Το διήμερο 19-20 Σεπτεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Ίου το αθλητικό event “Ios Adventure”, υπό την αιγίδα του Δήμου Ιητών , της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (ΕΟΜοΠ) και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. To event περιλαμβάνει αγώνες ορεινού τρεξίματος 6 και 14 χιλιομέτρων, (Ios Run the Churches & Ios Trail Race 14km) αγώνες κολύμβησης 1,5km & 3km, (Ios Swim 1,5km & Ios Swim 3km) αγώνες διάθλου (Ios Challenge Fun & Ios Challenge Regular),  αγώνες orienteering (αγωνιστικής τοπογραφίας), καθώς επίσης και αγώνες  για παιδιά.

 

 

Γενικό Πρόγραμμα Αγώνων

Ios Run the Churches 6km, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Ios Trail Race 14km, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Ios Challenge Fun (0,75km swim & 6km run), Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Ios Challenge Regular (1,5km swim, 14km run), Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Αγώνες orienteering (αγωνιστικής τοπογραφίας), Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Ios Swim 1,5km, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Ios Swim 3km, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Kids Run, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Κανονισμοί

Με τη δήλωση συμμετοχής, ο αθλητής αποφασίζει ότι  θα συμμετάσχει σε κάποιον από τους αγώνες της διοργάνωσης. Οφείλει να ακολουθεί τις υποδείξεις της τεχνικής διεύθυνσης και της διοργάνωσης . Κατανοεί ότι θα κινηθεί σε ορεινό και δύσβατο έδαφος, θα κολυμπήσει και θα είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή τη συγκεκριμένη ημέρα.

Περιγραφή αγώνων – διαδρομές

Αγώνες Ios Run the Churches & Ios Trail Race 14 χλμ  

Οι διαδρομές των  αγώνων δρόμου, ακολουθούν λιθόστρωτα και χωμάτινα μονοπάτια, βατούς χωματόδρομους, τρέξιμο στο βουνό και στη Χώρα του νησιού. Τα μονοπάτια είναι καλοδιατηρημένα και σηματοδοτημένα στο μεγαλύτερο μήκος τους, με πεζοπορική σήμανση. Επιπλέον σηματοδότηση του αγώνα έχει τοποθετηθεί ώστε η διαδρομή να είναι όσο το δυνατόν σαφέστερη. Πρόκειται κυρίως για σημάνσεις και ταινίες έργου ως κατευθυντήρες των διαδρομών, χιλιομετρικών ενδείξεων και αποτρεπτικές σε περίπτωση λανθασμένης διαδρομής. Η σήμανση της διαδρομής είναι προσωρινή, με σκοπό την εξυπηρέτηση των αθλητών και μετά τον αγώνα αφαιρείται. Σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής θα υπάρχουν επίσης εθελοντές που θα κατευθύνουν τους αθλητές.

Οι διαγωνιζόμενοι στον αγώνα των 6km (Ios Run the Churches), θα διασχίσουν τη Χώρα της Ίου και θα σκαρφαλώσουν (κυριολεκτικά) στο υψηλότερο σημείο της, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Ο αγώνας ακολουθεί τη διαδρομή: παραλία Μυλοπότα, παραλία Κατσίβελι, Χώρα, Άγιος Νικόλαος, ΚΑΠΗ, παραλία Κατσίβελι, παραλία Μυλοπότα. Μπορείτε να κατεβάσετε τη διαδρομή από εδώ.

Οι διαγωνιζόμενοι στον αγώνα των 14km  (Ios Trail Race 14km), θα διασχίσουν τη Χώρα και θα τρέξουν και φέτος στα παλιά μονοπάτια του νησιού, στην περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο του Σκάρκου και στην περιοχή «Περιβόλια» που αναφέρεται στα αρχαία κείμενα.

