Με ρεκόρ και εντυπωσιακά τοπία ο 18ος Άθλος Τζουμέρκων!

23 Απρ 2019

Ο Άθλος Τζουμέρκων Mountain Running, έγινε για δέκατη όγδοη χρονιά στον ομώνυμο ορεινό όγκο, στα Τζουμέρκα, την Κυριακή 21 Απριλίου 2019. Ο αγώνας ήταν υπό την αιγίδα του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. Αφετηρία και τερματισμός των αγώνων ήταν το Κέντρο Άθλησης και Αναψυχής (T.A.C.), δίπλα στο γυμνάσιο/λύκειο, στο χωριό Άγναντα Άρτας.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Οι διαδρομές που είχαν σχεδιαστεί ήταν στις εξής αποστάσεις:

  • Tzoumerka Ultra Marathon Adventure Race 50 km με 2890 συνολική υψομετρική
  • Tzoumerka Half Marathon Adventure Race 25km με 1280 συνολική υψομετρική και
  • Tzoumerka Mountain Speed Race 10 km με 510 συνολική υψομετρική.

Μοναδικής ομορφιάς διαδρομές και οι τρεις αφού κινούνταν στο μοναδικό ανάγλυφο των Τζουμέρκων.

Στην εκκίνηση το πρωί της Κυριακής και με σύμμαχο τον καιρό, βρέθηκαν συνολικά 210 αθλητές από πολλές περιοχές της Ελλάδας καθώς και από την Ρωσία.

Στη διαδρομή των 50 Km, μια από τις πιο σκληρές διαδρομές στην Ελλάδα, οι αθλητές καλούνταν να περάσουν από όλα τα τερέν που μπορεί κάποιος δρομέας να συναντήσει σε βουνό, καθώς διέσχιζαν ρέματα, παγωμένες χιονούρες, απότομες σάρες, βραχώδη διάσελα αλλά και όμορφα δάση με μαλακό χορταράκι. Πρώτος πέρασε για την διαδρομή των 50 Km την γραμμή του τερματισμού ο Θοδωρής Ζήσης με χρόνο 5:50:23 ενώ στις γυναίκες πρώτη πέρασε την γραμμή τερματισμού η Γεωργία Σιώζιου με χρόνο 9:07:03

Τεχνική επίσης ήταν η διαδρομή των 25 Km, πολύ πιο προσιτή όμως για δρομείς που ασχολούνται με το ορεινό τρέξιμο, με όμορφα περάσματα από μοναδικά δάση, βραχώδη διάσελα, αλλά και απαλό χορτάρι. Σε αυτή την διαδρομή πρώτος τερμάτισε ο Γιάννης Τσιαμπούλας με χρόνο 2:31:12, ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ανδριάνα Βασιλάτου με χρόνο 2:58:35.

Η διαδρομή των 10 Km ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της χωματόδρομοι μέσα σε όμορφα δάση, στην οποία μπορούσε και ένας αρχάριος δρομέας να συμμετάσχει. Σε αυτή την διαδρομή πρώτος τερμάτισε ο Αθανάσιος Μπαρμπαγιάννης με χρόνο 00:47:58, ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Κορίνα Παππά με χρόνο 1:06:07.

Και στις τρεις αποστάσεις έγιναν ρεκόρ επιδόσεων από τους πρώτους άνδρες καθώς και στην διαδρομή των 25 και 10 χιλιομέτρων στις γυναίκες.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους αθλητές που για μια ακόμη χρονιά υποστήριξαν τον όμορφο αυτό αγώνα.

Στον τερματισμό δόθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες το αναμνηστικό finisher μπλουζάκι, αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής και το πιάτο με παραδοσιακές πίτες της περιοχής μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές που κάλυψαν τις θέσεις ελέγχου, την ομάδα ΔΟΑΚ του δήμου Αρταίων και την ομάδα ορειβατών του ΕΟΣ Άρτας για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Στις απονομές των αθλητών παρευρέθησαν: ο δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων κ. Γαρνέλης Μαρίνος, ο αντιδήμαρχος κ. Αλυμάρας Κωνσταντίνος, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Γεώργιος, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κ Μαρίνα Τυρολόγου, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κ. Βίκυ Οικονόμου, ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων κ. Αθανάσιος Μπαζούκας, ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΣ Άρτας κ. Λεωνίδας Σπαής, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Ευχαριστούμε θερμά το καταφύγιο Πραμάντων και το καταφύγιο Μελισσουργών για την κάλυψη δυο πολύ σημαντικών σταθμών ανεφοδιασμού.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

"@Sportiva Jackal - Ένα τσακάλι των βουνών στα πόδια σας", δοκιμή και παρουσίαση από το @Advendure_Net :… https://t.co/OTd3LZTaOE
Χριστίνα Φλαμπούρη - Η πρώτη Ελληνίδα που ολοκλήρωσε το 7 Summits project μιλάει στο @Advendure_Net Advendure:… https://t.co/RaPOCVRs4h
Μετά-covid19 εποχή: Αργός και Υπο-Τουρισμός έναντι Μαζικού και Υπερ-Τουρισμού: https://t.co/jfdIm2Qq2W https://t.co/0jmQQvbFt1
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη Δίρφη!

Επιστολή προς φίλους του ορεινού τρεξίματος και όλων των ορεινών δραστηριοτήτων

La Sportiva Jackal - Ένα τσακάλι των βουνών στα πόδια σας!

Χριστίνα Φλαμπούρη - Η πρώτη Ελληνίδα που ολοκλήρωσε το 7 Summits project μιλάει στο Advendure!

Μετά-covid19 εποχή: Αργός και Υπο-Τουρισμός έναντι Μαζικού και Υπερ-Τουρισμού!

Έτοιμοι; (Ξανά) - Φύγαμε!

Η προστασία της κοινωνίας και των αθλητών είναι ηθική υποχρέωση των διοργανωτών!

DYNAFIT Ultra 100: Ultra προστασία, σταθερότητα & αίσθηση!

Αντιοξειδωτικά και άσκηση!

Και τώρα τι ....

Σουηδική Λαπωνία - Πεζοπορώντας στο μαγευτικό Βορρά!

Η βιασύνη είναι κακός οδηγός!