Μετράμε αντίστροφα για το "The North Face® Zagori Mountain Running" | 22 - 24 Ιουλίου 2016

04 Ιουλ 2016

Την elite των αθλητών και των αθλητριών ορεινού τρεξίματος, αλλά και εκατοντάδες ερασιτέχνες αθλητές, προετοιμάζεται να υποδεχτεί για μία ακόμη χρονιά ο κορυφαίος και ταυτόχρονα «σφραγίδα» στην κατηγορία των αγώνων ορεινού τρεξίματος, "The North Face® Zagori Mountain Running".

 Ο αγώνας ο οποίος πραγματοποιείται το διάστημα 22-24 Ιουλίου στα μονοπάτια της Τύμφης και του Ζαγορίου,  εκτός του  T.Ε.RA  των 80 χλμ. διαθέτει αντίστοιχα το Marathon των 42 χλμ. το Half Marathon των 21 χλμ. τον Entry Race των 10 χλμ. και τον παιδικό αγώνα  "ZΑΓΟΡΑΚΙ". Το ενδιαφέρον εκ μέρους των αθλητών που θα συμμετάσχουν καταγράφεται  ιδιαίτερα αυξημένο σε όλες τις κατηγορίες, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, γεγονός που επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία της διοργάνωσης. Ειδικότερα, πέρα από τις ελληνικές συμμετοχές, πρόκειται να συμμετάσχουν πολύ σημαντικοί αθλητές από Ρωσία, Κύπρο, Μ. Βρετανία, ΗΠΑ, Σερβία, Αργεντινή, Ρουμανία και Μεξικό.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος θα ξαναδώσει το δυναμικό παρόν στην πιο δύσκολη και απαιτητική διαδρομή της διοργάνωσης, τον T.Ε.RA, ο κάτοχος του ρεκόρ αγώνα (9:34:29) κορυφαίος αθλητής με διεθνείς διακρίσεις, Δ. Θεοδωρακάκος .Στην γραμμή της εκκίνησης θα βρεθούν ακόμη, ο περυσινός νικητής Νίκος Καλοφύρης, ο Φάνης Αρκουμάνης, o Slawomir Matras, ο Γιάννης Κουρκουρίκης, ο Κώστας Γιαννόπουλος κ.α., πιστοί στο ραντεβού τους κάθε Ιούλιο με τα μονοπάτια του Ζαγορίου.

 

 

 

Ένας τόσο δύσκολος και απαιτητικός αγώνας κάθε άλλο παρά αποκλείει τη γυναικεία παρουσία. Στον φετινό αγώνα T.Ε.RA 80km, θα συμμετάσχουν περισσότερες γυναίκες από κάθε άλλη χρονιά. Σπουδαίες αθλήτριες όπως η Ιωάννα Μπαράτσα (12:43’:59’’), η Σοφία Καλογήρου (13:09’’:40’’), η Δήμητρα Μπίκα, η Katarzyna Cekoska κ.α., θα αναμετρηθούν στο ιδιαίτερα απαιτητικό" τερέν" του βουνού. Αγωνιστικό παρών  θα δώσουν φέτος στο "The North Face® Zagori Mountain Running, δύο πολύ δυνατές και σκληρές αθλήτριες από το εξωτερικό. Η Linda Doke από τη Νότια Αφρική, με πολλές διακρίσεις σε ultra-trail αγώνες -με πρόσφατη αυτή στον αγώνα των 161km Run The Rann όπου ήρθε πρώτη στις γυναίκες και δεύτερη στη γενική κατηγορία-, και η Αlissa St Laurent από τον Καναδά, η οποία είναι η μόνη γυναίκα που κέρδισε τον Canadian Death Race των 125km. T.E.RA

 

Ειδικότερα για τον T.Ε.RA, τον αγώνα των 80 χλμ. σημειώνεται ότι η υψομετρική του διαφορά υπερβαίνει τα 5100 μέτρα ενώ η εκκίνηση θα δοθεί στις 4:45 το πρωί και έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης 21 ώρες από την έναρξή του.

 

Εγγραφές:

Σε ό,τι αφορά στις συμμετοχές, συμπληρώθηκε ο αριθμός των αθλητών που θα τρέξουν στο T.Ε.RA τον αγώνα των 80km, ενώ από Τετάρτη 6/7 εως Παρασκευή  8/7 θα δοθούν 30 επιπλέον θέσεις για τον αγώνα Marathon 42km. Οι εγγραφές στον Half Marathon 21km και  τον Entry Race 10km κλείνουν στις 11/7.

 

  


Με τη βοήθεια των χορηγών

Στους  μεγάλους χορηγούς του αγώνα, The North Face®, φυσικό μεταλλικό νερό «ΖΑΓΟΡΙ», Fifth Element Adventure Store, προστίθεται και η αναλγητική κρέμα «Counterpain». Θεσμικοί υποστηρικτές είναι η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ζαγορίου, αποκλειστικοί χορηγοί φιλοξενίας είναι η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου καθώς και το Ορειβατικό Καταφύγιο Αστράκας/Τύμφης. Υποστηρικτές του αγώνα είναι: η εταιρεία τηλεπικοινωνιών WIND, το Greece and the Islands και το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.zagorirace.gr

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