A Woman Can Be - Οι 2 Ελληνίδες αλπινίστριες συνεχίζουν δυναμικά το εγχείρημά τους το 2019 για τις 7 Κορυφές και ξεκινούν να κατακτήσουν το Έβερεστ!

Από 12 Φεβ 2019

Έχοντας κατακτήσει 5 από τις 7 κορυφές του κόσμου στην Αφρική, τη Νότια και Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ωκεανία, η Βανέσα Αρχοντίδου και η Χριστίνα Φλαμπούρη, είναι έτοιμες να επιχειρήσουν την άνοιξη την ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή της Ασίας και του κόσμου, το Έβερεστ!  

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου, 2019  Η ομάδα 7 Summits[1] είναι η Βανέσα Αρχοντίδου και η Χριστίνα Φλαμπούρη, δύο συνηθισμένες γυναίκες με ένα …ασυνήθιστο όνειρο. Έχουν βάλει στόχο vα υψώσουν την ελληνική σημαία στις υψηλότερες κορυφές του κόσμου. Ήδη τα έχουν καταφέρει με τις πέντε πρώτες κορυφές, κι όπως ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Anglais Athens, ξεκινούν για την έκτη τον Απρίλιο του 2019, το Έβερεστ!  

Δύο καθημερινές γυναίκες που εργάζονται σε απαιτητικές θέσεις πολυεθνικών εταιρειών φιλοδοξούν να κατακτήσουν τα 7 Summits και να ταξιδέψουν την Ελλάδα στις 7 ηπείρους. Φαίνεται απίστευτο; Ήδη έχουν φτάσει κοντά στο όνειρό τους: έχουν κατακτήσει το Kilimanjaro στην Αφρική, το  Aconcagua στην Αργεντινή για τη Νότια Αμερική, το Elbrus στη Ρωσία για την Ευρώπη, το Denali/McKinley στην Αλάσκα στη Βόρεια Αμερική και το Carstensz Pyramid στην Ινδονησία για την Ωκεανία.

Με τις τελευταίες τους επιτυχίες έγιναν οι πρώτες Ελληνίδες που πάτησαν το πόδι τους στην κορυφή Denali/McKinley στην Αλάσκα και στο Carstensz Pyramid στην Ωκεανία και συνεχίζουν με αμείωτη ενέργεια και δύναμη προς την κατάκτηση των επόμενων κορυφών. Μέσα από το project “A Woman Can Be” θέλουν να δείξουν τη μεγάλη δύναμη που κρύβουν μέσα τους οι γυναίκες. Η Βανέσα Αρχοντίδου, χαρακτηριστικά δήλωσε «Ακολουθούμε τα όνειρα μας και θέλουμε κάθε γυναίκα, κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτου φύλου ή ηλικίας να κάνει το ίδιο!».

 

Η ομάδα 7 Summits με τους εκπροσώπους των χορηγών εταιρειών.

Οι παρευρισκόμενοι στη συνέντευξη Τύπου παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή στιγμιότυπα και αφηγήσεις από όλα τα ταξίδια και τις κορυφές που έχουν ήδη κατακτήσει, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην υλοποίηση του ονείρου τους. «Κάθε ανάβαση δεν αποτελούσε απλώς μια ανεπανάληπτη εμπειρία, αλλά δυνάμωνε τη θέληση μας να συνεχίσουμε το κυνήγι του τολμηρού, γυναικείου, ορειβατικού και πάνω απ’ όλα ελληνικού στόχου!», τόνισε η Χριστίνα Φλαμπούρη.  Τίποτα όμως δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί, εάν δεν ήταν αρωγοί ή  «ήρωες» όπως συνηθίζουν να αποκαλούν, τις μεγάλες εταιρείες χορηγούς που στέκονται πλάι τους βοηθώντας στη κατάκτηση του ονείρου.

Η συλλογική δουλειά, η αλληλεγγύη για την πραγματοποίηση σκοπών και ιδεών που συντελούν στην υλοποίηση σπουδαίων επιτευγμάτων είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που  χαρακτηρίζουν το όραμα της ομάδας 7 Summits. «Στην Cardlink οι αξίες μας και ειδικά το να επανακαθορίζουμε τα όρια, να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας, να σχεδιάζουμε το επόμενο τολμηρό βήμα και να δημιουργούμε νέες εμπειρίες, γίνονται πράξη μέσα από τη στήριξη του 7 Summits Project: The Hellenic Dream.  Η Βανέσα και η Χριστίνα μας εμπνέουν να κατακτήσουμε τη δική μας «κορυφή». Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε τους βήμα!», τόνισε η Χάρις Μαρκάκη, Marketing Manager της Cardlink.

