SKY

Stian Angermund και Judith Wyder νικητές στο Dolomyths Run, τρίτο σταθμό του Golden Trail Series 2021!

By 18 Ιουλ 2021
3 στα 3 για τον ιπτάμενο Νορβηγό Stian Angermund μετά τις νίκες του στην Olla de Nuria και το Marathon du Mont Blanc, αφού επικράτησε και στο κλασσικό skyrace (22Κ) στους Δολομίτες, με επίδοση 1.51.36. Έκανε μια φοβερή κατάβαση στο δεύτερο κομμάτι της κούρσας, αφού ήταν στην 5η θέση στο τέλος της παρατεταμένης πρώτης ανάβασης των σχεδόν 9Km μέχρι το Forcella Pordoi (ο αγώνας δεν πέρασε φέτος από το ψηλότερο σημείο - κορυφή Piz Boe - λόγω καιρικών συνθηκών) με διαφορά σχεδόν 2 λεπτά από τον πρώτο αθλητή (Remi Bonnet).
 
 
 
Ο Μαροκινός Elhousine Elazzaoui ξεκίνησε δεύτερος, διατηρήθηκε σε αυτή τη θέση σε όλο τον αγώνα και τερμάτισε δεύτερος, με χρόνο 1.52.01. Μικρή έκπληξη στην τρίτη θέση με τον Ελβετό Joey Hardon να κάνει και αυτός εκπληκτική κατάβαση, να κερδίζει 5 θέσεις και να τερματίζει με χρόνο 1.52.26. Ο Κωνσταντίνος Παραδεισόπουλος της Dynafit Greece, τερμάτισε στην 52η θέση με επίδοση 2:13:06, ενώ στην κορυφή (Forcella Pordoi) ήταν 39ος.
 
Στις γυναίκες κέρδισε και πάλι μετά το 2019 το μεγάλο φαβορί, η Ελβετίδα Judith Wyder, με επίδοση 2.14.33, μετά από φοβερή μάχη με την Τσέχα Marcela Vacinova η οποία στο Forcella Pordoi ήταν μπροστά περίπου 40 sec, αλλά τερμάτισε 2η τελικά με χρόνο 2:15:31. Στην τρίτη θέση η Μεξικανή Karina Carsolio με χρόνο 2:18:16.
 
Συνολικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στο link: https://live.endu.net/dolomyths-run-sky/#
Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