3ο Ενετικό Μονοπάτι Ναυπάκτου & 3ο Αρχαίο Ασκληπείο Σκάλας - Προκηρύξεις αγώνων!

07 Μαρ 2020

Διαβάστε τις προκηρύξεις των αγώνων: 3ο Ενετικό Μονοπάτι Ναυπάκτου & 3ο Αρχαίο Ασκληπείο Σκάλας!

 

3ο Ενετικό Μονοπάτι Ναυπάκτου

ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΙΟΥ 2020 – ΩΡΑ 18:00.

 

  • Διαδρομή Μονοπατιού 3.59 km για τα παιδιά ηλικίας 11 κ΄ 12 ετών.
  • Κ’ Διαδρομή Μονοπατιού 4 km για τα παιδιά ηλικίας 13 – 14 – 15 ετών.

 

Οι ορεινές δρομικές διαδρομές διοργανώνονται από το Γυμναστικό Αθλητικό Σωματείο Ναυπακτίας ‘’ΑΓΕΛΑΟΣ’’, από τον ΔΗΜΟ Ναυπακτίας και από τον Εκπολιτιστικό Εξωραϊστικό Μορφωτικό Σύλλογο ‘’Απανταχού Σκαλιωτών’’

Μεγάλη και σημαντική υποστήριξη παρέχει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Νεοκάστρου, όπως και οι δύο πρόεδροι των κοινοτήτων, Σκάλας και Νεοκάστρου.

Επίσης, οι εκδηλώσεις μας είναι υπό την Αιγίδα της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υπ.

Κοντά μας θα βρίσκεται η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου.

Οι εκδηλώσεις θα έχουν την πλήρη ιατρική κάλυψη όπως και την παρουσία ασθενοφόρου.

Όλοι οι αθλητές θα είναι Ασφαλισμένοι από την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.

 

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πευκώδες και καταπράσινο περιβάλλον περιμετρικά του Αρχαίου Ενετικού και ιστορικού κάστρου της Ναύπακτου.

Σκοπός μας είναι να φέρουμε τα παιδιά μας κοντά στο ορεινό περιβάλλον γνωρίζοντάς τα τις ομορφιές των βουνών, να αποκτήσουν την Τεχνική Κατάρτιση για τους μελλοντικούς μεγάλους αγώνες, αλλά και για να μάθουν να αγαπούν και να προστατεύουν τη φύση.

‘’Αθλούμενοι στην φύση, τρέχοντας σε μονοπάτια ανηφορικά – κατηφορικά το πνεύμα μας αποκτά μεγαλύτερη αντίληψη, το σώμα μας γίνεται πολύ πιο ελαστικό και δυνατό, η αντοχή μας βελτιώνεται, αποκτάμε τεχνική κατάρτιση και το σημαντικότερο το καρδιοαναπνευστικό μας περνάει σε μία άλλη δυναμική κατάσταση, χαρίζοντας μας μία υγιή και χαρούμενη καθημερινότητα’’

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

*Για την Ορεινή Διαδρομή του Μονοπατιού των 3.59 km και με θετική υψομετρική διαφορά 187μ. - Οι Ηλικίες Συμμετοχής των παιδιών, θα είναι 11 κ’ 12 ετών, γεννημένα το 2009 και το 2008.

*Και για την Ορεινή Διαδρομή του Μονοπατιού των 4 km και με θετική υψομετρική διαφορά 222μ - Οι ηλικίες Συμμετοχής των παιδιών, θα είναι από 13 έως και 15 ετών, γεννημένα το 2007 – 2006 και το 2005.

*Α.Μ.Ε.Α. Παιδιά με ιδιαιτερότητες θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν  σε χωμάτινη διαδρομή των 1.000μ και κατόπιν επικοινωνίας με τον κ. Καραχάλια Δημήτριο στο τηλ: 0030 6979 983098.

*ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΞΕΙ ΣΕ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΒΟΥΝΟΥ ή ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ 2 - 3 ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ κ’ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ 60’.

*Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 150 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ.

*Η ημέρα διεξαγωγής των εκδηλώσεων είναι Σάββατο, 23η Μαΐου του 2020, και η ώρα της Εκκίνησης 18:00 για τα 3.59 km  και  18:10 για τα 4 km.

*Οι Εκκινήσεις και οι Τερματισμοί και των δύο events, θα γίνουν μπροστά από την Πύλη του Ενετικού Κάστρου της Ναυπάκτου.

*Θα υπάρχει Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση, για την σωστή καταγραφή των αποτελεσμάτων.

*Ιατρικό team θα βρίσκεται σε δύο σημεία. Στο σημείο της Εκκίνησης - Τερματισμού όπως και ασθενοφόρο και Δεύτερο σημείο στο μέσον της διαδρομής.

*Η Γραμματεία των εκδηλώσεων για την παραλαβή του Αθλητικού Αριθμού, θα λειτουργήσει το Σάββατο το απόγευμα 23 Μαΐου στο σημείο της Εκκίνησης - Τερματισμού, στην κεντρική ΠΥΛΗ του ΚΑΣΤΡΟΥ, από τις  15:00 έως τις 17:30 (Τα ωράρια θα τηρηθούν με ευλάβεια).

*Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή του Αθλητικού Αριθμού Συμμετοχής είναι οι γονείς να προσκομίσουν ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ των παιδιών τους (πρόσφατη έως δύο μηνών πριν), αλλά και μία ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ για την συγκατάθεση τους στην Συμμετοχή των αγώνων (Υπεύθυνη δήλωση θα υπάρχει και στην Γραμματεία της διοργάνωσης προς υπογραφή).

*Για ομαδικές συμμετοχές Σωματείων αρκεί μία ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ του Υπευθύνου του Σωματείου, που θα βεβαιώνει ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ότι τα συμμετέχοντα παιδιά ‘’έχουν εξετασθεί από ιατρό, ότι είναι υγιή  και ότι έχουν την αγωνιστική κατάρτιση για το ορεινό τρέξιμο’’.

*Η δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται αποκλειστικά μέσω της παρούσης Φόρμας Εγγραφής.

*ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΤΙΣ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 - ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  και ώρα 19:00.

Για την ομαλότερη λειτουργία και για τον καλύτερο προγραμματισμό της αθλητικής εκδήλωσης οι αιτήσεις των εγγραφών θα γίνονται ΔΕΚΤΕΣ έως και τις 20 / Μαΐου / 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 23:00.

*ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Θα γίνουν σε όλα τα παιδιά που τερματίζουν και θα τους απονέμεται: Αναμνηστικό Ανάγλυφο Μετάλλιο – Έπαινος  και η τσάντα του τερματισμού της διοργάνωσης που θα περιέχει ‘’Σάντουιτς – Χυμό και Νερό’’.

*ΚΥΠΕΛΛΑ: Θα λάβουν οι τρεις (3) πρώτοι και οι τρεις (3) πρώτες τερματίσαντες στις παραπάνω προαναφερθείσες ηλικιακές κατηγορίες.

*Εδώ μπορείτε να δείτε τις διαδρομές των Μονοπατιών, αλλά και τα υψομετρικά.

*Οι Σταθμοί του ανεφοδιασμού θα είναι τρεις (3): στα 1.000μ – στα 1.800μ και στα 2.600μ. Θα υπάρχει Νερό – Ισοτονικό - μπισκότα Αλμυρά κ’ γλυκά.

*Τα χαρακτηριστικά του μονοπατιού, είναι ότι εξελίσσεται στο πανέμορφο και δασωμένο περιμετρικό μέρος του Ενετικού Κάστρου της Ναυπάκτου.

Τα πρώτα 950μ ελαφρώς ανηφορικά, όπως και τα 750μ προς τον Τερματισμό ελαφρώς κατηφορικά (κοινό σημείο της διαδρομής), είναι σε καταπράσινο και πευκόφυτο δασικό δρόμο και το υπόλοιπο μέρος της διαδρομής είναι σε Μονοπάτια όλων των ειδών. 

