Το διήμερο 19-20 Σεπτεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Ίου το αθλητικό event “Ios Adventure”, υπό την αιγίδα του Δήμου Ιητών , της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (ΕΟΜοΠ) και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. To event περιλαμβάνει αγώνες ορεινού τρεξίματος 6 και 14 χιλιομέτρων, (Ios Run the Churches & Ios Trail Race 14km) αγώνες κολύμβησης 1,5km & 3km, (Ios Swim 1,5km & Ios Swim 3km) αγώνες διάθλου (Ios Challenge Fun & Ios Challenge Regular),  αγώνες orienteering (αγωνιστικής τοπογραφίας), καθώς επίσης και αγώνες  για παιδιά.

Μετά από καταγγελίες και παράπονα πολλών μελών του Συλλόγου μας για την πρωτοφανή κατάσταση (υλοτομία πράσινων δένδρων, υλοτομία χωρίς προσήμανση, μεγάλες ποσότητες κομμένων κλαδιών διάσπαρτες σε πολλά σημεία του δάσους), που επικρατεί στο Σέϊχ Σου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης μαζί με την γραμματέα της Επιτροπής Προστασίας του Σέϊχ Σου κατέθεσαν αίτημα προς το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης για να προβεί άμεσα στις ενδεδειγμένες ενέργειες.

Αφουγκραζόμενοι τις απαιτήσεις και τις προτάσεις των συμμετεχόντων των προηγουμένων ετών, φέτος πήραμε τη μεγάλη απόφαση να αλλάξουμε τις διαδρομές των αγώνων. Οι διαδρομές που σχεδιάσαμε είναι πλέον πιο παραδοσιακές, με μικρότερο ποσοστό ασφάλτου, δίνοντας τη δυνατότητα στους διαγωνιζόμενους να περιηγηθούν μέσα από τα σοκάκια της Χώρας. Επιπλέον, είναι μικρότερης απόστασης, 6 χλμ και 14 χλμ, απευθυνόμενες όχι μόνο σε επαγγελματίες αθλητές, αλλά και σε ερασιτέχνες, ακόμα και πεζοπόρους, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν το νησί.

Βαρκελώνη, Ισπανία, 8 Ιουνίου 2020. Έχουν γίνει καθημερινό θέαμα: οι μάσκες προσώπου είναι απαραίτητοι σύντροφοι για καθημερινές δραστηριότητες. Η BUFF® παρουσιάζει τη νέα μάσκα με φίλτρο BUFF®, η οποία προσφέρει αξιόπιστη άνεση σε έναν καινοτόμο σχέδιο. Η μάσκα έρχεται με ένα αντικαταστάσιμο σύστημα φίλτρου. Το φίλτρο πληροί τις απαιτήσεις επίδοσης του προτύπου για χειρουργικές μάσκες (UNE EN 14683), με 98% Αποδοτικότητα Διήθησης Βακτηρίων (BFE%) και Αυξημένη Αναπνευστικότητα.

Ο Αθλητικός Όμιλος Μετσόβου ανακοινώνει την επανέναρξη των εγγραφών τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 και ώρα 14:00 για τους αγώνες Ursa Trail που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Αυγούστου.

Δύσκολα να φανταστεί κανείς ότι ένα γεγονός με δύο διαστάσεις (αθλητικό & κοινωνικό) δεν θα μπορούσε να διοργανωθεί εξαιτίας του δεύτερου χαρακτηριστικού του. Το Haidou Trail Party 24 K (+1400) πέραν του διαγωνιστικού του χαρακτήρα (ρεκόρ διαδρομής από τον Γιάννη Καλικά @yiannis kalikas με 2 ώρες και 20 λεπτά ) περιέχει το Camping & Partying στο δάσος με καλό φαγητό και ποτό μέχρι πρωίας(!), Δηλαδή τα κύρια χαρακτηριστικά που θα πρέπει να αποφεύγει κανείς στην περίοδο μιας κρίσης όπως αυτή του κορωνοιού (Covid-19).

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης αποφάσισε την αναβολή του αγώνα που ήταν να πραγματοποιηθεί στις 12 & 13 Σεπτεμβρίου 2020, εξ αιτίας της πανδημίας αλλά και των μέτρων και των προϋποθέσεων,του πρωτοκόλλου διεξαγωγής ορεινών αγώνων, που καθιστούν τυπικά και ουσιαστικά αδύνατη τη διεξαγωγή του . Διότι, εκτός των άλλων, δεν μπορούν να συμμετέχουν στις παράλληλες δράσεις τρεξίματος τα παιδιά καθώς και στις πεζοπορίες επίσης.. Οι θεατές, οι επισκέπτες και οι εθελοντές είναι λιγότεροι. Η τροφοδοσία είναι σε έλλειψη,στους σταθμούς υποστήριξης και στον τερματισμό.

Πριν τρεις ημέρες, την Δευτέρα, κάναμε μέσω δημοσίευσης κάλεσμα σε όλους τους ανθρώπους του δρομικού χώρου,  να βοηθήσουν τον Ανδρέα (Εθελοντή) να βγει από το οικονομικό, αρχικά αδιέξοδο που βιώνει το τελευταίο διάστημα. Δείτε το αρχικό κάλεσμα ΕΔΩ. Προσπαθήσαμε να διαδώσουμε το κάλεσμα σε όσο περισσότερους αποδέκτες (δρομείς, συλλόγους κλπ. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την μεγάλη κινητοποίηση που υπήρξε. Από την πρώτη στιγμή υπήρξαν κοινοποιήσεις και ανακοινώσεις από τα  προσωπικά προφίλ δρομέων στα κοινωνικά δίκτυα, όπως επίσης και από σελίδες συλλόγων που καλούσαν τα μέλη τους να συνδράμουν.

Σελίδα 1 από 398