ADVENDURE - "Two Dots And A Shoe Print'', μια ''ιδιαίτερη'' ομάδα outdoor δραστηριοτήτων με στόχους και όραμα!

"Two Dots And A Shoe Print'', μια ''ιδιαίτερη'' ομάδα outdoor δραστηριοτήτων με στόχους και όραμα!

Από 12 Μάι 2021

Είμαστε οι ''Two Dots And A Shoe Print''(Two Dots), μια ''ιδιαίτερη'' ομάδα υπαίθριων-αθλητικών δραστηριοτήτων με στόχους και όραμα. Το όνομα της ομάδας προέρχεται από αυτό που πολλοί από εμάς είμαστε αναγκασμένοι - λόγω κάποιας κακής συγκυρίας ή γεγονότος - πλέον να αντικρίζουμε στο ίδιο χώμα, λάσπη, άσφαλτο, ταρτάν κτλ., με όλους τους υπόλοιπους αρτιμελείς συνανθρώπους μας. Αυτό όμως μας γεμίζει πείσμα και δύναμη να συνεχίσουμε αυτό που κάναμε ή αυτό που δεν κάναμε ποτέ και που πλέον μας χαρίζει στιγμές που όλοι γνωρίζουμε όταν ερχόμαστε σε επαφή με την φύση και την επίτευξη κάποιου στόχου μέσω δραστηριοτήτων κοντά σε αυτήν.

 

 

Στα πλαίσια αυτά δημιουργήσαμε μια ομάδα ατόμων με κινητικές δυσκολίες, της οποίας ο πυρήνας της προέρχεται από αθλητές-μέλη της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων. Αντικείμενο της ομάδας αυτής είναι, μέσα από καθοδήγηση έμπειρων ατόμων σε αθλήματα βουνού (ορεινό τρέξιμο, ορειβατικό σκι, αναρρίχηση), η προσαρμογή και η εναρμόνιση των ατόμων αυτών στο ορεινό περιβάλλον και της υπαίθρου εν γένει, με σκοπό την επίτευξη αθλητικών στόχων όπως τον τερματισμό σε αγώνες βουνού ή διάφορων project όπως την ανάβαση σε ορεινούς όγκους και κορυφές της χώρας μας.

 

Για την επίτευξη των ανωτέρω δημιουργήσαμε ένα πλάνο προπονήσεων βασισμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες των μελών μας, το οποίο περιλαμβάνει αναβάσεις και καταβάσεις σε ομαλές αλλά και τεχνικές ορεινές διαδρομές του Υμηττού (κυρίως) αλλά και της Πάρνηθας, με σκοπό την αύξηση της αντοχής και της δύναμης που τόσο χρειάζονται για τα εν λόγω εγχειρήματα καθώς και προπονήσεις σε στάδια των νοτίων προαστίων της Αθήνας.

 

 

Πρώτο και ξεχωριστό project της ομάδας αυτής είναι η ανάβαση στον Όλυμπο και συγκεκριμένα η ανάβαση στην κορυφή του τον Μύτικα, μια από τις πιο απαιτητικές και δύσκολες αναβάσεις που διαθέτει η χώρα μας. Την προσπάθεια αυτή της ομάδας θα προσπαθήσουμε να την κινηματογραφήσουμε για την δημιουργία ενός mini documentary που σκοπό έχει να εμπνεύσει άτομα με κινητικές δυσκολίες να εκτεθούν στην ελευθερία που απλόχερα προσφέρει η φύση δίπλα μας μέσω των δραστηριοτήτων σε αυτή.

 

Αρωγός σε αυτή μας την προσπάθεια είναι ερασιτέχνες αθλητές, δρομείς και ορειβάτες, οι οποίοι μας προφέρουν την καθοδήγησή τους και τον πολύτιμο χρόνο τους ώστε τα μέλη μας να αποκτήσουν τις γνώσεις και την δύναμη που απαιτείται για την σωστή και πιο αποδοτική επίτευξη των στόχων μας.

 

 

Λόγω όμως των ιδιαίτερων απαιτήσεων των στόχων αυτών θα θέλαμε να ζητήσουμε μέσω του δικτύου σας και την βοήθεια έμπειρων οδηγών βουνού ώστε να εξασφαλίσουμε πλήρως και την ασφάλεια των εγχειρημάτων μας όπως την ανάβαση στο βουνό του Ολύμπου. 

 

Συνοψίζοντας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το βήμα και την ευκαιρία που μας δώσατε να παρουσιάσουμε την ομάδα και τους στόχους μας και ελπίζουμε να παροτρύνουμε και να εμπνεύσουμε άτομα με κινητικά προβλήματα μέσα από τις δράσεις μας, ώστε να συμμετέχουν σε αθλήματα-δραστηριότητες στην ελληνική και όχι μόνο φύση.

 

 

 

Κωνσταντίνος Μπολώσης

(Team Guide)

Instagram:"two_dots_and_a_shoe_print''

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Φώτης Θεοχάρης: Το χρονικό της αποστολής στα Κ2 (8611m) & Broad Peak (8047m): https://t.co/eQaUBkqkbv #k2… https://t.co/WpdnWEASuL
Mizuno Wave Rider GTX: Ένα παπούτσι παντός καιρού, για άσφαλτο και χωμάτινες επιφάνειες, αναλυτικό review του… https://t.co/7J7ZFvrTGy
@RunMessinia : 421 χιλιόμετρα! 10 συνολικά μαραθώνιοι σε 10 ημέρες, στο μεγαλύτερο stage race της Ελλάδας:… https://t.co/iJFtWaRykf
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Φώτης Θεοχάρης: Το χρονικό της αποστολής στα Κ2 (8611m) & Broad Peak (8047m)!

Mizuno Wave Rider GTX: Ένα παπούτσι παντός καιρού, για άσφαλτο και χωμάτινες επιφάνειες!

Run Messinia: 421 χιλιόμετρα! 10 συνολικά μαραθώνιοι σε 10 ημέρες, στο μεγαλύτερο stage race της Ελλάδας!

Αν δεν υποφέρεις, τότε δεν είναι TOR…

Γιατί πεζοπορία με Μπατόν ;

Run Messinia: Συγκινητικές στιγμές στον αγώνα για την Ελευθερία!

O Άρκαλος ... μας μιλάει για το Sfakia Sky Marathon & Vertical Run!

Motorola Defy 2021 - Όμορφο και ανθεκτικό!

Το Run Messinia τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Το πρόγραμμα – Οι αθλητές – Οι διαδρομές!

O Φώτης Ζησιμόπουλος έγραψε ιστορία στο φετινό Σπάρταθλο!

To UTMB απαγορεύει όλα τα παυσίπονα από το 2022!

To 4ο Chianti Ultra Trail έρχεται στις 26 -27 Μαρτίου 2022 με νέο αγώνα 100Km και πολλές εκπλήξεις – Ο Matteo Matteuzzi, τεχνικός διευθυντής του CUT, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Advendure!