Υπάρχουν Μονοπάτια χαρακτηρισμένα ανάμεσα στο πευκόφυτο πέρασμα του δάσους, μονοπάτια τεχνικά αλλά και περάσματα από Βραχώδη σημεία, που θα ζήλευε κάθε ενήλικος δρομέας.

Στα 2.200μ της διαδρομής περνώντας από τεχνικό μονοπάτι και ενώ βρισκόμαστε σε υψόμετρο, κοιτώντας αριστερά απολαμβάνουμε στο βάθος τον Κορινθιακό κόλπο και στα πόδια μας βλέπουμε την πανέμορφη Ναύπακτο.

Κοντά μας σε διάφορα σημεία, θα βρίσκονται οι Εθελοντές αλλά και η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας κ’ Διάσωσης του Μεσολογγίου, που θα μας χαρίσουν την Ασφάλεια και την Άνεση της δρομικότητας των εκδηλώσεων.

*Στο video που ακολουθεί (έτος 2018) μπορείτε να δείτε σημεία της διαδρομής.

Το Μονοπάτι είναι  ΆΚΡΩΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΈΝΟ  και έχουν κατασκευαστεί και τρία ξύλινα γεφυράκια :

https://www.youtube.com/watch?v=UdJDd9WuBsY&t     μπορείτε να δείτε τα παιδιά του Γυμναστικού Αθλητικού Σωματείου Ναυπακτίας ‘’ΑΓΕΛΑΟΣ’’ να απολαμβάνουν την καταπληκτική διαδρομή του Ενετικού Μονοπατιού της Ναυπάκτου.

‘’ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ – ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΙΟΥ 2020’’

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Κ’ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ  ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ.

ΣΑΒΒΑΤΟ:  15:00 - 17:30  Γραμματεία κ’ Παράδοση των Αθλητικών Αριθμών.

ΣΑΒΒΑΤΟ:  17:30 – 18:00  Ενημέρωση και προετοιμασία των εκδηλώσεων.

ΣΑΒΒΑΤΟ:  18:00  Εκκίνηση της Εκδήλωσης των 3,59 km, παιδιών 11 κ’ 12 ετών.

ΣΑΒΒΑΤΟ:  18:10  Εκκίνηση της Εκδήλωσης των 4 km, παιδιών 13 – 14 - 15 ετών.

ΣΑΒΒΑΤΟ:  19:30  Βραβεύσεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Επικοινωνία στο : E-mail:  [email protected]

Καραχάλιας Δημήτριος :  0030 697 998 3098 – Email:  [email protected]

Αρκουμάνης Φάνης :       0030 697 924 8947  -  Συντονιστής των εκδηλώσεων.

Καμπάς Πέτρος :               0030 694 501 2088               [email protected]

Δουκέλλης Αντώνης :       0030 697 224 5488

Ζέλιου Χρύσα :                  0030 697 150 3647

ΧΟΡΗΓΟΙΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

http://eoslmay.gr/  - http://www.runningnews.gr/   –    https://advendure.com/  - https://lepantorunners.gr/  -  https://www.nafpaktianews.gr/   -     https://www.npress.gr/      http://lepantortv.gr/   -            https://www.emprosnews.gr/    -              https://nafsweek.gr/

 

‘’ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΤΕΡΕΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ  ΤΟΥ  Δ.Σ. ΤΟΥ  Α.Γ.Σ.  ΑΓΕΛΑΟΣ  ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ’’

**************************************************************************

3ο Αρχαίο Ασκληπείο Σκάλας

ΔΥΟ ΔΡΟΜΙΚΕΣ ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΤΩΝ 9.5 κ’ 21 km ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ 1.450 μ.

