Χρήση των κινητών Cat S61 και Cat S60 για ανίχνευση θερμοκρασίας & αντιμετώπιση του Covid-19 

25 Μαρ 2020

Δυνατότητα Μαζικών Μετρήσεων για την αντιμετώπιση του Covid-19 

Οι εταιρείες Bullitt και TCCM συμμετέχουν στην παγκόσμια προσπάθεια για την καταπολέμηση του Covid-19, αυξάνοντας την παραγωγή στα smartphones με θερμική κάμερα. Τα κινητά Cat S60 & Cat S61 διαθέτουν θερμική κάμερα, που μπορεί να ρυθμιστεί σε ένα σταθερό εύρος θερμοκρασιών, διασφαλίζοντας ότι οι θερμοκρασίες εκτός αυτών των ορίων αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής. Αυτό σημαίνει ότι όποια ασυνήθιστα υψηλή θερμοκρασία παρατηρείται σε μέλος μίας ομάδας ανθρώπων εμφανίζεται στην οθόνη ως μία αντίθεση χρώματος. Για περαιτέρω ασφάλεια του χειριστή, τα δεδομένα της θερμικής κάμερας μπορούν να προβάλλονται ή να μεταδίδονται σε μια απομακρυσμένη οθόνη.

 

Η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι κατάλληλη για ακριβή μέτρηση της θερμοκρασίας του ατόμου, λόγω των μεταβλητών περιβαλλοντικών συνθηκών, ωστόσο είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την ανίχνευση ομάδων ανθρώπων όπου η θερμική απεικόνιση αντιπροσωπεύει μία αποτελεσματική, προσιτή και εύκολη στη χρήση λύση. Ταυτόχρονα, η χρήση της θερμικής κάμερας διασφαλίζει screening πολλών ατόμων με έναν λιγότερο παρεμβατικό τρόπο πριν χρειαστεί να γίνει διεξοδικότερος έλεγχος.  Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για screening χώρων εργασίας όπου υπάρχει αυξημένη ροή πληθυσμού όπως αεροδρόμια ή super market.

Ο Country Manager της TCCM στην Ελλάδα, Θωμάς Αυλωνίτης, σημειώνει: «Σε καμία περίπτωση η τεχνολογία των κινητών Cat με θερμική κάμερα δεν υποκαθιστά την Ιατρική Επιστήμη, ούτε τα ιατρικά θερμόμετρα. Η θερμική κάμερα λειτουργεί επικουρικά και μόνο με στόχο την αμεσότερη ανάλυση ανωμαλιών θερμοκρασίας σε μέτρηση μεγαλύτερων ομάδων σε τομείς όπως: υπηρεσίες υγείας, καθαρισμού, ασφάλειας, μεταφορών ή αλυσίδες τροφίμων όπου συνωστίζονται ομάδες ανθρώπων. Τα κινητά Cat χρησιμοποιήθηκαν από τους πυροσβέστες στην πρόσφατη διάσωση στο σπήλαιο της Ταϋλάνδης. Με τον ίδιο τρόπο ευχόμαστε να είμαστε χρήσιμοι και τώρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας». 

Ο συνιδρυτής της Bullitt, Richard Wharton, αναφέρει: «Είμαστε μόνο ένα μικρό μέρος των προσπαθειών αλλά είμαστε περήφανοι που κατασκευάζουμε προϊόντα που στηρίζουν πραγματικές ανάγκες. Η θερμική κάμερα των κινητών μας είναι ένα δυνατό εργαλείο screening στη βραχυπρόθεσμη ανάγκη συγκράτησης του ιού αλλά και μακροπρόθεσμα όταν η ανάγκη ανάκτησης της εμπιστοσύνης σε δημόσιους χώρους και επιχειρήσεις θα είναι επιβεβλημένη».

Η Bullitt και η TCCM δίνουν προτεραιότητα σε παραγγελίες από επιχειρήσεις και φορείς παγκοσμίως ενώ έχουν ξεκινήσει τη δωρεάν διάθεση ανθεκτικών συσκευών σε εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή υπηρεσιών και επιχειρήσεων με στόχο την συνδρομή ενάντια στον Covid-19.

