Συσκευές θερμικής απεικόνισης PULSAR AXION XM30S, KEY XM22 και ΧΜ30!

Από 11 Ιουν 2020

Οι συσκευές θερμικής απεικόνισης αποτελούν εξειδικευμένα και πολύ χρήσιμα εργαλεία που παρέχουν “όραση” στον άνθρωπο σε συνθήκες απόλυτου σκοταδιού και βρίσκουν εφαρμογή σε σώματα ασφαλείας, ομάδες διάσωσης, εξερευνητές και ανθρώπους της περιπέτειας, παρατηρητές / επιστήμονες που μελετούν την άγρια φύση αλλά και σε ταξιδευτές που επιχειρούν περιπέτειες / διασχίσεις στις θάλασσες. Η τεχνολογία τους έχει φτάσει πλέον σε εξαιρετικά επίπεδα, αφού ξεπερνούν εμπόδια όπως η ομίχλη, η καταχνιά, το χιόνι, και η βροχή. Η Pulsar είναι από τις πιο γνωστές εταιρείες στον χώρο και στο σημερινή μας παρουσίαση θα αναλύσουμε τρία από τα μοντέλα της, τα AXION XM30S, KEY XM22 και ΧΜ30. Όλες είναι κορυφαίας αδιαβροχοποίησης (IPX7), με συχνότητα σάρωσης 50HZ και έτσι μπορούν να παρατηρήσουν κινούμενα αντικείμενα σε δύσκολες νυχτερινές συνθήκες. Έχουν μη ψυχομένους αισθητήρες και μεγάλη απόσταση παρατήρησης. Βασική διαφορά τους είναι ότι τα KEY μοντέλα δεν κάνουν καταγραφή ούτε εκπομπή για live streaming, πράγμα που καλύπτει η XM30S. Επίσης δεν έχουν Amoled οθόνες όπως το XM30S άλλα  LCOS. Ας δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά τους.

 

 

Pulsar Axion XM30S

Η Axion XM30S είναι σχεδιασμένη ώστε να ταιριάζει απόλυτα στο χέρι ή σε μια τσέπη κανονικού μεγέθους και εξασφαλίζει άνετη θέση λαβής και εύκολη μεταφορά. Το συμπαγές της μέγεθος την καθιστά ιδανική φορητή μονάδα θερμικής απεικόνισης. Τα φιλικά προς το χρήστη χειριστήρια της και ο εργονομικός της σχεδιασμός την καθιστούν εξαιρετική άνετη και χρηστική.

 

 

Τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι:

Μεγάλη απόσταση ανίχνευσης: Ο ισχυρός φακός σε συνδυασμό με έναν αισθητήρα θερμικής απεικόνισης επαγγελματικής ποιότητας 12 μm  παρέχει εξαιρετικές δυνατότητες ανίχνευσης. Ένα τυπικό ύψος αντικειμένου 1,8 m μπορεί να ανιχνευθεί σε απόσταση 1.300 m σε απόλυτο σκοτάδι. Ο νέος αισθητήρας θερμικής απεικόνισης με μέγεθος pixel 12 μm συμβάλλει στην επίτευξη μεγαλύτερης απόστασης, οπτικής μεγέθυνσης και παρατήρησης και ταυτόχρονα παίζει μεγάλο ρόλο στο μικρό μέγεθος της συσκευής.

Ανθεκτικό περίβλημα κράματος μαγνησίου:
Το περίβλημα της συσκευής κατασκευάζεται από ελαφρύ κράμα μαγνησίου, εξασφαλίζει υψηλή δομική ακαμψία και αντοχή, διατηρώντας παράλληλα μικρό βάρος και εργονομία.