Οι δύο ορεινές δρομικές εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Γυμναστικό Αθλητικό Σωματείο Ναυπακτίας ‘’ΑΓΕΛΑΟΣ’’, από τον ΔΗΜΟ Ναυπακτίας και από τον Εκπολιτιστικό Εξωραϊστικό Μορφωτικό Σύλλογο ‘’Απανταχού Σκαλιωτών’’.

Μεγάλη και δυναμική υποστήριξη παρέχει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοκάστρου, όπως και οι δύο πρόεδροι των κοινοτήτων, Σκάλας και Νεοκάστρου.

Επίσης οι Εκδηλώσεις μας είναι υπό την Αιγίδα της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υπ.

Κοντά μας θα βρίσκεται η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης  Μεσολογγίου.

Θα υπάρχει η πλήρη ιατρική κάλυψη, όπως και η παρουσία ασθενοφόρου.

Όλοι οι Συμμετέχοντες θα είναι Ασφαλισμένοι από την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Και οι δύο ορεινές διαδρομές των 9.5 κ’ 21km έχουν δύο βασικά κεντρικά σημεία. Το πρώτο είναι το Αρχαίο Ασκληπιείο της Σκάλας, κατασκευής 700 ετών π.χ. και από τα μεγαλύτερα της Ελλάδος, που ερχόταν ο κόσμος να θεραπευτεί και να γίνει καλά από μεγάλες και σοβαρές ασθένειες.

Και το δεύτερο είναι το κεντρικό ανοδικό βασικό μας μονοπάτι των 10 km, που ήταν η λεωφόρος της εποχής εκείνης, συνδέοντας την Έπαχτο (Ναύπακτο) με την ορεινή Ναυπακτία, μονοπάτι που οδηγεί στην κεντρική πλατεία του παλιού γραφικού χωριού του Nεοκάστρου σε υψόμετρο 843 μέτρα.

Το ψηλότερο σημείο της διαδρομής είναι τα 911μ. λίγο πριν από την Μονή Φιλοθέου.

Και οι δύο διαδρομές είναι αρκετά Τεχνικές, έχοντας μεγάλη ποικιλία στο τερέν που θα ζήλευε ο κάθε δρομέας πάνω στο ορεινό του τρέξιμο. Στο περιβάλλον που εξελίσσεται η εκδήλωση, είναι καταπράσινο και σε πολλά σημεία χάνεται και ο ήλιος. 

Τα μονοπάτια είναι καθαρά και άριστα σηματοδοτημένα, δίνοντας την σιγουριά και την άνεση της δρομικότητας.

Ημερολογιακά η αθλητική μας εκδήλωση με την θετική υψομετρική διαφορά των 1.450 μ., είναι μια πολύ καλή και τεχνική προετοιμασία και ένα crash test για μεγαλύτερους χιλιομετρικούς αγώνες, όπως και ο Olympus Marathon 2020.

*Τα ΧΡΟΝΙΚΑ περιθώρια Τερματισμού, είναι Υπέρ Αρκετά και για νέους συμμετέχοντες. Για την εκδήλωση των 9.5 km το χρονικό όριο τερματισμού θα είναι δυόμιση ώρες (2hr: 30’), ενώ για την εκδήλωση των 21 km το χρονικό όριο τερματισμού θα είναι  πέντε ώρες (5hr) .

*Δικαίωμα συμμετοχής  έχουν όλες και όλοι άνω των 18 ετών.

Εάν υπάρχει η επιθυμία Συμμετοχής Μικρότερης Ηλικιακής Δυνατότητας από κάποια παιδιά, Σας παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κ. Καραχάλια Δημήτριο στο: 0030 697 998 3098 για να ΜΗΝ υπάρξει Ηλεκτρονικό πρόβλημα Εγγραφής στην Συμμετοχή. 

*Φίλοι μας με Δεξιότητες  κατόπιν επικοινωνίας (Καραχάλιας Δημ.), αγωνίζονται όπου επιλέξουν.