Ένα smartphone με θερμική κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανίχνευση θερμοκρασίας 

Οι μολυσματικές και μεταδοτικές ιατρικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19, μεταδίδονται εύκολα όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν τα άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα που δεν μπορούν να παρατηρηθούν, ιδιαίτερα ο πυρετός.

 

 

Το Cat S60 και ο διάδοχός του, το Cat S61 είναι τα πρώτα smartphones με ενσωματωμένες κάμερες θερμικής απεικόνισης. Οι ενσωματωμένες θερμικές κάμερες FLIR Lepton έχουν αποδειχθεί ότι είναι ένα απαραίτητο εργαλείο σε πολλές διαφορετικές συνθήκες, από βιομηχανικές έως ψυχαγωγικές.

Όλα τα φυσικά πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, ακτινοβολούν υπέρυθρη ενέργεια. Αυτή μπορεί να ανιχνευθεί από μια θερμική κάμερα, με διαφορετικές θερμοκρασίες επιφάνειας που απεικονίζονται και παρουσιάζονται ως διαφορετικά χρώματα σε μια οθόνη. Η τεχνολογία δεν απαιτεί φυσικό φως και δεν απαιτεί φυσική επαφή με τον στόχο για να «διαβάσει» τη θερμοκρασία.

Αυτό καθιστά την θερμική απεικόνιση, ιδανική τεχνολογία για έναν αρχικό έλεγχο διαλογής ομάδων ή ανθρώπων καθώς περνούν μπροστά από μια θερμική κάμερα, αφού οι αυξημένες θερμοκρασίες του δέρματος που ενδεχομένως να οφείλονται σε πυρετό θα εμφανιστούν ως μία αντίθεση χρώματος στην οθόνη. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε άτομα που εμφανίζουν ασυνήθιστα αυξημένη θερμοκρασία να ταυτοποιούνται γρήγορα, με σχετική ευκολία και χωρίς καμία αλληλεπίδραση. Φυσικά στη συνέχεια μπορούν να συλλεχθούν πρόσθετες πληροφορίες ή να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για να διασφαλιστεί ότι το άτομο δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία άλλων.

Οφέλη από τη χρήση της θερμικής κάμερας των smartphones

Αν και υπάρχουν διαθέσιμες αυτόνομες θερμικές κάμερες, η θερμική κάμερα ενσωματωμένη στα CAT S61 και CAT S60 προσφέρει μια σειρά από βασικά πλεονεκτήματα:

  1. Τα κινητά CAT είναι σκληροτράχηλες συσκευές, στρατιωτικών προδιαγραφών. Αυτό σημαίνει ότι είναι σκληρά και στιβαρά, καθιστώντάς τα κατάλληλα για χρήση σε οποιοδήποτε περιβάλλον, σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Έχουν υποστεί εξαιρετικά αυστηρές δοκιμασίες πτώσης σε χάλυβα, ελεγχθεί σε ακραίες θερμοκρασίες, είναι ανθεκτικά στις γρατζουνιές και τις ζημιές και έχουν κατασκευαστεί για να επιβιώνουν.
  1. Μπορούν να καθαρίζονται κατάλληλα και να απολυμαίνονται περιοδικά, ή μετά από κάθε χρήση. Τα CAT S61 και CAT S60 είναι πιστοποιημένα κατά IP68, που σημαίνει ότι είναι απόλυτα ανθεκτικά στη σκόνη και τη βρωμιά και μπορούν να βυθιστούν πλήρως σε υγρό. Μπορούν να καθαριστούν με ζεστό ή κρύο νερό και σαπούνια ή απορρυπαντικά ή να απολυμανθούν χρησιμοποιώντας αλκοολούχα πηκτώματα.
  1. Όντας ενσωματωμένες στα smartphones, οι θερμικές εικόνες ή άλλα δεδομένα που συλλέγονται μπορούν -όπου χρειάζεται- να μοιράζονται, να γίνονται streamed ή να μεταφέρονται μέσω σύνδεσης USB ή μέσω WiFi.

Περιπτώσεις χρήσης

Ο έλεγχος θερμικής απεικόνισης μπορεί να βοηθήσει στην παροχή μιας πρώτης γραμμής άμυνας απέναντι σε άτομα με μεταδοτικές ασθένειες που ενδεχομένως δεν το γνωρίζουν/δεν εχουν εντοπιστεί, κι έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους, προσδιορίζοντας εκείνους που εμφανίζουν μια υψηλότερη από τη μέση θερμοκρασία.