Εγγραφή βίντεο και φωτογραφιών: Η ενσωματωμένη συσκευή εγγραφής βίντεο παρέχει εξαιρετικό πλεονέκτημα όταν πρόκειται για μαγνητοσκόπηση ή λήψη φωτογραφιών. Η διαδικασία είναι άμεση και εύκολη, ώστε με ένα πάτημα του πλήκτρου REC καταγράφεται βίντεο που μπορεί να μοιραστεί εύκολα. Τα 16 GB εσωτερικής μνήμης παρέχουν πολλές ώρες εγγραφής βίντεο και πλήθους φωτογραφιών.

 

 

 

Εφαρμογή Stream Vision: Η ενσωματωμένη μονάδα Wi-Fi παρέχει συνδεσιμότητα του Axion με smartphone ή tablet Android ή iOS. Ο συνδυασμός smartphone και θερμικής απεικόνισης προσφέρει ένα σύνολο μοναδικών χαρακτηριστικών, όπως άμεση ροή εικόνων, λήψη και κοινή χρήση εγγεγραμμένων αρχείων, ενημέρωση λογισμικού κτλ.

Σύστημα Mini Power B-Pack: Τα μικροσκοπικά στοιχεία ισχύος που χρησιμοποιούνται στα μοντέλα Axion παρέχουν επαρκή χρόνο λειτουργίας και μπορούν να αντικατασταθούν γρήγορα. Οι μίνι μπαταρίες B-Pack μπορούν να φορτιστούν γρήγορα είτε με το συμπεριλαμβανόμενο φορτιστή είτε μέσα στη συσκευή και αφού συνδεθεί σε υποδοχή USB.

 

 

 

Υψηλή οπτική μεγέθυνση: Η  Axion XM30S προσφέρει την υψηλότερη μεγέθυνση στην κατηγορία των συμπαγών θερμικών συσκευών. Η σημαντική οπτική μεγέθυνση μπορεί να αυξηθεί μέσω ψηφιακού ζουμ για να παρέχει την καλύτερη αναγνώριση των παρατηρούμενων αντικειμένων.

Παλέτες χρώματος: Η παλέτα 8 χρωμάτων βελτιώνει την προβολή σε διάφορες συνθήκες. Ενώ η κλασική λειτουργία "White Hot" είναι εξαιρετικά ευέλικτη, η λειτουργία "Hot Black" προτιμάται συχνά για την ανίχνευση άγριας ζωής τη νύχτα. Το κόκκινο μονόχρωμο βοηθά στη μείωση ή την αποτροπή της εξόδου του φωτεινού οπίσθιου φωτισμού. Η σέπια βελτιώνει συχνά την παρατήρηση μεγάλης εμβέλειας, ενώ τα «Red Hot», «Rainbow» και «Ultramarine» βελτιώνουν τις διαφορές θερμοκρασίας διαφόρων χαρακτηριστικών αντικειμένων. Το Violet βοηθάει στον ταχύτερο εντοπισμό αντικειμένων.

Άμεση εκκίνηση: H εξαιρετικά βελτιωμένη νέα μονάδα ηλεκτρονικών της συσκευής παρέχει τη δυνατότητα άμεσης εκκίνησης. Η γρήγορη εκκίνηση βοηθά στην εξοικονόμηση ενέργειας και έτσι παρατείνεται ο χρόνος λειτουργίας. Η μονάδα μπορεί να κρατηθεί στην τσέπη και στη συνέχεια να ενεργοποιηθεί γρήγορα όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

 

 

Μικρή οθόνη HD AMOLED: Παρέχει υψηλή αντίθεση και ανάλυση HD, ευκρινή εικόνα και ζωντανά χρώματα. Η οθόνη εξασφαλίζει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και άψογη απόδοση ακόμη και σε θερμοκρασίες ψύξης.

Πολύ χαμηλό βάρος: Το μικρό της βάρος καθίσταται σημαντικό όταν το ταξίδι σε εξωτερικούς χώρους είναι μεγάλο σε διάρκεια και κάθε κομμάτι εξοπλισμού προσθέτει ένα συνολικό φορτίοπου πρέπει να μεταφερθεί στην πλάτη. Η συσκευή ζυγίζει περίπου 300 γραμμάρια,  όχι περισσότερο από μια κανονική μονάδα αποστασιομέτρου αλλά με πολύ πιο σημαντικές δυνατότητες.

