Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος στο The North Face Endurance Challenge 50 Miles στο San Francisco - Αποκλειστικές δηλώσεις!

Άλλη μια σπουδαία διεθνή συμμετοχή για τον έλληνα πρωταθλητή της Salomon! O Δημήτρης Θεοδωρακάκος ο οποίος πρόσφατα συμπεριληφθήκε στην λίστα των κορυφαίων skyrunners του 2016 στην κατηγορία Ultra που καταρτίστηκε από την ISF, θα κλείσει την χρονιά με άλλη μία σημαντική διεθνή συμμετοχή. Θα σταθεί στην γραμμή της εκκίνησης του The North Face Endurance Challenge 50 miles στο San Francisco ανάμεσα σε επίσης κορυφαία ονόματα του χώρου όπως οι Zach Miller, Sage Canaday, Miguel Heras, Jim Walsley, Dave Laney, Alex Nichols, Jorge Maravilla, Mike Wolf και άλλους! Η αποστολή του δύσκολη (μιας και δεν έλειψαν τα απρόοπτα στο υπερατλαντικό ταξίδι του) αλλά όπως έχει μάθει χρόνια τώρα θα τα δώσει όλα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όπως μας αναφέρει στις αποκλειστικές δηλώσεις του, αποκαλύπτοντάς μας και κάποια σχέδια για το 2017 λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα!

"Αναφορικά με τον αγώνα εδώ, είμαι αρκετά επιφυλακτικός...


Δυστυχώς έπειτα απο τον μικροτραυματισμό μου στην Γαλλία πριν ενάμιση μήνα περίπου, δεν μπόρεσα να κάνω όσο όγκο θα ήθελα στο βουνό κυρίως... Πέραν του παραπάνω, λόγω των απεργιών των πιλότων της Lufthansa, ακυρώθηκε η πτήση αναχώρησης και με τα πολλά έφτασα 28 ώρες αργότερα απο το σχεδιασμό. Οπότε θα ξεκινήσω λίγο πιο συντηρητικά και θα δω πως θα είμαι κατά την διάρκεια του (αγώνα).


Ο συναγωνισμός είναι αρκετά υψηλός και είναι δύσκολο να κάνω προγνωστικά, δεδομένου και της μεγάλης απόστασης όπου μπορούν να συμβούν πολλά! Σίγουρα μπορώ να ξεχωρίσω κάποιους που ήταν στην 3άδα προηγούμενων εκδόσεων του αγώνα, όπως ο Sage Canadey, O Zah Miller και βέβαια ο φίλος μου Miguel Heras. Θα ήθελα να σταθώ στο Miguel, διότι αφ'ενώς έχει κάνει μια εξαιρετική χρονιά και αφ' εταίρου είναι πάνω απο 10χρόνια μεγαλύτερος απο τους υπόλοιπους διεκδικητές. Συνοψίζοντας θα πω ότι μια θέση στην 8άδα ή 10άδα αυτού του αγώνα είναι ιδιαίτερα καλό και τιμητικό αποτέλεσμα....


Για την νέα χρονιά και μέχρι τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας όπου είναι και το αντίστοιχο Παν/νιο Πρωτ/μα, θα επικεντρωθώ στην ταχύτητά μου και βέβαια στον δρόμο... Έπειτα στηριζόμενος σε αυτό θα κάνω τους περισσότερους ''μεγάλους'' αγώνες ορεινού τρεξίματος της χώρας μας. Βασικός μου στόχος για το 2017, έπειτα απο τον Ιούνιο, είναι να ξαναεπικεντρωθώ στον μαραθώνιο και να προσεγγίσω ή καταρίψω τα ατομικά μου ρεκόρ, μια διαδηκασία όπου προφανώς θα ''επενδύσω'' αρκετά στην προπόνηση, χωρίς βιασύνη κλπ. Επίσης μετά τον Μάρτιο, θα κάνω και κάποιους διεθνείς αγώνες, και πιθανότατα ένας απο αυτούς θα είναι το Transvulcania.


Βέβαια πλέον ο Olympus Marathon είναι στο καλεντάρι του διεθνούς Skyrunning, οπότε θα χαρούμε εντονότερο συναγωνισμό και βελτιώσεις στην διοργάνωση, κάτι βέβαια που αξίζει και με το παραπάνω ο αγαπημένος αυτός αγώνας!"

 

Ο αγώνας ξεκινάει το Σάββατο 3 Δεκέμβρη στις 5:00 τοπική ώρα San Francisco (15:00 απόγευμα ώρα Ελλάδας). Τις καλύτερες ευχές μας για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα!

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