Tecnica/Blizzard Zero G: Εξοπλισμός Ορειβατικού Σκι για Κορυφαίες επιδόσεις!

By 19 Ιαν 2018

Από το 1953  οπότε και ιδρύθηκε, η Blizzard, κορυφαία εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής πέδιλων σκι δεν έχει σταματήσει να πρωτοπορεί και να θέτει νέα στάνταρντ στην αγορά. Μαζί με την Ιταλική Tecnica, η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή μποτών σκι, επιδιώκουν κάθε χρόνο να φέρνουν στην αγορά καινοτόμα προϊόντα για όλες τις απαιτήσεις. Η Blizzard και η Tecnica ξεκινώντας από τη σεζόν 2017/18 παρουσιάζουν πολλές νέες συλλογές προϊόντων όπως το Women to Women project, τις σειρές Freeride και All Mountain Freeride και βέβαια την πρωτοποριακή σειρά Zero G για ορειβατικό σκι, η οποία αποτελεί και το αντικείμενο του άρθρου.

Πέδιλα Blizzard Zero G

Για να σας συνοδεύσει στις μοναδικές εκτός πίστας περιπέτειες σας, η Blizzard εγκαινιάζει για τη σεζόν 2017/18 την συλλογή πέδιλων Ορειβατικού Σκι Zero G. Οι σχεδιαστές της εταιρείας και εδώ χρησιμοποίησαν την τεχνολογία Carbon Drive για να εξασφαλίσουν κορυφαία απόδοση τόσο στην ανάβαση όσο και στην κατάβαση. Η Carbon Drive τεχνολογία ουσιαστικά είναι η ενσωμάτωση ενός 3D μονοκατευθυντικού πλαισίου ανθρακονήματος σε εξαιρετικά ελαφρύ ξύλο (paulownia woodcore). Η τρισδιάστατη γεωμετρία του πλαισίου εγγυάται άριστη αντοχή σε κάμψη και στρέψη. Το πέδιλο Zero G έρχεται σε τρεις διαφορετικές διαστάσεις εύρους: 108, 95 και 85mm έτσι ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και του πλέον απαιτητικού σκιέρ. 

 

Zero G 108

Συστήνεται για skier που δεν ακολουθούν ίχνη αλλα δημιουργούν τα δικά τους.

Zero G 95

Συστήνεται για skier που λατρεύουν την ανάβαση οσο και για εκείνους που τους αρέσει να κατεβαίνουν.

Zero G 85

Συστήνεται για skier που αναζητούν το ελαφρύτερο ορειβατικό πέδιλο πάνω απο 80mm,ιδανικό πέδιλο προπόνησης για όσους ασχολύνται με το ορεινό τρέξιμο.

Zero G Race

Συστήνεται για τους λάτρεις του ορειβατικού σκι για γρήγορες αναβάσεις κ καταβάσεις με βάρος μόλις 685g κατάληλο για τους αθλητές ορεινου τρεξίματος.

Οι δέστρες που χρησιμοποιουνται στα σκι είναι η Marker King Pin 10 με 100mm / Marker King Pin 13 με 100mm και η Marker King Pin 13 με 125mm 

 

Μπότα Tecnica Zero G

Κανένα όριο, ούτε στην ανάβαση, ούτε στην κατάβαση. Για αυτόν τον σκοπό κατασκευάστηκε η νέα Zero G Guide Pro. Με βάρος μικρότερο από 1,5 κιλό, είναι μία από τις ελαφρύτερες μπότες στην κατηγορία της. Κατασκευασμένη με την τεχνολογία Power-Light-Frame, το εξωτερικό κάλυμμα είναι 30% λεπτότερο και την ίδια στιγμή 2,5 φορές πιο ανθεκτικό / σκληρό. Αυτό το χαρακτηριστικό δίνει στον αναβάτη περισσότερη υποστήριξη και σταθερότητα στην κατάβαση. Η Zero G μπότα έχει εύρος κίνησης που φτάνει τις 44° για καλύτερη κίνηση στην ανηφόρα. Με δείκτη Flex2 130 και το πετυχημένο σύστημα της Tecnica CAS1 (Custom Adaptive Shape) η μπότα προσφέρει αίσθηση και εφαρμογή μιας πραγματικής μπότας αλπικού σκι. Περιλαμβάνει δύο ξεχωριστούς επιπλέον πάτους, έναν για ύποπρηνισμό κ έναν για υπερπρηνισμό. Το εσωτερικό μποτάκι παίρνει κορδόνια για μεγαλύτερη ασφάλεια στην κατηφόρα ενώ το υλικό του ειναι απο palau με βάρος 215γρ. Στο μπροστινό μέρος της μπότας ενσωματώνει spoiler για να εμποδίζει την ενοχλητική είσοδο του χιονιού κατα την ανάβαση. Στο πάνω - μπροστινό μέρος της μπότας υπάρχει εξαερισμός. Στα δύο πάνω κλιπάκια υπάρχει extra σκαλοπατάκι για κάποιον που έχει χοντρή γάμπα ενώ επίσης υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης της θέσης τους.

