Θεοδωρακάκος και Kozareva νικητές στον 11ο Olympus Marathon

02 Ιουλ 2014

Στις 29 Ιουνίου 2014 και για 11η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο «βουνό των θεών», τον Όλυμπο, ο 11ος Olympus Marathon. 557 αθλητές, εκ των οποίων οι 104 από το εξωτερικό (από 28 χώρες), βρέθηκαν και έτρεξαν στα μονοπάτια του μυθικού βουνού, τιμώντας με την παρουσία τους τον αγώνα, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον σε όλη την Ευρώπη το τελευταίο χρονικό διάστημα.

O συναγωνισμός στον 11ο Olympus Marathon ήταν και φέτος υψηλός, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Ο αγώνας φιλοξένησε τον νικητή του ΟΜ 2013, Δημήτρη Θεοδωρακάκο, όσο και σχεδόν το σύνολο της αφρόκρεμας του Ελληνικού ορεινού τρεξίματος. Οι καιρικές συνθήκες αποδείχτηκαν ευνοϊκές για το σύνολο των αθλητών και οι θερμοκρασίες ιδανικές, ώστε πολλοί συμμετέχοντες να σημειώσουν υψηλές επιδόσεις και να καταρρίψουν τα ατομικά τους ρεκόρ, ενώ παράλληλα οι νεότεροι στο ορεινό τρέξιμο να εξωθήσουν στο έπακρο τις αντοχές τους.

 

Τον αγώνα κέρδισε ο Έλληνας πρωταθλητήςτης Salomon Hellas, Θεοδωρακάκος Δημήτρης και περσινός νικητής του ΟΜ 2013 με χρόνο 4.48.06. Δεκατρία λεπτά μετά εμφανίστηκε στη γραμμή τερματισμού δεύτερος ο Jancek Bokoc της Kassimistraining/innov-8 με χρόνο 5.01.57 και ο Bostan Adrian Alexandru της EcoMarathon από τη Ρουμανία να τερματίζει τρίτος 5 λεπτά πιο πίσω με χρόνο 5.07.10.

 

Δημήτρης Θεοδωρακάκος, νικητής του 11ου Olympus Marathon © GOExperience

 

Στις γυναίκες, νικήτρια αναδείχτηκε η Βουλγάρα Hristina Kozareva με χρόνο 6.03.57. Την ακολούθησε η Μαρία Μαλάι της Salomon Hellas από την Αλβανία, με χρόνο 6.33.20, ενώ στην τρίτη θέση και πρώτη Ελληνίδα του αγώνα, βρέθηκε η Μάρα Καλογήρου της Fifth Element με 6.34.33. Από τους 557 αθλητές τερμάτισαν στο όριο των 10 ωρών 491 συμμετέχοντες, ενώ η μέση επίδοση κατέβηκε στις 7.53 ώρες.

 

Το Σάββατο 28 Ιουνίου συνολικά 340 παιδιά έτρεξαν στους παιδικούς αγώνες της διοργάνωσης Olympus Kids & Olympus Junior. Από αυτά τα 65 ήταν παιδιά αθλητών και επισκεπτών. Οι παιδικοί αγώνες ήταν μια ευγενική χορηγία της εταιρίας Novo Nordisk.

 

Ο 11os Olympus Marathon διοργανώθηκε φέτος με τις χρυσές χορηγίες της Salomon Hellas και της Βuff. Χάλκινοι χορηγοί της διοργάνωση ήταν: η φαρμακευτική εταιρία Novo Nordisk, η εταιρία εναλλακτικής ενέργειας Era Energy, η εταιρία αθλητικών ενεργειακών συμπληρωμάτων διατροφής PowerBar και το εστιατόριο Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω.

 

Hristina Kozareva, νικήτρια του 11ου Olympus Marathon © GOExperience

 

Υποστηρικτές του αγώνα ήταν και φέτος η ΔΕΑΔΟ (Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δίου-Ολύμπου),η εταιρίας αθλητικών ενεργειακών συμπληρωμάτων διατροφής SoloBar, η Ostracon Recovery Solutions για τις υπηρεσίες αποκατάστασης και η πιτσαρία Sundays. Ευχαριστούμε το Complete Travel (Γιάννης Τσαγκάρης) για τη μεταφορά των αθλητών, τη βιομηχανία κρεάτων Σαντικίδη και τα κοτόπουλα Στραβαρίδη που προσέφεραν φέτος τα κρέατα του μεταγωνιστικού γεύματος των αθλητών, την εταιρία «Διός», φυσικό μεταλλικό νερό για τα νερά που παρείχε για τις ανάγκες της διοργάνωσης. Τον ΟΜ 2014 στήριξαν επίσης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή ενότητα Πιερίας καθώς και η Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας.

 

Πάνω από 350 εθελοντές από την τοπική και ευρύτερη κοινωνία συμμετείχαν στην υλοποίηση του αγώνα, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Δίπλα στην διοργάνωση στάθηκαν προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια κατά την προετοιμασία και τη διάρκεια του αγώνα το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του τμήματος Κατερίνης με 70 και πλέον άτομα και με ασθενοφόρο που παρείχε το τμήμα Θεσσαλονίκης. Ο ΣΥΡΑΠ (Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας) ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλοποίηση των επικοινωνιών με απόλυτη επιτυχία διαθέτοντας 40 εθελοντές ραδιοερασιτέχνες σε όλο το μήκος της διαδρομής. Πολύτιμη ήταν επίσης η προσφορά των ΕΟΣ Λιτοχώρου, Καρίτσας και Δίου, της ΧΧΙV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, του ΣΕΟ Λεπτοκαρυάς, της Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών Δήμου Δίου, της ομάδας του καταφυγίου Α, η οποία επιμελήθηκε τον καθαρισμό των μονοπατιών του αγώνα, όπως επίσης και η συμβολή εργαζομένων στον Δήμο Δίου – Ολύμπου κατά την προετοιμασία του αγώνα. Η διοργάνωση ευχαριστεί ιδιαίτερα το διαδικτυακό ραδιόφωνο Kickradio που επένδυσε μουσικά τους τερματισμούς των αθλητών, απάλυνε την αγωνία των συνοδών και έδωσε ρυθμό στους εθελοντές.

 

Η οργανωτική επιτροπή και το ΔΣ του Olympus Marathon θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν τον αγώνα, όλους όσους στάθηκαν δίπλα της και συνέβαλαν στην εύρυθμη και άρτια κατά γενική ομολογία διοργάνωσή του και παράλληλα θα ήθελε να καλέσει όλους τους φίλους της στη 12η διοργάνωση στις 28 Ιουνίου του 2015.

 

Λιτόχωρο, 01 Ιουλίου 2014

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