Ο αγώνας ακολουθεί τη διαδρομή: παραλία Μυλοπότα, παραλία Κατσίβελι, Χώρα,  ΚΑΠΗ, αρχαιολογικός χώρος Σκάρκου, Ελληνικά, Περιβόλια, Άγιος Σπυρίδωνας, Χώρα, παραλία Κατσίβελι, παραλία Μυλοπότα. Μπορείτε να κατεβάσετε τη διαδρομή από εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, μπορείτε να δείτε εδώ.

Οι αγώνες κολύμβησης Ios Swim 1,5km & Ios Swim 3km, θα πραγματοποιηθούν στην παραλία του Μυλοπότα. Oι συμμετέχοντες είναι υποχρεωτικό να φορούν το σκουφάκι που θα τους δοθεί από τη διοργάνωση.

Οι αγώνες Ios Challenge Fun & Ios Challenge Regular, αποτελούν αγώνες αναπτυξιακού ορεινού διάθλου και θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (ΕΟΜοΠ). O αγώνας Ios Challenge Funπεριλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης απόστασης 0,750km και ορεινού τρεξίματος 6km (Ios Run the Churches).Ο αγώνας Ios Challenge Regular περιλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης απόστασης 1,5km (Ios Swim 1,5km) και ορεινού τρεξίματος 14km (Ios Trail Race 14km). Αντίστοιχα,

Ένσταση αθλητών για χρονομέτρηση:

Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο, γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο  μία ώρα μετά τη λήξη του αγώνα. Υπεύθυνοι για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ένσταση προκύψει, είναι ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα και μέλη της Διοργάνωσης.

Εγγραφές

Οι εγγραφές θα ανοίξουν στις 10 Ιουλίου και θα πραγματοποιούνται μέχρι την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου  και ώρα 20:00. Μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας, αθλητές που επιθυμούν να συμμετέχουν στον αγώνα, μπορούν να εγγραφούν στη γραμματεία του αγώνα, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου  και μέχρι ώρα 20:00, στο χώρο διεξαγωγής του Pasta Party, αφού καταβάλουν το αντίστοιχο ποσό και να λάβουν το αντίστοιχο πακέτο αθλητή και μετάλλιο με τον τερματισμό τους (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα). Για τους παιδικούς αγώνες και τους αγώνες αγωνιστικής τοπογραφίας, οι  εγγραφές θα πραγματοποιούνται έως και την Κυριακή  20 Σεπτεμβρίου  και μέχρι ώρα 08:00, στο χώρο διεξαγωγής του event στο Μυλοπότα.

Μέχρι το άνοιγμα των εγγραφών, οι αθλητές μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την εκδήλωση εδώ

Φαγητό για δρομείς:

Στο τέλος του αγώνα θα διατίθεται στους δρομείς πρόχειρο γεύμα (φρούτο & διάφορα snacks), προσφορά των χορηγών μας.

Κατάλυμα και μεταφορά:

Στην ιστοσελίδα https://iosadventure.gr/collaborating-companies/, θα αναρτηθούν τα συνεργαζόμενα καταλύματα που προσφέρουν έκπτωση στους συμμετέχοντες, οι οποίοι μπορούν να αναζητήσουν καταλύματα και από διάφορες ιστοσελίδες στο internet.

Σε ευδιάκριτο, εμφανές χώρο, θα αναρτηθούν επίσης οι εκπτώσεις που προσφέρουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Απονομές μεταλλίων, ηλικιακές κατηγορίες:

Οι συμμετέχοντες θα συμμετέχουν σε δύο ηλικιακές κατηγορίες, 18-40 & 41+. Στους αγώνες «Kids run» και orienteering (αγωνιστικής τοπογραφίας), μπορούν να συμμετέχουν γονείς με τα παιδιά τους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Διαφημιστικά χορηγών:

Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση καθώς επίσης και οι εθελοντές, θα συμμετέχουν σε κληρώσεις δώρων από τους χορηγούς και  δωροθέτες του event, οι οποίοι θα αναρτηθούν  στην ιστοσελίδα https://iosadventure.gr/news/donors/.