Περιπτώσεις όπου παρέχεται ελεγχόμενη πρόσβαση σε ομάδες ανθρώπων - είτε είναι υπάλληλοι, εξουσιοδοτημένα πρόσωπα ή μέλη του κοινού – μπορούν να ωφεληθούν από την προληπτική εξέταση θερμοκρασίας σε εισόδους και εξόδους.

  • Οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν τις θερμικές κάμερες σε κτίρια γραφείων ή σε εργοτάξια για να παρακολουθούν τους εργαζόμενους καθώς εισέρχονται, με στόχο να εντοπίσουν όποιον παρουσιάζει ενδείξεις πυρετού. (Οι χώροι των επιχειρήσεων που επισκέπτονται οι πελάτες, όπως καταστήματα, εμπορικά κέντρα και σούπερ μάρκετ, τράπεζες, ξενοδοχεία, βιβλιοθήκες, γυμναστήρια και κέντρα αναψυχής, θα επωφεληθούν ομοίως από τον έλεγχο των ατόμων που εισέρχονται στα κτίρια)
  • Τοποθετημένες σε χώρους μεταφοράς όπως σταθμοί λεωφορείων και σιδηροδρομικούς σταθμούς ή αεροδρόμια ή σε λεωφορεία ή τρένα, οι θερμικές κάμερες μπορουν να βοηθήσουν στην ανίχνευση ατόμων που ενδέχεται να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία άλλων.
  • Χώροι, όπως οι φυλακές, καθώς και τα νοσοκομεία ή τα νοσηλευτικά ιδρύματα, μπορού να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία αυτή, ως ένα εύκολο και μη επεμβατικό μέσο για να εντοπίζουν γρήγορα κάποιον με ενδείξεις πυρετού
  • Αστυνομικοί με συσκευές θερμικής απεικόνισης μπορούν να είναι σε θέση να ελέγχουν ομάδες ανθρώπων γρήγορα και εύκολα, για να εντοπίσουν κάποιον με ασυνήθιστα υψηλή θερμοκρασία.

 

Χρησιμοποιώντας το CAT S61 ή το CAT S60 για ανίχνευση θερμοκρασίας

Το CAT S61 ή το CAT S60 μπορούν να χρησιμοποιηθούν καλύτερα ως μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος ανίχνευσης θερμοκρασίας, όπου οι διακυμάνσεις που εντοπίζονται με τη χρήση της θερμικής κάμερας μπορούν στη συνέχεια να επαληθευθούν ή να διερευνηθούν περαιτέρω με το εκάστοτε άτομο μέσω πρόσθετων ερωτήσεων ή προσφέροντας περαιτέρω ελέγχους ή δοκιμές.  

Το CAT S61 ή Cat S60 μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα τρίποδο ή κάποιο stand με κατεύθυνση προς τον χώρο από όπου περνάνε άνθρωποι, ιδανικά σε απόσταση 1,5 μέτρων από την κάμερα. Η θερμική κάμερα μπορεί να ρυθμιστεί με ένα σταθερό εύρος θερμοκρασιών, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι θερμοκρασίες εκτός αυτών των ορίων ξεχωρίζουν με σαφήνεια από αυτές που βρίσκονται εντός του αναμενόμενου εύρους. Αυτό σημαίνει ότι όποιος περνάει από την κάμερα με ασυνήθιστα υψηλή θερμοκρασία (έξω από αυτό το καθορισμένο εύρος), θα εμφανίζεται στην οθόνη ως μία αντίθεση χρώματος υψηλής θερμοκρασίας.

Για περαιτέρω ασφάλεια του χειριστή, τα δεδομένα της θερμικής κάμερας μπορούν να προβάλονται ή να μεταδίδονται σε μια απομακρυσμένη οθόνη. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω σύνδεσης καλωδίου USB σε φορητό υπολογιστή/tablet ή μέσω WiFi ή cellular data connection.