Αδιάβροχη στεγανοποίηση IPX7: Η Axion XM30S παρέχει πολύ υψηλή αδιάβροχη προστασία από ισχυρές βροχοπτώσεις και χιόνι. Έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί άψογα, ακόμα και μετά από βύθιση σε νερό έως και ένα μέτρο περίπου για έως και 30 λεπτά.

Λειτουργία εικόνας μέσα στην εικόνα: Κατά την ενεργοποίηση, η λειτουργία Picture in Picture εμφανίζει τη δεύτερη μικρή εικόνα με μεγέθυνση στο πάνω μέρος της οθόνης. Η μικρή εικόνα βοηθά στη μεγέθυνση ενός στόχου διατηρώντας ταυτόχρονα το υπόλοιπο οπτικό πεδίο.

Τιμή λιανικής: 1.690 ευρώ

 

 

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

Τύπος μικροβολόμετρου ........................................................ Μη-Ψυχώμενος

Συχνότητα αναπλήρωσης της εικόνας, Hz.............................. 50

Ανάλυση μικροβολόμετρου, pixels.......................................... 320x240

Μέγεθος pixel, μm................................................................... 12

Τύπος οθόνης......................................................................... AMOLED

Ανάλυση Οθόνης, pixels......................................................... 1024x768

ΟΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Μεγέθυνση, x.......................................................................... 4.5 - 18

Ψηφιακό zoom, x.................................................................... x4 zoom

Αντικειμενικός φακός.............................................................. F30/1.2

Πεδίο παρατήρησης σε μοίρες, οριζόντια * κάθετα................ 7.3 x 5.5

Πεδίο παρατήρησης σε μέτρα,
οριζόντια σε απόσταση 100 μέτρων...................................... 12.8 x 9.6

Ρύθμιση διοπτρίας................................................................. ±5

Έξοδος κόρης ματιού, mm..................................................... 3.5

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ

Απόσταση παρατήρησης σε μέτρα
για ένα αντικείμενο 1,70 *0,5.................................................. 1300

Ελάχιστη απόσταση παρατήρησης σε μέτρα......................... 3

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Τροφοδοσία σε ρεύμα, Volt..................................................... 3.0 - 4.2

Τύπος μπαταριών................................................................... Li-Ion Battery Pack APS3

Διάρκεια μπαταριών, ώρες...................................................... 4+

Εξωτερική τροφοδοσία............................................................ 5V

ΦΥΣΙΚΑ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Επίπεδο προστασίας (σύμφωνα με IEC 60529)..................... IPΥ7

Διαστάσεις............................................................................... 143x41x69

Βάρος (χωρίς μπαταρίες), κιλά................................................ 0.25

Θερμοκρασίες Λειτουργίας....................................................... -25 – +40

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΙΚΟΝΑΣ

Ανάλυση Βίντεο & Φωτογραφίας, pixel..................................... 1024x728

Πρότυπο καταγραφής Βίντεο / Φωτογραφίας........................... .mp4 / .jpg

Ενσωματωμένη Μνήμη, Gb....................................................... 16Gb

Wi-Fi

Συχνότητα.................................................................................. 2.4Ghz

Πρότυπο.................................................................................... 802.11 b/g

Μέγιστη απόσταση με οπτική επαφή, μέτρα............................. 15

 

 

Pulsar Axion KEY XM22

H Pulsar Axion Key XM22 είναι σχεδιασμένη να ταιριάζει απόλυτα στο χέρι ή σε ένα κανονικό μέγεθος τσέπης και να εξασφαλίζει άνετο και σταθερό κράτημα, καθώς επίσης και ευκολία στην μεταφορά. Το μικρό μέγεθος την καθιστά ιδανική συσκευή θερμικής απεικόνισης για ανίχνευση και εντοπισμό σε συνθήκες απόλυτου σκοταδιού. Έχει χειρισμό φιλικό προς τον χρήστη με εργονομική σχεδίαση που εξασφαλίζει το υψηλότερο επίπεδο άνεσης και ευχρηστίας.

