Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το 1969 και ζει στην Πάτρα τα τελευταία 30 χρόνια. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο στην φύση μας βοηθά να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μας.

Το Runner Store & More έχοντας κλείσει ήδη μια τετραετία σημαντικής παρουσίας στον χώρο των αθλητικών καταστημάτων, προχώρησε σε μια ριζική ανανέωση / ανακαίνιση, η οποία περιλαμβάνει σημαντικές νέες συνεργασίες και υποστήριξη πολύ δυνατών brand στον χώρο του τρεξίματος αλλά και σε μια γκάμα άλλων δημοφιλών ή/και ανερχόμενων αθλημάτων. Το κατάστημα με την νέα του μορφή “άνοιξε τις πύλες του” στις 5 Μαρτίου και μέσα από τη συζήτηση μας με την κ. Μαρίνα Βερώνη που δημοσιεύουμε σήμερα θα μάθουμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για το νέο του concept, τις δραστηριότητες του και την γκάμα των αθλητικών προϊόντων που καλύπτει.

Με χαρά βλέπουμε όλο και περισσότερους αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου να συμμετέχουν σε αγώνες ορεινού τρεξίματος στην χώρα μας. Ο αγώνας ο οποίος ουσιαστικά ξεκίνησε αυτή την "κούρσα" συμμετοχών κορυφαίων αθλητών, ο Olympus Marathon, θα υποδεχθεί φέτος έναν πολύ μεγάλο Μαροκινό αθλητή, το Zaid Ait Malek, o οποίος διακρίνεται ιδιαίτερα σε αγώνες #skyrunning και συγκεντρώνει 875 βαθμούς στην βαθμολογία της ITRA!

Οι Διοργανώσεις TIHIO RACE και FROZEN PEAKS – ΨΥΧΡΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ανακοινώνουν την αδελφοποίηση των αγώνων τους X-ultra Tihio Race (190 χιλ D+11.000μ και ΠΑΝΟΡΑΜΑ 261 χιλ και 11.636μ) με σκοπό την διεξαγωγή του πρώτου πρωταθλήματος ορεινού τρεξίματος 2019 με την επωνυμία Legendary Ultra Trail.

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές για το "9ο Zagori Mountain Running", το οποίο θα διεξαχθεί από 19-21 Ιουλίου 2019, ξεκίνησαν! 4 αγώνες με πολλές εκπλήξεις και παράλληλες εκδηλώσεις θα προσφέρουν σε συμμετέχοντες κι επισκέπτες ένα τριήμερο γεμάτο όμορφες εμπειρίες, τις οποίες θα χαρούμε να ζήσουμε ΜΑΖΙ! Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το αυξημένο ενδιαφέρον αθλητών να εγγραφούν στους αγώνες του #zagorirace2019, έτσι όπως αυτό αποτυπώνεται στις δηλώσεις συμμετοχής με το άνοιγμα κιόλας των εγγραφών!

Ο Γερμανός Moritz auf der Heide είναι ένας από τους κορυφαίους δρομείς ορεινού τρεξίματος σε διεθνές επίπεδο (ITRA performance index: 811), αλλά και με μια ξεχωριστή φιλοσοφία τόσο ζωής, όσο και αγωνιστική. Ο Moritz θα επισκεφθεί για πρώτη φορά την Ελλάδα τον Απρίλιο για να τρέξει στα μονοπάτια της Νάξου, στα πλαίσια του Naxos Trail Race 2019, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για το ορεινό τρέξιμο της χώρα μας, αλλά και για την διοργάνωση αυτού του πανέμορφου νησιού των Κυκλάδων. Σίγουρα ένας αθλητής αυτού του επιπέδου που έχει σαν μότο ζωής την έκφραση “τρέξε.ταξίδευσε.εξελίξου” έχει πολλά ενδιαφέροντα να πει, συζητήσαμε λοιπόν μαζί του για το ορεινό τρέξιμο, την φιλοσοφία ζωής του, την καριέρα του και το όραμα του για το μέλλον και φυσικά για την συμμετοχή του στον αγώνα στη Νάξο, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην αποκλειστική συνέντευξη που μας έδωσε και δημοσιεύουμε σήμερα στο Advendure, το οποίο είναι επίσημος χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης για μια ακόμη χρονιά!