Δικαίωμα συμμετοχής:

Στους αγώνες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 18 έως 99 ετών καθώς και παιδιά ηλικίας 16-18 ετών με υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης των γονέων τους. Στη διαδρομή των 1.000μ για παιδιά, μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 7 ετών έως 15 ετών,   με ή χωρίς τη συνοδεία των γονιών τους.

Υποχρεωτικός Εξοπλισμός:

Η Διοργάνωση δεν υποχρεώνει τους αθλητές να μεταφέρουν συγκεκριμένο εξοπλισμό, αλλά συστήνεται όπως φέρουν παγούρι ή ασκό νερού, καθώς επίσης  και στερεά τροφή της επιλογής τους. Επιτρέπεται η χρήση μπατόν, GPS, κινητού τηλεφώνου.

Σταθμοί ανεφοδιασμού:

Στον αγώνα Ios Run the Churches 6 Km & Ios Challenge Funυπάρχουν οι παρακάτω σταθμοί ανεφοδιασμού.

Σταθμός Περιγραφή Απόσταση Είδη προς κατανάλωση
Νο 1 Πλατεία Χώρας 2500 Νερά
Νο 2 Πλατεία Χώρας 3600 Νερά
  Τέρμα 6000 Σνακ, νερά

Στον αγώνα των Ios Trail Race 14km & Ios Challenge Regular, υπάρχουν οι παρακάτω σταθμοί ανεφοδιασμού.

Σταθμός Περιγραφή Απόσταση Είδη προς κατανάλωση
Νο 1 Πλατεία Χώρας 2500 Νερά
Νο 2 Αρχαιολογικός χώρος Σκάρκου 4000 Σνακ, νερά
Νο 3 Είσοδος Περιβόλια 6700 Σνακ, νερά
Νο 4 Άγιος Σπυρίδωνας 10600 Σνακ, νερά
  Τέρμα 14000 Σνακ, νερά

 

 Ιατρική κάλυψη – βεβαίωση:

Την ιατρική κάλυψη του αγώνα, θα αναλάβουν εξειδικευμένοι εθελοντές της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ). Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να παραδώσει στη γραμματεία του αγώνα, την ιατρική βεβαίωση αθλητήαπό καρδιολόγο ή παθολόγο καθώς επίσης και το https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf  κατά την παραλαβή του εξοπλισμού του.

Διάρκεια – χρονικό όριο κάθε αγώνα, περιπτώσεις εγκατάλειψης:

Στη διαδρομή των 6km το  χρονικό όριο τερματισμού είναι  1,5 ώρες, ενώ  στη διαδρομή των 14km είναι  3 ώρες. Για τα αθλήματα Ios Challenge Fun και Ios Challenge Regular, ο παραπάνω χρόνος προσαυξάνεται κατά μισή και μία ώρα αντίστοιχα.

Φύλαξη πραγμάτων:

Θα υπάρχει μέριμνα από την μεριά της διοργάνωσης, προκειμένου την φύλαξη των πραγμάτων σας, σε χώρο παραπλεύρως του αγώνα. Ο χώρος αυτός θα κοινοποιηθεί εγκαίρως στους αθλητές.

Παράδοση – παραλαβή νούμερων – bib number:

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να παραλάβουν το νούμερο και το bib number, από τη γραμματεία του αγώνα, η οποία θα λειτουργήσει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, σε χώρο που θα ανακοινωθεί. Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, η γραμματεία θα λειτουργήσει στο Far Out Club (Παραλία Μυλοπότα) και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στον ίδιο χώρο.  Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του και σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής του χωρίς να διπλωθεί ή να αλλοιωθεί.

Κίνηση σε μονοπάτι:

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίζουν ομάδες που ανοίγονται σε πλάτος και να διευκολύνουν τους αθλητές που θέλουν να προσπεράσουν.

Οργάνωση εθελοντών με εμφάνιση.

Όλοι οι εθελοντές του αγώνα, θα φέρουν ειδικό μπλουζάκι.

