Η εμπειρία μου από τον Salewa Olympus Mythical Trail 2019!

Από 14 Αυγ 2019

Παρασκευή 5 Ιουλίου δόθηκε η εκκίνηση του Salewa Οlympus Mythical Trail 100K αλλά αυτή την φορά από τον τόπο που είχε γεννηθεί όλη αυτή η ιδέα, στο Λάκκο. Η ώρα πλησίαζε και για εμένα θα ήταν το πρώτο 100αρι μου στο βουνό που έχω αγαπήσει. Καθώς καθόμουν στην εκκίνηση παρατηρούσα τα βλέμματα φίλων που βρίσκονταν εκεί και έλεγα από μέσα μου ‘’ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ;’ … 5,4,3,2,1 ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ. Αυτό ήταν, ο χρόνος είχε ξεκινήσει και από εδώ και πέρα ήσουν μονός εσύ με το εγώ σου. Τα χιλιόμετρα κύλαγαν όμορφα βλέποντας όλους αυτούς τους φακούς μέσα στο μονοπάτι που δεν σου έδιναν τίποτα άλλο πάρα μόνο δύναμη να συνεχίσεις, έχοντας να τρέξουμε μια απόσταση 24 χιλιομέτρων περίπου και  2800D+ μέχρι να φτάσουμε στο οροπέδιο σε υψόμετρο 2700, όπου ήταν και ο πρώτος κόφτης του αγώνα στις 7 ώρες.

 

 

Φτάνοντας στις 05.23 οροπέδιο δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο παρά μόνο ότι είμαι καλά. Εκεί βρήκα και έναν καλό φίλο τον Δημήτρη Γρηγοριάδη οπού έτυχε να γνωριστούμε στο Πήλιο και με βοήθησε στο να οργανωθώ και να πάρω πάλι τον μακρύ δρόμο  για τα Ζωνάρια και στην συνέχεια τον ΓΟΛΓΟΘΑ. Η ανάβαση του όπως το λέει Γολγοθάς το οποίο μου φαίνονταν ατέλειωτο μέχρι να φτάσω στο Σκολιό στα 2.912 μέτρα υψόμετρο.Τα χιλιόμετρα κυλούσαν αρκετά καλά και σιγά σιγά η κούραση άρχισε να βγαίνει στην επιφάνεια χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι, πάρα συνέχισε ώστε να φτάσω στο ΠΗΓΑΔΙ οπού ήταν και το drop bag.

 

Κάθισα,  έφαγα και άλλαξα ρούχα ώστε να είμαι πιο άνετος καθώς η ζέστη όσο κατεβαίναμε γίνονταν αφόρητη. Μέχρι εδώ όλα καλά. Μονοπάτι και σήμανση άψογη δίχως να σε κάνει να έχεις αμφιβολία να χαθείς.

 

Επόμενος σταθμός ο  Αη Γιάννης. Τα ποδιά τρομερά κουρασμένα αλλά δεν μπορούσες να κάνεις κάτι παρά υπομονή καθώς από εκεί ξεκινούσε η ανάβασή για το Λιβαδάκι ,μια απόσταση 10 χιλιομέτρων και 1500D+.Στην ουσία από εκεί “ξεκινούσε” ο αγώνας , αυτά ήταν τα λόγια του Λάζαρου. Καθώς ανέβαινα η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα την εγκατάλειψη για πρώτη φορά μέσα στο αγώνα, αλλά κάτι μέσα μου δεν με άφηνε και έτσι συνέχιζα αργά και σταθερά μέχρι να φτάσω.

 

Επιτέλους ΛΙΒΑΔΑΚΙ. Λιβαδάκι  ακούγαμε και Λιβαδάκι δεν βλέπαμε. Οι εθελοντές άριστοι σε όλα τους. Έκατσα 5 λεπτά γέμισα τις μπαταρίες μου καθώς ότι ανεβαίνει -κατεβαίνει λένε και άρχισε η κατάβαση για τα Πριόνια  όπου από εκεί και μετά  θα μου κρατούσε συντροφιά ο φακός για τις υπόλοιπες ώρες. Εκεί πήρα τα πάνω μου καθώς ήξερα την διαδρομή οπότε δεν με ανησύχησε κάτι, έμενε μια τελευταία ανάβασή για Γκόλνα όπου μου φάνηκε αρκετά γρήγορη, πράγμα που δεν το περίμενα μετά από τόσα χιλιόμετρα. Από εκεί και μετά δεν σκεφτόμουν τίποτα παρα μόνο να φτάσω στο τερματισμό όπως ξεκίνησα..

 

22.50 … ΑΥΤΟ ήταν που αντίκρυσα στο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ και την αγκαλιά του φίλου Λάζαρου που ήταν εκεί για να υποδέχεται τον κάθε έναν από εμάς.