Moritz auf der Heide from Germany is one of the world's leading mountain runners (ITRA performance index: 811), but also a person with a very interesting philosophy for both life and racing on the mountains. Moritz will visit Greece for the first time in April, in order to run in Naxos Trail Race 2019, something which is very important for the mountain running in Greece and for the race organization of this beautiful Cycladic Island. Definitely an athlete of this level who has as life moto the expression “run.travel.grow.”, has many interesting things to say, so we discussed with him about mountain running, his philosophy of life, his career, his vision for the future and of course about his participation in the race in Naxos, as you can read in the exclusive interview that we publish today in Advendure.

Ο οργανισμός Tihiorace και οι άνθρωποι του είναι έντονα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τα προηγούμενα χρόνια έδειξαν έμπρακτα την ευαισθησία του αυτή υποστηρίζοντας αθλητές ΑΜΕΑ στον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας.

 

Η ανάγκη ένταξης αθλητών και από την κατηγορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες, μας οδήγησε στην δημιουργία μιας νέας εκδήλωσης στα πλαίσια του Tihiorace 2019, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια πορεία, που δεν θα είναι αγώνας, μήκους 15 km πάνω στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί από το Τείχιο στην Ποτιδάνεια (άσφαλτος) και πάλι πίσω στο Τείχιο. 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ο αθλητής ΑΜΕΑ με τον συνοδό του που έχει λάβει μέρος σε αγώνες με χειρήλατο όχημα και μπορούν να ανταπεξέλθουν στην έντονη υψομετρική διαφορά της διαδρομής και στην απόσταση των 15 χιλιομέτρων.

Σκοπός μας είναι να δώσουμε την δυνατότητα σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να χαρούν την ομορφιά της φύσης και του βουνού.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Η διοργάνωση θα βοηθήσει να βρεθούν όσο τον δυνατόν πιο προσβάσιμα σπίτια κοντά στην περιοχή για ενοικίαση.

Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής δίνοντας και τα στοιχεία των συνοδών τους.

Εγγραφή στους αγώνες

O Κάσσιος Δίας, η αγαπημένη ανοιξιάτικη διοργάνωση ορεινού τρεξίματος στην Κασσιώπη της Βόρειας Κέρκυρας θα διεξαχθεί για ένατη φορά φέτος και θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου. Φέτος προσέθεσε στον ήδη επιτυχημένο ημιμαραθώνιο και έναν νέο συναρπαστικό αγώνα 35 χιλιομέτρων με +2.100 θετική υψομετρική διαφορά, ο οποίος εκτός του πανέμορφου οικοσυστήματος του Ερημίτη και των γραφικών χωριών της περιοχής θα οδηγήσει τους αθλητές και στις δυο ψηλότερες κορυφές της Κέρκυρας! To Advendure - επίσημος χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης - συζήτησε με τον Βασίλη Κουτσούρη και τον Γιάννη Ντικιάδη, οι οποίοι αποτελούν βασικά μέλη της ομάδας/παρέας του Κάσσιου Δία, και σας παρουσιάζει μέσω της συνέντευξης που δημοσιεύουμε σήμερα όλες τις πληροφορίες που αφορούν την διοργάνωση, την φιλοσοφία, την ιστορία και το όραμα της, τις σημαντικές φετινές αλλαγές που ενισχύουν πολύ την εικόνα του αγώνα στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και το περιβάλλον του Ερημίτη που απειλείται.