 


Η υλοποίηση που ενσωματώνει 4 κλιπάκια είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα καθώς προσφέρει την μέγιστη μεταφορά δύναμης σε κάθε στροφή. Κατασκευασμένα από αλουμίνιο, τα κλιπάκια είναι πολύ ελαφριά και λιγότερο ογκώδη ενώ ανοίγουν πολύ εύκολα ακόμη και με χοντρά γάντια. Έρχονται με το σύστημα Lift-Lock βάσει του οποίου τα κλιπάκια ανοίγουν μέχρι 45° γωνία έτσι ώστε να μην αποτελούν εμπόδιο.


Zero G Guide Pro

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

- C.A.S.: shell

- Shell: Bi-material Grilamid

- Cuff: Bi-material TRIAX 3.0 with light Grid

- Footprint: Touring with low tech SkyWalk, rubber toe & heel

- Mobility Cuff: NEW - Self Adjusting System

- Liner: Tecnica Light Fit

- Buckles: 4 micro full ALU screwed with Lift Lock

- Spoiler: Front spoiler in the box

- Ratchets: all screwed - double hook on the cuff

- Powerstrap: 45mm

Δείτε περισσότερα: http://www.tecnica.it/products/zero-g-guide-pro/

 

Zero G Guide

Τεχνικά χαρακτηριστικά

- C.A.S.: shell

- Shell: bi-material TRIAX 3.0

- Cuff: bi-material TRIAX 3.0

- Footprint: ISO 9523 with low tech SkyWalk rubber toe & heel

- Mobility Cuff: NEW - Self Adjusting System

- Liner: ULTRAFIT PRO liner

- Buckles: 4 micro ALU

- Ratchets: all screwed - double hook on the cuff

- Powerstrap: 45mm

Δείτε περισσότερα: http://www.tecnica.it/products/zero-g-guide/

 

 

Υπόμνημα ορολογιών

1Δείκτης Flex: Ο δείκτης flex (ευελιξίας) αναφέρεται στην πλαστική σκληρότητα των μποτών του σκι. Καθώς δεν υπάρχουν βιομηχανικά πρότυπα που να ορίζουν τον βαθμό σκληρότητας μίας μπότας, οι αριθμοί σχετίζονται με άλλες μπότες στη συλλογή της Tecnica. Η σκληρότερη μπότα στην συλλογή έχει δείκτη 150, ενώ η πιο μαλακή 60.

2CAS Shell: Οι μπότες που χρησιμοποιούν τον σκελετό C.A.S (Custom Adaptive Shape) μπορούν να διαμορφωθούν για να ταιριάζουν «γάντι» με την εσωτερική μπότα. Το μικροκυτταρικό υλικό του επιτρέπει την προσαρμογή γρήγορα και εύκολα σε οποιοδήποτε σχήμα ποδιού ή σε κάποιο σημείο όπου ο αναβάτης έχει ιδιαιτερότητα όπως για παράδειγμα ο αστράγαλος. Τα «λακκάκια» στον σκελετό δείχνουν τις περιοχές του ποδιού που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εφαρμογή και οι οποίες μπορούν, εάν είναι απαραίτητο, να προσαρμοστούν στο πόδι του κάθε σκιέρ ξεχωριστά. To συγκεκριμένο σημείο που θα πρέπει να διαμορφωθεί θερμαίνεται και σφυρηλατείται με ειδικό εργαλείο έτσι ώστε να πάρει το τελικό σχήμα που ταιριάζει γάντι στον αναβάτη. Την διαδικασία της προσαρμογής (customization) την αναλαμβάνει, αφού ολοκληρώσει τις απαραίτητες μετρήσεις του ποδιού σας, εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο τεχνικό προσωπικό της Tecnica. Διαβάστε περισσότερο για την τεχνολογία C.A.S εδώ http://www.tecnica.it/hl-cas-shell/

 

 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των μποτών Tecnica και πέδιλων Blizzard στην Ελλάδα η Tecnica Blizzard Hellas.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