*Η διαδρομή των 9,5 km είναι μία καταπληκτική διαδρομή που αποτελείται από το 80% από μονοπάτια διαφόρων ειδών και το 20% από δασικό κατηφορικό δρόμο, που οδηγεί στον Τερματισμό. Σε αρκετά σημεία η διαδρομή έχει δύσκολα και τεχνικά περάσματα, που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

*Η διαδρομή των 21km συνεχίζοντας τον μεγάλο αγωνιστικό κύκλο, δίνοντας 1.450 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς, αποτελείται και αυτή από το 80% από μονοπάτια διαφόρων ειδών και το υπόλοιπο 20% προς τον Τερματισμό, κατηφορικό και σε δασική διαδρομή.

Οι διαδρομές έχουν δύο  Κοινά  Κομμάτια, από την Εκκίνηση έως το 2.8 km (1ο CP) και από το Αρχαίο Ασκληπιείο (5ο CP) 14.5 km έως περίπου το 16 km.

Το πρώτο κομμάτι των 2.8 km είναι κοινό. Αρκετά Δύσκολο και Τεχνικό κομμάτι που θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη Προσοχή. Περνάμε ένα σημείο Σάρας και ένα στενό σημείο του Φαραγγιού του ποταμού Σκα, λίγο πιο πάνω φτάνουμε στο σημείο του Διαχωρισμού (1ο CP)  Μικρής και Μεγάλης Διαδρομής.

Ευθεία συνεχίζει η διαδρομή των 21 km και Δεξιά συνεχίζει η διαδρομή των 9.8km.

21km - Ευθεία και με προοδευτική αυξανόμενη ανάβαση, συνεχίζουμε να τρέχουμε στο  κεντρικό και ιστορικό μονοπάτι, που οδηγεί στο κέντρο του γραφικού χωριού του Νεοκάστρου. Περνάμε τους Κουβαράδες (ιστορικά πέτρινα σπιτάκια των αρχιμαστόρων του Ενετικού κάστρου της Ναυπάκτου) και φτάνουμε στην Κρυόβρυση 2ο CP – 7 km. Ακολουθούμε το γραφικό μονοπάτι υπό την σκιά του ήλιου και φτάνουμε στην Χοχλαστή (μία από τις δύο ιστορικές πέτρινες πλατείες του χωριού Νεοκάστρου) 3ο CP – 10 km. Ακολουθεί ένα δύσκολο ανηφορικό κομμάτι, που φτάνει στο υψηλότερο σημείο της διαδρομής τα 911 μ. όπου και κατηφορίζουμε για την Παναγία Φιλοθέου 4ο CP – 12 km. Συνεχίζουμε κατηφορικά πλέον σε δασικό δρόμο και σε μονοπάτι και φτάνουμε στο Αρχαίο Ασκληπιείο (σημείο αναφοράς) 5ο CP – 14.5 km. Απ’ αυτό το σημείο και για 1.5 km, θα βρισκόμαστε σε Κοινό μικρό κομμάτι της Μικρής διαδρομής, ελαφρώς δύσκολο και ανηφορικό και όπως αρχίζει να κατηφορίζει το μονοπάτι  ΠΡΟΣΟΧΗ ΈΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΗΜΕΊΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΟΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ κ’ ΑΝΗΦΟΡΙΚΑ  προς τις Καστανιές 6ο CP – 17 km. Εδώ θα βλέπουμε πλέον την καταπληκτική θέα του Κορινθιακού Κόλπου, όπου και οδηγούμαστε στον τελευταίο σταθμό Χερσούλη 7ο CP – 19 km. Κατηφορικά πλέον και σε τελική γραμμή, αριστερά μας θα προσέξουμε το ιστορικό σημείο ‘’Μάρμαρα’’, και θα τρέχουμε πλέον ολοταχώς για τα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα.