Το 2018 ήταν μια χρονιά ιδιαίτερα συναρπαστική για το τρέξιμο, τόσο σε σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι, όσο και στο επίπεδο του λαϊκού μαζικού αθλητισμού, με πολλές και σημαντικές εξελίξεις. Λίγες μέρες πριν δημοσιεύσουμε την ετήσια έρευνα μας για το ορεινό τρέξιμο, είχαμε μια κουβέντα εφ’ όλης της ύλης με τον πολύ έμπειρο συνεργάτη μας και καταξιωμένο προπονητή δρόμων αντοχής, Γιάννη Δαγκόγλου, η οποία ρίχνει φως σε πολλά “καυτά” σημεία, όπως την εξέλιξη του αθλήματος τόσο στον μαραθώνιο όσο και στο ορεινό τρέξιμο, τις νέες παγκόσμιες τάσεις της προπονητικής, την μάστιγα του ντόπινγκ σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες, το ιδανικό μοντέλο προπονητή και αθλητή, την διαφορά αγωνιστικού επιπέδου μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού, το τι πρέπει να κάνει ένα ταλέντο σε μικρή ηλικία για να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον σε διεθνές επίπεδο και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα! Είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί κάποιος, μια κουβέντα με τον Γιάννη πάντα ταράζει τα νερά και ξεσηκώνει συζητήσεις! 

Το παλιό ξύλο καίγεται καλύτερα. Το ώριμο κρασί πίνεται πιο απολαυστικά. Με τους παλιούς φίλους νιώθουμε μεγαλύτερη ζεστασιά. Έχοντας "γράψει" διψήφιο αριθμό αγωνιστικών ετών στα μονοπάτια αναρωτιέμαι τι να συμβαίνει με το τρέξιμο καθώς τα χρόνια κυλούν και το σώμα μας - αλλά και το μυαλό μας - περνάει σε μια άλλη φάση, η οποία διαφέρει σημαντικά σε σχέση με τα ασυγκράτητα τρεξίματα της νιότης μας. Έχοντας περάσει σε μικρές ηλικίες από άλλα αθλήματα, με έντονο συναγωνισμό, μπορώ να πω ότι το ορεινό τρέξιμο και ιδιαίτερα τα ultra-trail, είναι ίσως το πιο “ευγενικό” άθλημα όσο αφορά το γεγονός ότι μεγαλώνουμε. Μας δίνει την δυνατότητα να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και τις επιδιώξεις μας καθώς τα χρόνια περνούν και να συνεχίσουμε να παίρνουμε όλα αυτά που μπορεί να μας προσφέρει, με λίγο διαφορετικό τρόπο.

Σελίδα 1 από 59

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Yiannis Tridimas @ydttwit, The Greek #fellrunning Legend! https://t.co/hZ9wnB8eLa https://t.co/mvNHdea7n6
License to thrill – Interview with Alen “The Mastermind of the @istria100 ” Paliska: https://t.co/LPLMFAGch4 https://t.co/AH3L9U3v2r
The report of the Greek team that ran the @lacametacoixa 2019: https://t.co/6gmF4HM2kt https://t.co/tx4PfE1J06
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Ask the Coach: Πως μπορώ να βελτιώσω την επίδοσή μου;

Γιάννης Τριδήμας, ο Έλληνας θρύλος του fell running

Άδεια για περιπέτεια – Συνέντευξη με τον “Εγκέφαλο” του 100 Miles of Istria, Alen Paliska!

Μετάβαση από την άσφαλτο στο βουνό - Προβλήματα στον Αχίλλειο τένοντα!

ROC 50 Miles, η επιστροφή του ασώτου

La Cameta Coixa 2019 - Οι ιππότες της Καταλονίας!

Θολώνει το τοπίο ο ΣΕΓΑΣ για τους αγώνες ορεινού τρεξίματος – ή μήπως όχι;

Το Runner Store @ More επέστρεψε ριζικά ανανεωμένο!

La Cameta Coixa: Απόβαση στη Καταλονία!