Ελληνικές παρουσίες στους κορυφαίους της ISF στην κατηγορία Sky!

Μετά την έκδοση της λίστας των 100 καλύτερων αντρών και 50 καλύτερων γυναικών στην κατηγορία Ultra της διεθνούς ομοσπονδίας Skyrunning, ήρθε τώρα η για την ανάρτηση της αντίστοιχης λίστας στην πιο δημοφιλή κατηγορία που δεν είναι άλλη από την κατηγορία Sky.

Το σπουδαίο νέο όμως είναι ότι σε αυτές φιγουράρουν και σπουδαίοι έλληνες αθλητές: Στην λίστα των 100 πρώτων αντρών ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος βρίσκεται στην 18η θέση με 199.122 βαθμούς, ο Φάνης Αρκουμάνης στην 76η θέση με 148.554 βαθμούς, ενώ στην λίστα των 50 πρώτων γυναικών η Αμαλία Ματθαίου βρίσκεται στην 26η θέση με 166.139 πόντους, η Λόρα Ρεπσένκο στην 40η θέση με 155.241 πόντους και η Gabi Naegele στην 49η θέση με 144.384 βαθμούς. Για την Λόρα και την Gabi αναφέρονται σαν χώρες καταγωγής οι Ουκρανία και η Γερμανία αντίστοιχα, δεν παύουν όμως να είναι "δικά μας" παιδιά!

 

 

Θυμίζουμε ότι αυτές οι λίστες εκπονούνται με βάση τη συμμετοχή και τα αποτελέσματα των αθλητών στους διεθνείς αγώνες που επιλέχθηκαν από την ISF, αγώνες που η ομοσπονδία επέλεξε με βάση την διεθνή απήχησή τους μέσω και της συμμετοχής σε αυτούς κορυφαίων αθλητών. Σε κάθε αγώνα, οι πρώτοι 30 άντρες και οι πρώτες 15 γυναίκες παίρνουν "πόντους" έτσι ώστε το όνομά τους να φιγουράρει στην λίστα αυτή. Οι πόντοι που λαμβάνει ο κάθε αθλητής είναι συνάρτηση της τελικής του θέσης στην κατάταξη, της επίδοσής του σε σχέση με τον νικητή και του αριθμού των ελίτ αθλητών που βρίσκονται πάνω από αυτόν στην κατάταξη. Στον τελικό υπολογισμό λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος των τριών καλύτερων αποτελεσμάτων του κάθε αθλητή μέσα στην σεζόν. Για όσους δεν έτρεξαν τουλάχιστον τρεις αγώνες από αυτούς που συμπεριλαμβάνονταν στην λίστα υπήρχε κάποιο είδος "ποινής" με την έννοια της αφαίρεσης κάποιου ποσοστού πόντων.

 

Στην κατάρτιση της συγκεκριμένης λίστας μέτρησαν και οι συμμετοχές σε δύο κορυφαίους ελληνικούς αγώνες, στον Ziria SKyrace και τον Olympus Marathon ανάμεσα στους 21 συνολικά αγώνες από όλον τον κόσμο που η ομοσπονδία είχε ορίσει ότι θα συμμετέχουν στην αξιολόγηση.

 

Δείτε αναλυτικά την λίστα των πρώτων 100 αντρών στην κατηγορία Sky εδώ και των πρώτων 50 γυναικών εδώ.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