Feline SL: Σταθερότητα, προστασία και εξαιρετική πρόσφυση από την Dynafit!

Από 24 Ιουν 2020

Με το Feline SL η Dynafit εξελίσσει δυναμικά ένα από τα πιο πετυχημένα μοντέλα της για ορεινό τρέξιμο, αλλάζοντας ριζικά κάποια χαρακτηριστικά του, με κυριότερο την χρήση καουτσούκ στην εξωτερική σόλα από την POMOCA, αλλά και την ενίσχυση της σταθερότητας με τη χρήση του Heel Preloader στη φτέρνα. Το νέο Feline SL παρέχει σημαντική προστασία περιμετρικά και στα δάκτυλα, είναι πιο μαλακό στο πάτημα, ενώ εφαρμόζει και αυτό το quick lacing system της εταιρείας. Ας δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του και τα αποτελέσματα των δοκιμών μας.

 

                                                                                         

Εξωτερικό μέρος

Το μεγαλύτερο μέρος του εξωτερικού τμήματος του Feline SL είναι κατασκευασμένο από πυκνό και ανθεκτικό δικτυωτό υλικό (mesh), το οποίο περιμετρικά και ακτινωτά έχει θερμοκολλημένες λωρίδες πλαστικού που το κάνουν πιο σταθερό, αλλά και πιο ζεστό.

 

 

Η περιοχή της φτέρνας είναι σαφώς πιο σκληρή, με το πλαστικό υλικό που υπάρχει εσωτερικά, ενώ δεσπόζει η πλατιά λωρίδα πλαστικού (Heel Preloader – την είδαμε και στα Ultra 100 που παρουσιάσαμε πρόσφατα), η οποία ξεκινά χαμηλά, στο μέσο του παπουτσιού, διατρέχει περιμετρικά όλο το επάνω μέρος μέχρι το κολάρο του Feline SL και καταλήγει στην άλλη πλευρά στο μέσο.

 

 

Η σταθερότητα στο πάτημα που παρέχει αυτός ο συνδυασμός, ιδιαίτερα σε κατηφορικά κακοτράχαλα μονοπάτια είναι κορυφαία. Πολύ δύσκολα γυρίζει ο αστράγαλος, αλλά σου δίνει και σιγουριά καθώς τρέχεις, κάτι που ψυχολογικά βοηθάει πολύ σε γρήγορα τρεξίματα. Το κολάρο έχει μαλακό, παχύ ύφασμα που εξασφαλίζει άνεση και απουσία τριβών στην περιοχή του αχίλλειου, ενώ το προφίλ του είναι χαμηλό, άρα δεν ενοχλεί στο τρέξιμο σε μονοπάτια με πλάγια κλίση.

 

 

Η προστασία που παρέχει το Feline SL μπροστά στα δάκτυλα με το σκληρό πλαστικό (ballistic toe bumber) είναι από τις καλύτερες που έχουμε δει. Το ίδιο ισχύει και για όλο το παπούτσι περιμετρικά, με το σκληρό πλαστικό που το διατρέχει, άρα εκμηδενίζεται ο κίνδυνος για πλάγια γδαρσίματα. Θα θέλαμε λίγο μεγαλύτερη ευρυχωρία στο εμπρός τμήμα, γι’ αυτό παίζει ρόλο και η επιλογή του νούμερου με δοκιμή στο κατάστημα.

 

 

Τα σκληρά και λεπτά κορδόνια ασφαλίζουν γρήγορα με το σύστημα Quick Lacing, ενώ τοποθετούνται πολύ εύκολα σε θήκη – διχτάκι, που βρίσκεται στο εμπρός τμήμα τους και η οποία επίσης προστατεύει και από το να μπει σκόνη ή μικρά πετραδάκια εσωτερικά. Η γλώσσα είναι παχιά και αφράτη και την κρατάει σταθερή το Quick Lacing όταν σφίξει.

 

 

Ενδιάμεση σόλα

Αυτό που νιώσαμε με το καινούργιο Feline SL - ιδιαίτερα τρέχοντας σε σκληρά εδάφη - είναι ότι έχει πιο μαλακό πάτημα από την προηγούμενη έκδοση του μοντέλου, κάτι που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ενδιάμεση σόλα που είναι μαλακή και αφράτη, όπως επίσης και στην χρήση εσωτερικού πάτου Ortholite®. Η αντικραδασμική προστασία είναι πολύ καλή, ενώ το drop των 8 mm είναι σχετικά χαμηλό, κατά συνέπεια βοηθάει στο πιο γρήγορο τρέξιμο.