9.8 km – Δεξιά (συνεχίζουμε από την παραπάνω παράγραφο, από το σημείο του διαχωρισμού του 1ου CP) διασχίζουμε και τρέχουμε τα καταπληκτικά μονοπάτια με ιδιαίτερη προσοχή, έχοντας πολλές και δύσκολες ιδιορρυθμίες του τερέν, όπου και φτάνουμε στη εκπληκτική θέα του Αρχαίου Ασκληπιείου (2ο CP). Ακολουθεί ένα ελαφρώς δύσκολο ανηφορικό κομμάτι, άκρως δασωμένο και σκιερό που κατηφορίζει και:  ΠΡΟΣΟΧΗ ΈΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΥΘΕΙΑ κ’ ΚΑΤΗΦΟΡΙΚΑ  όπου και συναντάμε το (3ο CP) στη θέση Κοτρώνη. Κοιτώντας πλέον τον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό κόλπο, κατηφορίζουμε ολοταχώς σε δασικό ήσυχο δρόμο προς τον Τερματισμό.

 *ΟΛΟΙ  ΟΙ  ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΙ  ΤΡΕΧΟΥΝΕ  ΜΕ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ  ΤΟΥΣ  ΕΥΘΥΝΗ.

*Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ,  και των δύο αθλητικών εκδηλώσεων θα είναι ο Μεγάλος Προ αύλιος χώρος της Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου (διακόσια μέτρα πιο πάνω από το κτίριο της Γραμματείας, το περυσινό σημείο Εκκίνησης και Τερματισμού) στο χωριό Σκάλα, μόλις τέσσερα (4) χιλιόμετρα από την πόλη της Ναυπάκτου.

*Η Γραμματεία  των εκδηλώσεων για την παραλαβή του Αθλητικού νούμερου συμμετοχής, θα λειτουργήσει στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου και θα ανοίξει Σάββατο απόγευμα από τις: 17:00 έως και τις 22:00 και Κυριακή πρωί, από τις: 07:00 έως τις 08:30 πριν από την Εκκίνηση των αγώνων.  Οπότε όλοι μετά το κλείσιμο της Γραμματείας, μεταφερόμαστε στο χώρο της Εκκίνησης και του Τερματισμού (200μ πιο πάνω στον Αγ. Δημήτριο), όπου και θα ακολουθήσει το υπόλοιπο μέρος της Εκδήλωσης.

*Οι Δηλώσεις Συμμετοχής θα γίνονται  αποκλειστικά μέσω της Ηλεκτρονικής Φόρμας Εγγραφής  πατώντας  ΕΔΩ.

*Οι εγγραφές θα ανοίξουν στις 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 ημέρα Παρασκευή κ’ ώρα 19:00.

Για την εύρυθμη λειτουργία και διεξαγωγή των εκδηλώσεων, οι Δηλώσεις Συμμετοχής θα γίνονται ΔΕΚΤΕΣ έως και τις 20 ΜΑΙΟΥ ημέρα Τετάρτη και ώρα 23:00.

*Η Οικονομική Συμμετοχή των Εκδηλώσεων θα είναι:   για την διαδρομή των 9.5km θα είναι Δέκα ευρώ (10 €) - Ενώ για την διαδρομή των 21km θα είναι δεκαπέντε ευρώ (15 €).

ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  ΤΟ 3ο ΕΝΕΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ  – ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΙΟΥ 2020.

 

*Η κατάθεση των χρημάτων θα γίνεται μέσω της τράπεζας Eurobank στον Λογαριασμό:  GR2402603020000750200596921

Δικαιούχος είναι το Γυμναστικό Αθλητικό Σωματείο Ναυπακτίας ΑΓΕΛΑΟΣ.

 

*Καλό είναι η κατάθεση των χρημάτων να γίνεται απευθείας στο υποκατάστημα της Eurobank, για να αποφεύγεται η επιπλέον οικονομική χρέωση της μεταφοράς από άλλη τράπεζα, την οποία θα ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ο καταθέτης φίλος μας αθλητής.

*Κατηγορίες Συμμετοχής των 9.5km:

Άνδρες:     18 – 34,   35 – Plus.