Πακέτο Αθλητών:

Σε όλους τους συμμετέχοντες τερματίσαντες και μη, θα δοθεί βαμβακερή τσάντα, τεχνικό μπλουζάκι, (οι αθλητές και αθλήτριες του Kids run, οι οποίοι θα λάβουν καπελάκι), τοπικά προϊόντα, τροφοδοσία στους σταθμούς ανεφοδιασμού, συμμετοχή στο Pasta Party, ιατρική κάλυψη, συμμετοχή στην κλήρωση για δώρα, καθώς επίσης και διάφορα αναμνηστικά δώρα από τους χορηγούς της εκδήλωσης. Οι συμμετέχοντες στους αγώνες κολύμβησης και aquathlon, θα λάβουν επιπλέον σκουφάκι κολύμβησης.

Έπαθλα – Μετάλλια:

Σε όσους τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια. Κύπελλα θα λάβουν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες του αγώνα σε κάθε κατηγορία. Αναλυτικά οι δωροθέτες του event, εμφανίζονται στην ιστοσελίδα https://iosadventure.gr/blog-2/donors/

Παρουσία αθλητών:

Μισή ώρα πριν από την έναρξη κάθε αγώνα.

Προσωπικό σκούπα:

Ειδικευμένο προσωπικό της διοργάνωσης, θα ακολουθεί τον τελευταίο αθλητή της κούρσας, με σκοπό την ασφάλεια των αθλητών.

Προστασία περιβάλλοντος – σκουπίδια:

Το Ios Adventure σέβεται και αγαπά το περιβάλλον. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας και ανά τακτές αποστάσεις, θα υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε περίπτωση που αθλητής συλληφθεί να πετά σκουπίδια, θα προστίθενται στο χρόνο του 10 λεπτά.

Πληροφορίες:

Όλες οι  πληροφορίες του αγώνα είναι αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο του αγώνα: https://iosadventure.gr και στο YouTube. Για ομαδικές εγγραφές  άνω των 6 ατόμων ισχύουν ειδικές εκπτώσεις στη διαμονή. Για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6978123882, Γιώργος.

Ασφάλεια:

Η Επιτροπή αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα και να παρέχει τις πρώτες βοήθειες αν αυτό απαιτηθεί,  με ανάλογο προσωπικό και εθελοντές της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (στους Σταθμούς ανεφοδιασμού). Σε περίπτωση που το προσωπικό ασφαλείας υποδείξει στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, αυτοί είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν, σε αντίθετη περίπτωση αποκλείονται. Εφόσον γιατρός του αγώνα γνωματεύσει ότι κάποιος αθλητής βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να συνεχίσει, τότε ο αθλητής υποχρεούται να παραδώσει τον αριθμό του.

Θέματα που άπτονται του ιού Covid 19

Η διοργάνωση δεσμεύεται να εφαρμόσει τα πρωτόκολλα τα οποία θα εκδώσουν οι επίσημοι φορείς και θα αφορούν στην προστασία από τον ιό Covid 19. Τα μέτρα αυτά θα κοινοποιηθούν εγκαίρως και όλοι οι συμμετέχοντες, αθλητές και συνοδοί, θα κληθούν να συμμορφωθούν με αυτά.

Τροποποίηση διαδρομής – κανονισμών:

Η διοργάνωση μπορεί να τροποποιήσει τις διαδρομές αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών.  Διατηρεί επίσης  το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, ενημερώνοντας τους αθλητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο event ή έχουν εγγραφεί στο newsletter.

Διαφήμιση:

Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής επιτρέπει στη Διοργάνωση τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση του, στην διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς σκοπούς.

Αποποίηση ευθύνης:

Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει προβεί  σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο. Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα. Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.

Στην περίπτωση μη διεξαγωγής του event για λόγους απαγορεύσεων από την Κυβέρνηση λόγω Covid-19, μεταφέρεται για το 2021 και  οι εγγεγραμμένοι αθλητές θα ενημερωθούν έως 12 Οκτωβρίου για την επιστροφή του κόστους συμμετοχής ή μεταφοράς της συμμετοχής την επόμενη χρονιά.