Ο Κ.Μάμαλης μας μιλάει για τον "Διάβα Τζουμέρκων"

13 Ιουν 2012

Κύριοι,

Όλα τα σχόλια που έγιναν για τη διεξαγωγή του αγώνα "Διάβα Τζουμέρκων 2012" είναι αποδεκτά, θεωρούμε ότι είναι καλοπροαίρετα και έχουν αλήθεια μέσα τους. Ετσι τα εκλάβαμε, όταν και όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του αγώνα, έτσι τα εκλαμβάνουμε και τώρα που είμαστε πιό ήρεμοι και ξεκούραστοι.

Σε ένα πράγμα μόνο θέλω να σταθώ. Δεν είπαμε ποτέ ότι ο αγώνας έγινε με μεγάλη επιτυχία. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας ρίχνοντας μια ματιά στο δελτίο τύπου που ήταν συνημμένο στο mail που στείλαμε μετά το τέλος του αγώνα. Στο Δελτίο Τύπου γράφαμε επί λέξει "Έγινε, την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 ο αγώνας δρόμου σε βουνό «Διάβα Τζουμέρκων 2012». Τον αγώνα διοργάνωσαν, με επιτυχία, η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και οι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο αγώνας διεξήχθη με τη μορφή σκυταλοδρομίας και διάβηκε όλη την οροσειρά των ιστορικών και πανέμορφων Τζουμέρκων."

Kάπου, κάπως στην πορεία προστέθηκε και το "με μεγάλη επιτυχία".

Και το ότι γράψαμε ότι ο αγώνας έγινε με επιτυχία ίσως και αυτό να θεωρηθεί υπερβολή. Ενοούσαμε απλώς ότι ένας αγώνας που εκτείνετε σε 103.2 χιλ και που το μεγαλύτερο μέρος του ήταν στο βουνό με όλες τις δυσκολίες στη σήμανσή του, που όλοι παραδέχοντε, ήταν επιτυχία το ότι τερμάτισε χωρίς πολύ σοβαρά προβλήματα. Ζητάμε συγνώμη και για τον όρο "επιτυχία" που χρησιμοποιήσαμε.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν το κάναμε για να ωραιοποιήσουμε τα πράγματα. Αν μου επιτρέπεται να μιλήσω προσωπικά σας διαβεβαιώ ότι δεν το έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου ούτε και θα το κάνω.

Eίχαμε επίγνωση του ότι ο αγώνας την πρώτη φορά της διεξαγωγής του θα είχε ατέλειες. Ξέρετε λέμε πολλές φορές ότι "το καλό είναι εχθρός του καλύτερου". Πολλές φορές όμως και "το καλύτερο μπορεί να είναι εχθρός του καλού". Με την έννοια ότι αν διαρκώς περιμένεις να τα έχεις όλα στην εντέλεια πριν ξεκινήσεις, υπάρχει ο κίνδυνος να μην ξεκινήσεις ποτέ.

Ευχαριστούμε για τα σχόλιά σας, για τα καλά σας λόγια σχετικά με την ομορφιά της διαδρομής και της φύσης του αγώνα γενικά. Όπως κάνουμε πάντα θα ζητήσουμε τη βοήθεια όλων σας και σας περιμένουμε στο "Διάβα Τζουμέρκων 2013" όπου ήμαστε βέβαιοι ότι θα διαπιστώσετε ότι και ακούμε και μαθαίνουμε γιαυτό επιζητούμε την κριτική όλων σας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς
Κώστας Μάμαλης, Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ Ηπείρου.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

@DYNAFIT_SpeedUp Alpine Running Vest & Transalper Dynastretch Vest, αναλυτικό review στο @Advendure_Net :… https://t.co/bDqPyVbYvA
@HOKAONEONE Speedgoat 4: Εξαιρετικό εργαλείο για ultra-trail και μεγάλα τρεξίματα σε τεχνικά μονοπάτια, παρουσίαση… https://t.co/8SYaRKuxJX
"H Άνδρος αλλιώς ... ", ένα ορειβατικό και αναρριχητικό διήμερο γεμάτο εικόνες, συναισθήματα και αδρεναλίνη:… https://t.co/KINjAv9WFT
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

DYNAFIT Alpine Running Vest & Transalper Dynastretch Vest

ITRA - COVID-19: Προτεινόμενες οδηγίες προς διοργανωτές αγώνων

Hoka Speedgoat 4: Εξαιρετικό εργαλείο για ultra-trail και μεγάλα τρεξίματα σε τεχνικά μονοπάτια!

Η Άνδρος ... αλλιώς!

Ξεκινάει το Nisos Crete - Lizard Ultra Tour 2020, το νέο εγχείρημα του Δ. Δημητρίου!

Salomon Supercross, ένα άξιο μέλος της "Cross" οικογένειας

Διάσχιση της Ορεινής Ελλάδας ενάντια στην αιολική καταστροφή των ελληνικών βουνών!

Μια μέτρια μέρα ...

Feline SL: Σταθερότητα, προστασία και εξαιρετική πρόσφυση από την Dynafit!

Η Γη δεν ανήκει σε κανέναν - Save Greek Mountains! (video)!

Η ζωή των “ultra”...

Accept the Challenge: Ορειβατικό & Αναρριχητικό διήμερο στην Άνδρο!