Ανακοίνωση σχετικά με την αποβολή της διοργάνωσης από το Cyclades Trail Cup

12 Σεπ 2018

Διαβάσαμε πρόσφατα στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής του Cyclades Trail Cup (CTC) την από 10.9.2018 ανακοίνωσή της με τίτλο «Αφαίρεση Αγώνα – Cyclades Trail Cup», η οποία αναδημοσιεύτηκε σε διάφορες ιστοσελίδες αθλητικού ενδιαφέροντος καθώς και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σύμφωνα με την οποία η αθλητική εκδήλωση «Ios Adventure», αφαιρείται επ’ αόριστον από τις προτεινόμενες αθλητικές εκδηλώσεις Cyclades Trail Cup.

 

Η παραπάνω ανακοίνωση ήλθε ως κεραυνός εν αιθρία, δεδομένου ότι αφενός μέχρι σήμερα η οργανωτική επιτροπή του Ios Adventure ουδέποτε έως σήμερα έχει λάβει κάποιο επίσημο σχετικό έγγραφο από το CTC και αφετέρου η αθλητική διοργάνωση Ios Adventure σχεδιάστηκε εξ αρχής σε στενή συνεργασία και με τη σύμφωνη γνώμη της διοργανώτριας αρχή του CTC.

 

Περαιτέρω, αμφότεροι οι αγώνες δρόμου της διοργάνωσης υλοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό στις διαδρομές, οι οποίες είχαν αναγνωριστεί και επισημανθεί από τη διοργανώτρια αρχή του CTC και οι οριοθετημένες διαδρομές αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωταθλήματος, δίχως να μας γίνει κάποια παρατήρηση σχετικά με το είδος ή το έδαφος της διαδρομής.

 

Όσον αφορά, δε, την αναφερόμενη στην από 10.9.2018 ανακοίνωση «τελευταίας στιγμής αλλαγή διαδρομών αγώνα», την οποία επικαλείται η διοργανώτρια αρχή και η οποία αποτελεί τη μοναδική προσδιορισμένη και συγκεκριμένη «μομφή», που μας προσάπτεται, διευκρινίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη αυτής, λόγω της ξαφνικής τοποθέτησης κυτίων μελισσιών κατά μήκος του χωματόδρομου – χαραγμένης διαδρομής και με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών.

 

Ουδεμία άλλη εξειδικευμένη και σαφής «μομφή» αποδίδεται στο κείμενο της ανωτέρω από 10.9.2018 ανακοίνωσης κατά της διοργάνωσης του Ios Adventure και ως εκ τούτου η επ’ αόριστον αφαίρεση μας από τις αθλητικές εκδληώσεις του CTC, μόνο απορία μας προκαλεί.

 

Κατόπιν τούτων, θα θέλαμε από της πλευρά μας να επισημάνουμε ότι από την έναρξη της σχεδίασης του Ios Adventure το Σεπτέμβριο του 2017, η οργανωτική επιτροπή βρίσκονταν σε συνεργασία με τη διοργανώτρια αρχή του CTC, μέσω e-mail και τηλεφωνικής επικοινωνίας και ουδέποτε εκφράστηκαν αντιρρήσεις σχετικά με κάποια από τις ενέργειές της, σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής, την επιλογή της διαδρομής, τις εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος ή την επιλογή χορηγών. Το υλικό, δε, του Ios Adventure ανέβηκε σταδιακά στην ιστοσελίδα του CTC σε στενή συνεργασία με τη διοργανωτική επιτροπή της δεύτερης, χωρίς να γίνει κάποια επισήμανση σχετικά με την παραβίαση κανόνων του πρωταθλήματος, όπως πιθανώς υπονοείται στην εν λόγω ανακοίνωση.

 

Τελειώνοντας, θεωρούμε ως αυτονόητο ότι εάν η διοργανώτρια αρχή του CTC είχε οιαδήποτε αντίρρηση είτε κατά το σχεδιασμό, είτε κατά την εκτέλεση της διοργάνωσης Ios Adventure, θα όφειλε σύμφωνα τόσο με τις συμβατικές υποχρεώσεις της όσο και με τους κανόνες της καλής πίστης και των χρηστών ηθών να μας έχει ειδοποιήσει αφενός κατά τις κατ’ ιδίαν επαφές μας, αφετέρου εγκαίρως. Αντ’ αυτού η διοργανώτρια αρχή του CTC επέλεξε να ανακοινώσει απροειδοποίητα και άνευ οιασδήποτε σαφούς αιτιολογίας την επ’ αόριστον αφαίρεση της διοργάνωσής μας από τις προτεινόμενες αθλητικές εκδηλώσεις Cyclades Trail Cup, πράξη την οποία θεωρούμε δυσφημιστική και προσβλητική επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας.

 

Εξυπακούεται ότι παραμένουμε στη διάθεση οιουδήποτε τρίτου, ακόμη και της διοργανώτριας αρχής του Cyclades Trail Cup (CTC), για την παροχή οιασδήποτε διευκρίνισης σχετικά με την αρτιότητα και τα οφέλη της διοργάνωσης τόσο προς την τοπική κοινωνία όσο και προς τους συμμετέχοντες σε αυτήν.

 

Εκ μέρους της διοργανώτριας αρχής του Ios Adventure

Ο νομικός σύμβουλος, Παναγιώτης Νικ. Καρκούλας

Latest Tweets

Chianti Trail Ultra 2019: Mr. Matteo Matteuzzi talks to @Advendure_Net about the second edition of the race in the… https://t.co/2uirpteZvE
"Κάτι άλλαξε στους δρόμους αντοχής το 2018", ο καταξιωμένος κόουτς Γιάννης Δαγκόγλου αναλύει την χρονιά που πέρασε… https://t.co/BavDksFyPX
See the @ultratrailwtour World rankings and get your tickets for the Award Ceremony in #Barcelona… https://t.co/2LoyidIEiI
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Τα προσωρινά αποτελέσματα του 1ου αγώνα του Salomon Mountain Cup στο Κρυονέρι

Ορειβατικός εξοπλισμός CAMP για τα πρώτα & ασφαλή βήματά σας στο χειμερινό βουνό

MERRELL Capra Mid GTX, ιδανικό για ήπιες πεζοπορίες σε όλες τις συνθήκες

Chianti Trail Ultra 2019: Ο Matteo Matteuzzi μας μιλάει για την δεύτερη διοργάνωση του αγώνα στην μαγευτική Τοσκάνη!

Άγγιξαν τις 70 οι αιτήσεις ελλήνων για το UTMB® 2019!

Κάτι άλλαξε στους δρόμους αντοχής το 2018!

Αν  τρέχετε αργά, δεν πηγαίνετε πάντα μακριά!

Η άγνωστη ομορφιά της Καλύμνου μέσα από την ματιά ενός ανήσυχου επισκέπτη!

EPIRUS TRAIL, όλα όσα θέλετε να μάθετε για το μεγαλύτερο πεζοπορικό μονοπάτι στην Ελλάδα δια στόματος των συντελεστών του