Έλληνες θα επιχειρήσουν ανάβαση στο Manaslu 8163m στα Ιμαλάια, 8η κορυφή στον κόσμο

Από 28 Αυγ 2018

Για πρώτη φορά μια Ελληνική ορειβατική αποστολή θα επιχειρήσει να κατακτήσει την 8η ψηλότερη κορφή στον κόσμο, στο Manaslu 8163m. Τα μέλη της ομάδας είναι ο Αντώνης Συκάρης ένας από τους πιο έμπειρους ορειβάτες στην Ελλάδα με πολλές ορειβατικές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Όπως οι δύο πρόσφατες, όταν στις 22 Μαίου του 2017 ανέβηκε μαζί με τον Μάικ Ευμορφίδη στην κορυφή του Κόσμου στο Έβερεστ 8848m και στις 20 Μαΐου του 2018 όταν με τον Φώτη Θεοχάρη ανέβηκε στο Mountain Kangchenjunga 8586m την 3η ψηλότερη κορυφή του κόσμου, και ο Γιώργος Μαρίνος ένας ταλαντούχος ορειβάτης με επιτυχή δράση σε βουνά της Ελλάδας της Ευρώπης και με πιο πρόσφατη την ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της βόρειας Αμερικής στην Αλάσκα στο Denali 6194m.

Το Mountain Manaslu ή και Κουτάνγκ βρίσκεται στα Ιμαλάια και συγκεκριμένα στην περιοχή Μανσίρ Χιμάλ του Νεπάλ. Το όνομα του σημαίνει <βουνό του πνεύματος>. Για πρώτη φορά κατακτήθηκε το 1956 από τους Τόσιο Ιμανίσι και Γκιαλζεν Νόρμπου μέλη μιας Ιαπωνικής αποστολής για αυτό άλλωστε οι Ιάπωνες θεωρούν το Manaslu το βουνό τους, όπως οι Άγγλοι το Έβερεστ. Αξίζει να τονιστεί ότι 64 ορειβάτες έχουν χάσει την ζωή τους κυρίως από φονικές χιονοστιβάδες που βάλουν την διαδρομή προς την κορυφή.

 

Η Ελληνική αποστολή θα ξεκινήσει από την Αθήνα μεσω Ντουμπάϊ για Κατμαντού την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου του 2018 στις 23:10 με την πτήση ΕΚ 104 της Emirates. (ώρα συγκέντρωσης στο αεροδρόμιο 21:00)

 

Η όλη διάρκεια του εγχειρήματος θα είναι περίπου ενάμιση μήνα. Πιο συγκεκριμένα, η ανάβαση θα επιχειρηθεί από την βορειανατολική κόψη του βουνού έχοντας τα παρακάτω camps.

 

Base camp: 4400m

Camp1: 5800m

Camp 2 :6400m

Camp 3: 6800m

Camp 4 : 7450m

 

 

Και σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα μας, στέλνουμε ένα μήνυμα, ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και ότι με αφοσίωση, σκληρή προετοιμασία, υπομονή και πίστη στο όνειρο και αυτή την φορά θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε.

 

Η προσπάθεια μας τελείται υπο την αιγίδα:

 

- Του Συνδέσμου Ελλήνων Ορειβατών

- Της Ελληνικής Ομπσπανδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης

- Και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού , Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

 

 

Οι Ορειβάτες:

 

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Garrivier and Debats dominate @Transvulcania @Skyrunning_com #skyrunning https://t.co/fkUVq4x1sm https://t.co/bbASpPq6HF
"Orliakas Race 2019 – Αποστολή εξετελέσθη!", το άρθρο του @Advendure_Net για τον όμορφο αγώνα στον Όρλιακα:… https://t.co/C3Lse3RggC
Get ready for @Transvulcania @Skyrunning_com #skyrunning https://t.co/GPlGnbJmqx
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Η Χριστίνα Φλαμπούρη και η Βανέσσα Αρχοντίδου έγιναν οι πρώτες Ελληνίδες που ανέβηκαν στο Έβερεστ (8.848μ)!

To Tihio Race μας αποκάλυψε τα καλά κρυμμένα μυστικά του

Ηλίας Καλαϊτζής: Η αναζήτηση της Θρυλικής Καλύβας Μυστακίδη – Ρήγου

Garrivier και Debats οι κυρίαρχοι του Transvulcania 2019

Orliakas Race 2019 – Αποστολή εξετελέσθη!

Agility Peak Flex 3: Η πρόταση της Merrell για τρέξιμο σε τεχνικά μονοπάτια και ultra-trail αποστάσεις!

Jiae και Kimmel επικράτησαν στον Κινέζικο ουρανό του Yading Skyrun

Νάξος Trail Race 2019 – Ο Δίας δεν ήρθε εδώ τυχαία!

Υπερμαραθώνιος Άθλος Τζουμέρκων - Εν αρχή ην η ευχαρίστηση!