 

 

 

Κυριότερα χαρακτηριστικά:

Μεγάλη απόσταση παρατήρησης: Ο πανίσχυρος φακός της σε συνδυασμό με έναν επαγγελματικό αισθητήρα θερμότητας 12μm προσφέρει εξαιρετικές ικανότητες ανίχνευσης. Ένα αντικείμενο ύψους 1,80 μέτρων μπορεί να ανιχνευθεί στα 950 μέτρα απόσταση σε απόλυτο σκοτάδι. Ο νέος αισθητήρας θερμότητας με μέγεθος pixel 12μm βοηθά ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη μεγέθυνση και απόσταση παρατήρησης και ταυτόχρονα να επιτευχθεί μικρότερο μέγεθος της συσκευής.

Ανθεκτικό Σώμα από κράμα Μαγνησίου: Το σώμα της είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ κράμα μαγνησίου, εξασφαλίζει μεγάλη κατασκευαστική ακαμψία και σκληρότητα ενώ παράλληλα διατηρεί το μικρό βάρος και την εργονομία του.

B-Pack σύστημα τροφοδοσίας μικρού μεγέθους: Τα μικροσκοπικά στοιχεία ισχύος (Μπαταρίες) που χρησιμοποιούνται στα μοντέλα Axion παρέχουν επαρκή χρόνο λειτουργίας και μπορούν να αντικατασταθούν γρήγορα στο πεδίο. Οι μίνι μπαταρίες B-Pack μπορούν να φορτιστούν γρήγορα είτε με τον φορτιστή που περιλαμβάνεται στην συσκευασία, είτε όταν αυτή είναι συνδεδεμένη σε υποδοχή USB.

Έγχρωμες παλέτες: Οι παλέτες 8 χρωμάτων αυξάνουν την παρατήρηση σε διαφορετικές συνθήκες. Ενώ η κλασική λειτουργία "White Hot" είναι εξαιρετικά ευέλικτη, το "Hot Black" προτιμάται συχνά για την ανίχνευση άγριας πανίδας τη νύχτα. Το κόκκινο μονόχρωμο συμβάλλει στη μείωση ή την μείωση του φωτισμού από τον προσοφθάλμιο φακό. Η σέπια συχνά βελτιώνει την παρατήρηση μεγάλου εύρους ενώ οι "Red Hot", "Rainbow" και "Ultramarine" ενισχύουν τις διαφορές θερμοκρασίας των διαφόρων χαρακτηριστικών αντικειμένων. Η Violet συμβάλλει στην ταχύτερη αναγνώριση αντικειμένων.

 

 

Άμεση ενεργοποίηση: Χάρη στη νέα καινοτομική ηλεκτρονική μονάδα η συσκευή μπορεί να ξεκινήσει σχεδόν αμέσως. Η γρήγορη εκκίνηση συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και συνεπώς παρατείνει τον χρόνο λειτουργίας. Η μονάδα μπορεί να αποθηκευτεί σε μια τσέπη και στη συνέχεια να ενεργοποιηθεί γρήγορα όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Αδιάβροχο σύμφωνα με το πρότυπο IPX7: Το IPX7 δηλώνει ότι η συσκευή είναι αδιάβροχη για προστασία από έντονες βροχοπτώσεις, χιόνι ή συνθήκες έντονης υγρασίας. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί άψογα, ακόμα και μετά από βύθιση μέχρι και έως 1 μέτρο βάθος νερού για χρονική διάρκεια έως και 30 λεπτά.

Λειτουργία εικόνας μέσα σε εικόνα: Κατά την ενεργοποίηση η λειτουργία Picture in Picture εμφανίζει δεύτερη μικρή εικόνα με μεγέθυνση στο πάνω μέρος της οθόνης. Η μικρή εικόνα συμβάλλει στη μεγέθυνση ενός στόχου διατηρώντας ορατό το υπόλοιπο πεδίο προβολής.