 

 

Εξωτερική σόλα

Στην εξωτερική σόλα έχουμε την μεγάλη αλλαγή που φέρνει το νέο Feline SL, αφού όπως και στα Ultra 100 το παπούτσι “φοράει” καουτσούκ της POMOCA, και φέρνει την τεχνογνωσία πρόσφυσης της εταιρείας που εξειδικεύεται σε κατασκευή “φωκιών” για ορειβατικά σκι. Σε αυτό προσθέστε και τα ύψους 4,5 mm επιθέματα (lugs) που έχουν διαφορετική κατεύθυνση στο εμπρός μισό τμήμα, ώστε να “γραπώνουν” το έδαφος στην ανηφόρα, ενώ στις κατηφόρες την κορυφαία πρόσφυση εξασφαλίζουν τα υπόλοιπα. Αμμώδη και σαθρά εδάφη, καθώς και κακοτράχαλα πετρώδη μονοπάτια δεν προβληματίζουν καθόλου το Feline SL, ενώ θα λέγαμε ότι μόνο τα πολύ λασπώδη τερέν δεν είναι το στοιχείο τους μιας και κρατάνε λίγο την λάσπη ενδιάμεσα των επιθεμάτων. Καλή αντίδραση έχουν και σε βρεγμένη πέτρα, αλλά πάντα σε τέτοια εδάφη χρειάζεται πολύ προσοχή από εμάς. Μετά από περίπου 200 Km χρήσης δεν παρουσιάζουν παρά μόνο φυσιολογική φθορά, με πιο ευαίσθητο σημείο να είναι οι ενώσεις του περιμετρικού πλαστικού με το ύφασμα κατά μήκος του παπουτσιού.

 

 

Διατηρώντας τα χαρακτηριστικά που έκαναν το συγκεκριμένο μοντέλο της Dynafit best seller τα τελευταία χρόνια, το Feline SL έρχεται με σημαντικές βελτιώσεις που του προσδίδουν κορυφαία σταθερότητα, προστασία και πρόσφυση. Αποτελεί εξαιρετικό εργαλείο για προπονήσεις και αγώνες, ιδιαίτερα σε τεχνικά μονοπάτια μέχρι 40-50 km, ενώ κάποιοι ελαφροί αθλητές μπορούν να τα φορέσουν και σε μεγαλύτερες αποστάσεις, μέχρι 80 km.

 

 

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Επάνω μέρος: Δικτυωτό υλικό (mesh), Πλάγια θερμοκολλημένα πλαστικά, Heel Preloader, Ballistic Toe Bumber
  • Ενδιάμεση σόλα: Αφρός EVA, εσωτερική σόλα Ortholite®
  • Εξωτερική σόλα: POMOCA, 4.5 mm πολυκατευθυντικά επιθέματα (lugs)
  • Κορδόνια: Quick Lacing system, διχτυωτός “φάκελος” τοποθέτησης
  • Βάρος: 290 gr
  • Drop: 8 mm
  • Τιμή: 140€

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

"Ο ρόλος του λεπτού Fleece στην Πεζοπορία", ο Δημήτρης Δεσποινιάδης αναλύει την χρήση και τα επιθυμητά χαρακτηριστι… https://t.co/cpo88T6DAw
"Χωρίς Ίχνη" - Παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Λάμπρη, από τον Γιώργο Βουτυρόπουλο, για το @Advendure_Net :… https://t.co/cM2dapetpL
"Η βελτίωση των νευρομυικών ικανοτήτων των δρομέων αντοχής – Ιδιαιτερότητες των γυναικών δρομέων", ένα άρθρο των Ιω… https://t.co/Jp6vobHc2T
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Ο ρόλος του λεπτού Fleece στην Πεζοπορία!

Η βελτίωση των νευρομυικών ικανοτήτων των δρομέων αντοχής – Ιδιαιτερότητες των γυναικών δρομέων!

Η πρώτη χειμερινή ανάβαση στο Κ2 είναι γεγονός!

Η HARTA ανακοίνωσε το πρώτο (δοκιμαστικό) πρωτάθλημα της για το 2021!

Ada Blackjack: Μια ξεχασμένη επική ιστορία διαβίωσης στον Αρκτικό κύκλο!

Το αγαπημένο μου Παντελόνι Πεζοπορίας!

7+1 ερωτήσεις, 1 χρόνο μετά την ολοκλήρωση του 7 summits! Μια “διαφορετική” συζήτηση με την Χριστίνα Φλαμπούρη!

Οργάνωση Φαρμακείου Ορειβατικών Αποστολών!

Μπορούμε μέσα από το μονοπάτι της φύσης να φτάσουμε πιο κοντά στο νόημα της ζωής;

Ο Αντώνης Συκάρης αλλά και ο Colin O’Brady έφτασαν στο Basecamp του K2!

Αδιάβροχα jacket SALEWA

Κ2 - «Μαζί στην κορυφή»: Αντίστροφη μέτρηση για την ανάβαση του Αντώνη Συκάρη στο πιο δύσκολο βουνό του κόσμου!