Γυναίκες:  18 – 34,   35 – Plus.

*Κατηγορίες Συμμετοχής των 21km: 

Άνδρες:     18 - 34,   35 - 49,   50 – Plus.

Γυναίκες:  18 – 34,   35 - 49,   50 – Plus.

*Θα υπάρχει Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση, για την σωστή καταγραφή των συμμετεχόντων,  αλλά και για την επίσημη έκδοση των αποτελεσμάτων τερματισμού.

*Βραβεύσεις: Σε όλους τους Τερματίζοντες θα απονέμεται Μετάλλιο Τερματισμού, Μπλουζάκι Τεχνικό, Έπαινος και τσάντα που θα περιέχει: νερό, χυμό και ένα σάντουιτς.

*Ειδικές Ηλικιακές Βραβεύσεις:  Θα απονεμηθεί αναμνηστική πλακέτα συμμετοχής στους μεγαλύτερους ηλικιακά Γυναίκα και Άνδρα. Όπως και στα μικρότερα ηλικιακά παιδιά κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών, Κορίτσι και Αγόρι όλης της διοργάνωσης, εάν υπάρχουν.

*Κύπελλα:  Θα απονεμηθούν  στους Τρεις πρώτους και στις Τρεις πρώτες, της Γενικής Κατάταξης Τερματισμών των εκδηλώσεων  9.5 κ’ 21 km.

Όπως επίσης Κύπελλα θα δοθούν και στους Τρεις πρώτους και στις Τρεις πρώτες, των παραπάνω Αναγραφομένων Κατηγοριών Συμμετοχής.

*Οι Πρώτοι και οι Πρώτες της Γενικής κατάταξης που έχουν Βραβευτεί, ΔΕΝ θα ξανά βραβεύονται στις επιμέρους κατηγορίες συμμετοχής.  

*Οι Σταθμοί της Τροφοδοσίας:  Θα έχουν πλήρη διατροφική κάλυψη προϊόντων:  Νερό – Coca cola – ισοτονικό - μπισκότα αλμυρά / γλυκά κ.α. αγωνιστικά εδέσματα.

*Αναλυτικά οι σταθμοί των 9.5 km:  1οCP (Κοινός) στα 2.8 km πλησίον τoυ μύλου Κύρκου, 2οCP στο 5ο km το Αρχαίο Ασκληπιείο, και 3οCP στο 7ο km στη θέση Κοτρώνη.

*Αναλυτικά οι σταθμοί των 21 km:  1οCP (Κοινός) στα 2.8 km πλησίον τoυ μύλου Κύρκου, 2οCP στο 7ο km Κρυόβρυση,  3οCP στο 10ο km Κεντρική πλατεία Νεοκάστρου 843 υψομ., 4οCP (Μόνο νερό) στο 12ο km Παναγιά Θιλοθέου,  5οCP στο 14.5 km του Αρχαίου Ασκληπιείου,   6οCP στο 17ο km Καστανιές και  7ο CP 19ο km θέση Χερσούλη.

*Ίσως να υπάρχει κάποια μικρή απόκλιση μέτρων, με τα παραπάνω και αναγραφόμενα χιλιομετρικά των σταθμών.

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 30  Κ’  31 ΜΑΙΟΥ 2020

ΣΑΒΒΑΤΟ 18:00 : Πύλη Κάστρου Ναυπάκτου Εκκίνηση Παιδιών 3οΕνετικό Μονοπάτι.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17:00 - 22:00 : Σκάλα  Π. Σύλλογος - Παραλαβή Αθλ. Νούμερου Συμμετοχής.

ΚΥΡΙΑΚΗ   07:00 - 08:30 : Σκάλα Π. Σύλλογος - Παραλαβή Αθλ. Νούμερου Συμμετοχής.

ΚΥΡΙΑΚΗ 08:30 - 09:00 : Προαύλιο Αγ. Δημητρίου Ενημέρωση και προετοιμασία.