Χαμηλό βάρος: Το χαμηλό βάρος γίνεται σημαντικό όταν το υπαίθριο ταξίδι είναι μεγάλο και κάθε κομμάτι του εξοπλισμού προσθέτει ένα συνολικό φορτίο που πρέπει να μεταφέρεται στο σακίδιο. Η συσκευή ζυγίζει περίπου 250 γραμμάρια, όχι περισσότερο από μια κανονική συσκευή παρατήρησης.

Τιμή λιανικής: 990 ευρώ

 

 

 

Pulsar Axion KEY XM30

Είναι σχεδιασμένη να ταιριάζει απόλυτα στο χέρι ή σε ένα κανονικό μέγεθος τσέπης και εξασφαλίζει άνετο και σταθερό κράτημα καθώς επίσης και ευκολία στην μεταφορά. Το μικρό μέγεθος καθιστά την Pulsar Axion KEY XM30 ιδανική συσκευή θερμικής απεικόνισης για ανίχνευση και εντοπισμόστο πεδίο. Ο χειρισμός της είναι φιλικός προς τον χρήστη με εργονομική σχεδίαση που εξασφαλίζει το υψηλότερο επίπεδο άνεσης και ευχρηστίας.

 

 

Κυριότερα χαρακυηριστικά:

Μεγάλη απόσταση παρατήρησης: Ο πανίσχυρος φακός σε συνδυασμό με έναν επαγγελματικό αισθητήρα θερμότητας με 12μm pixel προσφέρει εξαιρετικές ικανότητες ανίχνευσης στο πεδίο. Ένα αντικείμενο ύψους 1,80 μέτρων μπορεί να ανιχνευθεί στα 1200 μέτρα απόσταση σε απόλυτο σκοτάδι. Ο νέος αισθητήρας θερμότητας με μέγεθος pixel 12μm βοηθά ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη μεγέθυνση και απόσταση παρατήρησης και ταυτόχρονα βοηθά ώστε η συσκευή να διατηρηθεί μικρότερη σε μέγεθος.

Ανθεκτικό Σώμα από κράμα Μαγνησίου: Έχει σώμα κατασκευασμένο από ελαφρύ κράμα μαγνησίου, το οποίο εξασφαλίζει μεγάλη κατασκευαστική ακαμψία και σκληρότητα, ενώ παράλληλα διατηρεί το μικρό βάρος και την εργονομία του.

B-Pack σύστημα τροφοδοσίας μικρού μεγέθους: Τα μικροσκοπικά στοιχεία ισχύος (Μπαταρίες) που χρησιμοποιούνται στα μοντέλα Axion παρέχουν επαρκή χρόνο λειτουργίας και μπορούν να αντικατασταθούν γρήγορα στο πεδίο. Οι μίνι μπαταρίες B-Pack μπορούν να φορτιστούν γρήγορα είτε με τον φορτιστή που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, είτε μέσα από σύνδεση σε υποδοχή USB.

Έγχρωμες παλέτες: Οι παλέτες 8 χρωμάτων αυξάνουν την ικανότητα παρατήρησης σε διαφορετικές συνθήκες. Ενώ η κλασική λειτουργία "White Hot" είναι εξαιρετικά ευέλικτη, το "Hot Black" προτιμάται συχνά για την ανίχνευση άγριας πανίδας τη νύχτα. Το κόκκινο μονόχρωμο συμβάλλει στη μείωση του φωτισμού από τον προσοφθάλμιο φακό. Η σέπια συχνά βελτιώνει την παρατήρηση μεγάλου εύρους ενώ οι "Red Hot", "Rainbow" και "Ultramarine" ενισχύουν τις διαφορές θερμοκρασίας των διαφόρων χαρακτηριστικών αντικειμένων. Η Violet συμβάλλει στην ταχύτερη αναγνώριση αντικειμένων.

