Δράσεις Orienteering από το Ios Adventure στις 20 & 21 Ιουνίου!

16 Ιουν 2020

Tο orienteering είναι ένα άθλημα ιδιαίτερα δημοφιλές στη Βόρεια Ευρώπη, το οποίο συνδυάζει την καλή φυσική κατάσταση, με την πνευματική εγρήγορση. Περιλαμβάνει την πλοήγηση σε έδαφος διαφορετικής μορφολογίας και δυσκολίας και την εύρεση σταθμών ελέγχου (control points). Πρόκειται για ατομικό άθλημα, νικητής του οποίου είναι εκείνος που βρει τα σημεία στο δυνατότερο λιγότερο χρόνο. Ο αγωνιζόμενος υποχρεούται να επιλύσει πολλά προβλήματα προσανατολισμού ενώ την ίδια στιγμή πρέπει να διατηρήσει ένα γρήγορα ρυθμό τρεξίματος προκειμένου να ολοκληρώσει τον αγώνα στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

 

 

Το orienteeting απαιτεί χάρτες οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί με συγκεκριμένα πρότυπα, στους οποίους έχουν επισημανθεί σημεία, τα οποία καλείται ο αθλητής να εντοπίσει στο μικρότερο δυνατό χρόνο. Ο κάθε αθλητής επιλέγει τη διαδρομή που θα ακολουθήσει από το ένα σημείο στο άλλο, με βάση τη φυσική του κατάσταση και την ικανότητα του στον προσανατολισμό.

Μπορεί να περπατήσει, να τρέξει ή να ευχαριστηθεί τη διαδρομή και τη φύση, καθιστώντας το ένα άθλημα κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και ενδιαφέροντα.

Το άθλημα του αγωνιστικού προσανατολισμού είναι αναγνωρισμένο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και πολύ διαδεδομένο σε όλη την Ευρώπη. Πρώτη μας επαφή με το άθλημα πραγματοποιήθηκε το 2019, κατά τη συμμετοχή μας στο σεμινάριο αγωνιστικής τοπογραφίας που πραγματοποίησε το Μάϊο του 2019, η ΕΟΜΟΠ.

Έχοντας ήδη επαφή με το αντικείμενο της τοπογραφίας  λόγω επαγγέλματος και έχοντας δημιουργήσει αρκετούς στίβους τοπογραφίας για διάφορες ομάδες, αποφασίσαμε να χαρτογραφήσουμε το νησί μας και να δώσουμε τη δυνατότητα στους αθλητές του Ios Adventure να γνωρίσουν το άθλημα αυτό.

Το εγχείρημα μας, αρκετά δύσκολο, λόγω της πυκνής δόμησης της Χώρας, στέφθηκε με επιτυχία και είμαστε βέβαιοι πως ο αγώνας που έχουμε σχεδιάσει θα σας εντυπωσιάσει.

Στα πλαίσια εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας, θα πραγματοποιηθούν δύο δράσεις “κυνήγι θησαυρού”, για μικρούς και για μεγάλους, το Σάββατο 20 Ιουνίου στην παραλία του Μυλοπότα (περιοχή Far Out) και την Κυριακή 21 Ιουνίου, στη Χώρα, με δωρεάν συμμετοχή.

Το αθλητικό event Ios Adventure, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου και του Δήμου Ιητών, ενώ αποτελεί συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Οι αγώνες του Ios Adventure 2020 θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και οι εγγραφές θα ανοίξουν σύντομα.

Latest Tweets

"H Άνδρος αλλιώς ... ", ένα ορειβατικό και αναρριχητικό διήμερο γεμάτο εικόνες, συναισθήματα και αδρεναλίνη:… https://t.co/KINjAv9WFT
Ξεκινάει το "Nisos Crete - Lizard Ultra Tour 2020', το νέο εγχείρημα του Δ. Δημητρίου: https://t.co/ynOpCAhVPT https://t.co/FHVVVhRPfv
Feline SL: Σταθερότητα, προστασία και εξαιρετική πρόσφυση από την @DYNAFIT_SpeedUp, αναλυτικό review από το… https://t.co/1kmBj5jjur
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Η Άνδρος ... αλλιώς!

Ξεκινάει το Nisos Crete - Lizard Ultra Tour 2020, το νέο εγχείρημα του Δ. Δημητρίου!

Salomon Supercross, ένα άξιο μέλος της "Cross" οικογένειας

Διάσχιση της Ορεινής Ελλάδας ενάντια στην αιολική καταστροφή των ελληνικών βουνών!

Μια μέτρια μέρα ...

Feline SL: Σταθερότητα, προστασία και εξαιρετική πρόσφυση από την Dynafit!

Η Γη δεν ανήκει σε κανέναν - Save Greek Mountains! (video)!

Η ζωή των “ultra”...

Accept the Challenge: Ορειβατικό & Αναρριχητικό διήμερο στην Άνδρο!

Κατασκηνωτικός εξοπλισμός POLO

Συσκευές θερμικής απεικόνισης PULSAR AXION XM30S, KEY XM22 και ΧΜ30!

Αντίσκηνο Salewa Litetrek Pro II - Εντυπώσεις από νύχτες εκεί έξω !