Stevie Kremer και Zaid Ait Malek νικητές στον Matterhorn Ultraks 2014!

Μπορεί στην Ελλάδα, ο Αύγουστος να θεωρείται "νεκρός" μήνας όσον αφορά την αγωνιστική δραστηριότητα σε αγώνες βουνού, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως και στην Ευρώπη! H Αμερικανίδα Stevie Kremer της Salomon και ο Μαροκινός Zaid Ait Malek της Buff ήταν οι μεγάλοι νικητές του 2ου Matterhorn Ultraks, του 4ου και προτελευταίου αγώνα της σειράς Skyrunner World Series της ISF.

Πολύ πετυχημένη η σεζόν μέχρι στιγμής για την μικροκαμωμένη Αμερικανίδα της Salomon αφού μετά τις νίκες της σε Zegamma, Sierre-Zinal και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Skyrunning στο Chamonix, κατέβηκε αποφασισμένη και στον αγώνα που διεξάγεται στην σκιά του επιβλητικού Matterhorn παίρνοντας την νίκη με 5.18.43 η οποία της χάρισε -άτυπα ακόμη- τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας αφού ήδη μετράει 300 πόντους σε 3 αγώνες που έχει τρέξει. Απομένει άλλος ένας αγώνας, στο Limone, ο οποίος και θα κρίνει τις επόμενες θέσεις τις οποίες διεκδικούν η Emelie Forsberg με 236 πόντους και η Maite Maiora με 234! Η Ιταλίδα Elisa Desco με 5.22.35 και η Ισπανίδα Maite Maiora με 5.23.19 τερμάτισαν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

 

Μεγάλη εμφάνιση και για τον Μαροκινό Zaid Ait Malek όπου με την νίκη του με 4.45.01 σκαρφάλωσε στην 3η θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος με 224 πόντους πίσω από τον Ρουμάνο Ionut Zinca (226) και τον Kilian Jornet (300) o οποίος βέβαια έχει ήδη πάρει τον φετινό τίτλο. Στην 2η θέση ο Bundi Gion Andrea με 4.52.21 και στην 3η θέση ο Egea Aritz με 4.55.17

 

Stevie Kremer και Zaid Ait Malek οι νικητές του Matterhorn Ultra 2014 © iancorless.com

 

Δείτε εδώ τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα 

 

H συνοπτική βαθμολογία του πρωταθλήματος Sky Series όπως έχει διαμορφωθεί με τον τίτλο να έχει ήδη κριθεί.

Άνδρες
1. Kilian Jornet (Salomon) – 300 πόντοι
2. Ionut Zinca (Valetudo Skyrunning Italy) – 226 πόντοι
3. Zaid Ait Malek (Buff) – 224 πόντοι

Γυναίκες
1. Stevie Kremer (Salomon) – 300 πόντοι
2. Emelie Forsberg (Salomon) – 236 πόντοι
3. Maite Maiora (La Sportiva) - 234 πόντοι

 

Δείτε εδώ όλη την βαθμολογία του Πρωταθλήματος SKYRACE®

 

Ο Matterhorn Ultraks 46K με 3.600 θετική υψομετρική διεξάγεται με βάση το κοσμοπολίτικο Zermatt της Ελβετίας φτάνει στο υψηλότερο σημείο της διαδρομής του τα 3.112 μέτρα στο Gornergrat, σημείο που χαρίζει επιβλητική θέα στο Monte Rosa και στο επιβλητικό Matterhorn. Στην 2η του κιόλας διεξαγωγή έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 600 αθλητές από όλη την Ευρώπη και μερικούς από τους κορυφαίους skyrunners του κόσμου και να αποτελέσει για 2η χρονιά βασικό αγώνα του Πρωταθλήματος Skyrunning.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