 

 


ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ 

                                                       

Ποια είναι η ουσία; Αν θα χαρακτήριζα με μια λέξη το Salewa Olympus Mythical Trail θα ήταν η λέξη “ΕΠΙΒΙΩΣΗ”. Ένα ταξίδι το οποίο κράτησε από 14 ώρες έως 28, δεν το συμπληρώνει καμία προπόνηση. Τίποτα δεν θα σε προετοιμάσει για ένα τέτοιο βίωμα ... για εμένα κράτησε 22 ώρες και 50 λεπτα τα οποία δεν μπορώ να τα εκφράσω μέσα από λόγια.

 

Υπήρχαν στιγμές μέσα στο αγώνα που απορούσα … ποιος είμαι; τι κάνω εδώ; είναι τρέλα αυτό; γιατί το κάνω; θα πονέσω; θα κλάψω; Όλα αυτά είναι παιχνίδια του μυαλού καθώς συνάντησα αυτό το τοίχος απέναντι μου. Το φεγγάρι να μου χαμογελάει και από επάνω ένα στόλο από αστέρια να με σκεπάζει όπου με δυσκολία συγκρατιόμουν μην κλείσω το φακό. Έπρεπε να συνεχίσω βλέπετε. Ίσως μερικές φορές πρέπει να αφήσουμε πίσω την καθημερινή ρουτίνα ..καταστάσεις που μας έριξαν ψυχολογικά, αγάπες, φίλους, σχέσεις, έρωτες και να καθίσουμε λίγο μόνοι μας. Ο κάθε ένας ίσως να είχε ένα ξεχωριστό λόγο που ήταν εκεί. Έτσι και εγώ είχα ένα δικό μου λόγο. Τέλος τι να πρωτοπώ για τους εθελοντές δεν υπάρχουν λόγια έχω κάνει και γνωρίζω...Υ.Γ1 ... Λάζαρος Ρήγος,  ο συγγραφέας όλης της ιστορίας. Δεν έχω λόγια παρά μόνο ένα ευχαριστώ για τον αγώνα. Κατερίνα Καρακίτσιου, Απόστολος Πούλιος Στέλιος Συνανίδης, Φαίδρα ΡΗΓΟΥ Διονυσία Καζακλάρη συνεχίστε με την όρεξη και ζήλο για αυτό που αγαπάτε.. Δημήτρης Γρηγοριάδης η πρώτη του κουβέντα στο καταφύγιο είσαι καλά; ΝΑΙ του λέω. η δεύτερη ετοιμάσου να στρώσεις χαρακτήρα από εδώ και πέρα … ήξερε βλέπετε. Τέλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΝΤΟΣ  ο άνθρωπος που του χρωστάω πολλά. Ο άνθρωπος που βήμα - βήμα λεπτομέρεια - λεπτομέρεια  σχεδιάζαμε όλο αυτόν το καιρό τον αγώνα και με τον οποίο έχουμε μια συνεργασία εδώ και 3 χρόνια και ότι και να πω δεν τον συμπληρώνει τίποτα ..Υ.Γ2 ... Αν ξέχασα κανένα συγνώμη αλλά τουλάχιστον έχετε κατανοήσει για ποιο λόγο το κάνετε και δεν χρειάζεστε κάποιον να το αναφέρει ...το ΞΕΡΕΤΕ και αυτό φτάνει.
Ραντεβού ξανά στο Όλυμπο τον Σεπτέμβριο στο LOST


 
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΟΣ (ULTRA PELION TRAIL)

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

@HOKAONEONE Speedgoat 4: Εξαιρετικό εργαλείο για ultra-trail και μεγάλα τρεξίματα σε τεχνικά μονοπάτια, παρουσίαση… https://t.co/8SYaRKuxJX
"H Άνδρος αλλιώς ... ", ένα ορειβατικό και αναρριχητικό διήμερο γεμάτο εικόνες, συναισθήματα και αδρεναλίνη:… https://t.co/KINjAv9WFT
Ξεκινάει το "Nisos Crete - Lizard Ultra Tour 2020', το νέο εγχείρημα του Δ. Δημητρίου: https://t.co/ynOpCAhVPT https://t.co/FHVVVhRPfv
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

ITRA - COVID-19: Προτεινόμενες οδηγίες προς διοργανωτές αγώνων

Hoka Speedgoat 4: Εξαιρετικό εργαλείο για ultra-trail και μεγάλα τρεξίματα σε τεχνικά μονοπάτια!

Η Άνδρος ... αλλιώς!

Ξεκινάει το Nisos Crete - Lizard Ultra Tour 2020, το νέο εγχείρημα του Δ. Δημητρίου!

Salomon Supercross, ένα άξιο μέλος της "Cross" οικογένειας

Διάσχιση της Ορεινής Ελλάδας ενάντια στην αιολική καταστροφή των ελληνικών βουνών!

Μια μέτρια μέρα ...

Feline SL: Σταθερότητα, προστασία και εξαιρετική πρόσφυση από την Dynafit!

Η Γη δεν ανήκει σε κανέναν - Save Greek Mountains! (video)!

Η ζωή των “ultra”...

Accept the Challenge: Ορειβατικό & Αναρριχητικό διήμερο στην Άνδρο!

Κατασκηνωτικός εξοπλισμός POLO