Ενώ αυτή η τεχνολογία δεν είναι η πλέον κατάλληλη για την ακριβή μέτρηση της θερμοκρασίας του ατόμου, λόγω των μεταβλητών περιβαλλοντικών συνθηκών που μπορεί να επηρεάσουν την ακρίβεια των μετρήσεων, ωστόσο για την ανίχνευση ομάδων ανθρώπων με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες (εκτός των ορίων που έχουμε θέσει εμείς), η θερμική απεικόνιση σε κινητές συσκευές αντιπροσωπεύει μία αποτελεσματική , προσιτή και εύκολη στη χρήση λύση.

 

Σχετικά με την Cat:

Η μάρκα Cat αντιπροσωπεύει την εμπιστοσύνη, την ανθεκτικότητα, την αξιοπιστία και την ποιότητα. Το DNA Cat βρίσκεται σε κάθε κινητό τηλέφωνο και αξεσουάρ Cat, που προσφέρει η Bullitt Mobile Ltd. και παρέχει απεριόριστη εμπειρία με ισχυρή κινητικότητα. Για να μάθετε περισσότερα επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.catphones.com 

Σχετικά με το Bullitt Group

Ο Όμιλος Bullitt βοηθά τα παγκόσμια εμπορικά σήματα να επεκτείνουν τα χαρτοφυλάκια προϊόντων τους σε νέες κατηγορίες, ιδιαίτερα στην αγορά των συνδεδεμένων συσκευών. Σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε, εμπορευόμαστε και πουλάμε προϊόντα με άδεια χρήσης για τους συνεργάτες μας. Από τη δημιουργία του το 2009, η Bullitt Group έχει σχεδιάσει, κατασκευάσει και διανείμει εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα, ηχητικά προϊόντα, άλλες συνδεδεμένες συσκευές και συναφή περιφερειακά σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Bullitt είναι ο παγκόσμιος κάτοχος άδειας για την Cat (Caterpillar Inc.) και τη Land Rover για κινητά τηλέφωνα και συναφή περιφερειακά.

Το κεντρικό γραφείο της Bullitt Group βρίσκεται στο Reading, στην Αγγλία, με πρόσθετες τοποθεσίες γραφείων στην Ταϊπέι (Ταϊβάν), το Shenzhen (Κίνα) και τη Σιγκαπούρη. www.bullitt-group.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Ιστορίες της Πλάκας για τις μέρες της καραντίνας: "Τσάμπα βόλτα", το τρίτο μέρος της σειράς άρθρων του Γιώργου Βουτ… https://t.co/xPuniNfmVA
"Ιστορίες της Πλάκας για τις μέρες της καραντίνας: 'Παρασκευή και 13'", ο δεύτερο άρθρο της σειράς του Γιώργου Βουτ… https://t.co/dDYD0IWRLx
"Παρουσίαση και δοκιμή της απωθητικής συσκευής σκύλων Ultrasonic Dogchaser": https://t.co/KE5cIwXvHW https://t.co/YlTaHXkiYu
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Ιστορίες της Πλάκας για τις μέρες της καραντίνας: 'Τσάμπα βόλτα' !

Ιστορίες της Πλάκας για τις μέρες της καραντίνας: 'Παρασκευή και 13' ...

Παρουσίαση και δοκιμή της απωθητικής συσκευής σκύλων Ultrasonic Dogchaser!

'Ενα από τα ομορφότερα μονοπάτια του πεζοπορικού δικτύου της Άνδρου απειλείται!

Χειμερινή ανάβαση στο Κ2 - Ο Αντώνης Συκάρης στο κυνήγι του ακατόρθωτου!

Ιστορίες της Πλάκας για τις μέρες της καραντίνας: 'Πονάει πάντα η πρώτη φορά' !

Winter expedition K2 / 2020-21: Η πρώτη ελληνική, χειμερινή συμμετοχή σε αποστολή στα Ιμαλάια!

Ενώνοντας 12 καταφύγια του Ολύμπου: Ένα δύσκολο ορειβατικό εγχείρημα που ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Nitecore SCL10: Φωτιστικό για φωτογραφικές μηχανές και αποθήκευση ενέργειας σε μια συσκευή!

Φώτης Ζησιμόπουλος: Το “Εξπρές” της Ροδόπης μιλάει στο Advendure!

SALOMON Alphacross Blast GTX® - Ένα all around παπούτσι για τα χειμερινά τρεξίματά μας

SCARPA Maverick Mid GTX - Ιδανικό για τις πρώτες πεζοπορίες σας