 

 

 «Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά να βρισκόμαστε δίπλα στη Βανέσα και τη Χριστίνα, σε ένα τόσο όμορφο και, ταυτόχρονα, τολμηρό εγχείρημα. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες που ανεβάζουν την Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου. Πόσο δε μάλλον όταν πρόκειται για δύο Ελληνίδες που αποδεικνύουν καθημερινά ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο! Η σύγχρονη γυναίκα μπορεί, με πάθος και πείσμα, να αγγίξει την κορυφή και να επιτύχει ακόμα και τον υψηλότερο στόχο. Έτσι, όλοι εμείς στην Edenred δεν μπορούσαμε παρά να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις μία τόσο αξιόλογη προσπάθεια. Με την κάρτα Spendeo να είναι ο Expense Partner της αποστολής, θα είμαστε δίπλα στη Βανέσα και τη Χριστίνα καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και του ταξιδιού τους, καλύπτοντας τις ανάγκες της αποστολής, διευκολύνοντας οποιαδήποτε συναλλαγή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ μέσω της πλατφόρμας διαχείρισης Spendeo η ομάδα θα έχει 24/7 έλεγχο των εξόδων της αλλά και του διαθέσιμου budget για την ολοκλήρωση του project. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που είμαστε μέρος αυτής της προσπάθειας και ανυπομονούμε να δούμε τη Βανέσα και τη Χριστίνα στην ‘κορυφή του κόσμου’!», σημείωσε ο Γιάννης Κολοβός, Διευθύνων Σύμβουλος της EDENRED.

 

Από αριστερά η κα Χάρις Μαρκάκη, Marketing Manager της Cardlink, η κα Mαργαρίτα Βενάρδου, Marketing Manager της Vichy, η ομάδα 7 Summits(η Χριστίνα Φλαμπούρη και η Βανέσα Αρχοντίδου),  η κα Σιάνα Κυριάκου, Partner & COO της KPMG και ο κος Γιάννης Κολοβός, Διευθύνων Σύμβουλος της EDENRED.

 

H Σιάνα Κυριάκου, Partner & COO της KPMG δήλωσε σχετικά, «Είναι βαθιά καταγεγραμμένο στο DNA της KPMG να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους και δίνουμε μεγάλη αξία στην μοναδικότητα του καθενός. Είναι σαφές πως στην KPMG δεν κάνουμε διακρίσεις ως προς το φύλο, αλλά εστιάζουμε αποκλειστικά στον επαγγελματισμό και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων μας. Και αυτό το κάνουμε πράξη, χρόνια τώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως είμαστε η πρώτη εταιρεία που έκανε γυναίκα συνεταίρο το 1995, ανάμεσα στις “BIG 4” εταιρείες, ενώ σήμερα το 53% των εργαζομένων μας είναι γυναίκες. Για μας το “A Woman Can Be’’ και το project ‘’7 Summits: The Hellenic Dream’’ πρεσβεύουν την προσήλωση, την επιμονή και επίτευξη ενός μεγάλου στόχου. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: η σκληρή δουλειά και η ομαδικότητα είναι τα εφόδια τα οποία σε βοηθούν να κατακτήσεις την κορυφή. Αυτές είναι επίσης αξίες που αφουγκραζόμαστε και αποτελούν μέρος της KPMG κουλτούρας μας. Και εκ μέρους της εταιρείας είμαστε χαρούμενοι που βοηθάμε αυτήν την περίφημη ομάδα να κατακτήσει την ψηλότερη κορυφή του κόσμου.»

Η δράση “A woman can be” φιλοδοξεί να «ταράξει» τα στερεότυπα και τις παγιωμένες αντιλήψεις για τους ρόλους των γυναικών. Ναι, μια γυναίκα μπορεί να ονειρεύεται, να σπάει τους κανόνες και να παραμένει κοινωνικά αποδεκτή. «Το όραμα της Βανέσας & της Χριστίνας για την κορυφή μας συγκινεί πολύ! Η πρωτοβουλία τους να δημιουργήσουν το «a woman can be”, μία αφετηρία εκπλήρωσης ονείρων για όλες τις γυναίκες, μας εμπνέει! Επιθυμία μας είναι, η Vichy να τις συνοδεύσει σε αυτό το υπέροχο ταξίδι και να τις διευκολύνει στην πορεία τους. Στις προκλητικές συνθήκες που θα βιώσουν,  η ενυδάτωση και η αντηλιακή προστασία είναι περισσότερο από απαραίτητες για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων περιβαλλοντικών επιθέσεων. Στόχος μας η πρόληψη αλλά και η ανακούφιση της επιδερμίδας τους. Η δύναμη της φύσης εμπνέει τη Βανέσα και τη Χριστίνα. Η δύναμη της φύσης είναι στην καρδιά των προϊόντων Vichy, #awomancanbevichy » υπογράμμισε η Mαργαρίτα Βενάρδου, Marketing Manager  της Vichy.

