελλάδα είναι μια ωραία χώρα και το να τρέξω στο μεγαλύτερο βουνό σας, στον Όλυμπο, θα είναι μια σπουδαία εμπειρία. Δούλεψα όλον τον χειμώνα για την σεζόν που ξεκινάει και θα είναι μεγάλη μέσα στο καλοκαίρι και η Ελλάδα είναι στο μέσο τριών συνεχόμενων μεγάλων αγώνων. O Yading Skyrun με δυσκόλεψε λόγω υψομέτρου (σ.σ φτάνει μέγιστο υψόμετρο τα 4.666μ όπου και τερμάτισε στην 22η θέση) αλλά ευελπιστώ να τα πάω καλύτερα στη συνέχεια. Τον ανταγωνισμό δεν τον γνωρίζω είμαι όμως έτσι κι αλλιώς ενθουσιασμένος για την συμμετοχή μου! Για φέτος στόχος είναι να φέρω καλά αποτελέσματα στους Skyrunning αγώνες που θα συμμετάσχω και να τα πάω καλά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Σκωτία τον Σεπτέμβρη.

 

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Η @courtdauwalter ξεκίνησε την προσπάθεια της για FKT στο περίφημο Colorado Trail: https://t.co/SeIqvFnBuf https://t.co/kXG99H3j4y
Ο Λ. Παρασκευάς και ο Λ. Πρατίλας σε μια αποκλειστική συνέντευξη για το Φθινοπωρινό και πολύ ενδιαφέρον μπουκέτο αγ… https://t.co/pA02LKnLWr
@GregoryPacks - Citro 30L, αναλυτική δοκιμή και παρουσίαση στο @Advendure_Net : https://t.co/GW95UEVAsD https://t.co/fJ5JODDZTj
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Η Courtney Dauwalter ξεκίνησε την προσπάθεια της για FKT στο περίφημο Colorado Trail!

Ο Λ. Παρασκευάς και ο Λ. Πρατίλας σε μια αποκλειστική συνέντευξη για το Φθινοπωρινό και πολύ ενδιαφέρον μπουκέτο αγώνων του Tihio Race 2020!

ITRA Infographic 2013 - 2019

GREGORY Packs - Citro 30L

Φορητή ενέργεια από την Nitecore: Power Stations NPS600 & NPS200 και ηλιακό πάνελ SFP100!

DYNAFIT Alpine Running Vest & Transalper Dynastretch Vest

ITRA - COVID-19: Προτεινόμενες οδηγίες προς διοργανωτές αγώνων

Hoka Speedgoat 4: Εξαιρετικό εργαλείο για ultra-trail και μεγάλα τρεξίματα σε τεχνικά μονοπάτια!

Η Άνδρος ... αλλιώς!

Ξεκινάει το Nisos Crete - Lizard Ultra Tour 2020, το νέο εγχείρημα του Δ. Δημητρίου!

Salomon Supercross, ένα άξιο μέλος της "Cross" οικογένειας

Διάσχιση της Ορεινής Ελλάδας ενάντια στην αιολική καταστροφή των ελληνικών βουνών!