ΚΥΡΙΑΚΗ 09:00 : Προαύ Αγ. Δημήτριου ΚΟΙΝΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ των εκδηλώσεων 9.5 κ’ 21km

ΚΥΡΙΑΚΗ  12:00 :  ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ  ΤΩΝ 9.5 km.

ΚΥΡΙΑΚΗ  14:00 :  ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ 21 km.

 

*Εδώ μπορείτε να δείτε την διαδρομή των 9.5 km:

 

 

 

*Εδώ μπορείτε να δείτε την διαδρομή των 21 km:

https://connect.garmin.com/modern/activity/3736615498?share_unique_id=4   

Η διαδρομή που είδατε είναι 19.52 km, όμως έχει προστεθεί ένα κομμάτι και αγγίζει τα 21.5 km.

Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρχει ενημέρωση στο site του αγώνα,

http://agelaos-gymnaf.gr/

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:  Ενώ βρισκόμαστε στην Περιμετρική οδός της Ναυπάκτου, ερχόμενοι από την Ανατολική μεριά της Άμφισσας, στην δεύτερη 2η έξοδο για Ναύπακτο, υπάρχει η ταμπέλα με ένδειξη ΣΚΑΛΑ και Ιερά Μονή Μεταμόρφωση του Σωτήρος, κάνετε δεξιά και μετά από περίπου 3km ανηφορικά, συναντάτε μία διχάλα, ευθεία πηγαίνετε για την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως και Αριστερά μπαίνετε για το κέντρο του χωριού της Σκάλας. Μετά από 1.5 km διανύοντας το χωριό μπροστά σας βρίσκεται το Πολιτιστικό κέντρο (παλιό σχολείο Σκάλας) η Γραμματεία του αγώνα. Συνεχίζοντας 200 μ. πιο πάνω και κάνοντας αριστερά συναντάτε την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, χώρος της Εκκίνησης και Τερματισμού, όπως και ολοκλήρωση τέλεσης των εκδηλώσεων.

Ερχόμενοι από την πλευρά του Αντιρρίου, στην τέταρτη 4η έξοδο της Περιμετρικής για την πόλη της Ναυπάκτου, συναντάτε την έξοδο της ΣΚΑΛΑΣ, όπου ακολουθείτε τα προγραφόμενα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Καραχάλιας Δημήτριος  -  τηλ:  0030 697 998 3098     –     [email protected]

Αρκουμάνης Φάνης   –     τηλ:  0030 697 924 8947   -   Συντονιστής των Εκδηλώσεων.

Καμπάς Πέτρος   -             τηλ:  0030 694 501 2088   –       [email protected]

Σιαφάκας Θανάσης -         τηλ:  0030 698 117 5342

Λιανός Λάμπρος  -             τηλ:  0030 694 730 6014   -        [email protected]

Βασιλόπουλος Τάκης  -     τηλ:  0030 694 888 2612  -  [email protected]

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ:

Σκάλα Ναυπάκτου: Boutique Treanto (χώρος διεξαγωγής του αγώνα) – Spon Hotel.gr

View House   -   Hotel NAFS   -    Hotel NAFPAKTOS   –   Hotel LEPANTO  –   Hotel  AKTI

Hotel NIKI   –  Hotel PLAZA   –   Hotel Flisvos     -   Hotel Afroditi    -    Hotel  Xrisi Akti

 

ΧΟΡΗΓΟΙΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

http://eoslmay.gr/  -              http://www.runningnews.gr/        –    https://advendure.com/       https://lepantorunners.gr/  -  https://www.nafpaktianews.gr/   -     https://www.npress.gr/      http://lepantortv.gr/   -                https://www.emprosnews.gr/    -              https://nafsweek.gr/

‘’ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΤΕΡΕΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ  ΤΟΥ  Δ.Σ. ΤΟΥ  Α.Γ.Σ.  ΑΓΕΛΑΟΣ  ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ’’

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