 

                                      Από αριστερά, η κα Βανέσα Αρχοντίδου και η κα Χριστίνα Φλαμπούρη.

 

 Ο Γιώργος Τσαούσης, Διευθυντής του Τμήματος Consumer Electronics της Samsung Hellas σε Ελλάδα και Κύπρο, επεσήμανε: «Η δημιουργία και παροχή προϊόντων και υπηρεσιών που θέτουν νέα standards στη βιομηχανία και στην εμπειρία των καταναλωτών, είναι καθημερινή επιδίωξη της Samsung.  Όπως η Βανέσα και η Χριστίνα στοχεύουν στην κατάκτηση της Κορυφής των Κορυφών, με την ανάβαση του Όρους Έβερεστ στα 8.848 μέτρα, έτσι κι εμείς δεν εφησυχάζουμε ποτέ, παρά συνεχίζουμε να καινοτομούμε στοχεύοντας στην κορυφή και προσφέροντας ευφυείς λύσεις που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητά μας. Έμπρακτη απόδειξη, η μοναδική Samsung QLED 8K, η τηλεόραση με την συναρπαστική ανάλυση 8Κ και τα 33 εκατομμύρια pixels, που επιτρέπει στους θεατές να μην παρακολουθούν απλώς τη σκηνή, αλλά να γίνουν μέρος της, απολαμβάνοντας κάθε λεπτομέρεια. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υποστηρίζουμε το 7 Summits project και παρακολουθούμε περήφανα το συναρπαστικό και γενναίο εγχείρημα της Χριστίνας και της Βανέσας. Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!»

«Σκοπός μας είναι να ωθήσουμε τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τα όνειρα τους, να ενδυναμώσουμε τις γυναίκες και να προβάλλουμε την Ελλάδα! επεσήμαναν η Βανέσα και η Χριστίνα. Σημαντικοί υποστηρικτές στη κατάκτηση του ονείρου του 7 Summits είναι και οι εταιρείες The North face και Aktina Travel Group. 

7 κορυφές, 2 γυναίκες, 1 όραμα: A woman can be…

 #awomancanbe, #7summitshellas, #womenempowerment, #greeceontop

 

[1] Οι 7 κορυφές είναι τα υψηλότερα βουνά κάθε μιας από τις 7 ηπείρους. Η ανάβαση στην κορυφή όλων αυτών των βουνών θεωρείται παγκόσμια ορειβατική πρόκληση, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 30 Απριλίου 1985 από τον Richard Bass.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Η @courtdauwalter ξεκίνησε την προσπάθεια της για FKT στο περίφημο Colorado Trail: https://t.co/SeIqvFnBuf https://t.co/kXG99H3j4y
Ο Λ. Παρασκευάς και ο Λ. Πρατίλας σε μια αποκλειστική συνέντευξη για το Φθινοπωρινό και πολύ ενδιαφέρον μπουκέτο αγ… https://t.co/pA02LKnLWr
@GregoryPacks - Citro 30L, αναλυτική δοκιμή και παρουσίαση στο @Advendure_Net : https://t.co/GW95UEVAsD https://t.co/fJ5JODDZTj
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Η Courtney Dauwalter ξεκίνησε την προσπάθεια της για FKT στο περίφημο Colorado Trail!

Ο Λ. Παρασκευάς και ο Λ. Πρατίλας σε μια αποκλειστική συνέντευξη για το Φθινοπωρινό και πολύ ενδιαφέρον μπουκέτο αγώνων του Tihio Race 2020!

ITRA Infographic 2013 - 2019

GREGORY Packs - Citro 30L

Φορητή ενέργεια από την Nitecore: Power Stations NPS600 & NPS200 και ηλιακό πάνελ SFP100!

DYNAFIT Alpine Running Vest & Transalper Dynastretch Vest

ITRA - COVID-19: Προτεινόμενες οδηγίες προς διοργανωτές αγώνων

Hoka Speedgoat 4: Εξαιρετικό εργαλείο για ultra-trail και μεγάλα τρεξίματα σε τεχνικά μονοπάτια!

Η Άνδρος ... αλλιώς!

Ξεκινάει το Nisos Crete - Lizard Ultra Tour 2020, το νέο εγχείρημα του Δ. Δημητρίου!

Salomon Supercross, ένα άξιο μέλος της "Cross" οικογένειας

Διάσχιση της Ορεινής Ελλάδας ενάντια στην αιολική καταστροφή των ελληνικών βουνών!