 

 

Άμεση ενεργοποίηση: Χάρη στη νέα καινοτομική ηλεκτρονική μονάδα η συσκευή μπορεί να ξεκινήσει σχεδόν αμέσως τη λειτουργία της. Η γρήγορη εκκίνηση συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και συνεπώς παρατείνει τον χρόνο λειτουργίας. Η μονάδα μπορεί να αποθηκευτεί σε μια τσέπη και στη συνέχεια να ενεργοποιηθεί γρήγορα όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Αδιαβροχοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο IPX7: Το IPX7 δηλώνει ότι η συσκευή είναι αδιάβροχη για προστασία από έντονες βροχοπτώσεις, χιόνι ή άλλες δύσκολες συνθήκες υγρασίας. Η Axion Key XM30 έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί άψογα, ακόμα και μετά από βύθιση μέχρι και έως 1 μέτρο βάθος νερού για χρονική διάρκεια έως και 30 λεπτά.

Λειτουργία εικόνας μέσα σε εικόνα: Κατά την ενεργοποίηση η λειτουργία Picture in Picture εμφανίζει δεύτερη μικρή εικόνα με μεγέθυνση στο πάνω μέρος της οθόνης. Η μικρή εικόνα συμβάλλει στη μεγέθυνση ενός στόχου διατηρώντας ορατό το υπόλοιπο πεδίο προβολής.

Χαμηλό βάρος: Το χαμηλό βάρος γίνεται σημαντικό όταν το υπαίθριο ταξίδι είναι μεγάλο και κάθε κομμάτι του εξοπλισμού προσθέτει ένα συνολικό φορτίο που πρέπει να μεταφέρεται στο σακίδιο. Η Axion Key XM30 ζυγίζει περίπου 250 γραμμάρια, όχι περισσότερο από μια κανονική συσκευή παρατήρησης.

Λιανική τιμή: 1.390 ευρώ

 

 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των συσκευών θερμικής απεικόνισης PULSAR στην Ελλάδα είναι η VASILIKOS Import-Trade. Τα προϊόντα PULSAR διατίθενται σε σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, αλλά μπορείτε να τα προμηθευτείτε και on-line στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας VASILIKOS Import-Trade.

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Μπατόν ορεινού τρεξίματος Dynafit, παρουσίαση και δοκιμή από το @Advendure_Net : https://t.co/La9vwN4SE0 https://t.co/Csl2tqq8w5
Μάριος Δούλης: Μία θρυλική φυσιογνωμία των ultra αγώνων βουνού, σε μια συνέντευξη στο @Advendure_Net :… https://t.co/4WbhhWgRU8
"Τα θανάσιμα αμαρτήματα του δρομέα", ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από τον Θρασύβουλο Τσίπη, στο @Advendure_Net :… https://t.co/6s9iV3qYoz
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Μπατόν ορεινού τρεξίματος DYNAFIT

Μάριος Δούλης: Μία θρυλική φυσιογνωμία των ultra αγώνων βουνού ...

Τα θανάσιμα αμαρτήματα του δρομέα

Kilian Jornet Foundation: Μια πρωτοβουλία για την προστασία των Βουνών

Μπατόν πεζοπορίας COBER

Όλυμπος: Bardotka - Μια διαδρομή περιπέτειας στον Γομαρόσταλο και τη Κόψη Ναούμ!

Νέα Software Updates Smartwatch Suunto 7, ρολογιών Suunto 9, Suunto 5, Suunto 3 & Suunto App!

Ultra Ursa Trail 2020: Ένα υπέροχο photostory!

La Sportiva store στην Κάλυμνο!

Η αρκούδα της καρδιάς μας!

Swiss Peaks Trail: ultra διέξοδος με ελληνικό ενδιαφέρον!

Power Bank Nitecore NB10000 Carbon Fiber: Πολύτιμος ενεργειακός “σύντροφος” στα μονοπάτια!